Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Mentaa # 2006.08.16. 10:41

Jaa, és ne felejtsük el a szabságjogok korlátozását sem!

Jajj, Drati! Kicsit veszélyes vizekre eveztünk! Még a végén kijön, hogy a gyerek szülei többrendbeli bűnelkövetők! :) Csak vicc Helgus!
Az egyetlen igaz igazságszolgáltatód a szüleid, ők alalpozzák meg, vagy sem az egész erkölcsi hozzáállásod az egséz világhoz.
A napokban kaptam az egyik fórumtagtól egy mélt, amiben a Dalai Láma üezenete szerepelt. Volt egy pont ami megkapta a szemem, így szólt:

"Tanuld meg a szabályokat, hogy tudjad, hogyan lehet áthágni őket. "

Minden jót nektek! :)

Helgacsajszi # 2006.08.19. 16:58

Sziasztok!! Bocsi hogy eddig nem írtam!!
Mentaa!
Nem talizhatunk!!! Amúúúgy úgy volt a történet, hogy anyámék elmentek vacsorázni. És rám bízták az öcsémet, én meg leadtam, és elmentem bulizni és......
ennyi elég is!:DDD Nem teljes nyár csak másfél hónap!!!
:)))

Helgacsajszi # 2006.08.19. 17:03

KÉRHETNÉK TÕLETEK TANÁCSOT???
Az van, hogy én most szeptembertől beíratkoztam zenesuliba(zongora), de ma gondolkoztam, hogy nem lesz időm a tanulás mellett!!!! Eleve fél 4 re érek haza!!! Most mondjam vissza??Nem akarom hoyg azt gondolják(szüleim...egyebek)hogy ez is csak fellángolás volt, vagy vmi, mert én szeretnék megtanulni...tényleg....de a tanulás 1000000000000000 fontosabb!!!!!!!!
Főleg hogy jövőre a fontos tantárgyakból 5-nek kell hogy legyek!!!
MENTAA! Köszi az inteligens meg jó tanuló stb....jelzőket!!!

A SEGÍTSÉGET ELÕRE IS KÖSZ!!!
Tudom h nem ide tartozik, de ez most fontos!
:D

Mentaa # 2006.08.19. 19:10

Na, figyusz kicsi lány!
Zongizni nagyon egyszerű, majdhogynem matematika az egész, és most lehet, hogy felhorkannak a zenekedvelők, de nagyon kicsi hallással, épp a fentiek miatt meg lehet tanulni. És van egy haszna, rettentően szórakoztató, még amikor kínzásnak tűnik is.
Nekem nem sok hallásom, és mivel abba hagytam, nem tanultam meg rendesen, helyesebben a gyakorlás fázis jócskán kimaradt az életemből, ami ugye fejlesztené az alapokat. Így csak az alapk maradtak, meg a pianinom, ami anyukáméknál porosodik, mivel imádom és sajnálom felcipelni a jelenlegi lakásunk 7- emeletére, félvéán, hogy megsérül. Szóval most várja, hogy egyszer az élegben rendes , és méltó helye legyen, és hasonló becsben legyen tartva, most már csak a gyerekem által.
Na, de rátérvén a lényegre, én elkezdeném, mert ha valóban olyan kitartó vagy, mint ahogy előadtad magad itt jogügyben, akkor nem hiszem, hogy gondot jelent, sőt az aktív pihenés egy fantasztikus formája is lehet. Visszatapsolni meg nem szégyen. Hidd el, mindenből lehet, tanulni, ha mást nem csak annyit, hogy máskor úgy ne csináld!

Az öcsköst meg nem elpasszolni, mert a feladat ily módon való elhárítása nem méltó egy 9 éves kora óta jogásznak készülő emberkéhez.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helgacsajszi # 2006.08.20. 08:48

Jó, jó tudom, nem kellett volna lepasszolni a tesómat!!!
Én is tudom, hogy el kéne kezdeni....csak attól félek h nem marad idő a tanulásra!!!! Vagyis a zongorára ,mert első a tanulás!!
Mindegy, nagyon köszi hogy elmondtad a véleményed!!!!!!
:DDD
Köszi
XD

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.20. 08:57

Ne kiabálj!

Helgacsajszi # 2006.08.20. 12:14

Nem akartam! Elnézést ha megzavartalak, majd vmivel jóvá teszem!!!!!!
XD

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.20. 13:17

Engem különösebben nem zavar. (Négy gyerekem van meg egy unokám.) Csak szóltam.

Helgacsajszi # 2006.08.21. 08:31

Oks! Ezt tisztáztuk!!
:D

ildianya # 2006.08.22. 12:20

az jó, hogyha kitartó és lelkes vki.
én is voltam.

de jöttek a nagy pofonok az élettől, akkorák, hogy majd leesett a fejem, és örültem, ha élek, nemhogy önmegvalósítsak.

most talán túl egy ocsmány váláson és egyéb finomságokon talán lehet újra erről szó.

helgacsajszi, légy hálás, ha az élet megengedi, hogy végigvihesd a dolgaid, mert sokszor a lelkesedés kevés.

elég, ha az ősök elválnak és a család anyagilag megrokkan, ha neked kell eltartanod magad elsődipisként, mert amúgy nem járhatnál suliba, ha balul sülnek el a kapcsolataid és végül egymagad maradsz két kicsi gyerekkel... szóval, ezért írtam én, hogy én is lelkes voltam, de az élet mást hozott.

most harmincasként kezdhetem előről... de legalább az előről kezdés lehetősége megadatik, mert sokaknak ez sincs.

szóval sima utat az egyetemig és tovább :)

Dr.Attika # 2006.08.22. 12:41

Kedves "ildi anya"!
Jogász vagy? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy pénztártól történő távozás után reklamációt nem fogadunk el. Ha nem vagy jogász akkor még azt is tudnod kell, hogy a házasságkötés, gyermekvállalás mind szabad elhatározáson alapul. Ha a testedbe engedtél egy férfit gyermek nemzése céljából, onnantól Te vagy felelős azért ami történik. Már szinte közhely, hogy nem a férfiak, hanem a nők választanak partnert. Ha így van, akkor a választás következményét is vállalni kell. A TESCO-ba sem mész vissza, hogy nem jól választottam, adják vissza a termék árát.

Legislator # 2006.08.22. 13:57

Nehéz dolgok ezek. Senki sem tudhatja, hogy a sorsa miként alakul. Én 18 éves koromig meg voltam győződve, hogy történész leszek, a sors terelt más pálya felé.

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.08.22. 14:03

ildianya!!
Én ezt értem, bár rám ez semmiképpen nem mondható! Ugyanis nagyon sok rokonom van! Biztos hogy az nem történik meg hogy a pénzen múlik hogy sikerül-e elvégeznem az egyetemet! Bár gondolhatod, hogy egy pisis 15 éves vagyok, és hogy nem tudok semmit, de szerintem nem kellene mindenben a legrosszabbat látni! Csak mert ezt (amit írtál) már többször hangoztattad! Sajnálom hogy neked így sikerült...és kösz a bíztatást!!!
De sztem ne nézd mindennek a rossz oldalát!!!
csak mert így kezdted:"az jó, hogyha kitartó és lelkes vki.
én is voltam."
DE bocs!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.22. 14:19

Kedves Helga! Annyiféle írásjel létezik még a felkiáltójelen kívül. Elmeséljem, milyen képet sugároz rólad a sajátos írásmódod?

Rexor # 2006.08.22. 14:43

Helga magam azt javallanám, hogy nem törődj még most semmivel, bár itt kegyetlen sok bölcsességet halhattál :) Ha zongorázni akarsz (és van rá lehetőséged), zongorázz, mert egyre kevesebb időd lesz rá. A tesódat pedig passzold le nyugodtan, nem vész el (csak átalakul :)

Ildi Attilával egyetértek, ez a Te választásod volt. Ha máshogy döntesz lehet hogy most mást fájlalnál (pl. hogy nincs két gyereked :)

Legislator # 2006.08.23. 14:18

Én egy kicsit költőibb volnék, mint Rexor barátom: "Az álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz." -mondá Vörösmartynk. Persze jó, ha vannak céljaid, de azokat lépésről-lépésre (step by step) kell megvalósítani. Tehát előbb a gimnáziumi történelem tankönyvet kell megtanulni és csak majd 18 évesen a római jogot. Az ember tök másképp lát dolgokat koronként.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2006.08.23. 14:28

jogero.birosag.hu: gyúrj a jogra! Ez aztán a cool kis honlap. Jog gyermekeknek-ezt egyébként már a sárospataki jogfakadémián megírták tankönyvben a 18. század végén. Nekem tetszik, főleg a nyulas jogeset. (Meg több nincs is).

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.08.24. 08:00

Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Mond elnyugodtan...milyen képet sugároz?
Aztán majd én is mondok valamit, csak érdekel...

Legislator # 2006.08.24. 08:15

Szerintem poroszos stílust, s nem többet:))).

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 09:17

Kedves Helga! Egy kamaszlányt fest, aki a nagy lelkesedésében kizárólag kiabálva képes kommunikálni. Megállíthatatlanul és ujjongva hadar, mintha legalább öt liter erős feketekávét ivott volna meg reggelire.

Helgacsajszi # 2006.08.24. 10:41

Kovács_Béla_Sándor!
Az 5 liter kávé stimmel. :DD
Nem igaz. Csak azért mert nem szeretem a pontot. Mert olyan béna. A felkiáltójel sokkal jobb!!!!
Az olyan cukeeee. De ha zavar nem csinálom...különben majdnem írtam egy olyan választ ami...nah mind1.
lépek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helgacsajszi # 2006.08.24. 10:42

jah bocs lépek.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 10:50

Már mondtam: engem nem zavar. Ha neked jó...

Dixi, et salvavi animam meam.

Legislator # 2006.08.24. 11:08

A felkiáltójelnek van egy szimbólikus jelentése, amely Hammurappi törvényoszlopával hozza rokonságba...

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.08.24. 12:00

Aha!

Ha ti mondjátok.