Csak nem a költségtérítéses képzésre? Az nagyon húzós lehetett, 78 pont kellett hozzá...
Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?
Egyébként pedig az egyetemen annyi könyvet fognak melegen ajánlani, hogy csuda. Némelyik tárgyból többet is!
de fizetősre ahol 93 volt a pont, de nem lett volna esélyem államira ha nem vagyok kitünő meg stb.
Pardon, valóban, 93 pont. A 78 levelezőn volt elég. (Hehe, 4 évvel ezelőtt engem még kiszűrtek.)
Hát, kösd föl alaposan és sok sikert. A római jogot nem lehet elég korán elkezdeni tanulni.
(Pokecz minden októberben megjegyzi, hogy "ez a hajó már elment"...)
Latint tanultam 4 évig, ily módon valószínűleg könnyebb lesz valamivel a római jog (-_-)
(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)
Akkor sok sikert a szakdolgozathoz! Római jogos könyvet ajánlassz? :)
LENNE EGY KÉRDÉSEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most, hogy ugye bevezetik a tandíjat, akkor is lehet olyat választani, hogy költségtérítéses ugye??
Tudtommal jövőre fogják bevezetni és még az se 100 %-ig biztos.
Az lehet, de én még csak 15 vagyok! És mire én odakerülök, biztos h be lessz vezetve!
TEHÁT ha tandíjfizetés lesz, ott is lehet majd választani, hogy költségtérítéses, vagy államilag finanszírozott, vagy ott lesz a tandíj és kész???????
Köszönöm Order a tanácsokat, ígérem meg is fogadom őket!
Egyenlőre a fórumon olvasgatom a témákat meg a hozzászólásokat és így próbálok ismeretekre szert tenni. :)
Köszi Order! Akkor senki nem tud válaszolni a kérdésemre?
Még egyszer köszi!!!!!!!!!!!!!!
Szia Helga!
Ha majd elvégzed a gimit, akkor gondolom majd nappalis képzésre fogsz járni, azaz mindennap be kell majd járnod előadásokra. Eddig ezt hívták úgy hogy államilag finanszírozott alapképzés, ez eddig ingyenes volt...most viszont be fogják vezetni a tandíjat, asszem havonta kell azt majd fizetned (azt majd az egyetem határozza meg).
A költségtérítéses teljesen más, azt olyanok választják akiknek már van egy diplomájuk és szeretnének egy jogit is...szóval oda 18 évesnél idősebbek járnak és egy hónapban csak pár nap kell eljárniuk előadásra.
És ha jól tudom a jogi egyetemek nem is indítanak alapképzést költségtérítéses formában, csak úgy hogy Diplomás Levelező.
Egy szó mint száz, ha leérettségiztél akkor te nappalira fogsz jelentkezni, csak sajnos elképzelhető, hogy ott is kell fizetned.
Remélem segítettem :)
A Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem ÁJK indít levelezőt diplomával nem rendelkezők részére költségtérítéses formában.
Köszi, már értem!!!!!!
:)))
Szijjasztok!
Te Dratti! Most vicceltél, vagy ironizáltál?Nem egészen azzal vam a bajom, hogy 7 év jogiegyetem után nincs elképzelésem arról, hogy miből és mennyit kell bes...gelni!
Ennél kicsit komplikáltabb dolgok akadályoznak!!!
FoPnkA:
a római jog azért szerintem ennyire nem vészes, legalábbis amellett, hogy sok, én igen érdekesnek találtam, ezért könnyű volt tanulni, pedig előtte nem is latinoztam. Viszont a szegedi jegyzetek mellett mindenképpen vedd meg a "rózsaszín Institutiokat", rettentő hasznos könyv.
Egyébként meg ha - ahol lehet - nem a magolásra, hanem a megértésre törekszel, nem lesz gond. A bemagolt dolgokat pedig próbáld rendszerbe helyezni, átlátni az összefüggéseket... ez persze nem könnyű, de így valóban jogász leszel, és nem egy számítógép, aki tudja, hogy a 65. oldal lap alján dölt betűvel mit írtak a 821. lábjegyzethez.
A római jog egy és "oszthatatlan". Az, hogy melyik egyetemen ki, milyen mértékben "szerelmese" a tantárgynak az mindegy. ( A szerelmesen a tanárt, oktatót, segédoktatót stb. értem.) A római jog "szellemében" kell jogilag gondolkodni. A római jogon túljutva a mai magyar polgári jogot tanulva döbbentem rá, hogy nagy kár ezeket a tantárgyakat külön tanítani és tanulni. Nekem meg van az összes magyar jogi fakultáson oktatott római jogi tananyag. Teljesen megegyezik a lényeget tekintve. A különbség csak a professzori "kakaskodás". Nem tudom, hogy a római jog okosai tisztában vannak é vele, hogy a sok ellentmondó ítéleteknek ( első, másod fok) a kisstílű "versengésük" az oka. A római jog egységes tanításának az lenne a jogászok között a legnagyobb hozadéka, hogy alap kérdésekben egységesek lennénk. Mint a villamosmérnök, közgazdász, katonatiszt, stb...
Dr. Béres-Deák Attila
Dr.Attika! Te nem alszol?(00:14:38)
:DDDDDDDDDDDDDDD
De szoktam aludni, meg sokszor éjszaka dolgozni. Ez is egy ilyen éjszaka volt.
ok!
:))
Ha valakit mondjuk nem vesznek fel az egyetemre(nappali), akkor megéri jelentkezni levelezősre???
És ha levelezősre jelentkezel akkor ott kevesebb is a felvételi ponthatár?????????
A válaszokat előre köszi!!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02