Nem is kell lennie.
Egyesület alapítás, létrehozás
Segítséget szeretnék kérni új egyesület alapításához.
Kérdésem: Hány tagú lehet a felügyelőbizottság? Egy vagy két fő is elfogadható? Köszönöm!
Nem.
Érdeklődni szeretnék, hogy bejegyzés alatt álló Egyesület toborozhat e tagokat, előszervezetként működhet e? Tagdíjat szedhet?
Köszönöm
Működhettek, csak legyen, aki képviseli az egyesületet.
Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne hogy ha megalapítok egy (sport)egyesületet akkor annak kötelező elnököt választanunk? Az alapszabályzatban tervezzük rögzíteni hogy a vezetőség 3 főből áll, hivatalosan ők képviselhetik az egyesületet, csak nem tudjuk hogy muszáj-e elnököt kinevezünk vagy ilyen formában is működhetünk-e?
Köszönöm szépen a segítséget!
Hegyi Emil (,és a leendő Bringafan SE)
Nagyon köszönöm a válaszát!
Nincs mit.
Koszonom
Az elobbiekhez meg egy kerdes.A part alapitasrol jogszabaly gyujtemenyt esetleg egy alapito okirat mintat hol talalhatok?
Megegyszer koszonom:Hertlik A
Lehet.
Tisztelt Ugyved ur !
Erdekodni szeretnek,hogy egy allatvedo alapitvany kepviseloje lehet-e egy allat es kornyezetvedo part alapitoja vagy kepviseloje (part elnoke).Illetve segitseget szeretnek kerni,hogy hol talalhatok erre vonatkozo jogszabaly gyujtemenyt.Esetleg ha linket is tudna kuldeni azt megkoszonnem.
Elore is koszonettel:Hertlik A
Amik konkrétan érdekelnének! bár több mint valószínű hogy ujak is létrejöttek :
A Tűzoltóságról 1996. évi XXXI. Tv
A katasztrófák elleni védekezés irányításáról és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 1999. évi LXXIV. Tv
A polgári védelemről szóló 1996. évi XXXVII. tv
------------------------------------------------közrend és közbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófa-elhárítás (A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény
ár- és belvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenység (A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény
Ez egy működő és bejegyzett egyesület alapszíbályának a módosítása! De az is igaz hogy ez még 2011 elején lett bejegezve!
lehet hogy akkor a közhasznúságra irányuló bejegyzést másképpen kell megírni ?
Még két kérdésem lenne: az egyik, akkor a közhasznúság alakulása most úgy néz ki hogy közhasznú ként kell bejegyeztetni az egyesületet, a szerint is kell működtetni, de a bejegyzést és a minősítést miszerint közhasznúak vagyunk csak 2 év elteltével kapjuk meg?
Illetve a második kérdésem! hogy ha az egyesület megtartotta az alakuló ülését! akkor az egyesület létre hozhat-e a nevével jelzett honlapot? vagy meg kell várni a jogerős bejegyzést?
Köszönöm válaszod...
Változtak a szabályok, ez az egyesület nem fog visszalépni, hanem megszűnik ez a státusa, ha az új feltételeket nem teljesíti.
Segítséget kérnék. Egyesület eddig közhasznú volt. Vissza léphet-e "magától" ebből a besorolásból, egyszerűen azért, mert már nem akarja? Mennyi a változásoknak a beadási határideje a bíróságokhoz?
gyermekszív
Lehet még két évet gondolkodni, az új szabályok szerint ugyanis alapítástól két éven belül nem lesz közhasznú az egyesület.
Egészen pontosan mire vagy kíváncsi?
Tiszteletem!
Kérdésem lenne az egyesület alapításunk átcsúszott erre az évre, így módosítanunk kell a beadandó alapszabályt, amivel nem is lenne gond.
De van néhány törvény (kiemelten közhasznuságunkat szabályozó, tűzoltással kapcsolatos) amik elvileg megváltoztak!
Namost a régi törvények számát nevét tudom, valahol le tudom ellenőrizni hogy hatályos e még az adott törvény vagy van e módosítása?
vagy nyálazzam végig a több száz törvényt?
Köszönöm
Tisztelt ügyvéd Úr!
Épp egy egyesület alapítás előtt állunk, és szeretnénk tanácsot kérni, hogy közhasznú egyesület legyünk-e, avagy sem. A rászoruló gyermekek és felnőttek felé szeretnénk különböző segítséget nyújtani, viszont nem tudjuk, hogy melyik formának mi az előnye és a hátránya. Mivel jogi képviselőre egyenlőre nem telik, ezért magunk intézzük a szükséges dokumentumok intézését, így viszont sok olyan dologgal állunk szemben, ami még ismeretlen számunkra. Előre is köszönjük válaszát.
szeretnék tisztán látni :(
Ha egy egyéb szervezet valamely bejegyzésre kötelezett adata megváltozik, akkor mikortól kell/lehet hivatalosan az új adatot használni? Az alapszabályban meghatározott naptól, vagy amikortól a bírósági végzés jogerős (képviselet)?
Köszönöm
Most valami új törvény van az egyesületekre?De jó!Épp most álltunk volna neki,hogy csinálunk egyet.Itt úgy is hozzáértők vannak,akkor már kérdezek.Ugye,ha jól tudom,megszavazták szépen csendben,hogy fizetősek lesznek a bölcsődék.Ha az önkormányzati bölcsődével(vezetőjével,és gondozóival) egyesületet alapítunk,kérhetünk-e segítséget az önkormányzattól?Értem itt azt,hogy továbbra is "állami" a bölcsőde,de 1 kialakított helységet bérelnénk,ahol kialakítanánk a csanát.Persze,ha még van állami normatíva.Így a családoknak csökkenne a költsége.Milyen módot,és lehetőséget látnak ebben?Érdemes leülni tárgyalni a város vezetésével?
Nincs másik módszer, bár ha feliratkozol a Complex Magyar Közlöny hírlevélre, megkapod emailben a megjelenéskor a tartalomjegyzékeket, az talán gyorsabb.
Értem! És köszönöm a reagálást de egy kicsit tanácstalan vagyok. Van e valami lehetőség arra hogy megtaláljam, illetve kiszűrjem a keresett törvényt? Most azt a verziót követem hogy naponta szemlézem a magyar közlönyt! De biztos van ennél célravezetőbb módszer! Bár sajnos a törvény pontos nevét se tudom....
Köszönöm
Legcélszerűbb kivárni azt a pár napot, amíg a Magyar Közlönyben megjelenik, az a hiteles.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02