Ügyész / ügyvéd

насмешливый # 2011.07.15. 06:50

:)

Kovács_Béla_Sándor:

Bizonyára valami másik topicot olvasunk mi ketten, mert én ilyesminek nyomát sem láttam a kollegina részéről. Persze távol álljon tőlem hogy azt vélelmezzem hogy ön nem mond igazat, de talán nem bántom meg nagyon, ha kijelentem hogy ebben a dologban ön tévedésben van.

насмешливый # 2011.07.15. 06:43

Legislator:

Nekem teljesen megfelel az átírásod ebben a formában. :)

насмешливый # 2011.07.15. 06:40

Legislator:

Természetesen ha szigorúan vesszük neked van igazad, azonban köznyelvileg, de különösen az adott kontextuson belül nyilvánvaló volt szerintem hogy mire utaltam :)

Izaliza # 2011.07.15. 06:37

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Itt már többen, sokadszorra állítottatok rólam valamit, mégpedig azt, hogy durván leszóltam mások hivatását.

Kérlek idézd melyik hozzászólásomban? Mikor? Ha lehet pontos időponttal. Köszi.

Az, hogy beírtam, hogy az ügyvédi hivatás számomra sosem volt opció, vajon melyik univerzumban számít durva beszólásnak? Vagy egyáltalán beszólásnak?

Liza

Dr.Attika # 2011.07.15. 06:37

Fogalmazhatunk úgy, hogy az adóelkerülés ( adóoptimalizálás )a jófiúk, míg az adócsalás a rosszfiúk terepe.

kick # 2011.07.15. 06:34

Az előbbi hozzászólásomból kifelejtettem, hogy az elkövető biztonsági őr volt, a sértet meg áruház, tehát nem állt fenn közöttük rokoni kapcsolat, így az eset nem magánindítványos. Ezt is tartalmazta a panasz.

kick # 2011.07.15. 06:31

Tisztelt fórumozók!

A véleményetekre vagyok kíváncsi. Egy rendőr jelentést írt a bejelentő nevét és lakcímét tartalmazva, mert szolgálat közben a tudomására hoznak egy hivatalból üldözendő bűncselekményt, sikkasztást, melyet még kamera is rögzített. A jelentésre (mely vissza kereshető az adatbázisból) a nyomozó szerv sem nyomozás elrendelésével, sem elutasítással nem reagált, egyszerűen eltűnt. Hivatali visszaélés miatt feljelentés született ebben az ügyben. A vizsgáló nyomozó ügyész azzal az indoklással szüntette meg az ügyet, hogy a sértett nem tett feljelentést az ügyben. természetesen meg lett panaszolva a megszüntető határozat, hivatkozva a Be. 170.§.-ra, mely szerint "A nyomozás megindításának alapja

170. § (1) A nyomozás az ügyésznek vagy a nyomozó hatóságnak hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján vagy feljelentésre indul meg. Ez a panasz is elutasításra került. Szerintetek elkövettek-e valamit az ügyészek? Valamit tudhat a csávó, valaki nagyon hálás neki, hogy még a Be-t is átírják a kedvéért.

Legislator # 2011.07.15. 06:11

Azért az adóelkerülés és az adócsalás messze nem ugyanaz, de a pénzügyi jog Rexor asztala...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.15. 06:09

Kedves насмешливый/naszméslivüj!

Nem fogom a Kniezsa-féle nemzetközi szlavisztikai átírást használni, mert azt max. orosz szakosok ismerik, az angolszászoknál használt átbetűzést is legfeljebb az tudja értelmezni, aki valamennyire járatos ebben. Kiejtés (hangzás) szerint pedig ez adja vissza legjobban a szót, nem tudom, te hogy írtad volna át?

Ha Iza (quasi) Imp párja, akkor te Kacsának lehetsz valaminő kioktatásra szakosodott vitapartnere, úgy tűnik.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.15. 06:06

Éppenséggel a hölgy volt arrogáns, és ő volt az is, aki durván leszólta a mások hivatását. Az egész purparlé annak a következménye.
Nem mellesleg te is követted ebben, sőt még durvábban, és már nem is általánosságban, hanem személyeskedve tetted.

Egyébként egyetértünk: az arrogancia tényleg megérdemli.

насмешливый # 2011.07.15. 05:16

:) Kérem szépen az adóelkerülő az egy szép eufemizmus az adócsalóra, de hát ezzel újat nem mondtam neked.

Belátom nyilván akad olyan is akinek egy cégalapítás vagy egy beadvány szellemi kihívást jelent, de azért kell hozzá monotonitástűrés rendesen :D :D

Ami a jelöltséget illeti, ha gyakornok hát gyakornok, nincs azon mit szégyellned :) Előbb utóbb így is úgy is ügyvéd leszel, és belekóstolhatsz a megélhetési gondokba, és az össztársadalmi megvetésbe :D :D

Nah ennyit a mókáról. Komolyra fordítva a szót.

Érdekes hogy még mindig nem esett le neked hogy miről is szólt az előző kis szösszenetem...

Csodálkozom amúgy, hogy miközben látványosan semmit nem tudsz az ügyészi munkáról, milyen bátran minősíted azt.

Ez a tapasztalat "minősége" is nagyon érdekes :)
Hogy is van ez? :D :D :D Csak a jó, (esetleg fordítva a csak a rossz) tapasztalatok érdemesek a megosztásra? Khm? :D Karl Popper forog a sírjában.

Úgy érzem ez csak egy ügyetlen, de legalább rosszindulatú személyeskedés akart lenni a kollegina felé, csak hát elvérzett szemantikus afázia aknamezején.

PS.

Félreértések elkerülése végett semmi bajom az ügyvédekkel, ellenben az arrogancia megérdemli hogy helyretegyék.

Kacsa1111 # 2011.07.14. 19:45

ja, egy megjegyzés, mielőtt valaki nekem esne, hogy rosszul írtam át a cirill betűket...nem írtam át a cirill betűket, mert nem ismerem őket rendesen, és lusta voltam ezzel szarakodni, ezért csak Legislator hozzászólásából kimásoltam az első szót, hogy azért mégis egyértelmű legyen, hogy kinek írtam.

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.14. 19:28

Kedves Naszméslivüj,

hát...remélem sosem hagyatkozol a megérzéseidre...a saját érdekedben.;)
ez ugyanis - ahogy arra pazs már utalt - kurvára nem talált...de pont senkinél!:)))

magas köztük a khm. adóelkerülők aránya

ami ugyebár magyar nyelven azt jelenti, hogy nem a jogszabály keretei között összehozható legmagasabb adót fizeti.

az ügyvéd társadalmi presztízsénél

pont leszarom a társadalmi presztizst...engem csak az éredekel, hogy a meló szellemi kihívást jelentsen, azt magas színvonalon végezzem el, és hogy jól megfizessenek...ennyi.

"inkább meg kéne becsülni ha valaki megosztja a tapasztalatait

hogy érdemes-e a megosztásra, szerintem, a tapasztalat minőségétől függ...

Kacsa11

насмешливый # 2011.07.14. 18:03

Megérzés? :D

Legislator # 2011.07.14. 17:52

És te hogy vagy, kedves pazs?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.14. 17:52

Szia, mostanság egész jól érzem magam, sok a munka. Egyébként szerintem rengetegen olvassák a JF-et, kár, hogy nem lehet lájkolni, meg ilyesmik:-D.

Sunshine after the rain.

pazs # 2011.07.14. 17:12

Szia Leg :) hogy vagy?
Követtem az itteni eseményeket, csak nem szóltam hozzá.

Legislator # 2011.07.14. 16:40

szia, Pazs

Sunshine after the rain.

pazs # 2011.07.14. 16:09

No és miből gondolod, hogy ügyvédjelöltek azok a tájékozatlan és arrogáns alakok?

Legislator # 2011.07.14. 15:49

Naszméslivüj kolléga mintha új lenne, de itt ugye nem ritka az ironikus/cinikus/gúnyos:-) hozzászóló, úgyhogy welcome on board, akarom mondani: dobro pazsalovaty na bort:-D, kedves kolléga.

Sunshine after the rain.

насмешливый # 2011.07.14. 15:34

:) Érdekes volt figyelni ahogy a jó szándékkal segíteni igyekvő kolleginát letámadták az egyébként maximálisan tájékozatlan, de legalább idejekorán arrogáns ügyvédjelöltek :)

Csodálom amúgy a türelmét, és hogy nem ütötte le az olyan magas labdákat, mint hogy az átlag ügyvéd keresete alig haladja meg pár ezer forinttal a minimálbért. (ami két dolgot jelenthet, az ügyvédek többsége éhezik, esetleg magas köztük a khm. adóelkerülők aránya. :D) Vagy hogy nem ecsetelte ékesszólóan a cégalapítás és hasonló aprópénzes rabszolgamunkák varázsát :)

Ha csak fele olyan gonosz lett volna mint én, még azt is hozzá tette volna, hogy az ügyvéd társadalmi presztízsénél már csak a politikusé alacsonyabb. Ami azt illeti hallottam már utcaseprőt is erkölcsi fölénnyel beszélni e szép szakmáról. :)

De a gonoszkodást félretéve szerintem inkább meg kéne becsülni ha valaki megosztja a tapasztalatait, a helyett hogy magas lóról a másik szakmáján keresnénk a fogást. Már csak azért is mert esetleg a mienkén talál valaki :D

P.S.
  • tudnék ilyen szépeket írni az ügyész szakmáról is, de hát most éppen a jelölt kollégák arroganciáját ekézem éppen :D
ujhus:) # 2011.07.14. 15:09

Szia Izaliza!

Azóta már megtaláltam a blogodon is a megfelelő helyet, és írtam egy jó hosszú levelet. Remélem, megtaláltad!

Üdv.!

Legislator # 2011.07.14. 15:04

KBS: a coming out-ot nem erre mondják. Mondjuk nem részleteztem, mire is gondolok:-D, de el is ment a kedvem.

Rexor: Hello.

Sunshine after the rain.

Rexor # 2011.07.14. 15:00

Legislator: Pacsi neked is. Félek, ahhez már külön topic kell, de semmiképpen ne fojtsd magadba :).

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 14:51

Ez is egyfajta coming out. :)