Ha iroda vagy, akkor alapító okirat, egyébként szakvizsgabizonyítvány, biztosítás, kérelem, nagyjából ennyi.
Avatás azt hiszem, havonta-kéthavonta van.
Hogy egyéni ügyvéd leszel-e vagy iroda, az jórészt a te döntésed, leginkább adózási szempontból szoktak választani. Elég kevés egyéni ügyvéd van, ez is egy jel :)
Ügyész / ügyvéd
Kissé vulgarizálva: az egyéni ügyvéd egyéni vállalkozó, az iroda meg kft.
Az ügyintézés ideje erősen attól függ, melyik kamara. Pesten lassú, vidéken gyorsabb.
(A biztosítást a kamara intézi. Ha MÜBSE.)
Azért az nem durva, hogy szakvizsga után sem tudja az ember, mit kezdjen magával, és melyik alternatívának mi az előnye? Ez gondolom szintén csak a mi hazánkban van így. :)
Ne legyél már ilyen! Tudhatnád, hogy sok helyen a jelölt érdemi szakmai munkát sem végez; a praxis működtetésének technikai részleteibe meg aztán végképp sehol nem vezetik be. (Előlem például az elektronikus cégeljárás illetve fizetési meghagyás mikéntjét mikéntjét titkolta következetesen. Nem, nem a principális - a titkárnő.)
Kedves Impossible,
az iroda megalapítása finoman szólva sincs agyon szabályozva...akár a benyújtandó iratokról, akár az eljárásról legyen szó. örülhetsz, ha a kamarától használható infót tudsz kiszedni...
Kedves pazs,
„Ha iroda vagy, akkor alapító okirat, egyébként szakvizsgabizonyítvány, biztosítás, kérelem, nagyjából ennyi.”
meg alapítói határozat, meg a kamara formanyomtatványai, meg az erkölcsi, meg a iroda meglétének igazolása (tullap vagy bérleti szerződés) stb.stb.stb.
és a legfontosabb!!! 4*4es igazolványkép!!!:)))
Kedves kbs,
„(A biztosítást a kamara intézi. Ha MÜBSE.)”
a bük nem intézi...te sétálsz be, ülsz sorba, kötöd meg, és rögtön fizeted.
Kacsa11
Kacsa1111: na, látszik, hogy még nem alapítottam irodát... de jó, hogy nem kell küzdenem velük! Egyáltalán hol készítenek még 4*4-es igazolványképet?
Kedves pazs,
a kamarában azt is pontosan megmondják...;)
Kacsa11
Jaaa.... naív vagyok :)
...naiv...
"az iroda megalapítása finoman szólva sincs agyon szabályozva...akár a benyújtandó iratokról, akár az eljárásról legyen szó. örülhetsz, ha a kamarától használható infót tudsz kiszedni..."
Akkor eltaláltam, hogy ez is csak nálunk van így, csak kiegészítem (amit egyébként már felesleges is megemlíteni): a kamara is gáz :D
Kapott valaki már hívást az első körre a januárban meghirdetett ügyészségi fogalmazói helyekkel kapcsolatban?
Én nem. :O)
Még én sem. Tavaly nyáron a beadási határidő lejárta után 4 munkanap múlva hívtak, ami most péntekre esik, de mivel rövidebb ideig dolgoznak ma, lehet hétfőre csúszik.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kapott-e már valaki a 2012. februári fogalmazói álláspályázatokkal kapcsolatos meghallgatás időpontjáról értesítést.
drszo: engem is ez érdekelne, mert én is pályáztam, de még semmi hír, és nem ismerek senkit, aki pályázott volna és megkérdezhetném erről. Lehet hogy még nem indult el az első kör? Tavaly benne voltam a 2. fordulóban is, és pont emiatt várom már nagyon a híreket. Vagy ez még nem jelent smemit hogy tavaly továbbjutottam? :S
sylver24: nem akarlak elkeseríteni, de egyáltalán nem jelent semmit, hogy tavaly 2. körös is voltál én is voltam már 2. körös sőt több éve csak az vagyok, de a célba még nem sikerült beérnem. Ha tudsz valamit akkor köszönettel fogadnám a tájékoztatásod. Ha gondolod én is jelzem, ha sikerült valamit megtudnom. Egyébként nagyon változó a meghallgatások időbelisége mert tavaly ilyenkor elég jól siekrült elhúzni, a februári pályázatoknak csak áprilisban volt a 2 fordulója, míg a nyáriakat általában kis túlzással, de 3 hét alatt lezavarják.
Örülnék ha írnál majd, ha megtudsz valamit, én is szólok majd ha van hír.
Akkor kitartó vagy! :) Nekem is minden vágyam bekerülni, most pályázok másodszorra.
Tavaly nyáron egy csaj negyedszerre pályázott a pécsire, végül egy kis alföldi városba ajánlottak fel neki helyet, és elfogadta, pedig kb. 200 km-re lakik onnan.
Te melyik ügyészségre jelentkeztél? Én a pécsire és a pécsi nyomozóra.
Te vagy a Teknőc Ernő??:))
sylver24: Ezt "megbeszéltük" Ha tudok valamit jelzem. Én most ebben a pályázati fordulóban budapestre és a Pest megyei ügyészsésgre pályáztam. Én is szeretnék már úgy járni mint az általad említett lány. Nekem mindegy lenne hogy hol, csak végre adnának egy lehetőséget. Neked egyébként mi volt a benyomásod mennyire objektív ez az egész, mert nekem azért voltak már érdekes tapasztalataim.
Van infóm: még nem kezdődött el a meghallgatás! :)Tavaly pécsre azokat vették fel, akik summák voltak. Igaz h a pályázatban az van h elsősorban a tanulmányi eredményeket nézik, másodsorban a szakmai érdeklődést. Viszont én az egyetemen alatt az ügyészségre készültem, ezért is (meg persze azért is mert érdekelt) írtam büntetőből a szakdogát, voltam náluk szakmai gyakon, sok tárgyaláson voltam, Be-ből ötösre szigorlatoztam, bűnügyi szakkoli tagja voltam, büntető perbeszédversenyeken vettem részt... Ez mind nem volt elég, mert csak cum laude lettem. Lehet h inkább a summára kellett volna gyúrni, de nem jött össze, viszont büntetőből, BE-ből, polgárból négyes, ötöseim vannak.
sylver 24: Ne aggódj én is hasonló cipőben járok. én is csak cum laude-vel végeztem. Azokkal a paraméterekkel én is rendelkezem mint amit te leírtál.+ Nekem több éves munkatapasztalatom is van szabálysértési ügyintézőként egy olyan településen, amely "tanítja a szakmát". Sajna ezt én is látom, hogy a summa sokat jelent, pedig én már találkozam olyan summással, aki lehet, hogy elméletben nagyon jó volt, de a gyakorlatban nem állta meg a helyét. Szerintem más kritériumnak (Úm. munkatapasztalat, gyakorlat) is kellene olyan értékesnek lenni mint a summának meg mondjuk a Kozmának. Én már több alkalommal akartam pályamunkát beadni, de a közszféra dolgozói nem nyújthanak be pályázatot, szerintem ez is méltánytalan, mert nem ad egyenlő esélyeket. Az mindenképpen jó, hír, hogy még nem kezdődtek meg a meghallgatások. De vajon mégis mikorra várható jövhőhét, utána vagy még később, jó lenne tudni.
Ahogy te is írtad, hogy a tavaly télen kiírt pályázatnak csak áprilisban volt a 2. fordulója, kitudja mikor fog most kezdődni. Türelmesen kell várni, mást nem tudunk. :( Én minden nap egyfolytában azt várom h hívjanak! Egyszerűen azt érzem, h nekem ezt kell csinálnom, a gyak alatt is olyan otthonosan éreztem ott magam, olyan jó volt tárgyalásokra menni, vádiratot írni.. Persze nem csak ebből áll, sokoldalú munka, és ez nagyon tetszik, és sokan oktatnak is, amit szívesen csinálnék én is. Csak jussunk már be! ;)
Egyetértek veled mindenben sylver24. Jaj de sok mindenben hasonlítunk.
:) Akkor majd értekezünk itt a fórumon, ha van valami.
OK
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02