Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.14. 08:02

Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!”"

Én inkább azt vallom, ha elsőre nem szokott sikerülni, akkor inkább ne menj űrhajósnak...

Helgacsajszi # 2006.08.14. 06:47

Mentaa!!!
Nagyon aranyos vagy, és tényleg így van, ahogy mondod!!!! Bár jó tanuló vagyok, és jövőre mégjobban belehúzok a tanulásba!
De a nyelvekhez semmi érzékem! És erről nem tehetek. Tehát nagyon sokat számít, hogy kitartó vagy, meg h én is ennyire akarom! De az nem segít hogy felvegyenek!
:O
:))
Köszzi!!!!!!!!!!!!!
Szia

Mentaa # 2006.08.13. 20:31

Helgacsajszi!

Én drukkolok neked!
Tudod, te jogász leszel! Én az első szakmámhoz azóta ragaszkodtam, hogy kezembe vettem az első játékbabát. Azóta tudtam, hogy mi akarok lenni! És addig tekertem, csavartam a dolgokat, míg csak az nem lettem. Igaz, aztán meggondolván magam, más is lettem, (lsd. jog) de tudod, ezutóbbi csak egy plusz végzettséget jelent számomra, én minidig is az maradok, aminek eredetileg akartam lenni!
Fontos, hogy van célod, tudod, hogy miért küzdessz, és nem bűn menet közben tűzoltóvá vagy katonává válni. A végzettségeid száma az élettered bőviti, a lehetőségeid számát gyarapítja, szeretni úgy is csak egyet fogsz majd közülük. Egyébként meg, most nincs kedvem előtúrni, hogy kinek a tollából származik a következő mondás, egy német fickó az biztos, de nagy bölcsen azt mondta: "Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!"
Mikor középiskolás voltam, az egyik tanár mindig azt szajkózta nekünk. " Egy közepes tanuló is képes elvégezni az orvosi eyetemet, legfeljebb a megszerzett, vagy meg nem szerzett tudását nem tudja alkalmazni. Azóta rájöttem, hogy a gimnáziumi éveim egyetlen használható tanácsát hagytam figyelmen kívül évekig! :)

Mentaa # 2006.08.13. 20:27

Helgacsajszi!

Én drukkolok neked!
Tudod, te jogász leszel! Én az első szakmámhoz azóta ragaszkodtam, hogy kezembe vettem az első játékbabát. Azóta tudtam, hogy mi akarok lenni! És addig tekertem, csavartam a dolgokat, míg csak az nem lettem. Igaz, aztán meggondolván magam, más is lettem, (lsd. jog) de tudod, ezutóbbi csak egy plusz végzettséget jelent számomra, én minidig is az maradok, aminek eredetileg akartam lenni!
Fontos, hogy van célod, tudod, hogy miért küzdessz, és nem bűn menet közben tűzoltóvá vagy katonává válni. A végzettségeid száma az élettered bőviti, a lehetőségeid számát gyarapítja, szeretni úgy is csak egyet fogsz majd közülük. Egyébként meg, most nincs kedvem előtúrni, hogy kinek a tollából származik a következő mondás, egy német fickó az biztos, de nagy bölcsen azt mondta: "Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!"
Mikor középiskolás voltam, az egyik tanár mindig azt szajkózta nekünk. " Egy közepes tanuló is képes elvégezni az orvosi eyetemet, legfeljebb a megszerzett, vagy meg nem szerzett tudását nem tudja alkalmazni. Azóta rájöttem, hogy a gimnáziumi éveim egyetlen használható tanácsát hagytam figyelmen kívül évekig! :)

Helgacsajszi # 2006.08.11. 07:25

Háát szerintem, ha 9 éves korom óta ennyire akarom, és most 15 vagyok, akkor szerintem....ki fog!!

ildianya # 2006.08.10. 18:41

én is nagyon elszánt voltam ennyi idősen :)))

aztán TOTÁL MÁS lett minden...

de azért nagyonaranyos ez a lelkesedés :)) és talán kitart a kamaszkor viharain át is

Helgacsajszi # 2006.08.10. 17:05

Hihi!!! Ez jó!!! Nem fogom meggondolni!! Hidd el!!
:)))))))))

Vadalma # 2006.08.10. 15:36

ha utóbb meggondolod Magad és mégis inkább tűzoltó leszel vagy katona vagy vadakat terelő juhász, az egész fórum kétnapos gyászba borul.

Helgacsajszi # 2006.08.10. 15:28

De gondolom!!!
És tudom, hogy nem vagyok normális!!
:DDD

Vadalma # 2006.08.10. 14:59

persze, ugyanolyan diplomád lesz, semmit nem jelent. és ha nem dolgozol mellette, ugyanúgy bejárhatsz nappali előadásokra is majd.

levelezőn jell. kevesebb a ponthatár, de nem sokkal.

Te Helgacsajszi, Te azért egy kicsit korán kezdesz ilyeneken parázni, nem gondolod ? :)))))))

Helgacsajszi # 2006.08.10. 14:47

Ha valakit mondjuk nem vesznek fel az egyetemre(nappali), akkor megéri jelentkezni levelezősre???
És ha levelezősre jelentkezel akkor ott kevesebb is a felvételi ponthatár?????????

A válaszokat előre köszi!!!!

Helgacsajszi # 2006.08.10. 12:45

ok!
:))

Dr.Attika # 2006.08.09. 09:58

De szoktam aludni, meg sokszor éjszaka dolgozni. Ez is egy ilyen éjszaka volt.

Helgacsajszi # 2006.08.08. 07:34

Dr.Attika! Te nem alszol?(00:14:38)
:DDDDDDDDDDDDDDD

Dr.Attika # 2006.08.07. 22:14

A római jog egy és "oszthatatlan". Az, hogy melyik egyetemen ki, milyen mértékben "szerelmese" a tantárgynak az mindegy. ( A szerelmesen a tanárt, oktatót, segédoktatót stb. értem.) A római jog "szellemében" kell jogilag gondolkodni. A római jogon túljutva a mai magyar polgári jogot tanulva döbbentem rá, hogy nagy kár ezeket a tantárgyakat külön tanítani és tanulni. Nekem meg van az összes magyar jogi fakultáson oktatott római jogi tananyag. Teljesen megegyezik a lényeget tekintve. A különbség csak a professzori "kakaskodás". Nem tudom, hogy a római jog okosai tisztában vannak é vele, hogy a sok ellentmondó ítéleteknek ( első, másod fok) a kisstílű "versengésük" az oka. A római jog egységes tanításának az lenne a jogászok között a legnagyobb hozadéka, hogy alap kérdésekben egységesek lennénk. Mint a villamosmérnök, közgazdász, katonatiszt, stb...
Dr. Béres-Deák Attila

Order (törölt felhasználó) # 2006.08.07. 16:51

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

zattila # 2006.08.07. 16:05

FoPnkA:

a római jog azért szerintem ennyire nem vészes, legalábbis amellett, hogy sok, én igen érdekesnek találtam, ezért könnyű volt tanulni, pedig előtte nem is latinoztam. Viszont a szegedi jegyzetek mellett mindenképpen vedd meg a "rózsaszín Institutiokat", rettentő hasznos könyv.

Egyébként meg ha - ahol lehet - nem a magolásra, hanem a megértésre törekszel, nem lesz gond. A bemagolt dolgokat pedig próbáld rendszerbe helyezni, átlátni az összefüggéseket... ez persze nem könnyű, de így valóban jogász leszel, és nem egy számítógép, aki tudja, hogy a 65. oldal lap alján dölt betűvel mit írtak a 821. lábjegyzethez.

Mentaa # 2006.08.07. 11:23

Szijjasztok!

Te Dratti! Most vicceltél, vagy ironizáltál?Nem egészen azzal vam a bajom, hogy 7 év jogiegyetem után nincs elképzelésem arról, hogy miből és mennyit kell bes...gelni!
Ennél kicsit komplikáltabb dolgok akadályoznak!!!

Helgacsajszi # 2006.08.07. 06:58

Köszi, már értem!!!!!!
:)))

Dr.Attika # 2006.08.07. 06:28

A Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem ÁJK indít levelezőt diplomával nem rendelkezők részére költségtérítéses formában.

jonie # 2006.08.06. 19:05

Szia Helga!
Ha majd elvégzed a gimit, akkor gondolom majd nappalis képzésre fogsz járni, azaz mindennap be kell majd járnod előadásokra. Eddig ezt hívták úgy hogy államilag finanszírozott alapképzés, ez eddig ingyenes volt...most viszont be fogják vezetni a tandíjat, asszem havonta kell azt majd fizetned (azt majd az egyetem határozza meg).

A költségtérítéses teljesen más, azt olyanok választják akiknek már van egy diplomájuk és szeretnének egy jogit is...szóval oda 18 évesnél idősebbek járnak és egy hónapban csak pár nap kell eljárniuk előadásra.
És ha jól tudom a jogi egyetemek nem is indítanak alapképzést költségtérítéses formában, csak úgy hogy Diplomás Levelező.

Egy szó mint száz, ha leérettségiztél akkor te nappalira fogsz jelentkezni, csak sajnos elképzelhető, hogy ott is kell fizetned.
Remélem segítettem :)

Helgacsajszi # 2006.08.06. 17:24

Köszi Order! Akkor senki nem tud válaszolni a kérdésemre?
Még egyszer köszi!!!!!!!!!!!!!!

FoPnkA # 2006.08.06. 15:14

Egyenlőre a fórumon olvasgatom a témákat meg a hozzászólásokat és így próbálok ismeretekre szert tenni. :)

FoPnkA # 2006.08.06. 15:13

Köszönöm Order a tanácsokat, ígérem meg is fogadom őket!

Order (törölt felhasználó) # 2006.08.06. 14:26

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)