Ügyész / ügyvéd

sylver24 # 2012.05.07. 09:18

B. W., estello, ti tudtok már valamit a fogalmazói pályázattal kapcsolatban?

B.W. # 2012.05.07. 09:42

Sziasztok! nem sajnos még nem tudunk semmit....ez már nagyon nagyon elhúzódik, idegőrlő :S

Meraxes # 2012.05.07. 12:07

Sziasztok! Úgy hallottam, hogy májusban is lehet majd pályázni Pestre fogalmazói helyekre. Tud esetleg erről valaki vmit? Amennyiben félretájékoztattak és mégsem írnak ki pályázatot májusban, mikorra várható legközelebb felvétel? Köszi a segítséget!

sylver24 # 2012.05.07. 12:53

Kedves Meraxes! Legtöbbször május végén szoktak kiírni pályázatot, figyeld majd a LÜ honlapját. Ezen kívül januárban szoktak még kiírni, úh. ha most nyáron nem lesz felvétel, vagy nem sikerül, akkor érdemes január végén figyelni a honlapot.

estello # 2012.05.07. 13:17

Sziasztok! Még mindig nincs semmi nálam se... már én is kikészülök... ilyen már a világon nincs.

patrik41 # 2012.05.07. 13:42

Sziasztok! Csak most találtam rá erre a fórumra, igaz eddig nem is kerestem. Én márc. 19-én voltam Miskolcon a Főü-en meghallgatáson. Már úgy gondoltam, nem is hívnak be a következő meghallgatásra, de máj. 4-én kaptam egy e-mailt, amiben máj. 10-ére várnak a LÜ-re. Szerintem most kezdték el küldözgetni az értesítéseket, gondolom, hogy nem mindenkit ugyanabban az időpontban hívnak be.

B.W. # 2012.05.08. 07:35

Kedves Patrik41! Nos ez egyfelől nagyon jó hír, h tudjuk, már hívtak vkit, esetleg azt lehetne tudni, hogy névsor első felében vagy, netán a végén( vezetékneved alapján)? üdv

sylver24 # 2012.05.08. 09:16

Sziasztok! Kaptam emailt, 14-én mehetek meghallgatásra! :))) estello: te kaptál? B. W. : az ismerősöd kapott?

B.W. # 2012.05.08. 09:35

Gratula sylver24 :) Ma még nem jelzett, h kapott volna, este írok, ha igen =)

sylver24 # 2012.05.08. 09:43

Köszönöm! :) Ok, majd írj.

estello # 2012.05.08. 10:29

sziasztok! ma kaptam emailt, h menjek 15-én. gratula nektek!Sok sikert!!!!

sylver24 # 2012.05.08. 10:45

Gratula estello! :)

B.W. # 2012.05.08. 11:09

Gratula Nektek :)

anchor # 2012.05.08. 14:34

Sziasztok! Engem behívtak az ügyészségi fogalmazói 2. körére. tudja esetleg valaki, mi várható ott? Vérengzés, stb., vagy csak a motivációimról faggatóznak, mint az 1. körben? Kösz az infót!

patrik41 # 2012.05.08. 19:04

Kedves B.W.! Úgy rémlik a névsor közepén voltam, vagy egy kicsit lejjebb, inkább a második felében. Bár nem tudom, mire lehet ebből következtetni. Eddig még nem adtam be ü-i fog-i helyre pályázatot, és nem is tudom, hogy milyen logika szerint hívják be az embereket. Mindenesetre kívácsi vagyok, hogy meddig jutok el. Azt meg tudja nekem valaki írni, hogy ha nem sikerül, akkor válaszolnak? Mostanában a versenyszrérában mintha nem lenne divat egy "nem nyert" levelet elküldeni.

B.W. # 2012.05.09. 08:12

Kedves Patrik41! Nagyon köszönöm válaszod :) nos a barátom nem kapott még ezidáig értesítést, gyanítom már nem is fog :( Szerintem, ha nem sikerül, akkor nem válaszolnak. Több volt évfolyamtársam is jelentkezett tavaly, de nem volt sem második kör, sem értesítés :) üdv

drszo # 2012.05.09. 08:27

sziasztok mindenkinek.

Mindig értesítenek mindenkit csak nyilván akinek a pályázatát nem fogadták el, az később kapja meg a nemlegest. de akkor is írnak annyit, hogy "sajnálattal értesítjük, de fogalmazói álláshelyre benyújtott pályázatát legfőbb ügyész úr nem fogadta el."

sylver24 # 2012.05.09. 08:34

Szia anchor! Tavaly nyáron voltam 2. körben. 2-3 perc a meghallgatás. 4 tagú a bizottság, a legfőbb ügyész 2 helyettese, egy férfi akit nem tudtam megjegyezni, talán a személyügyi főosztályról volt, és az adott megyei főügyész volt benn. (mert csoportokba osztanak be, és egy csoportban lehet több megyéből pályázó) Tőlem az egyik l. ü. helyettes kérdezett. Hasonlóakat kérdeznek, mint az első körben, hogy hol voltál szakmai gyakon, esetleg a szakdogáról kérdeznek, aztán még annyit hogy elmennél-e egy másik ügyészségre is, amit nem jelöltél meg, miért érdekel az ügyészség.. Ilyeneket szoktak kérdezni. Te hová pályáztál?

sylver24 # 2012.05.10. 08:22

Patrik41 hajrá!! Írj majd meg hogy mi volt!

estello # 2012.05.10. 12:27

Reméljük sikeres voltál Patrik!!!

patrik41 # 2012.05.11. 07:56

Kedves estello és sylver24! Köszönöm szépen a biztatást! Voltam tegnap, megkérdezték, szerintem mindenkitől, hogy miért akarok ügyészségen dolgozni, meg hogy mit csináltam az elmúlt egy évben. (Én tavaly végeztem az egyetemet és nyáron mentem vissza dolgozni a munkahelyemre.) Egyébként kedvesek voltak, tényleg csak néhány percig voltunk bent. Azt mondták, hogy legkésőbb két hét múlva értesítenek az eredményről. Borsod megyéből hárman voltunk ill. Szabolcsból voltak 9-en. Ha gondoljátok írok még priviben, csak túl sok személyes infót nem akarok ide írni. Az e-mail címem: mihilindus@citromail.hu

estello # 2012.05.11. 11:59

Kedves Patrik! Köszönjük szépen a választ. valami ilyesmire számítottam, de jó volt tőled is hallani. Hát, mi meg majd jövő héten jövünk.

B.W. # 2012.05.11. 12:14

Sok sikert Mindenkinek, aki kapott értesítést! Beszámolókat várjuk =) üdv

Egyjogász # 2012.05.11. 16:57

"megkérdezték, szerintem mindenkitől, hogy miért akarok ügyészségen dolgozni, meg hogy mit csináltam az elmúlt egy évben"

Ez komoly? A szügyészségre azért rángatnak be több száz kilométerről egy csomó embert, hogy ezt a két rendkívül informatív, a jelöltek közötti szelektálásban hatalmas segítséget nyújtó kérdést feltegyék? Biztos, hogy erre a két kérdésre adott válasz alapján fogják eldönteni, hogy kit vesznek fel?

Lehet, hogy valami vicceset kellene ezekre válaszolni, hallottam már olyanról, akit azért vettek fel egy munkahelyre, mert az ilyen sablonkérdésekre poénosan válaszolt, és ezzel tűnt ki a többi "egyenválaszt" adó jelentkező közül.
Persze aztán lehet, hogy a szügyészségen ez nem jönne be,lehet, hogy ők értik a humort, csak nem szeretik...:))

Egyjogász # 2012.05.11. 16:57

"megkérdezték, szerintem mindenkitől, hogy miért akarok ügyészségen dolgozni, meg hogy mit csináltam az elmúlt egy évben"

Ez komoly? A szügyészségre azért rángatnak be több száz kilométerről egy csomó embert, hogy ezt a két rendkívül informatív, a jelöltek közötti szelektálásban hatalmas segítséget nyújtó kérdést feltegyék? Biztos, hogy erre a két kérdésre adott válasz alapján fogják eldönteni, hogy kit vesznek fel?

Lehet, hogy valami vicceset kellene ezekre válaszolni, hallottam már olyanról, akit azért vettek fel egy munkahelyre, mert az ilyen sablonkérdésekre poénosan válaszolt, és ezzel tűnt ki a többi "egyenválaszt" adó jelentkező közül.
Persze aztán lehet, hogy a szügyészségen ez nem jönne be,lehet, hogy ők értik a humort, csak nem szeretik...:))