Lakás visszaszerzés

Majordomus # 2024.10.08. 18:08

Azonnal ügyvéd...

Mes # 2024.10.08. 17:31

Jav.

Bocs, most olvasom az egész kérdésed, akkor már eljutottál oda, hogy érdekes ügyvédet fogadni.

Mes # 2024.10.08. 17:29

Régebben volt olyan szolgáltatás, hogy iratbetekintéskor vagy valamilyen adat módosításkor a tulajdonos évi pár ezer Ft-ért SMS-t vagy emailt kap.
Ennyi lakásból komoly komoly jövedelmed lehetett még akkor is, ha egy részét az idoda kapta.
Fohadni kellene ügyvédet, mert az ingatlanok ára az ügyvédi költség több ezerszerese, ilyenkor miért spórolsz?

Ketsegbeesett tulaj # 2024.10.08. 15:47

Köszönöm a hozzászólásokat.

A lakások a mai napon még a nevemen vannak, tudok valami tenni hogy (esetleg) ne tudja az iroda eladni addig amig a lakók kiköltöznek?

Vannak ilyen problémás esetekre szakosodott ügyvédek?

Tudom nagyon “birka” hozzáállás/kérdések ezek, de nagyon nem vagyok képben az otthoni ügyintézésben.
Talán mert szerencsém volt abban hogy olyan országban éltem az utóbbi években ahol az adott szónak értéke van, és nem jelenthetik fel egymást az emberek se.

Úgy tudtam hogy csak 7évre visszamenőleg kérheti a NAV a az elmaradt adót?

Majordomus # 2024.10.07. 18:03

A birkaság sajnos sokba kerül.
Ha szerencséd van,akkor fizették a közműveket,mert az ingatlanosnak is érdeke volt hogy tovább tejeljen a 3 lakás.

nanestb javaslatát fogadd meg,ebből a kulimászból csak ügyvéd segítségével tudsz kimászni.

Első nekifutásból kérd le a lakásaid(?) tulajdoni lapját hogy még a te neveden vannak e?
.
Ha továbbra is szerencséd van,akkor a Nav nem kéri tőlrd az elmúlt 15 év bérleti díjaiból fizetendő adót. Ebben azért ne legyél biztos,mert elég megpiszkálnod a mostani bérlőket,máris megy néhány barátságos fel és bejelentés ellened. Erre készülj fel,ez egy ilyen ország.

nanemaaa # 2024.10.07. 09:37

Magyarán van egy szóbeli megállapodásod egy emberrel, aki valaha cég volt, most már magánszemély, aki isten tudja milyen jogokat gyakorol az ingatlanaid felett, cserébe neked havonta fizet valamit abból a bérleti díjból, amit beszed. Mivel nincs meghatalmazás, és nincs szerződés, így vélhetőleg az illető sem kötött senkivel szerződést, megy minden okosba, és senki soha nem tudja meg, hogy mi is történik a lakásaid körül. Vajon a rezsit, közműveket milyen névre és hogyan fizetik? Gondolom a te neved alatt megy ez is.
Összehoztál egy jó kis jövedelmet az ex ingatlanosnak okosba, és most ki szeretnél belőle lépni szintén okosba. Jól értem? Gyanítom, hogy nem lesz egyszerű. Ha önként (közös megegyezéssel) nem megy a szakítás, akkor vélhetőleg valóban ügyvédet kellene fogadnod. Keressen rajtad most már más is. ;)

Ketsegbeesett tulaj # 2024.10.07. 09:16

Az iroda négy éve szűnt meg. Nincs papíron semmilyen szerződés, szóban egyeztünk meg 15 évvel ezelőtt…

drbjozsef # 2024.10.07. 09:08

Ketsegbeesett tulaj,

Odáig kellene eljutnod, hogy szabályosan felmondjad a bérleti szerződéseket.
Ha az stimmel, és nem költöznek ki, akkor lakáskiürítési pert kell majd indítani, végrehajtatni. Az se lesz két nap.

De a felmondásig eljutni sem lesz egyszerű. A cég most megszűnt vagy sem? Hogyan? Tudod a képviselő nevét? A céggel csak kötöttél valamilyen szerződést, hogy ők adják ki az ingatlanokat, ugye?

Vagy rászánod az időt, vagy rászánod a pénzt az ügyintézésre : meghatalmazni/megbízni egy céget, vagy ügyvédi irodát, hogy járjon az ügy végére, szerezze be a szerződéseket, neveket, intézze a felmondásokat, ha szükséges, a pert is. Nem lesz olcsó, az biztos.

Ketsegbeesett tulaj # 2024.10.06. 21:29

Három lakásomat adtam ki 15 évvel ezelőtt egy ingatlanközvetítő cégen keresztül amikor külföldre költöztem.
A közvetítő iroda megszűnt évekkel ezelőtt de nekem továbbra is intézték a lakásaimat.
Nekem nincs szerződésem egyik lakóval sem, mindig az iroda intézte a lakáskiadásokat.
A lakbért rendszeresen utalták, utalják a számlámra.

Eljött az idő hogy eladjam mindhárom lakást, decemberben jár le az egyik határolt idejű szerződés , a másik kettő határozatlan idejű az iroda szerint. Én semmilyen szerződést nem láttam, nem írtam alá.

Az iroda képviselője eltűnt.

Hogyan tudom kiüríteni a lakásokat ha még a nevét se tudom a bérlőknek?
Jelenleg is külföldön élek csak egy-két hetet tudok Magyarországon lenni alkalmanként.
A lakások tulajdonlapján én vagyok az egyetlen tulajdonos jelenleg is.