Mármint a hibás beszerelés és a kár között...
Autó adás-vétel szabályai - Mit tehet az ember,ha a rejtett hibákat nem mondja az eladó?
Tehát akkor ne foglakozzak vele?
Mindaz, amit leírtam, a legjobb tudásom szerint való. :)) Mire gondolsz, hogy biztosan tudom-e? A Ptk. ide vonatkozó szakaszait eléggé. Ha gondolod szívesen elküldöm a diplomám hiteles másolatát, mellékelve egy nyilatkozatot, miszerint még soha életemben nem tévedtem.
A Ptk 305.§ én ott olvastam érdekes dolgokat!
Azt értelmezve véleményem szerint nem kell fizetni.
Szerinted?
Olajleeresztő csavart jól meghúztad?
idézek:
"Haveri alapon csinálták meg nekem a cserét"
Valószinűsithető, hogy meg lett húzva, mert az nem tartott volna közel 3 hónapig...
Köszi a tippeket!
Minimum egy magyarázatot megérne a vevő részéről, hogy mégis mitől folyt el az olaj, és miért 30000Ft a kár. Ezekre gondoltam mikor azt írtam, hogy ő bizonyít.
Magyarázott, de zavaros volt.
Ha belegondolsz és most fizetek mi a biztositék, hogy havonta nem keres meg valamivel?
Hello!
2011.02.11-én (pénteken) vásároltam egy használt autót. Hagyományos adásvételi szerződést írtam alá! Az autóval 200km-t közlekedtem, majd 2011.02.14-én (hétfőn) elvittem átvizsgáltatni az autót, és az alábbi problémákra bukkantak a szerelők, melyről az eladó természetesen nem tájékoztatott: olajfolyás, magas fordulatszám, kiszakadt szilentek! A többi apróbb hibát nem írnám ide, mert azok olyanok, hogy arról talán Ő sem tudhatott! Kérdésem, hogy ilyenkor lehet-e anyagi követelésem az eladótól, vagy nem érdemes próbálkozni ezzel, esetleg hivatkozhatok-e valami jogszabályra ezzel kapcsolatosan!
Üdv.:
Estee
Nincsen olyan jogszabály, ami előírná, hogy csak tökéletes autó lehet adásvétel tárgya. Ettől függetlenül lehet, hogy jogos a követelésed, de ezt az előadásod alapján nem lehet eldönteni.
Estee1984!
Az autó átvizsgálást még a vásárlás előtt kellett volna megejteni!!!
Így sajnos ezek a hibák a te terheid. Mondjuk a kiszakadt szilenteket sem biztos hogy tudta......használtautó
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy:
Édesapám több mint 10 éve kapott megörzésre, vagy valami hasonlóra egy 250ccm es motorkerékpárt, amíg a tulaj börtönbüntetését tölti. papír nem készült a "kölcsönadásról". Már több éve szabadlábon van a tulaj, a motort nem kereste. Ha mi ezt a motort eladjuk, és a vevő forgalomba szeretné helyezni, ( a régi rendszám meg van, de forgalmi,és papír nincs)
A kérdés az lenne, hogy ebből az Adás-Vételből lehet valamiféle jogi kellemetlenségünk?
Lehet. A tulajdonossal kellene beszélni, mivel a motor az övé.
És ennek nincs valamiféle elévülési ideje, ill elidegenítés?
mint a földeknél hogy x idő használat után a tied lesz a terület?
Megőrzésre vette át. Ha nem akarja tovább őrizni, szólítsa fel a tulajdonost, hogy vigye el, ha nem viszi el, értékesítheti.
Tisztelt Fórumozók!
Febr. 20-án vettem egy használt autót. A múlt héten önindító hiba miatt nem tudtam intézni az átírást, de ma sikerült elvinnem a kocsit eredetvizsgálatra. Itt közölték velem, hogy NEM találják a motorszámot, így csak egy papírt kaptam, amire nem fogják átírni.
A kocsit kereskedőtől vettem, friss műszaki vizsgával. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hétfőn lejár a 15 nap. Végső esetben visszakérhetem a vételárat?
Előre is köszönök minden segítséget!
Tisztelettel: István
HA pl. az derülne ki, hogy nem típusazonos motort szereltek be engedély nélkül, akkor igen.
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy kötöttem egy új autóra előszerződés, a kereskedő felhívott a hitel intézése közben, hogy a szerződésben szereplő autó motorszáma, gyártási éve és alvázszáma "megváltozott". Ez számomra elég furcsa, hiszen 2011. januári gyártású autóról beszélünk, tehát már a szalon tulajdona, elvileg tudniuk kellett volna a pontos adatokat. Kérdésem a következő: köteles vagyok-e a megváltozott adatok tudatában kifizetni és átvenni az autót? Illetve milyen pénzbeli követelésekkel állhatnak elő velem szemben, ha felbontom a szerződést?
Azt az autót vagy köteles megvenni, amelyik a szerződésben szerepel. Ha más az alvázszáma, akkor nem az alvázszáma változott meg, hanem egy másik autót szeretnének neked eladni. Azt már viszont nem vagy köteles megvenni.
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy autót, s a kereskedő intézte a teljes átírást. Elég gyorsan ment, azóta megvan a forgalmim, amin tulajdonosként vagyok rajta, kaptam tőle Áfás számlát a teljes összegről, van másolatom az adaásvételiről, viszont nem adott eredeti példányt az adásvételiről, pedig az elvileg járna.
Még elég friss az ügylet, szerintetek lehet ebből bármilyen problémám?
Köszi
Lehet, hogy később esetleg vitássá válnak a szerződés feltételei, és akkor nem ártana, ha tudnád igazolni. Pl. szavatossági igényed keletkezik, stb.
Kösz Guba
Alapvetően nem hiszem, hogy bármilyen igényemet is keresztül tudnám verni az eladón, úgyhogy ha más nincs, megnyugtattál.
Sziasztok!
Jármű vásárlással kapcsolatban várnék tanácsokat. A helyzet a következő:
az általam kiszemelt jármű hitellel terhelt. Úgy tervezem, hogy én odaadom a vételárat, az eladó rendezi a hitelét, megkapja a törzskönyvét és eztán megírjuk az adásvételit.
a pénz odaadásakor elhoznám a járművet, biztos, ami biztos alapon.
Hogyan lehetne ezt jogszerűen, mindenki megnyugvására lepapírozni?
köszi!
Úgy, hogy megkötitek az adásvételit, és együtt mentek a bankba, ott kifizeted a hitelt, majd ezután kiadják a törzskönyvet. Mi a garancia, ha a kezébe adod a pénzt, kifizeti a banki hitelt? Az autót nem hozhatod el, amíg banki hitellel terhelt, mert az eladó bűncselekményt követ el, ha kivonja a fedezet alól. Úgyhogy neked ez sem biztos, ami biztos, mert hiába adod át a pénzt, a kocsi nem lesz a tiéd, amíg a hitel nincs rendezve.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02