Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ildi63 # 2013.01.09. 11:52

Sziasztok! Kérdés: Hányan lehetünk az alábbi történethez kapcsolhatók:

27000 ft. ami csak félig igaz. Ugyanis azt tapasztalom ,hogy mások is akik így jártak mint mi, másodfokra mentek és amíg az kimondja ,hogy annyi jár amennyit az I fok megítélt addig mi is megkaptuk a rendes rokkant nyugdíjat és most havi 5000 ft.-ot vonják a 27000-ból.A gyógyszereinek száma naponta 17 szem az alap ,ez mellé jön 3-4 szem ilyen olyan gyógyszer. Közgyógyra a legfontosabb a Nootropil nem jár és a vérnyomáscsökkentő sem. Van olyan gyógyszere ami havonta 4000 ft. felett van. A közgyógy támogatására 6000 ft.-ot állapítottak meg. Akár milyen jóindulattal számolok a 22000 ft-ból havonta 10000 ft.-ot elvisz a gyógyszer.Bár van lehetőség,hogy másik gyógyszert kérjünk ami közgyógyos és elavult. De úgy gondolom,hogy egy ilyen betegségnél,mindent meg kell tenni,hogy egy kicsit kitoljuk időben a fokozatos leépülést.Én megértem azt is ,hogy a diktatórikus rendszerben aki nem egészséges,annak nincs meg az élethez való joga. De azt már kevésbé tudom megérteni,hogy miért nincs széleskörű társadalmi összefogás? Miért nem értik meg az egyszerű hétköznapi emberek,hogy a VALÓBAN beteg embereknek is kellene egy ici pici EMBERI MÉLTÓSÁGOT BIZTOSÍTANI ! Pl. az én férjem 55 éves és 33 évet tud felmutatni ,úgy hogy 2005 óta beteg.Vagyis amíg egészséges volt addig 15 éves korától folyamatosan dolgozott! Adót ,TB-t,ny.járulékot fizetett. Kérdem én? : miért???ezért???

geor57 # 2013.01.09. 11:44

67% ROKKANT VOLTAM 2011 JÚNIUSIG VIZSGÁLAT SORÁN VISSZA MINŐSÍTETTEK 45% 2012 FEBRUÁRBA VOLTAM IGAZSÁÜGYI ORV SZAKÉRTÖNÉL AKI SZÁZALÉKOKRA LEIRVA 55% IRT MIG A BIRÓSÁG ELUTASITOTTA ÉS 2011 JUNIUSI 45% RENDELTE ELNEM VETTE FIGYELEMBE AZ IGAZ ORV SZAKÉRTÖ VÉLEMÉNYÉT VÉGZÉST SEM KAPTAM 2012 AGUSZTUSBA MÁR SÚLYOS RÁKOS BETEG LETTEM ÉLETMENTÖ MÜTÉTET VÉGEZTEK EL OKTOBERBE BE ADTAM A ROSSZABODÁST SZEMÉLYESEN A LELETEKKEL EGYÜTT DE SEMMI NEM TÖRTÉNT NOVEMBERBE TELEFONÁLTAM HOGY HOL TART AZ ÜGY AZT A VÁLASZT KAPTAM HOGY SORON KIVÜL HIVNAK DE SEMMI NEM TÖRTÉNT MA ÚJBÓL TELEFONÁLTAM EZ 2 ÓRÁMBA TELT MIRE ODA KAPCSOLTAK MERT NEM VOLTAK HAJLANDÓK FELVENNI.A KEDVES IDEGES HÖLGY CSODÁLKOZVA MEGKÉRDEZTE HOGY NEM KAPTAM SEMMI VÁLASZT??ÉN MONDTAM HOGY NEM ÉS ERRE FELELTE HOGY NAGYON SOKAN VANNAK AKIK VÁRNAK DE LEHET HOGY MÁR TALÁN JÖVÖHÉTEN MEGKAPOM A PAPIRT ÉN MONDTAM HOGY PESTRE KELL MENNEM SUGÁRKEZELÉSRE.. ERRE Ö AZT MONDTA HOGY NEM BAJ AZ ORVOS ADJON EGY IGAZOLÁST ÉS MAJD A LELETEK ALAPJÁN ELDÖNTIK..DE KÜLÖNBEN SINCS ORVOS ÉS CSAK AKKOR TUDNAK EMBEREKET BEHÍVNIFELÜLVIZSGÁLATRA HA AZ ORVOSOK ENGEDIK

Ednut # 2013.01.09. 11:25

Symoon!
Kérdezted tegnap, hogy hány éves vagyok. 41 éves. Most ugye rokkantellátott lettem rehab.járadék után. De ami érdekes az egészben, hogy annak idején az szerepelt az indoklásban, hogy a "fiatal korom miatt" lettem rehab. járadékos.
Persze így utólag okos az ember, hogy akkor kellett volna fellebbeznem, hogy a betegség ugye nem életkor függő, de mivel az ellátásom még némileg emelkedett is a rokkantnyugdíjhoz képest, meg ugye azt mondták, hogy munkaviszonynak számít, meg úgysem tudnak munkát vagy tanfolyamot ajánlani, ezért nem foglalkoztam a kérdéssel. Persze ha jövőbe látó lettem volna, hogy 2012-től milyen törvényt hoznak, akkor megfellebbeztem volna, vagy még 2011-ben beadtam volna a papírt állapotrosszabbodás miatt. Mert ugye ha rokkantnyugdíjas lettem volna, akkor most ugyanazt az összeget kapnám, mert romlott az állapotom és nem vagyok rehabilitálható. Szóval szívás.
Kérdezte valaki, hogy nem lehetne megkérdezni valami ügyvédet.
Na én megkérdeztem, mikor kijött az új ellátásom összegéről a papír. Ő is azt mondta, hogy ugye azért nem érdemes fellebbezni, mert nekem nem a %-al, nem a besorolással van problémám, hanem az új igénylő státusszal, azt meg ugye a törvény így írja elő. És sajnos ő szerinte is korábban (3 évvel ezelőtt) kellett volna megfellebbeznem a rehab. járadékba sorolásomat a fent említett indok miatt (fiatal kor). Szóval eső után köpönyeg.....

klarissa # 2013.01.09. 11:19

Nagyon sokat foglalkoztat engem is, mit lehetne tenni, talán érdemes lenne mindenkinek levélben leírni a saját körülményeit, és postán ajánlottan megküldeni annak a körzetéből származó parlamenti képviselőnek, aki megszavazta a rokkantnyugdíj megszüntetését. Nekem is úgy tűnik,igazánból az ellenzéket sem nagyon foglalkoztatja a probémánk, és az is igaz: aki elrontotta, annak kellene helyrehozni a törvényt.
A FIDESZ is szakadozik, a tisztességes többsége már tudja, helytelen az a politika, amit folytatnak. Még nem mernek ugrálni, jogos, hogy magukat is féltik, de nyilván tudják, hamarosan végük lesz. Ugyanis a "nagyok" egyre pofátlanabb dolgokra ragadtatják magukat, de az okosabbja tudja, hogy ez már a jóérzésű jobboldali szavazókat is el fogja riasztani tőlük.
Talán optimista vagyok, de szerintem nem létezhet, hogy így marad minden, mert ahogy van, az egy szűk kisebbség érdekét szolgálja. A többség viszont lassan éhenhal. De már nemcsak a romák, a munkanélküliek, a rokkantak tartoznak a lecsúszottak közé, hanem lassan tanárok, orvosok is ebben a körben találják magukat.
Bombázni kéne tehát a képviselőket, és talán a levélhez mellékelni nekik Popper Péter véleményét O.V.-ról. Hátha elgondolkodnak a dolgon.

szuicid # 2013.01.09. 10:26

exroki

én is 3. foku vagyok véglegesített , de még semmit nem kaptam, a többi kérdésedre sem tudom sajna a választ


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.09. 10:25

Az egész Oldalamat tudtam csak fel tenni :(
ebbe írtam egy cikket az előbb a címe:
a Rokkantak "Leprásoknak" vannak nyílvánítva ?


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.09. 10:23

http://www.facebook.com/…250627854352?…


a Beteg ember nem selejtes árú

exrokki? # 2013.01.09. 10:20

Sziasztok!
Tudtok valakiről,aki bírósági végleges 3.csop. rokkant nyugdíjas volt és behívták már a komplex felülvizsgálatra,amire jelentkezni kellett????????

Tud valaki valamit a MEOSZ által kezdeményezett AB és Strasbourgi ügyről,hol tart vagy milyen ügyszámot kapott?????????

Vagy az EU parlamentbe írt MSZP által kezdeményezett ügyet tárgyalni fogják-e?????????

Ha valaki tudna valamit ezekről kérem írja meg.

Köszönettel várom válaszotokat.

Sziasztok!


Sziasztok!

ugribugri # 2013.01.09. 10:12

szuicid
írjad kőrbe mit szeretnél hogy megnézzünk (megkeressünk),az egyszerűbb és helytakarékosabb lesz :)

szuicid # 2013.01.09. 10:08

ez sem jó bocsi, csak fel akartam tenni valamit, de nem megy :(


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.09. 10:07

A Szívhídja - Főoldal


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.09. 10:06

bocsi nem jó


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.09. 10:06

Mi Rokkantak " Leprásokká" vagyunk nyílvánitva ?


a Beteg ember nem selejtes árú

exrokki? # 2013.01.09. 09:28

Sziasztok!
Tudtok valakiről,aki bírósági végleges 3.csop. rokkant nyugdíjas volt és behívták már a komplex felülvizsgálatra,amire jelentkezni kellett????????

Tud valaki valamit a MEOSZ által kezdeményezett AB és Strasbourgi ügyről,hol tart vagy milyen ügyszámot kapott?????????

Vagy az EU parlamentbe írt MSZP által kezdeményezett ügyet tárgyalni fogják-e?????????

Ha valaki tudna valamit ezekről kérem írja meg.

Köszönettel várom válaszotokat.


Sziasztok!

Cuti44 # 2013.01.09. 08:59

Szép Napot Mindenkinek!
Az "új belépő" szöveggel nem kell foglalkozni, ez így van és nem véletlenül jót röhögnek fent a nagyok , hogy mennyire trükkösök voltak!!!!
Viszont a legelképesztőbb rendeletük a maximált
bér!
Ugyanis, ha valaki beteg lett nem önszántából és anno rokkant lett a bére alapján kapta a nyugdíjat igaz?
Ha keveset keresett akkor a minimum összeggel indult.
Viszont, ha jól keresett és tejelt rendesen az államnak akkor nyilván magasabb összeget kapott.
És most egy tollvonással úgy döntöttek, hogy ezt elveszik, mert ha beteg vagy felülvizsgálat után is akkor már nem fizetsz nekünk az államnak,nem vagy senki, amit addig fizettél mert dolgoztál azt most beosszuk a hátralevő éveidre mintha adóznál és neked
nyomoréknak elég a 41 ezer ft maximum, mert rokkant nyugdíjasból rokkantnyugdíjas lettél 57 felett de mi felülvizsgáltuk ezt!

Azt nem tudom, hogy rokkant nyugdíjasból rokkant ellátott 57 alattinál mennyivel ment le az összeg.

És van képük folyamatosan azt mondani a médiában , hogy ezeknek az embereknek a járandóságuk nem változik! Hát hol élünk???????

Ügyvédek nem vállalnak ilyen ügyeket, nincs értelme
évekig széllel szemben hugyozni,
Szóval patt helyzet!
De még így is örülni kellene, mert azt is kitalálhatnák, hogy mi fizessünk nekik, mert nem vigyáztunk magunkra eléggé. Na akkor aztán megnyugodhatnak, mert biztos, hogy nem lenne Magyar
rokkant .Talán épp most adtam egy új ötletet nekik
Örüljenek ennek,és hamar vezessék be!!!

ugribugri # 2013.01.09. 08:16

gyöke
"Nem lehetne valami ügyvédet megkérdezni,hogy jól van-e ez így?????"

de meglehet kérdezni ,de ennyi erővel a trágyadombot is faggathatod szerintem...
kB ez a véleményem a tisztelt jogászokról meg úgy zcuzámmen a magyar értelmiségről....

mert amikor a visszamenőleges törvényeket hoztak akkor nem sírtak fel együttesen,érdekes módon senkinek nem bántotta az igazság és jogérzetét....

gyöke # 2013.01.09. 07:53

49 éves vagyok,nekem is jó volt a rehab járadékom.komolyan mondom kívánom azoknak akik ezt az egészet kitalálták,ők is kerüljenek ilyen helyzetbe mint mi.Miért kell még ennyi betegség után is minket bántani?Nem lehetne valamit csinálni?MI az hogy új belépők vagyunk,mikor már évek óta rokkant nyugdíjasok vagyunk.Nem lehetne valami ügyvédet megkérdezni,hogy jól van-e ez így?????

vaer # 2013.01.09. 07:40

hivatalnok!
Örülök, hogy legalább Te elolvastad! Ajánlom a többieknek is! Ha valaki figyelmesen olvas a sorok között akkor az "ellen-gyógyszer" is megvan.
Egyébként én még emlékszem az utolsó népszámlálásra. Már ott is "összeírták" a rokkantakat. Vajon miért? Nem volt ugyan kötelező válaszolni a kérdésekre, de a többség gondolom azt hitte, hogy mivel látják, hogy milyen betegségek vannak akkor sorsuk kedvezőbbre fordul!
Hát fordult!

hivatalnok # 2013.01.09. 07:12

vaer...
Tökéletesen valós gondolatok!
Vikiék hatalomra jutása után,a Soroséktól kapott utasításokat végrehajtva,azonnal a média minden szintjét megvesztegetve elindították a rokkantak elleni gyűlölet hecckampányt.Ma már kiderült,hogy még a megyei lapok gerinctelen firkászai is százával kreáltak soha nem létezett ,de nagyon felháborodott polgárokkal rokkant ellenes interjúkat.Egy éven át sulykolták a közvéleménybe a valótlan tényeket!Azután jött a már az ARANYALKONYBAN edződött emberszabású,aki a pozícióért mindenre képes!Teljesen önkényesen kijelölték az 57.életévet,mint pallosjoggal rendelkező középkori kényurak.Az átlagosan 30 év szolgálati idő alatt befizetett járulékokat ellopva,arcátlan 27-40 ezer Ft-ot löknek az egyébként is éhezés szélén álló rokkantaknak.2012 elején ÉLETVESZÉLYES fenyegetéssel arra kényszerítették a betegeket,hogy értelmezhetetlen indok alapján kérjék a felülvizsgálatukat.Hiszen mindenkinek volt soros időpontja a felülvizsgálatokra!Remélem mindenki előtt világos ennek az ocsmányságnak a valós oka:A FELÜLVIZSGÁLATOK UTÁN MINDENKI ÚJ IGÉNYLŐNEK SZÁMÍT ÉS ÍGY SIMÁN ELVEHETIK AZ ADDIG FOLYÓSÍTOTT ÖSSZEGÉT!!!!!Mindenki figyeljen erre és a fellebbezésében határozottan utasítsa vissza az önként jelentkezését,mert az a kormány által alkalmazott életveszélyes fenyegetés hatására történt,így jogilag semmis!!!!

Debra01 # 2013.01.08. 21:51

Engem meg az életkorom miatt nem akartak alkalmazni...most meg végképpen nem tudok..

symoon # 2013.01.08. 20:24

Ednut és Gyöke!
Hány évesek vagytok (ha nem titok)?
Én is rehabos voltam, viszonylag magas jövedelem után, amit levettek 27 ezerre. Mindenhol az életkorom az első kérdés, és van, ahol nyiltan megmondják, hogy még legalább 20 évig járulékot kell fizetnem (30 év munkaviszonyom van, és szívműtétem volt- ami után nem lett az elvárásoknak megfelelő az állapotom). Az orvosszakértő szerint a kardiológus szakvéleménye és leletei (ultrahang, EKG, labor stb) szubjektívek, és nem a valóságot tükrözik. Amúgy 47 éves vagyok, és legszívesebben még dolgoznék- ha tudnék.

vaer # 2013.01.08. 17:20

Kicsit más,lehet, hogy úgy gondoljátok nem ide illő most, de fontos!

Olvassátok el figyelmesen és gondoljátok végig!!!

Mindenesetre úgy vélem: ha tudjuk, hogy a Hatalom miben (és hogyan) mesterkedik, védettebbek vagyunk vele szemben. Már ha még tudunk gondolkozni és kételkedni…

Lássuk tehát, hogyan próbálja a hatalom maga alá gyűrni (az egyénen keresztül) a társadalmat. Az alábbiak nem szó szerinti idézetek, hanem Chomsky egy-egy tételének kicsit zanzásított verziói.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és sú-lyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi je-lentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkod-junk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet meg-mentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasz-tások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabad-ságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb kö-vetkezik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a ha-talom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely min-den erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét felle-gek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, meg-szorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosz-szabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan törté-nik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a törté-nésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a po-litikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgató-ság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az infor-mációs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális meg-nyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rá-ciót.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és össze-tettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a köz-vélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozó-dás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támo-gatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek el-lenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kény-szert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, el-lenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt el-érendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különfé-le (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban meg-ismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a tár-sadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

Ednut # 2013.01.08. 17:05

Gyöke!
Kérdezted, hogy mennyivel kapok kevesebbet.
Én is rehabos voltam, 52% egészségkárosodással, most rokkantsági ellátást kapok (C2), nem rehabilitálható, 54% egészségkárosodással. De mivel a volt rehabos új belépőnek számít, így a számítás alapja a minimálbér. jelenleg annak kapom a 60%-át, az az 55.800 Ft-ot, plusz megkaptam novemberben az 1,6%-os emelést. Korábban több, mint kétszer ennyi volt a rehab járadékom, mivel viszonylag jól kerestem mielőtt leszázalékoltak volna.
Szóval a mai napig nem tudom megemészteni, hogy miért új belépő az, aki már rég óta le van százalékolva, az állapota is rosszabbodott, csak éppen a megelőző 2 évben rehab. járadéknak nevezték az ellátását.

oz-oz # 2013.01.08. 16:18

yulia46:

Akkor valószínű, hogy rokkantsági ellátást kap.

yulika46 # 2013.01.08. 16:16

oz-oz
Vitte az utólsó felülvizsgálat óta az összes papírjait!