Ügyész / ügyvéd

Kacsa1111 # 2011.07.15. 09:09

Kedves cat981,

van 8-10 ügyvéd ismerősöm

mondtam, hogy ez rólad állít ki bizonyítványt....

Mellesleg te pont az a fajta jogász vagy ügyvéd vagy, aki inkább az említett 90%-ba tartozik

tényleg? te jól ismerhetsz engem!:)

Kedves naszméslivüj,

Nem ízlik a gyógyszered?

nem tudom, de majd te megmondod...úgy látom, hogy szedtél belőle!:)))

Kacsa11

cat981 # 2011.07.15. 09:02

guba,
jogos, ezt már jóval korábban vártam egyébként leginkább Tőled, vagy kbs-től, mert bele szoktom böfögni néha kifejezetten jogász topicokban, de mondom megértem. Idegesítő amikor egy laikus szól hozzá valamihez lépcsőházi stílusban, ráadásul orbitális baromságokat :). Viszont nem is jogi kérdéseket feszegettem (azt csak mellékesen és közhelyeket), hanem a mentalitásról és az emberi természetról írtam.

kacsa,
onnan, hogy van 8-10 ügyvéd ismerősöm (egy bíró is) akikel szoktam nényszemközti is beszélgetni nem csak hivatalosan...
De egyébként kivülről is sokminden látszik.

Mellesleg te pont az a fajta jogász vagy ügyvéd vagy, aki inkább az említett 90%-ba tartozik (pénzért mindenre képes). És még büszke is vagy erre.

насмешливый # 2011.07.15. 08:53

:D

Nem ízlik a gyógyszered?

Azt hiszem megkaptad az adagod, nem kívánom fokozni.

És mint már írtam az előbb is, nyilvánvalóan tévedek, egy szó sem áll meg a rólad leírtakból :D :D

Ami miatt hozzászóltam a témához az a következő mondat melyet erősen ajánlok figyelmedbe:

Talán meg kéne becsülni ha valaki megosztja a tapasztalatait, a helyett hogy magas lóról a másik szakmáján keresnénk a fogást. Már csak azért is mert esetleg a mienkén talál valaki.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.15. 08:45

Istenem, az a legszebb, amikor valaki úgy gyalogol bele másokba, hogy még csak észre sem veszi, annyira naiv. Mondjuk, az már kevésbé szép, ha figyelmeztetésre sem veszi észre, mit is csinál.

Kacsa1111 # 2011.07.15. 08:44

Kedves naszméslivüj,

engedd meg, hogy iménti hozzászólásod kapcsán magamat idézzem:

hát...remélem sosem hagyatkozol a megérzéseidre...a saját érdeedben.;)
ugyanis itt is minden pontban mellé löttél...de legalább szórakoztatsz.:)))

Hogy ezt tisztáztuk, folytathatnánk innen személyeskedő kiszólogatások nélkül?

ide tolod a képed, be ugatsz az éterbe (rögtön személyeskedve, anélkül, hogy bárki hozzád szólt volna - ha rövid az emlékezeted mint Izalizának, aki simán hülyének néz másokat: „Hol írtam én le azt a szót, hogy ügyvéd, abban a mondatban?”, akkor olvasd vissza a saját firkálmányodat), és elegánsan kisurransz? így?
ugye ezt nem gondoltad komolyan?:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.15. 08:35

Kedves cat981,

ezt a szakmát már jó ideje nem lehet tisztességesen csinálni, vagy aki úgy csinálja az a hideg vízre valót sem keresi meg vele...

te mint kivülálló (hisz nem vagy jogász) honnan veszed ezeket az éktelen faszságokat???:)

a többivel már nem is foglalkozom inkább...:)

Kacsa11

Sherlock # 2011.07.15. 08:34

Mintha a "jófiúk"(és lányok) is hajlamosak lennének elfelejteni, hogy a törvény szerint az enyhítő körülményeket is fel kell tárniuk, úgyhogy talán nem kéne a másik oldalnak a szemére vetni a hibakeresést :)

Kedves Izaliza,

kezded elvenni a kedvem az ügyészségtől, onnan a magas lovadról.

насмешливый # 2011.07.15. 08:34

Eh. Bocsánat a dupláért.

насмешливый # 2011.07.15. 08:32

Kacsa1111

hozzászólásodból ítélve ügyészségen dolgozol.

Se ügyész, se ügyvéd, teljesen elfogulatlan vagyok ezen szakmák irányában.

Teljesen esélytelen a találgatásod, de szórakoztató :)

Ha mindenáron ragaszkodsz a személyeskedéshez, hát akkor legyen, kóstold meg a gyógyszered :D

A sítusod, mondatvezetésed, és a megfontoltság hiánya, valamint az erős állításokra való tendenciád alapján azt mondanám hogy pályakezdő vagy jogi területen, ez gyakornoktól friss szakvizsgás jogászig terjedhet.

Láthatóan nem tanultál még meg odafigyelni az óvatos fogalmazásra, és szóhasználatra, ez azt jelzi hogy igazán komoly ügyekkel még nem nagyon volt dolgod.

Feltűnt, nem vagy tisztában az eljárásjog fontosságával, és a szabályaiban rejlő lehetőségekkel, ez pedig a csekély tárgyalótermi, ügyvédi tapasztalatra utal. Persze szerződések megszövegezéséhez erre nincs szükség.

A személyeskedő megjegyzések frekventált használata arra utal hogy a tudományos vita közege sem a te területed.

Ügyészségen, ügyészi jogosítványokkal biztosan nem dolgoztál, ez világosan kiderült eddigi megszólalásaidból. Ha jóhiszeműen tippelnem kellene, akkor egy pár hetes gyakornoki munka a maximum, de én kételkedem benne.

Összességében, lendületes fiatal jogász vagy akinek a fenekén még ott a tojáshéj, és összetéveszti a lelkesedést az arroganciával.

Ezek után maradjunk annyiban hogy az én "+!%/%+!%//!! és %‚‚@@!%/%+" vagyok, és mindenben tévedek. ;D

Hogy ezt tisztáztuk, folytathatnánk innen személyeskedő kiszólogatások nélkül? ;)

насмешливый # 2011.07.15. 08:32

Kacsa1111

hozzászólásodból ítélve ügyészségen dolgozol.

Se ügyész, se ügyvéd, teljesen elfogulatlan vagyok ezen szakmák irányában.

Teljesen esélytelen a találgatásod, de szórakoztató :)

Ha mindenáron ragaszkodsz a személyeskedéshez, hát akkor legyen, kóstold meg a gyógyszered :D

A sítusod, mondatvezetésed, és a megfontoltság hiánya, valamint az erős állításokra való tendenciád alapján azt mondanám hogy pályakezdő vagy jogi területen, ez gyakornoktól friss szakvizsgás jogászig terjedhet.

Láthatóan nem tanultál még meg odafigyelni az óvatos fogalmazásra, és szóhasználatra, ez azt jelzi hogy igazán komoly ügyekkel még nem nagyon volt dolgod.

Feltűnt, nem vagy tisztában az eljárásjog fontosságával, és a szabályaiban rejlő lehetőségekkel, ez pedig a csekély tárgyalótermi, ügyvédi tapasztalatra utal. Persze szerződések megszövegezéséhez erre nincs szükség.

A személyeskedő megjegyzések frekventált használata arra utal hogy a tudományos vita közege sem a te területed.

Ügyészségen, ügyészi jogosítványokkal biztosan nem dolgoztál, ez világosan kiderült eddigi megszólalásaidból. Ha jóhiszeműen tippelnem kellene, akkor egy pár hetes gyakornoki munka a maximum, de én kételkedem benne.

Összességében, lendületes fiatal jogász vagy akinek a fenekén még ott a tojáshéj, és összetéveszti a lelkesedést az arroganciával.

Ezek után maradjunk annyiban hogy az én "+!%/%+!%//!! és %‚‚@@!%/%+" vagyok, és mindenben tévedek. ;D

Hogy ezt tisztáztuk, folytathatnánk innen személyeskedő kiszólogatások nélkül? ;)

guba # 2011.07.15. 08:31

Cat, nem azért, mintha annyira épületes lenne ez a vita, de szerintem neked nem kellene beleszólnod.

Izaliza # 2011.07.15. 08:23

Kedves pazs!

Az idézetet köszönöm de én továbbra sem látom benne azt amit te írtál, hoyg írtam.

Az ekézést meg nem rád értettem, akikre gondoltam azok pontosan tudják.

Nem vagyok megsértődve, és nem az önérzetem miatt kellene, hogy elnézést kérjenek az igazságtalanul beszólók hanem azért mert így korreket.

De megint csak arra tudok visszautalni, hogy más az értékrendünk, függetlenül attól, hogy ki melyik szakmában van.

Liza

pazs # 2011.07.15. 08:16

cat981:

Aki a szakmában van, nagyon jól tudja, hogy ezt a szakmát már jó ideje nem lehet tisztességesen csinálni, vagy aki úgy csinálja az a hideg vízre valót sem keresi meg vele...

(egy bíró ha kell simán semmibe veheti bármlyik ügyvédet, beadványát, érvelését), illetve, hogy "fenyegetettség" alatt dolgoznak (kénytelenek dolgozni).

Szerintem ezekben tévedsz.

pazs # 2011.07.15. 08:14

Hű, de meg fogom én ezt bánni, de akkor tessék:

Izaliza 2011.07.12. 21:58
az értékrendemnek abszolút megfelel az, hogy a bizonyíthatóan bűncselekményt elkövetőket megbüntetjük (na jó, csak megvádolunk vagy megrovunk, de értitek hogy értem), nem pedig kiskapukat keresve a felmentésükön ügyködünk sok (több)pénzért.
Az ügyvédi pálya számomra sosem volt opció.

Nem ekéztelek, úgyhogy nem kérek elnézést tőled, bocs, és ahogy látom, a többiek simán csak nem értettek egyet veled és ennek hangot adtak, na ha ez ekézés...

Meg aztán rajtad kívül senki nincs megsértődve, csak Naszméslivüj kezdett el gúnyolódni, ahogy az a normális, felnőtt emberek közötti korrekt kommunikácóban szokás.

Még amikor először írtál a blogodról valamelyik másik topikban, beleolvastam, hajmeresztő volt némely állásinterjúd, szerencsére nekem csak kettő hasonlóhoz volt szerencsém (a többi interjúm szerintem olyan volt, mint amire számít az ember). Talán egyszer megírom.

cat981 # 2011.07.15. 08:12

most nagyon csúnyákat fogok írni: nevetséges, ahogy egyes ügyvédek, jogászok stb. védik itt a szakmájukat. Aki a szakmában van, nagyon jól tudja, hogy ezt a szakmát már jó ideje nem lehet tisztességesen csinálni, vagy aki úgy csinálja az a hideg vízre valót sem keresi meg vele... Erre akar valaki büszke lenni? Tönkre lett téve talán már évszázadokkal ezelőtt, ahogy sok más szakmával is ez történt, teljesen lényegüket veszítették, természetsen működik valahogy, de távol áll attól, ahogyan működnie kéne...
Hogy olyanokról már ne is szóljak, hogy a mai ügyvédek rendkívüli mód kiszolgáltatott helyzetben dolgoznak (egy bíró ha kell simán semmibe veheti bármlyik ügyvédet, beadványát, érvelését), illetve, hogy "fenyegetettség" alatt dolgoznak (kénytelenek dolgozni). Szóval nem tudom, hogy mire kellene ennyire büszkének lennie egy nem befolyásos, "mezei" ügyvédnek.
pl. az ügyvédek általi adócsalásról, meg egyesen úgy beszélnek egyesek, hogy egy ügyvédnek ezt lehet, ezt szabad, ez teljesen elfogadottnak kell hogy legyen...

Azt meg tudomásul kell venni, ha a kollégiám 90%-a tisztességtelen, csaló, akkor ez a szakmát (az én szakmámat) egyértelműen minősíti és tűrnöm kell az esetlegesen felém irányuló (teljsen jogos) előítéleteket. A fentiekkel tehát a szakmát minőségítem (a szakmabeliek többségét) és nem Leg-et, kbs-t, pazs-t stb. akit nem ismerek és mgé az is megeshet hogy abba a tisztességes kisebbségbe tartozik.
Nem látszik meg rajtam itt a fórumon (ennek jó oka van hogy így legyen), mérnök vagyok (csak az újak kedvéért) és én mertem csalódni a szakmámba, mert itt is hasonló a helyzet mint a szakmátokban, ezt is tönkre tették és utálom, hogy a buta, műveletlen,tanulatlan, felelőtlen pórnép szórakoztatására alkalmazzák a mérnököket (lásd pl. okostelefonok, internet, számítástechnika(?)), amikor valódi értékeket képviselő termékek, szolgáltatások tervezése helyett.
Szerintem az sokkal rosszabb és leminősíti magát vele az ember, ha a nyilvánvalóan ledegradált szakmáját és csalárd kollégáit védi (hivatalból), minthogy azt mondja, igen sajnos ilyen lett a szakmám amiről én nem tehetek, de éna kevés kivételek közé tartozom, vagy igyekszem tartozni. Nem azt modnom , hogy így kerek perec kijelenteni (mert ez egyáltalán nem szerencsés - ahol ismernek ott nekem se ekkora a pofám mint itt), csak akkor legalább ne szólja már le valaki a tisztességes (még), vagy erre törekvő (akár naivitásából is) kollégáját, aki etekintetben sokkal több nála.

Izaliza # 2011.07.15. 08:03

Bocs, természetesen pazs-t akartam írni.

Izaliza # 2011.07.15. 08:01

Kedves pasz!

Ahhoz képest, hogy elvileg itt jogászok vannak, senki se tud idézni?

Hol írtam én le azt a szót, hogy ügyvéd, abban a mondatban? Eljárási hibát?

Ez mind csak a ti képzeletetekben létezik!

Hol a dúrva beszólás? Hol az ügyvédek leszólása?

Állítottatok valamit, megsértődtetek, szerintem az a minimum, hogy bizonyítjátok az állításotokat.

Ha nem sikerül nem ártana magatokba szállni, esetleg elnézést kérni azért, hogy itt napok óta ekéztek a semmiért.....

És ez nem arrogancia, hanem szerintem így működik egy korrekt kommunikáció felnőtt, értelmes emberek között.

Én írtam már, hogy ha megbántottam volna valakit, sajnálom, mert nem volt szándékos. Rajtam kívül kiben volt még ennyi?

Köszöntem.

Liza

guba # 2011.07.15. 07:57

Pazs írásához szóltam hozzá, csak míg végigolvastam az elmúlt időszakban született írásokat, látom már többen is reagáltak hasonló tartalommal.

guba # 2011.07.15. 07:55

Ugyan már! Az ügyfél pont azt várja el - lehet hogy nem feltétlenül sok pénzért - hogy a védő megtalálja az anyagi vagy eljárásjogi hibákat, és a legenyhébb büntetéssel hozza ki őt az eljárásból. Ezt nevezheted kiskapu keresésnek is, de a jó ügyvéd éppen attól jó, hogy megtalálja, ha úgy tetszik a kiskapukat. Ha valakiről azt állítják, hogy minden kiskaput megtalál, azt nem leszólják, hanem dicsérik...

Kacsa1111 # 2011.07.15. 07:52

Szerintem meg éppen ezért fizetik őket.

anyám, borogass!:)))

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.15. 07:52

Kedves naszméslivüj,

Kérem szépen az adóelkerülő az egy szép eufemizmus az adócsalóra

hozzászólásodból ítélve ügyészségen dolgozol...ennek fényében a fenti kijelentés több, mint rettenetes.:)

egy cégalapítás vagy egy beadvány szellemi kihívást jelent

büntetőjog mellett nem foglalkozom cégalapítással sem, ingatlannal sem, perekkel sem. Épp ezért beadványokat sem készítek...:)
mostantól a szegényes fantáziádra bízom, hogy mégis mit csinálhatok (Izaliza bátran csatlakozhat hozzád a morfondírozásban - a blogja szerint ő már látott 1 azaz egy ügyvédi irodát közelről, tehát számodra mindeképpen csak erősítést jelent).;)

Ami a jelöltséget illeti, ha gyakornok hát gyakornok, nincs azon mit szégyellned

mókásan adod elő a hülye gyereket.:))) elég meggyőző alakítás...

látványosan semmit nem tudsz az ügyészi munkáról

ezt most arra érted, hogy tévedtem atekintetben, hogy van-e próbaidő?:)
dolgoztam ügyészségen (tág értelmeben véve kétszer is) csak éppen nem mostanában, és azóta megfordultam pár helyen. tököm sem emlékszik már, hogy 5-6 éve volt-e próbaidőm vagy sem.

az arrogancia megérdemli hogy helyretegyék.

impyboy (és Izaliza) szavaival élve: Ámen!:)

Kacsa11

насмешливый # 2011.07.15. 07:45

pazs:

"az ügyvédek sok pénzért csak kiskapukat és eljárási hibákat keresve elérik az ügyfelük felmentését"

Szerintem meg éppen ezért fizetik őket.
Akinek ez nem tetszik ne menjen ügyvédnek, hiszen hiába sértődik meg rajta, attól még - többek között - ez a dolga.

Ezek szerint ha valaki azt meri állítani hogy a katonák munkavégzésük során időnként embereket ölnek, és ezért nem menne soha katonának akkor azzal leszólta a katonákat?

pazs # 2011.07.15. 07:29

Jaj, Liza, ne dramatizáld a helyzetet, az itteniek szemét nem az csípi, hogy lelkesedsz a munkádért, hanem hogy leszólod másokét (lásd azt a részét a hozzászólásodnak, hogy az ügyvédek sok pénzért csak kiskapukat és eljárási hibákat keresve elérik az ügyfelük felmentését).

Leg: köszönöm, jól :) munka van nálunk is sok, de addig jó, hát nem? :)

Izaliza # 2011.07.15. 07:07

Kedves насмешливый!

A magas labdákat szándékosan nem ütöttem le, mert nem azzal a céllal jöttem ide, hogy gyalázkodjak.

Úgy tűnik embereket már az is megbánt ha valaki lelkesedik a munkája iránt. Mi más ez ha nem irigység?
Úgy tűnik ebben az országban tényleg csak panaszkodni érdemes, azt még valahogy elviselik. Szomorú, nagyon.

Liza

насмешливый # 2011.07.15. 07:02

Dr.Attika:

Én inkább úgy fogalmaznék hogy az adócsalók ⊂ adóelkerülők.