Albérleti szerződés


Zöldövezeti11 # 2015.08.18. 16:53

Érdekes fejtegetés a Csuklósbusz 2 napja írt sorai.
most hogy a csapból is az ömlik, hogy drágák a bérletek. Hát ezért.

Csuklósbusz # 2015.08.16. 11:32

Itt a rosszemberek miatt kevés a kiadó ház. Amelyik meg kiadó ott örülnek hogyha áram van. :-)

Az újjabb porszívók lágyindítóval ellátottak, azok nem csapják ki a 6A-es megszakítót.
A hajszárító sem csapja ki azonnal, de 1 órás szárítás után már igen.
Szóval porszívózni lehet meg hajat szárítani is.
Mikró, automata mosógép, fűrészgép, igen ezek már neccesek.

Vizet meg nem annyira kell szűkíteni mint a szolgáltató hogy csöpögjön hogy szomjan ne haljon, hanem csak annyira hogy a locsolás időtartama nőjön meg jelentősen, meg egy csőtörésnél ne gejzír legyen a házból.

De ez mi hogy nem szűkíthetem? Amíg az én nevemen fut a szolgáltatás addig ki is kapcsolhatom nem?

Szomorú örökös # 2015.08.16. 11:30

Bea1

önkényesen nem szűkíthetsz vizet, ehhez csak a vízműnek van joga.

A főmérőnél igaz, azt le se bonthatja észrevétlenül, mivel plombázott.
Na de ha van utána mellékmérő, akkor ott már joga van korlátozni.

Bea1 # 2015.08.16. 11:18

ha én venném ki, biztos reklamálnék a 6 amperos kismegszakítóért... egy mikrót, egy porszívót, egy hajszárítót nem bír el...

te önkényesen nem szűkíthetsz vizet, ehhez csak a vízműnek van joga.

Csuklósbusz # 2015.08.16. 10:54

A ház értéke?

Teljesen lelakott, nem sok minden van amit le lehet szerelni vagy tönkre lehetne tenni.
Én így közelítem meg a dolgot, olyan házat kell kiadni aminél mondjuk a wc kagylót meg egyetlen hidegvizes csapot talál emberünk a fürdőben.
De ne is csodálkozzanak ha az előző lakó a csempét is lefejtette a falról meg kiszedett egy ablakot tokostól.

De volt olyan is aki amiatt hogy ki kellett költöznie még egy olajradiátort bedugott nyáron az udvaron hogy szívassa a tulajt, mindezt fehér ember csinálta.

Szóval én megtanultam hogy csak olyan házat szabad kiadni aminek nem sokat oszt-szoroz egy bérlő. Csak kályhás fűtés olyan kályhával amit ő hoz, de még így is volt aki a szobában vágta a fát, lásd ezt:
http://img2.indafoto.hu/…dddc7_xl.jpg

De még mindig jobb mint a milliós gázszámla. Villanyfűtés ellen 6A-es kismegszakítót rakok, aztán így csak világítani tud szinte meg tévézni, a villanyrezsó, bojler,olajradiátor meg hosszútávon lecsapja szóval egy kis védelem ez is.

A vizet meg eleve egy kicsit szűkíteni, hogy locsolni ne lehessen, meg ha kilopódik a fürdőkád, csappal együtt akkor volt olyan aki arra lusta volt hogy lemásszon előtte a vízóra aknába elzárni...
Lásd képet:
http://img1.indafoto.hu/…4f09e_xl.jpg

Lehet erre mondani hogy meg kéne válogatni kiknek adom ki. Hát elmondom hogy senkire nincs ráírva mire képes, illetve mit hoz ki belőle a nincstelenség.
Pl volt egy volt osztálytársam, megbízható normális ember, asszonnyal, gyerekkel. Laktak a házban már 1 éve mikor anyagi gondjuk támadt. Betüzelték a hátsó kert kerítését a gyümölcsfákkal együtt. Sose gondoltam volna róluk...

Na de most kedves ügyvédek, ilyenek ellen mégis milyen szerződést kellene írni? Hiába bizonyítanám rá feljelentéssel, a nincsből nem tudja kifizetni illetve a semmilyéből, segélyből, feketemunkából nem tudják levenni.
Ja és ilyen havi 15 ezres albérletekről beszélünk... és ez komoly nehézséget jelent az embereknek.

Szóval a fentiek tekintetében kérném a dolog megítélését...

SolnesM # 2015.08.16. 07:08

Business Law !!!
azért a ház értékétől is függ hogy egy ilyen szerződésbe hány szereplőt vonunk be.

Csuklósbusz # 2015.08.15. 18:48

Ha kiakarok venni egy házat akkor egy ilyen "nagyon egyszerű " szerződés szerintetek mindkét félnek megfelelő?
http://data.hu/…zerzodes.pdf

SolnesM # 2015.08.15. 16:37

Egy másik fórumon/bloggon vita kerekedett az etikátlan ingatlanosokról. Hogy felverik az eladandó ingatlanok árait amit rájuk bíznak eladásra. Ráadásul egy ingatlanos rúgozik ezen a témán , tehát hogy egyes kollégái milyen etikátlanok.
Mármint, hogy egyes ajánlatokat amiket ők komolytalannal ítéltek azokat nem jelzik a megbízó tulajnak. Előfordulhat.

Nos itt keveredtem vitába egy kissé öntudatos ingatlanossal, mivel az próbáltam írni /mondani, hogy az eladó személye előbb útóbb csak kiderül, ha úgy nézki hogy ezt valamiért titkolja az ingatlanos, akkor azért direktben rövid időn belül megszerezhető az ingatlanos személye /cime. Főleg ha bent lakik a lakásban.
nos itt jött az ingatlanos a nagy mellénnyel, hogy van egy bizonyos un. látogatói nyilatkozat amiben az érdeklődő számára vannak tiltások - így pl. az eladóval való közvetlen kontakt, meg egyebek. Kérem mi van ha én nem írom alá ezt a nyilatkozatot ? Rendőrrel vitet el ? Meg mondta azt is , hogy ő bizony személyit és lakcímkártyát kér. A bankszámla kívonatot öntudatában elfelejtette nyilván.
A szegény ördögöknek, akik nem tudják igazolni az anyagi helyzetüket, meg sem mutatja az eladandó lakásokat. Nyilván nála ez működik, kérdés mennyire hatásos/ gazdaságos.
Persze potyára mutogatni az néha nagyon idegesítő tud lenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.15. 15:47

Úgy van.

Csuklósbusz # 2015.08.15. 13:04

De viszont hogyha az albérlőim pl nem akarnak kimenni vagy kárt okoznak akkor a tulaj azt csak és kizárólag rajtam perelhetné le? Én meg új perrel a tényleges károkozón?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.15. 13:01

Akkor igen.

Csuklósbusz # 2015.08.15. 12:42

Ha én kibérelek egy házat akkor én továbbadhatom azt albérletbe?

Az én szerződésem semmit nem tartalmaz erről, azt sem hogy igen azt sem hogy nem.

istivarga # 2015.05.01. 15:29

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy ha helyiségbérleti szerződést kötöttem egy bérlővel 1 év határozott időre de ő 4 hónap után szóban felmondta a szerződést ( a szerződés szerint csak írásban lehet) akkor jár-e nekem a hátralévő 8 hónapra a bérleti díj akkor ha a bérlő maga helyett hozott egy másik bérlőt akivel ugyanolyan kondíciókkal szerződést kötöttem.

A volt bérlőm ráadásul a még hátralévő bérleti idejének (8 hónap) bérleti díját elkérte az új bérlőtől azzal, hogy így rendezi a velem szembeni tartozását később pedig megtartotta magának ezt a pénzt bérleti jog átadás árának feltüntetve ( holott ez csak az én engedélyemmel tehette volna)

Mi ilyenkor a teendő? Jogosan követelem a régi bérlőtől a 8 hónapra járó bérleti díjat?

Köszönettel István

MajorDomus # 2015.04.24. 22:17

Kérhet bármennyit, az nem jelent semmit.

Ha gondja van, pereljen és bizonyitson!

Hajtsâtok el!

Szofisztikált # 2015.04.24. 10:52

sziasztok!

Segítsetek kérlek. 2013 nyarán kötöttünk egy 1 éves határozott időre szóló albérleti szerződést. Akkor nem készült sem fénykép, sem melléklet a lakásbanlévő bútorok állapotáról és mértékéről. 2014 nyarán lejárt a szerződés, akkor szóban megállapodtunk, hogy továbbra is a lakásban maradunk.
2015 februárban én elköltöztem onnan, a lakótársam ottmarad, ő most költözik.
A tulajdonostó viszont folyamatosan kapom a leveleket, hogy mi lett megrongálva, és azért ő mennyi pénzt szeretne kérni.

Egyrészt nem rongáltunk semmit, mindent időben fizettünk, csak azt nem tudom, hogy ő követelhet e rajtunk bármi is.
Tudnátok segíteni?

köszönöm!

Zöldövezeti11 # 2015.04.23. 17:04

tokry !

Fel kell mondani.

Egyszer , kétszer háromszor.
És egytetemes kártérítést követelni.

ius latratus # 2015.04.23. 11:34

Csak picit olvastál volna vissza!

tokry # 2015.04.23. 07:08

Tisztelt Fórumozók!

Kiadtam a lakásom. Már az első hónapban is nehezen érzkezett. A jelenlegi nem lett kifizetve. A hölgy elérhetetlen. Nem reagál e-mailre,telefonja ki van kapcsolva. Illetve azzal szembesültünk,hogy az egyik szobát kiadta albérletbe.
A szeződésünk ahátorzatlan idejű. Benne van hogy az ingatlant nem adhatja ki ,mást nem engedhet be stb.
Milyen lehetőségeim vannak?

Köszönöm.

Kriszta

pappcs # 2015.04.22. 19:45

Ingatlankiürítési per. Minden más jogszerűtlen és adott esetben akár végrehajtandó szabdságvesztés is jár érte.

Telefonszámot meg mindenki akkor cserél amikor akar. Nem köteles megadni. )Én is kikapcsolnám örökre a telefonszámomat, ha napi 2-3 "mikor már? mikor már? de mégis mikor?" jellegű hívásokat kapnék...

kissbea75 # 2015.04.19. 10:12

Én tavaly november 01-vel adtam ki a lakásomat albérletbe. Az első havi bérleti díjat kifizették, de azóta semmit nem hajlandók fizetni, és egyszerűen nem engednek be a lakásba, a rácskulcs el van véve, és a bejárati ajtó zárja is le van cserélve!!!!! Küldtünk nekik egy felmondó levelet, amelyben az állt, hogy március 15-vel legyenek szívesek elhagyni a lakást, ezt átvették, de a lakást nem hajlandóak elhagyni! Mindenfélét kitalálnak, hogy most éppen miért nem mennek el! Az a baj, hogy mostmár az én türelmem is nagyon kezd elfogyni, mert úgy érzem, hogy tehetetlenek vagyunk, ők az urak a lakásunkban! Folyamatosan a gyerekkel jönnek, őt használják védőpajzsként, hogy a gyerek miatt nem tud hová menni. Ja, és még azt is mondta, hogy elvesztette a munkáját, és ezért nem tud fizetni. Én ezekután már azt sem hiszem el, hogy egyáltalán volt munkahelye. Arról nem is beszélve, hogy a szerződéskor meg volt adva egy telefonszám, amit lecserélt úgy, hogy nekünk erről nem szólt semmit! A mi telefonszámunkat viszont kiadogatta boldog-boldogtalannak, és olyan emberek zaklattak minket, akikről azt sem tudtuk, hogy kicsodák! Előre is köszönöm a segítséget: Kissné Belházy Beáta

Tanzman # 2015.03.14. 08:58

Albérlet ügyben tud valaki segíteni ? Aki jártas ebben ! Családi házat ha több fő részére kiadok, és az ebből befolyó jövedelmem havi 180.ezer Ft. Akkor milyen kötelezettségeim vannak ? Adózás, Lakcímbejelentés, Közüzemi szolgáltatások tekintetében . Válaszokat előre is köszönöm !

Asuve # 2015.03.03. 21:13

Tisztelt Mindenki!

Lakáskiürítési pert indítottam a bérlő ellen, mert nem fizet. Már az első tárgyaláson túl vagyunk, amin persze nem jelent meg. A határozat, hogy 15 napon belül költözzön és fizesse meg a tartozást és perköltséget.
Idén még semmit nem fizetett kb 330000.-Ft a tartozása.
Már most alkudozik, hogy ennyit nem tud egyszerre fizetni, találjunk ki valami korrekt megegyezést.

Mit kéne tennem?
Bankszámlája nincs, kocsi nem az ő nevén
van.Dolgozik egy Kft-nél, ahova nincs bejelentve, tudom, hogy hol.Minden beszélgetést telefonon rögzítettem, ahol állandóan emlegeti, hogy dolgozik.
...ha írnánk tartozás elismerést, akkor a végrehajtás ellen teszek, bár mit lehetne behajtani nem tudom, mert minden az apja nevén van. Ez egy 60 éves, rafinált,csaló,akinek az aláírása sem számít, folyamatosan hazudozik, hiteget.
Hogyan tudom behajtani a tartozást?
Kérnék segítséget.

szandika10 # 2015.03.02. 07:50

Üdvözlök mindenkit!Lenne egy nagyon fontos kérdésem!Tavaly költöztünk be az albérletbe aminek a bérleti dija 40000ft volt.Szeptemberben a főbérlő megemelte 50000ft-ra mondván hogy neki adóznia kell.Mondanom se kell hogy a mai napig nem adózik.A bérleti szerződésünk decemberben lejárt.A tulaj azt mondta majd ir másikat ami a mai napig nem történt meg.Semmivel nem vagyunk elmaradva amit sajnos nem tudok bizonyitani mert számlát soha sem láttam csak e-mailbe küldta hogy mennyit kell fizetnem.Tegnap kaptam tőle egy e-mailt hogy március 15-ig hagyjam el a lakást mert különben feljelent a biroságon rosszhiszemű jogcimnélküli lakáshasználoként.Tartozkodási helyként ez a lakcim van benne a kártyámban és a 2 gyereknek is." gyerekkel csak ugy kénye kedvére akkor tesz ki amikor akar?A kaukciot is a megemelt albérleti dij után kérte.Mit tehetek ez ügyben?Kifelejtettem hogy tavaly májusban jöttünk ide és csak szeptembertől volt bérleti szerződésünk!Előre is köszönöm a segitséget

szandika10 # 2015.03.02. 07:45

Üdvözlök mindenkit!Lenne egy nagyon fontos kérdésem!Tavaly költöztünk be az albérletbe aminek a bérleti dija 40000ft volt.Szeptemberben a főbérlő megemelte 50000ft-ra mondván hogy neki adóznia kell.Mondanom se kell hogy a mai napig nem adózik.A bérleti szerződésünk decemberben lejárt.A tulaj azt mondta majd ir másikat ami a mai napig nem történt meg.Semmivel nem vagyunk elmaradva amit sajnos nem tudok bizonyitani mert számlát soha sem láttam csak e-mailbe küldta hogy mennyit kell fizetnem.Tegnap kaptam tőle egy e-mailt hogy március 15-ig hagyjam el a lakást mert különben feljelent a biroságon rosszhiszemű jogcimnélküli lakáshasználoként.Tartozkodási helyként ez a lakcim van benne a kártyámban és a 2 gyereknek is." gyerekkel csak ugy kénye kedvére akkor tesz ki amikor akar?A kaukciot is a megemelt albérleti dij után kérte.Mit tehetek ez ügyben?Kifelejtettem hogy tavaly májusban jöttünk ide és csak szeptembertől volt bérleti szerződésünk!Előre is köszönöm a segitséget

SolnesM # 2015.03.01. 17:05

qrta6 !
hát ha kettő éve ott laksz, akkor ezen mit problémázol ?
A lakbér és az érte adott bérlemény egálban van é ? Erre a kérdésre kell neked magadnak a választ megadni és eldönteni a folytatást. Mit érdekel téged az anyja neve ? Elvégre te laksz az ő ingatlanjában a nagyobb rizikót ő vállalja. Az meg hogy feketén miért firtatod. az az adó hatóság és az ő dolga.
Viszont semmi sem tart örökké, így rákérdezhetsz, hogy meddig szándékozik kiadni a lakását. ha nincs a szerződésben a felmondási idő akkor azt útólag beleírhatjátok. nem megbeszélt dolgoknál egyébként egyesek szerint 3 hónap-, de mint írtam tisztázni kell.
mit tudok tenni hogy ha gondol egyet ne tudjon kitenni egyik naprol a masikra ?
A jó bérlőt nem szokták az egyik napról a másikra kitenni, de ha úgy adódik - hát nem mész.