Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Helgacsajszi # 2006.09.03. 17:51

haha!
Dr.Attika! NEm csak 2006.szeptember.03.án voltam butuska.
:))))
De most már nem tudok mit csinálni!!
:(((((hüpp)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.03. 17:31

Ugyan már ki nem másol??

Nem erről jut eszembe...
Egy ember hugyozik az úszómedencébe. Amikor az úszómester ráripakodik, ő visszaszól:

• Hiszen mindenki belepisál!
  • Na, ja. De a többiek nem a három méteres trambulinból...
Dr.Attika # 2006.09.03. 11:13

Ezt a szösszenetet nyomtasdd ki és vedd elő 2. évfolyamos jogi egyetemistaként és akkor azt fogod mondani, hogy : Helgacsajszi, de butuska is voltál 2006. szeptember 03-án...

Helgacsajszi # 2006.09.03. 10:57

Miért kéne elolvasnom? Azért mert másoltam?
Ugyan már ki nem másol?? Ha ingyen valamit megszerezhetek nem fogom megvenni 4500 FT-ért.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.03. 07:28

A barátnőm kölcsönadott(hogy lemásoljam) 15 cd-t. :))))

Jaj. Ajánlott olvasmány - mint leendő jogásznak - a szerzői és szomszédos jogok.

Helgacsajszi # 2006.09.03. 07:21

Hogy ez milyen hülye kérdés volt!Bocs...
XD

Helgacsajszi # 2006.09.03. 07:20

Hm...tudom h nem ide tartozik...de annyira boldog vagyok!!!!
A barátnőm kölcsönadott(hogy lemásoljam) 15 cd-t. :))))
Kérdezhetek vmit? Ha mondjuk valaki a suliból vagy akár én is terhes lennék, akkor az igazgató szó nélkül kirúg. De miért? És ha mondjuk az a tanuló elvetélteti?Akkor ugyanúgy kirúgják? Viszont ha ez esetben nem, akkor ez nem ér, mert lehet hogy meg akarja tartani a babát, de az iskola miatt ezt kell tennie........

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.02. 14:01

lol Sasfika!

Helgacsajszi # 2006.09.02. 12:08

Sasfika! Ez szép volt!!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.02. 09:50

De egy kicsit visszább olvasva szépen leírtam,

Igen, hat oldallal odább. Csak azóta szépen szanaszéjjel offoltuk.:) A magam részéről elnézést is kérek érte.

Sasfioka # 2006.09.02. 09:44

KBS!

Jól tudod, az új rendszerben tantárgyi felvételi nincs. Csak - ha a felsőoktatási intézmény szükségesnek tartja - pályaalkalmassági, nyelvismereti, stb. felvételi vizsgát tarthat.

Az új rendszerben az érettségi vizsga egyúttal felvételi vizsga is, függetlenül, hogy közép vagy emeltszinten történt (míg a régi rendszerben volt ugye az érettségi és lehetett kérni közös érettségi-felvételit, ez utóbbi volt a felvételi is, az előbbit pedig nem fogadták el felvételinek)

De egy kicsit visszább olvasva szépen leírtam, hogy az új rendszerben kinek hogyan számolnak pontot, mit kell és hogyan csinálni :)

SF

Sasfioka # 2006.09.02. 09:40

Velko!

Az általad szerzett pontok összege, amennyiben csak szerzett pontokat akarsz vinni (miért is ne, mert a vitt pontok nem biztos, hogy jobb eredményt mutatnának): 120 pont.

Az általad tett érettségi vizsgák középszinten tett érettséginek felelnek meg, érdemjegyed alapján 100%-osak, így a szerzett pontok érettséginként 30-30 pont, azaz összesen hatvan. Ezt duplázzák, ha nem kérsz vitt pont számítást, így a szerzett pontod ez alapján 120 pont.

Viszont ez még édes kevés tud lenni, lévén aki tesz emelt szinten érettségit és a maximális ponthatárhoz szükséges százalékot teljesíti (91% azt hiszem), akkor az őáltala szerzett pont máris 134, mert 120 az érettségi miatt + 2x7 pont az emelt szintű érettségi miatt. Ezt még megfejeli egy nyelvvizsgával, és máris meg van a gyakorlati maximum, a 144 pont. Te pedig ha nem teszel emelt szintű érettségi-felvételi vizsgát újra, akkor max 130 pontot tudsz összekaparni (meg ha a felsőoktatási intézmény fogad el felsőfokú OKJért plusz pontot, akkor max 15-öt)

SF

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.02. 09:31

;) (Félig vicc)
Egy leendő jogászhallgató megpróbálkozhatna azzal is, hogy maga próbálja megkeresni és értelmezni a vonatkozó jogszabályt.

Egyébként az ötösnél jobb érdemjegy aligha létezik; de előfordulhat, hogy mindenféle pluszpontok is kellenek a felvételhez. Nyelvizsga, ilyesmi.

Velko # 2006.09.02. 08:25
Sziasztok! És aki 200
  • ben érettségizett és a magyar és a töri is 5 lett, azt hogyan számítják át pontokká?
Helgacsajszi # 2006.09.02. 07:37

Áh igen én is velük lettem volna! Csak mivel én másik városba járok suliba,(minden nap busszal járok), így nem tudunk talizni.
:((
Nah de sebaj! Úgy sincs ott olyan sok barátom...
XD

Dr.Attika # 2006.09.02. 07:26
Mentaa # 2006.09.01. 21:10

Helgacsajszi! Akkor mindent bele! Ja, és én bátorkodtam megkérdezni, hogy mizújs suli téren! És még csak megközelítőleg sem lehet összekeverni Dr.Attikával! Ugye Drati? Elférek a zsebedben! :))))))) /minden féle tekintetben! :)/
Drati! Egerben jártál középiskolába?

Dr.Attika # 2006.09.01. 15:12

Helgacsajszi! Ennek örülök. Viszont ilyenkor nem könyvet kell csomagolni, hanem az osztálytársakkal kibeszélni a nyarat. Minket annak idején az első tanítási nap végén mindíg az egri sörkertben ért a kora őszi napsütés.

Helgacsajszi # 2006.09.01. 13:39

Igen KBS. Jól tudod. (és ne kiabálj Velko)
:DDDD
Dr.Attika!
Már vártam a sulit. Ma volt az első nap. Megkaptuk a könyveket, a hátam még mindig fáj. :))
Igen nem lesz időm sokszor feljönni.(ne örüljetek) De amint tudok jövök. XD
Megyek, becsomagolom a könyveket.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.01. 10:48

Egyébként magyar és történelem.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.01. 10:48

Ha jól tudom, az új érettségi rendszerben nincs már felvételi.

(NE KIABÁLJ!)

Velko # 2006.09.01. 10:47

Sziasztok!
A SEGÍTSÉGETEKET SZERETNÉM KÉRNI! ÉN JÖVÕRE SZERTNÉK JELENTKEZNI A PÁZMÁNY JOGI KARÁRA. AKIT MÁR FELVETTEK LEGYENSZIVES ÍRJA LE NEKEM A FELVÉTELI MENETÉT, AZT, HOGY MILYEN TANTÁRGYAKAT VESZNEK FIGYELEMBE, ÉS, HOGY VAN E EGYÁLTALÁN FELVÉTELI.
SEGÍTSÉGETEKET ELÕRE IS KÖSZÖNÖM.
E-MAIL CÍMEM: BUBA22@FREEMAIL.HU

VERA.

Mentaa # 2006.08.31. 18:52

Helgus, én is gyerek vagyok még, csak kicsit nagyra nőttem. Már mint ami a naptári éveim és kerületem illeti! :)))))))

Mit szólsz a sulikezdéshez? Mikor "látunk", mert mintha azt hangoztattad volna, hogy tanulás mindenek felett ?! :))))))))))

Helgacsajszi # 2006.08.30. 07:47

Hm...ezt nem tudtam.
Hogy itt miket tanlhat az ember. :))))

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.30. 07:27

Ezek az idézetek majd húszévesek ám. Konkrétan a Voga-Turnovszky 80-as évek végi paródiájából vannak.