Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Sasfioka # 2006.07.31. 09:38

Nincs felvételi vizsga. A szerzett pontot az érettségid alapján számítják ki. Ergo: érettségi = felvételi

2008-tól csak a nyelvvizsga megítélése fog változni. A jelenlegi szabályozás és pontszámítás érvényes marad. (Legalábbis a jelenlegi törvény nem módosít semmit 2008-tól, csak a nyelvvizsgát), de szerintem már nem fogják megkeverni megint.

Vagyis: egy vagy két érettségi tárgy, és öt tárgy utolsó két tanult év végi (ha az utolsó évben tanulod, akkor abból az utolsó év félévi) osztályzata számít.

SF

_Wasp_ # 2006.07.31. 09:48

A jogra (szóbeli) felvételi nélkül, bekerül majd pár érdekes figura......

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Order (törölt felhasználó) # 2006.07.31. 10:35

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

_Wasp_ # 2006.07.31. 11:40

:)))

szerintem a szóbeli vizsga a rátermettség jó szűrője, stressztűrés, alkalmazkodási képesség, miegyebek.

A középiskolai bizi, a szorgalom és intézet komolytalanságának hányadosából áll össze, az érettségi se szokott gyenge eredményt hozni.

Ez nem gond, csak sok embert ért már csalódás az első komolyabb vizsgán.

Amúgy a jog pont olyan tudományág, ahol kellő szorgalommal bárki lehet egy szűk területen a világ legjobbja. Ha ilyen értelemben gondoltad, akkor igazat adok, de ha a "legjobb jogászokon " ügyvédeket és bírókat értettél, akkor Isten mentsen meg tőlük

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Helgacsajszi # 2006.07.31. 12:13

:))))

Sasfioka!! Akkor nem tudom, de az biztos, hogy nekik úgy számolták!
Ez van! Igazából tök mindedj!!!
Az a lényeg hogy tanulni kell mint az állat!!!

:DD

Sasfioka # 2006.07.31. 17:04

De hát ha négy évet számolnak, akkor kétszáz fölött lenne az ő pontja :P

SF

Helgacsajszi # 2006.07.31. 17:52

Igen, de én arra is gondoltam, hogy lehet, h pl töri 5 ös, akkor azért kapsz 3 pontot, vagy valami ilyesmi!
Én se értem!

Mentaa # 2006.07.31. 21:21

Na, ehhez, csak Order Jézusomját tudnám fokozni.

Order! Nem vagy elfeljtve, csak hetek óta gond van a gyerkőccel és se időm, se lelkierőm hosszabb lélegzetvételű levélre. Kissé össze vagyok zuhanva.
Rögtön írok, mihelyt konszolidálódik a helyzet.

Többieknek!

Még mindíg nem világos számomra, hogy miért van az, hogy nincs semmi megmérettetés, és elegendő egy sík kettes érettségi egy gépészmérnöki karon.

Helgacsajszi # 2006.08.01. 06:43

Ja!!! Ez igaz!
Különben tegnap azon gondolkoztam, hogy pl most a jogi egyetemre volt olyan ahol 124 pont volt a felvételi ponthatár!!! Magyarázták a magas ponthatárt azzal, hogy ugye a jog nehéz, és okosabb diákok tanulnak ott!(ez így volt leírva az újságba!!), de ha nem államilag finanszírozott, hanem te fizeted,akkor már volt olyan (jogi)egyetem, ahová már 93 ponttal lehetett bejutni!! Tehát a pénz kérdése az egész!!!

Dr.Attika # 2006.08.01. 11:26

Kedves "Helgacsajszi"!
Nem a jogi egyetemre történő bejutás nehéz, hanem a bentmaradás és a végzés. Javaslom ne is foglalkozz tovább a bejutás problematikájával. Készülj előre. Szerezz egy római jogi, magyar, illetve egyetemes jogtörténeti tankönyvet és olvasgasd. Ezen túljutsz akkor végy egy pár száz forintos polgári törvénykönyvet, büntető törvénykönyvet. Ha ezeket elolvastad, akkor térj rá a polgári eljárás és büntető eljárás törvényeire. Ha mindezeket elolvastad , értelmezed. A jogifórumban felmerülő eseteket elemzed és próbálod megoldani, akkor olyan előnyre teszel szert a három év múlva esedékes jogi tanulmányaid során, hogy azt ma még nem is gondolod.

Rexor # 2006.08.01. 12:04

Helga: ha érdekesnek találod olvasd, de 15 évesen még ne foglalkozz ezzel szerintem. Ráérsz majd az egyetemen római jogot tanulni, még sok is lesz belőle :) Élvezd a gimit, és csak azt tanuld ami szükséges :)

Dr.Attika # 2006.08.01. 12:48

Kedves Rexor!
A "Helgacsajszi" annyira elszánt abban, hogy a jog világát válassza élete hivatásának, hogy szerintem a római jogot és a többit amit javasoltam nyugodtan olvasgathatja. Ebben igazad van, hogy 15 évesen más fontos ismeretre is szert kell tennie, de az általam felsorolt szakirodalom ezek megértésében is segíti.

Legislator # 2006.08.01. 12:59

Én még 18 évesen sem értettem.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2006.08.01. 13:08

Elrontod a gyereket Atti.:)))

Sunshine after the rain.

Rexor # 2006.08.01. 13:38

Nem tudom, de visszaemlékezve saját 15 éves koromra, igencsak megviselt volna ha római jogot vagy polgári perrendtartást olvastam volna akkor, annak ellenére hogy én is tudtam már akkor, hogy jogász szeretnék lenni :). Persze lehet olvasni, érdeklődés kérdése az egész, de én akkor azt hiszem 5 perc alatt elszunyókáltam volna a pp olvasása közben pl. :).. az más kérdés, hogy amikor tanulni kellett akkor is csak a kávé tartotta bennem az életet, hogy el ne szunyókáljak rajat, főleg ebéd után.

Dr.Attika # 2006.08.01. 13:44

Kedves Rexorom!
Én egy sorrendet javasoltam. A Pp. és a Be. a sorrend végén volt. Várjuk meg mit ír Helga. Gondolom ez a keresztneve.
A római jog tankönyvet, ha elolvassa nem okoz kárt magában. Meg kell eme leányt tartani a jogász szakmának, mert szükség van rá. Főleg, ha ő is ezt akarja.

Legislator # 2006.08.01. 13:58

Én is örülnék. De három év nagy idő, főleg az ember 15 és 18. életéve között eltelő három tud nagyon megváltoztatni embereket. Persze, én is ismerek olyat (Rexoron kívül is), aki 15 évesen akart jogász lenni. Én nem tartozom ezek közé.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2006.08.01. 13:59

Közigazgatási jogot ne olvasson. Az igen ártalmas:))).

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.08.01. 14:25

Sziasztok!! Igen,Helgának hívnak!! Szoktam olvasgatni, és annyira jól esik, hogy mindig írtok ide!!! Ez tök jóó!! Én már 9-10 éves korom óta a joggal akarok foglalkozni, és egyre inkább érdekel a téma!!!
Dr. Attika a Római jog tankönyvet, mindenféleképpen el fogom olvasni!!!
Köszi mindenkinek!

Helgacsajszi # 2006.08.02. 07:28

Dr.Attika!
Köszi amúgy a sorrendet, bár azt a részt, hogy olvassam itt a jogi fórumot, és h próbáljam megoldani, az sztem nem nagyon menne! De szoktam olvasni a segítségkéréseket!!!

Mentaa # 2006.08.05. 18:51

Szijjasztok!

Na, mi történt? Áttelepültetek?
Úgy látom erős kezekben tartjátok ezt a kicsi lányt!
Helga! A római szerintem is érdekes, még ha nem is érted. Az egyetlen, ami engem is érdekelt, na, meg a nemzetközi.

Egyébként meg ami az értelmezését illeti, hát csatlakoznom kell Leghez, azzal a sajnálatos ténnyel, hogy a jog egyes részeit csak százkétszeri elolvasás után értem, egyeseket, meg szerintem soha nem fogom megérteni, pedig hol vannak már a zsenge 18as éveim.

Szóval Helga!
Ide jó kezekbe csöppentél, a srácok jó fejek, és elszántak akár csak te! Nélkülük néha már én is feladtam volna!

Drati!
Nagy gáz van! Nem fogok tudni elmenni az Eura megint! Teljesen össze vagyok zuhanva!
Na, szeress már egy kicsit!!!!!! Persze csak úgy évfolyamtársi alapon! :))))

Szép napokat nektek!

Dr.Attika # 2006.08.05. 20:38

Drága Ildikó!
Kezdd el Kecskés tankönyvét olvasni, olvasni és olvasni! Ha az a szitu fogad, ami engem, akkor ebből átmész. Ha kérdeznek válaszolj, válaszolj és válaszolj. Képzeld el a mai napig is vannak olyan álmaim, hogy nem fogadják el az államvizsgát és újra akarnak vizsgáztatni. Egyébként az európajogi tanulmányok hozták a legtöbb sikert cca. két hónapos jogászi pályámon. Meg kell neked is doktorálódni, minnél hamarabb. Hidd el megváltozik az életed, de jobb irányba.
Üdvözlet: Dr. Béres-Deák Attila

Helgacsajszi # 2006.08.06. 09:26

Mentaa! Köszim én is úgy érzem hogy, sokat köszönhetek Dr.Attikának, és Leg.-nek, mert ha akárkinek elmondom, hogy ügyvéd akarok lenni, akkor rögtön az a válasza: "pf...jól meggondoltad??Nagyon kemény ám? Szerintem ne legyél az!!"-meg hasonlók! És itt olyan jó érzés, hogy bátorítanak!!
Köszi!

Sziasztok!

Order (törölt felhasználó) # 2006.08.06. 11:18

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

FoPnkA # 2006.08.06. 11:41

Üdvözletem Mindenkinek!

A Szegedi Tudományegyetem jogi karára vettek fel és most szeptembertől már kezdem is a tanulmányaimat. Tudnak / tudtok valamilyen tanácsot, könyvet javasolni amivel minél hatékonyabban tudnám a jogot elsajátítani? Nagy szükségem lenne rá és a lelkesedésem meg a kitartásom is töretlen :)

Köszönettel:

Zakar Sándor