Ahhhha, értem.
Két felsőfokú nyelvvizsgám van, angol és német szakmai is, de nem kell napi szinten használnom. Nem nemzetközi iroda, hanem egy több ügyvédből és 5-6 asszisztensből, titkárnőkből álló iroda. Elvileg saját ügyem is lehet,ha belefér az időmbe,de úgy néz ki,hogy nagy mennyiségű bankkal kapcsolatos peres ügy érkezik,ez fog nagyrészt lekötni.
Vajon ilyen esetben milyen fizu reális alkalmazott ügyvédként? ...illetve jobban megérné-e önálló ügyvédként számlázással?
Ügyész / ügyvéd
"az sem annyira ritka, hogy jelöltek (a gyengébbik nemből) is nyújtanak különszolgáltatást"
Lehet, hogy csodálkozni fogsz, de én ismerek olyan erősebbik nemű jelöltet is, aki a MILF ügyvéd néninek (egyébként nem volt rossz csaj) nyújt(ott) "külön szolgáltatást":))
Ja, és a gyengébbik nemű jelölt erősebbik neműnek, vagy egy másik gyengébbik neműnek nyújt külön szolgáltatást?:))))
Kedves doktordorka,
„jobban megérné-e önálló ügyvédként számlázással?”
Erre már lentebb válaszoltam. Ha az a válasz nem világos, akkor specifikusan kérdezz.
szerintem minimum nettó 3-400 ki kéne, hogy férjen a csövön. 600+ÁFA/hó, beszámlázva. Ez a tippem.:)
Kacsa11
persze a 600ra még rájönne az iroda költségei is, amit tőlük bérelnél, ha jól sejtem.
Kacsa11
Köszönöm.
Ha egy havi fix fizun felül meghatározott százalékot kapnék az ügyek után,akkor mi tűnik reális havi fizunak és százaléknak?
10 millió + szolgálati bömös.
Kedves doktordorka,
milyen ügyek után? amiket te hozol vagy amiket az iroda delegál rád?
Kacsa11
Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon mire lehet használni havi x százezer forintért egy olyan ügyvédet, aki a saját érdekét sem képes belátni?
:O) Majd tolmácsol...
Kacsa! Az sejthető volt, hogy a dolgok így mennek, nemcsak ügyészségen, hanem sok helyen. Rizsázni, kamuzni nem tudok.
Hunfrakk!
Mégis mi az az egy mondat, amit vár az a bizonyos, kicsodácska is?!...
Te jó ég! Ma három állásinterjún voltam...Az egyikről sírva jöttem ki. Pont azért, mert már annyira nem tudom, hogy mit várnak tőlem, annyira elegem van az életszerűtlen, barom kérdésekből, amikre nem tudom a választ. Én vagyok szánalmas vagy ők????
Ők voltak, nem?:-D
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
Ez az egyik legnagyobb klasszikus!!!:)))
Kedves guba,
nem csak benned merült fel...
Kedves ujhus:),
ez nem műveltségi vetélkedő, vagy egy szaros vizsga, hogy tudnod kell a választ...ha így állsz hozzá, akkor fogsz még sírni...
ez olyan, mint amikor egy randin társalogsz: kérdés-válasz, kérdés-válasz...nem vizsga.
ha kérdeznek, akkor válaszolj. ennyi. ez nem magfizika!
és igenis készülj fel ilyen kérdésekre megfelelő válaszokkal (megint csak mint egy randi: "miért szakítottatok a legutóbbi barátnőddel?" nyilván nem azt fogod válaszolni a hülye liba hülye kérdésére, hogy "mert ugyanolyan hülye liba, mint te!" - pedig az lenne az őszinte...:) )
Kacsa11
magyar felirattal
"Rizsázni, kamuzni nem tudok."
nem akarlak elkeseríteni főleg nem kioktatni és főleg úgy nem, hogy jogász vagyok, de akkor szerintem nézz másik pályát, ez a képességhiány gyakorlatilag szinte teljesen alkalmatlanná tesz erre a pályára.
ui: Te túl jó ember vagy ahhoz, hogy jogász legyél.
javtás: főleg úgy nem, hogy NEM jogász vagyok
cat: ez ostobaság. Miért lenne a kolléganő teljesen alkalmatlan? Picit idealista... Életemben nem kellett egyszer sem rizsáznom, sem kamuznom. (Más kérdés, hogy alapból elméleti jogász vagyok.) Pár primitív ügyvédnek ez biztos bejön, és extrém esetekben lehet szerepe, de azért a jog a három learned profession egyike, nem valaminő aljas mesterség (vö.: a műszakiak a római korban lehettek rabszolgák is, de jogász csak szabad és gazdag ember volt).
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
kicsit megváltozott sajnos a helyzett az elmúlt kétezer évben...:)
Kedves cat981,
ettől még nem alkalmatlan a pályára. az ügyvédnek nem az a dolga, hogy rizsázzon.
de hogy nehezen fog állást találni, mert rohadtul nem fogja tudni meggyőzően előadni magát, az tuti...
Kacsa11
Kedves Kacsa,
Az első mindig nehéz:-D, aztán ha ügyes az ember, beszél helyette a CV, meg az eredmények. Nekem lett már úgyis állásom, hogy:
- Bocsánat, Legislator vagyok, az X egyetemen végeztem, most járok ide az Y-ra, nincs itt valami betöltetlen állás (szellemi munka)? Egy hónap múlva ott dolgoztam:-P.
Sunshine after the rain.
jójó, úgyértettem hogy nem lesz sikeres ügyvéd pl... Nyilván azért el lehet lenni állami hivatalokba jogi végzettséggel, ahogy Leg is éppen írja, nem kell annyira "talpraesettnek" lenni - és itt most nem Leg munkáját és érdemeit akarom ezzel csorbítani, sőt..., hanem hogy más a filozófia a közigben és a versenyszférában.
"a műszakiak a római korban lehettek rabszolgák is, de jogász csak szabad és gazdag ember volt"
Igen Leg, de azóta már fordult oda-vissza párszor a világ és ma abban a fázisban vagyunk hogy a jogászok jó része is rabszolga.
"azért a jog a három learned profession egyike, nem valaminő aljas mesterség"
Ezzel pláne nem értek egyet, de erről ne bezéljünk, mert megint csúnyán összeveszünk :), amikor egyikünk sem akarja a másikat bántani.
Ujhus!
Először is pihend ki magad.
Egy napra csak egy interjút vállalj be. Nem is tudsz megfelően megjelenni ha egyik helyről a másikba esel be.
Fontos, hogy felkészülj abból a területből, abból a cégből ahová mész. Nézz utána a cégnek, szeretik, ha felkészült vagy és látják, hogy ez nem egy 120. megpályázott hely, hanem te konkrétan hozzájuk szeretnél menni.
A neten annyi jó felkészítő tanács van, mit kérdezhetnek, mit célszerű válaszolni.
A jogászi pályára pedig edzened kell magad. Az ügyfelek is kérdezni fognak, nem kétszer, tízszer is el kell ismételned, hogy megértsék amit mondani akarsz.
Amit pedig elvárnak tőled:
- határozott légy,
- céltudatos,
- türelmes
- figyelmes
- kitartó
- önálló
- legyen saját egyéniség,
- és ami a legfontosabb, minden körülmények között tudj válaszolni. A jogászi pálya már csak ilyen, hirtelen, váratlan fordulatok, amikre nem is lehet felkészülni, mégis meg kell oldanod abban az élethelyzetben. A többit majd mások. :)
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Kacsa! Nem is vetélkedőre, vizsgára készültem, hanem egy normális, kötetlen elbeszélgetésre, ehhez képest majdnem megint leállamvizsgáztam:)Azt nem értem, hogy miért nem elég meggyőző a ráadásul jó minősítésű diplomám, miért gondolják egyesek azt, hogy nekik le kell csekkolni, hogy nem-e vettem azt a papírt... Miért nem tudnak annyi bizalmat adni, hogy ne kísérletezzenek vizsgáztatással. Túl öreg vagyok én már ahhoz, hogy hülyegyerekként kezeljenek. Mert így éreztem magam.
Legislatornak teljesen igaza van abban, hogy idealista vagyok. Hát, mit csináljak vele... Azt azért nem gondolnám, hogy alkalmatlan is vagyok:)
Kedves Immaculata! Nem cégekhez pályázom. Ezért nem cégekből, hanem magamból készülök fel (szakdolgozat pl. amiről eddig még mindenhol kellett beszélnem). De azt, hogy én megint nekiálljak Ptk.-t, meg Btk.-t olvasgatni, ne kívánja tőlem senki! Egy hónapja végeztem, és még ki sem pihentem. A fejem még mindig zsibog.
learned profession - ez tetszik:)
Még anno a közgazdászokat úgy cseszegettük, hogy ők tanfolyamra járnak nem egyetemre, csak befogadták őket:)
Az angolban a három learned profession:
- a jog
- az orvoslás
- a teológia.
Amúgy csak harapós kedvem volt:-).
Bandeeraz: "Még anno a közgazdászokat úgy cseszegettük, hogy ők tanfolyamra járnak nem egyetemre, csak befogadták őket:)"
:-D.
Sunshine after the rain.
"Túl öreg vagyok én már ahhoz, hogy hülyegyerekként kezeljenek. Mert így éreztem magam."
Na látod, nem ők kezeltek hülyegyerekként, hanem te érezted magad annak. :) Biztos van is alapja.... :D
Helló fórumlakók!
Ügyészségi meghallgatáson mire lehet számítani?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02