Most soroljam?
XD
System of a Down,Depresszió,Pokolgép,Replika, Hammerfall,Janis Joplin, Avril. Meg ilyenek!!!
De nem vagyok olyan "vadállat"!!
:))))
Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?
„Az a szép, az a szép, akinek a Pokolgép
Robbangassa széjjel a fejét!”
Hihi! Ez jó...még nem hallottam.
KBS! Te ilyeneket is tudsz??
:))))))
Ez az Hekgus! Mindent bele!
Én is lázadó típus vagyok, egyébként meg járatnám én incifinci farkamjankó nőicipőben azt az eszement bar...t aki feltalálta. De legalább is egyszer leküldeném az ország másik végéből tömegközlekedési eszközön Pécsre. Tudná a nyomorultja, hogy mi teszi tönkre a női lábat!
Drati! Kissé már túllihegjük ezt a felelősség témát, olvasd csak vissza, én egyszer sem állítottam, hogy nem mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Egyébként meg egyenes következménye, annak amit írtál, hogy ha nincs meg a női férfi modell, akkor a személyiség és szocialaizáció valamilyen fokban sérül!
Ja, és csak úgy megjegyzem neked, hogy én a sajátomon kívül +2 gyereket nevelek, akiket nem akart az anyjuk, még tartás fejében sem, a bíróságnak nem is kellett megerőltetni magát azzal, hogy az apjuknak ítélje, mert egyszerűen nem kellettek neki. Kérdés az, hogy ezt +an, vagy -an ítéljük-e meg. Mert ugye, ha valaki belátja, hogy alkalmatlan az anyaságra, akkor jobb, ha nem mérgezi a gyerekei életét tovább. De ha megpattan, aztán szül még egyet, akire viszont igényt tart az év 365 napján, akkor más a helyzet. Szóval ismételten megerősítelek Drati! Vannak díszes anyapéldányok a világon! De, mint a mellékelt ábra mutatja, pocsékul döntő apa is akad!
Helga drága! Én főleg ilyeneket tudok. :)
Az idézet egyébként úgy folytatódik (12):
"Zöld sárga, zöld sárga,
császárné pávája...
Ha melbimbó lehetnék,
rám szállnának a lepkék..."
A dallamát, sajnos, nem tudom elmondani :)
Ez nagyon jó!
Különben még meg sem kérdeztem h itt ki hány éves?!
Mert én csak úgy letegezlek benneteket. Mindegy! Gondolom már szóltatok volna ha zavar.
Jó éjt!
Aludj jól.
KBS életkorát nem közölte, de jelezte, hogy nagypapi ami cca. 50-et jelent. Magam 46 éves vagyok. A fórumok tegezősek tehát lényegtelen, hogy tegeződünk, vagy magázódunk. Bár egy kérdezőnek párhuzamosan válaszolgattunk KBS-el és ő először tegezte a kérdezőt én meg azt éreztem, hogy az illető komoly jogi tanácsra vágyik és ekkor nem szabad "perte" fellépni. Önözve válaszoltam neki és örömmel láttam, hogy KBS is átváltott önözésre. Helga maradj nyugodtan a tegezés mellett, szerintem senki nem veszi zokon.
Na, na. Én a fiatalabb nagypapák közé tartozom. :)
Hi-hi! Köszi!
KBS! Ezt egyből gondoltam. Aki ilyen idézeteket tud mint te...bár nekem lenne ilyen nagypapám.
:DD
Ezek az idézetek majd húszévesek ám. Konkrétan a Voga-Turnovszky 80-as évek végi paródiájából vannak.
Hm...ezt nem tudtam.
Hogy itt miket tanlhat az ember. :))))
Helgus, én is gyerek vagyok még, csak kicsit nagyra nőttem. Már mint ami a naptári éveim és kerületem illeti! :)))))))
Mit szólsz a sulikezdéshez? Mikor "látunk", mert mintha azt hangoztattad volna, hogy tanulás mindenek felett ?! :))))))))))
Sziasztok!
A SEGÍTSÉGETEKET SZERETNÉM KÉRNI! ÉN JÖVÕRE SZERTNÉK JELENTKEZNI A PÁZMÁNY JOGI KARÁRA. AKIT MÁR FELVETTEK LEGYENSZIVES ÍRJA LE NEKEM A FELVÉTELI MENETÉT, AZT, HOGY MILYEN TANTÁRGYAKAT VESZNEK FIGYELEMBE, ÉS, HOGY VAN E EGYÁLTALÁN FELVÉTELI.
SEGÍTSÉGETEKET ELÕRE IS KÖSZÖNÖM.
E-MAIL CÍMEM: BUBA22@FREEMAIL.HU
VERA.
Ha jól tudom, az új érettségi rendszerben nincs már felvételi.
(NE KIABÁLJ!)
Egyébként magyar és történelem.
Igen KBS. Jól tudod. (és ne kiabálj Velko)
:DDDD
Dr.Attika!
Már vártam a sulit. Ma volt az első nap. Megkaptuk a könyveket, a hátam még mindig fáj. :))
Igen nem lesz időm sokszor feljönni.(ne örüljetek) De amint tudok jövök. XD
Megyek, becsomagolom a könyveket.
Helgacsajszi! Ennek örülök. Viszont ilyenkor nem könyvet kell csomagolni, hanem az osztálytársakkal kibeszélni a nyarat. Minket annak idején az első tanítási nap végén mindíg az egri sörkertben ért a kora őszi napsütés.
Helgacsajszi! Akkor mindent bele! Ja, és én bátorkodtam megkérdezni, hogy mizújs suli téren! És még csak megközelítőleg sem lehet összekeverni Dr.Attikával! Ugye Drati? Elférek a zsebedben! :))))))) /minden féle tekintetben! :)/
Drati! Egerben jártál középiskolába?
Igen oda.
Áh igen én is velük lettem volna! Csak mivel én másik városba járok suliba,(minden nap busszal járok), így nem tudunk talizni.
:((
Nah de sebaj! Úgy sincs ott olyan sok barátom...
XD
- ben érettségizett és a magyar és a töri is 5 lett, azt hogyan számítják át pontokká?
;) (Félig vicc)
Egy leendő jogászhallgató megpróbálkozhatna azzal is, hogy maga próbálja megkeresni és értelmezni a vonatkozó jogszabályt.
Egyébként az ötösnél jobb érdemjegy aligha létezik; de előfordulhat, hogy mindenféle pluszpontok is kellenek a felvételhez. Nyelvizsga, ilyesmi.
Velko!
Az általad szerzett pontok összege, amennyiben csak szerzett pontokat akarsz vinni (miért is ne, mert a vitt pontok nem biztos, hogy jobb eredményt mutatnának): 120 pont.
Az általad tett érettségi vizsgák középszinten tett érettséginek felelnek meg, érdemjegyed alapján 100%-osak, így a szerzett pontok érettséginként 30-30 pont, azaz összesen hatvan. Ezt duplázzák, ha nem kérsz vitt pont számítást, így a szerzett pontod ez alapján 120 pont.
Viszont ez még édes kevés tud lenni, lévén aki tesz emelt szinten érettségit és a maximális ponthatárhoz szükséges százalékot teljesíti (91% azt hiszem), akkor az őáltala szerzett pont máris 134, mert 120 az érettségi miatt + 2x7 pont az emelt szintű érettségi miatt. Ezt még megfejeli egy nyelvvizsgával, és máris meg van a gyakorlati maximum, a 144 pont. Te pedig ha nem teszel emelt szintű érettségi-felvételi vizsgát újra, akkor max 130 pontot tudsz összekaparni (meg ha a felsőoktatási intézmény fogad el felsőfokú OKJért plusz pontot, akkor max 15-öt)
SF
KBS!
Jól tudod, az új rendszerben tantárgyi felvételi nincs. Csak - ha a felsőoktatási intézmény szükségesnek tartja - pályaalkalmassági, nyelvismereti, stb. felvételi vizsgát tarthat.
Az új rendszerben az érettségi vizsga egyúttal felvételi vizsga is, függetlenül, hogy közép vagy emeltszinten történt (míg a régi rendszerben volt ugye az érettségi és lehetett kérni közös érettségi-felvételit, ez utóbbi volt a felvételi is, az előbbit pedig nem fogadták el felvételinek)
De egy kicsit visszább olvasva szépen leírtam, hogy az új rendszerben kinek hogyan számolnak pontot, mit kell és hogyan csinálni :)
SF
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02