Ügyész / ügyvéd

drszo # 2012.03.05. 14:50

sylver24. Nálad valami? Nálam még mindig semmi.Remélem nem az van, hogy nem hívtak minket első körre meghallgatásra.

sylver24 # 2012.03.05. 15:03

Nálam sincs még semmi. Nagyon remélem hogy nem az van, amit mondasz! Azt mondtad h eddig mindig behívtak téged 2. körre, akkor pont az elsőre ne hívnának be? Én is aggódok, mindig nézem a fórumot, hátha történt valami.
Amúgy le lehet vonni abból valamit, hogy hány embert hívnak be a 2. körre? Mert legutóbb három hely volt Pécsen, és hatot hívtak be a 2. körre, a szekszárdi nyomozóra pedig 1 hely volt, és kettőt hívtak Pestre, viszont az egyik nem jelent meg, így közölték a másikkal h akkor nagy valószínűséggel őt fogják felvenni! :D Szóval mindig duplaannyi embert hívnak be a 2. körre a meghirdetettnél, vagy te mit tapasztaltál?

drszo # 2012.03.06. 06:51

Sylver 24. Nekem a több éves tapasztalatom az, hogy már az első körre sem hívnak be mindenkit. Szűrik a pályázókat már az első fordulóra. A második meghallgatásra általában a meghírdetett álláshelyek kétszeresének megfelleő pályázót hívnak be. Én ezt egyszer a fogalmazói pályázatokat értékelő LÜ tájékoztatásban olvastam és azt tapasztaltam, hogy általában tartják is ehhez magukat +-1-2fő eltéréssel, nyilván az adott álláshelyre pályázók számától is függ ez. Egyébként az meg végképp nem jelent semmit, hogy engem eddig visszahívtak a 2. körre ez sajnos nem mérce. Szerinted várjunk vagy próbáljuk meg érdeklődni telefonon. Érdekesnek találom, hogy rajtunk kívül más nem érdeklődik a téma iránt, pedig biztos, hogy nem csak ketten pályáztunk. Jó lenne tudni valami biztosat, hogy elkezdődött-e vagy sem, és ha nem kb. mikorra várható. Mert ennél rosszabb nincsen, hogy szinte óránként nézem az emaileket, arról nem is beszélve, h a munkahelyemet pedig nem tudom, hogy az ügyfeleimet hogyan hívjam mert csak találgatok, hogy vajon éppen mikorra hívhatnak és éppen akkorra ne idézzek senkit sem.

AgotaM # 2012.03.06. 07:48

sziasztok! sajnos infóval nem tudok szolgálni Nektek, csak pár biztató szót akartam írni, mivel tavaly én mentem át ugyenezen a procedúrán és ismerem az idegölő várakozást, miközben az embernek az addigi élete megy tovább és helyt kell állnia naponta, nem feledve az "ugrásra készültséget" minden pillanatban. nálunk febr 15. volt a jelentkezési határidő és emlékeim szerint vmikor március közepe körül volt az első meghallgatás, amelynek az időpontjáról még mintha telefonon is értesítettek volna minket. úgy emlékszem, már az első fordulóra sem hívtak be mindenkit, a másodikra - úgy kb. 1 hónappal később - nem voltunk kétszer annyian, mint ahány hely meg volt hirdetve. a 2 hónap pályázati eljárási határidő így pontosan ki volt töltve, az utolsó napon kaptam e-mailben az örömteli értesítést. kitartást minden hasonló cipőben járónak, még jöhet az az értesítés:)

drszo # 2012.03.06. 07:55

AgotaM. Köszi a biztató szavakat. Neked ezek szerint sikerült. Tudsz-e valami tanáccsal szolgálni az esetleges meghallgatásokkal kapcsolatban. Te hová pályáztál tavaly (már ha publikus)? Nekem az ügyészi pálya az álmom, tavaly már feladtam a több éves sikertelen próbálkozás miatt. De az idén úgy döntöttem, hogy csak megpróbálom megint. Akár merre gondolkodom nekem ez az a hivatás az amelyért mindent képes lennék feladni és egy lehetőségért akár az ország másik részére is elmennék. Mégegyszer köszi a biztatást forumtársam nevében is.

AgotaM # 2012.03.06. 08:08

kedves drszo! nálunk a megyében nagyon kellemes hangulatú elbeszélgetés volt a meghallgatás, szakmából igazából csak az érdeklődési köröm került szóba és az önéletrajzomon mentünk végig. nekem sem elsőre sikerült, egyetem után rögtön nem jött össze,akkor csak az első fordulóba hívtak be, utána teljes 3 évig nem is próbálkoztam, de bűnügyi területen dolgoztam és közben eltelt a szakvizsgához szükséges gyakorlati időm is. tavaly újra megpróbáltam, most összejött. márpedig cum laude-val végeztem és nem indultam Kozma Sándor pályázaton és egyetlen jogász vagyok a családban. hinni kell benne és ha tényleg bárhová elmennél érte, akkor szerintem van esély. drukkolok Neked, ne csüggedj!

sylver24 # 2012.03.06. 09:49

drszo: szerintem még várjunk, ahogy AgotaM is írta, tavaly csak március közepe tájt volt az első meghallgatás. Amúgy a pályázat végén volt egy telefonszám, hogy azt lehet hívni ha van valamilyen kérdés.
Tényleg sokban hasonlítunk, én is egyfolytában nézem az emailemet, telefonomat, és közbe helyt kell állni a munkahelyen, és szörnyű ez a folytonos bizonytalanság.. Neked akkor ez elég problémás, hogy ügyfeleket kell időpontra hívni, és nem tudhatod h melyik nap nem leszel benn. :S Amúgy a munkahelyeden tudják hogy pályáztál/pályázol? Én nem mondtam senkinek, mert ha elmondanám, és nem jön össze, akkor meg kitudja hogy tekintenének rám utána, hogy na, ez csak muszájból dolgozik itt, és inkább az ügyészségen lenne..

sylver24 # 2012.03.06. 09:53

AgotaM: Gratulálok hogy sikerült neked bekerülni! Jól tetted hogy nem adtad fel végül! Én is úgy állok hozzá hogy hiszek benne, reménykedek, nekem ez az álmom, ahogy drszo-nak is! :)
Ha már volt 3 év gyakorlatod, akkor fogalmazónak vettek fel, és ha megcsináltad/megcsinálod a szakvizsgát, akkor lehetsz utána alügyész? Pontosabban úgy kérdezem, h nem kell 3 évig fogalmazóskodnod?

drszo # 2012.03.06. 10:04

Sylver24: Nekem sem tudják a munkahelyemen, hogy pályázok/pályáztam. Egyrészt azért nem mondom amit te is írtál, másrészt elég sok a negatív, rossz indulatú ember körülöttem és még arra is képesek lennének, hogy keresztbe tesznek nekem.

drszo # 2012.03.06. 10:09

AgotaM.Köszönöm mégegyszer a biztatást és azt, hogy ismeretlenül is drukkolsz nekem. Én is hasonló helyzetben vagyok mint te egy éve voltál. Én is cum laudeval végeztem, eltelt a szv-hoz szükséges idő, de sajnos családi tragédiák sora miatt nem tudtam elkezdeni, csak mostanra alakult úgy a helyzetem, hogy hozzá tudok kezdeni tanulni. Én sem rendelkezem Kozmás helyezéssel és tudományos fokozattal, van viszont nagy nagy munka tapasztalatom és emberismeretem a szabálysértési területen. Ja és én sem születtem jogász családba, egyedüli jogász vagyok ezzel a nagy álommal.

AgotaM # 2012.03.06. 10:43

Akkor azért bennünk is van pár közös vonás:)és a munkahelyemen én sem merten előre megmondani, pont az elhangzott okok miatt. hanem mikor szerdán kaptam a "behívót" hétfőre, akkor felhívtam minden idézettemet és megbeszéltem velük más időpontot...mert én is "ügyfeleztem", bűnügyeket vizsgáltam. szerintem nálam is a szakmai tapasztalat nyert, ezért nem is bánom azt a 3 évet, ami bevezetett a munka világába, rengeteget jelentett.és a kérdésre válaszolva: tavaly májusban neveztek ki, tavaly októberben kezdtem a szakvizsgát - mind a három évemet elfogadták, úgyhogy ha minden jól megy, kb. 1 évet leszek fogalmazói státuszban (a szakvizsgára készülést, vizsgák között eltelt időt és becsempészett gyakorlatot különböző ügyszakokban beleszámítva).ha ez biztatóan hangzik: ugyanebben a körben vettek fel egy korábbi szabs. előadót. szóval hajrá Nektek, kívánom, hogy teljesüljön az álmotok!

sylver24 # 2012.03.06. 11:01

Én is egyedüli jogász vagyok a családban. Amúgy sokan azt hiszik hogy "hülye" vagyok, h ügyész szeretnék lenni, mert hogy milyen nehéz bejutni.. De az embernek már álma se legyen?

sylver24 # 2012.03.06. 11:37

AgotaM, köszönjük a bíztatást! :)

drszo # 2012.03.08. 07:11

AgotaM: tudsz-e nekünk infoval szolgálni, hogy a te szolgálati helyeden elkezdődött-e már a meghallgatás vagy esetleg lehet-e tudni, hogy mikorra várható.

sylver24 # 2012.03.08. 07:26

drszo: tegnap beszéltem a pécsi fogalmazókkal, és ők se hallottak semmit, hogy elindult volna a meghallgatás. Viszont megtudtam tőlük hogy ki jelentkezett még Pécsre, írtam neki emailt hogy ő mit tud, de még nem válaszolt. Majd jelentkezem ha írt.

drszo # 2012.03.08. 07:42

sylver24: Köszi rendes vagy. Az jutott eszembe, hogy talán minden később indul, mert korábban a pályázat elbírálásának határideje a pályázati háridő lejártát követő 60 nap volt, de most ha jól emlékszem három hónap. Talán azért lehet ez így, hogy esetleg júniusban kerülthet sor kinevezésre. Rendszeres olvasója vagyok az ÜK -nek és emlékeim szeirnt a decemberi számban nagyon sok név volt felsorolva, akinek megszünik a szolgálati viszonya (gondolom a 62.év betöltése miatt) és ha jól rémlik ilyen június végi, júliusi nappal és majd ekkor kerülnek feltöltésre az üres álláshelyek egy része. De ez csak az én agyalásom eredménye.

sylver24 # 2012.03.08. 07:53

Hallod, ez fel se tűnt hogy 3 hónapon belül értesítenek, 2 hónapra emlékeztem, mert tényleg 2 hónap volt régebben. Akkor lehet h jó az okfejtésed, én is néztem a decemberi számot hogy sokaknak megszűnik a jogviszonya..

sylver24 # 2012.03.08. 08:21

drsz: Váaszolt az ismerősöm, őt se hívták még, nem tud semmit.

drszo # 2012.03.08. 08:53

sylver 24: Köszi

drszo # 2012.03.09. 11:38

sylver24: Ma délelőtt értesítettek telefonon márc. 13-án lesz a meghallgatásom. Remélem már téged is hívtak. Hajrá nekünk! Majd értekezünk az 1. kör után.

sylver24 # 2012.03.09. 11:44

drszo: De jó neked! Engem még nem hívtak. :((

sylver24 # 2012.03.09. 12:07

drszo: Majd írj hogy mi volt, hajrá neked! Remélem engem is fognak hívni, hőtfőn már csak-csak..

drszo # 2012.03.12. 06:39

Sylver 24: Bocsi héttvégén nem voltam gépközelben. Lágyszi írj ha hívtak. Drukkolok neked. Üdv.

sylver24 # 2012.03.13. 08:03

drszo: Persze, írok amint van hír, de sajnos még semmi. :( Drukkolok neked, csak magabiztosan! Majd írj!

drszo # 2012.03.14. 07:06

Szilver24: Na hát túl vagyok rajta. Már több meghallgatáson voltam, de ennyire pozitív élményként egyik sem maradt meg. Nagyon kedvesek, szimpatikusak voltak és nyitottak, úgy tűnt legalábbis nekem, hogy tényleg kíváncsiak a pályázóra és szeretnék megismerni. Az biztos, hogy lesz 2. kör azt mondták, hogy kb. 1 hónap múlva. Ami nekem nagyon pozitív volt az az, hogy először éreztem azt és hittem el, hogy nekem mint a "nép egyszerű gyermekének" is sikerülhet. Reménykedem és bizakodom, hogy hátha tényleg nekem is összejön. Veled mi újság van?