Anka84,
Ha az autó az eladáskor hibás volt, akkor a vevő élhet a szavatossági jogával. Elsősorban javítást követelhet, ha ezt elutasítod, akkor a javítás költségét, vagy elállhat a szerződéstől.
Mivel magánszemélyként adtad el, ezért a vevőnek kell bizonyítania azt, hogy hibásan teljesítettél.
Ha az autó nálad jó volt, kipróbáláson jó volt, le tudta vinni, akkor elég kicsi az esélye, hogy eladáskor MÁR hengerfejes volt az autó. Persze, elképzelhető, nem lehetetlen, de azért ezt nem könnyű bizonyítani.
Neked kell eldönteni, hogy elfogadod a reklamációt, kifizeted a javítást, vagy visszaveszed az autót, vagy elutasítod, és kockáztatod azt, hogy pert indítsanak ellened.
Az én személyes véleményem, hogy le akarnak húzni, ha TÉNYLEG jó volt szerinted az autó, akkor én a helyedben elutasítanám az igényüket, pereljenek és bizonyítsanak. Van egy halvány esély, hogy ők nyernék a pert, tehát a perköltséget IS neked kell megfizetni, de a fentiek alapján én nem tartanák ettől annyira.
Nyilván látatlanban nem lehet kijelenteni semmit, de ez a dolog így finoman szólva is gyanús. Szerintem kamu, de nyilván nem tudhatom. a részletek hiányában.