Roamer
„A bizonyítás kb annyi, hogy a vételár kifizetése után kértem le a kárkalkulációst - időpecsétes lekérdezés - majd amikor írásban kértem, hogy mondjanak ezzel kapcsolatban info-t, semmi sem történt.”
Szerinted.....de azért ez tanúk nélkül félek, hogy édeskevés lesz egy bírósági eljáráshoz - ami egyértelműen polgári peres lesz, ha nem tudtok megegyezni, tehát nagy valószínűséggel neked kell előre kicsengetni a perköltséget is, mivel a bíróság sem ingyé dolgozik. És jó esetben csak akkor kapod vissza, ha meg is nyered.
Egyébként itt egy NAV dokumentum, amely alapján esetleg az átírási illetéket is visszaigényelheted, de ehhez vagy közös megegyezés vagy bírósági ítélet szükséges, anélkül csak úgy nem fogják visszaadni neked.
https://www.nav.gov.hu/…20200114.pdf
„És akkor csináltathatom saját pénzből + mehetek bíróságra”
Tudod mit? Akkor ne vedd meg! Keresgélj tovább a használt piacon és még ilyen autót se fogsz találni. Vagy öreg vackokkal van tele, vagy lyukat beszélnek a hasadba, hogy ne figyelj oda az állapotra.
Anno én egy Combo-t vettem kereskedésben, annak is már volt törése, mégsem említette a kereskedő, de nem is balhéztam vele, hogy elhallgatta (lehet nem is tudta). Mégsem volt vele semmi bajom 7 év alatt, nagyon bevált. Akkor adtam el, amikor én is figyelmetlen voltam és én törtem meg az elejét - no meg hát már 300 ezer km volt benne, ideje is volt eladni. Én nem titkoltam, hogy törött, de csakis arról tudtam nyilván beszélni, ami az én kezem alatt történt.