Ügyész / ügyvéd

sylver24 # 2012.03.14. 08:54

drszo: Tök jó, örülök hogy jól ment. Igen, bizakodni kell!! Képzeld, engem nemrég hívtak, 19.-én mehetek meghallgatásra! :) A 2. fordulóra te kérdeztél rá, vagy ők mondták?

drszo # 2012.03.14. 09:35

sylver 24: Örülök, hogy hívtak szorítok neked. Arra, hogy konkértan mikorra várható a második forduló én kérdeztem rá, már csak azért, hogy tudjunk mihez viszonyítani és mondjuk már ne mától kezdjem magam idegesíteni a második fordulón. NA meg nekem a jelenlegi munkahelyem miatt sem mindegy, hogy mikor kell menni. De nyilván az ügyészséget teszem az első helyre. Mégegyszer hajrá neked és írj, hogy milyen volt.

sylver24 # 2012.03.15. 19:28

drszo: Köszönöm! :) Jó hogy rákérdeztél a 2. körre, legalább tudjuk hogy mire számítsunk.
Te amúgy melyik egyetemre jártál? Én a pécsire, de gondolom ezt sejtetted.

drszo # 2012.03.19. 06:45

sylver 24: Ma van a nagy napod. Hajrá, hajrá. Kérdésedre válaszolva én a Debreceni Egyetemre jártam. Írj, hogy mi volt.

sylver24 # 2012.03.19. 10:47

drszo: Köszi a biztatást! :) Kedvesek voltak, kb. 10 percet voltam, kérdeztek a munkámról, hogy hol lakok, motivációról.. Meg hogy mennék-e egy kisebb ügyészségre is, ha arról lenne szó. Mondtam hogy igen, én bárhová elmegyek. A végén mondták hogy majd értesítenek. Majd értekezünk itt, ha van fejlemény. :)

drszo # 2012.03.19. 12:48

sylver24: örülök neki, hogy jól ment. Majd írok itt a fórumon, ha hívtak 2. körre. Te is jelezz légyszi.

sylver24 # 2012.04.03. 08:50

drszo: Nálad van hír? Nálam még nincs.

drszo # 2012.04.03. 09:50

sylver24: Nálam sincs semmi. Én úgy számolom, hogy a második kört vagy jövő héten vagy pedig az azt követő héten fogják tartani. Nekem tavaly is úgy volt, hogy az első márc 9-én volt a második pedig ápr. 11-én. Egyébként vagy egy lány aki a privát email címemre írt, ő azt hiszem Miskolcon volt első körben márc 19-én, de még ő sem kapott értesítést. Lassan már kezdek izgulni, hogy mi van. Főként nekem azért problémás, mert a jelenelgi munkahelyemen sem tudni hogy mi lesz az új szabs. törvény ápr 15-i hatálybalépésével. Úgyhogy mindenképpen riasztási készenlétben kell állnom. Remélem az nem történik meg, hogy mindkét helyre egyszerre kell mennem, mert még ezt a variációt nem gondoltam át, hogy akkor hogyan cselekszem, de azt hiszem az ügyészség az első.

drszo # 2012.04.11. 14:08

Sylver24: Nálad van valami hír? Nálam semmi. Lassan eltelik az a bizonyos egy hónap. Szerinted várjunk vagy próbáljunk érdeklődni. Én gondolkodom rajta, hogy ha a héten sem küldenek értesítést akkor megpróbálok telefonon érdeklődni a LÜ-n. Bár nem tudom hogy ez mennyire jó ötlet, de az az igazság, hogy nem tudom hogy miért, de már nagyon türelmetlen vagyok.

sylver24 # 2012.04.11. 14:17

drszo: Nálam sincs semmi. Sztem még várjunk, a héten, remélhetőleg holnap csak történik valami, jó lenne nagyon!

drszo # 2012.04.13. 10:30

sylver24: Nem bírtam tovább várni, most telefonáltam az LÜ-re. Azt mondták, hogy még senkinek nem küldtek értesítést a második fordulóra, nem is tudják megmondani, hogy mikorra várható. A hölgy akivel beszéltem azt mondta, hogy "leghamarabb nyilván a hónap második fele". Úgyhogy nyugi. Csak gondoltam megosztom veled az információt. Üdv.

sylver24 # 2012.04.13. 10:43

drszo: Köszi az infót, én is nagyon nyugtalan voltam már. Akkor nincs más mint várni. :S

sylver24 # 2012.04.20. 12:27

drszo: Nálad sincs még semmi? Lehet h nem is áprilisban lesz, hanem májusban? Mert azt mondták neked 1 hete, h leghamarabb április 2. fele, ez jelentheti azt, h nem feltétlen áprilisban..
Megtudtál valamit h téged hogy fog érinteni az április 15-től módosított szabálysértéses helyzet?

drszo # 2012.04.20. 17:32

sylver24: nálam sincs még semmi.én már az az igazság nagyon türelmetlen vagyok. van valami belső izgalom bennem amit nem tudok megmagyarázni, talán az, hogy nagyon szeretném ha sikerülne. azzal bíztatom magam, h már több van mögöttünk mint előttünk a várakozást tekintve, hiszen május 20-ával lejár a pályázatok elbírálására nyitva álló határidő, így hamarosan lépniük kell. egyébként nálam még az van, hogy a közszolgálati jogviszonyom a jogállásváltozás időpontjában azaz 2012. apr. 15-én átalakult kormányzati szolgálati jogviszonnyá, tehát kormánytisztviselő lettem. ennyit így nyilvánosan, ha esetleg bővebben érdekel a téma a privát emailedre írhatok,mert további véleményt nem akarok e kérdéskörben nyilvánosságra hozni, de lenne mit mesélnem erről az egészről.

sylver24 # 2012.04.21. 09:43

drszo: Én is nagyon nyugtalan vagyok, ugyanígy vagyok én is, nagyon vágyom rá h sikerüljön! Írd meg priviben, érdekel a téma.

drszo # 2012.04.23. 14:15

sylver24: nem tudok válaszolni az üzenetedre, mert a freemail valami miatt nem hozza be az érkezett leveleket. Egész du. nem boldogultam vele. MAjd írok. remélem nem most fogják küldeni az értesítést, mert jelenleg nem tudok elolvasni semmit sem.

B.W. # 2012.04.26. 08:31

Kedves drszo és sylver24!
Most találtam rá a "levelezgetéseitekre" itt a fórumon és mivel érintett lennék ismerősöm útján a kérdésben, érdekelne, hogy valami fejlemény van e az ügyben :)

sylver24 # 2012.04.26. 15:09

Kedves B.W. : Még nincs fejlemény. :( Hová pályázott az ismerősöd, ha szabad tudni?

B.W. # 2012.04.27. 06:42

Kedves sylver24! Persze, Pécsre és Budapestre =) ..és Te? üdv

sylver24 # 2012.04.27. 07:18

Én a pécsire és a pécsi nyomozóra. Nagyon szeretnék bekerülni, az egyetem óta ezt szeretném.

B.W. # 2012.04.27. 07:32

=))) azt elhiszem, a barátom is ezt akarja régóta :))) nagyon elhúzzák....biztosan nehéz a döntés :s

estello # 2012.04.27. 20:41

Sziasztok!Egy ideje lelkesen olvasom soraitokat az ügyészségi második fordulóról, ugyanis én is arra a bizonyos telefonra várok. Egyszer már én is telefonáltam az LÜ-re, még Sylver előtt pár nappal, azóta nem akartam még egyszer. Szerintetek létezik, hogy még nem kezdték el a második fordulót és idén tényleg ennyire későn indul, vagy szimplán lemondhatunk már a dologról?

estello # 2012.04.28. 11:42

Szerintetek létezik, hogy még nem kezdődött el a második forduló? Vagy csak minket nem értesítenek? Egy pályázó...

sylver24 # 2012.05.01. 08:33

estello: A drszo telefonált múltkor. Nem valószínű h elkezdődött a 2. kör, mert senkiről nem tudunk akit értesítettek volna. Tavaly ilyenkor is ennyire elhúzódott, április 20. volt az elbírálás határideje, és április 11-én volt a 2. kör. Te hová pályáztál?

estello # 2012.05.02. 08:44

sylver24: Akkor lehet még reménykedni, legalábbis ezen a héten még mindenképp.Pestre jelentkeztem 3 helyre (Nyomozó FÜ, Budakörnyéki FÜ, kerületi ügyészségek) és Győrbe. Pestre szerintem nagyon nehéz bekerülni, mert ott rengeteg emberből választhatnak, de remélem a következő körben (ha lesz...) írnak ki a lakóhelyemhez (Veszprém) közelebbi pályázatot vmi eldugott ügyészségre. Állítólag oda könnyű bekerülni. Volt olyan, hogy annyian jelentkeztek vhova ahány hely volt. Így könnyű. Sztem mondjuk a FŰ-re legalább 200-an pályáztak és 2-t vesznek fel. Szóval, hát majd kiderül.Köszi az infót, ez mindenképp reménykeltő.