Ha te kétszer....
Szóval:
"az rám is érvényes. Hogy az utcában nem lehet megállni, az 10 év alatt nem derült ki."
KRESZ tábla esetleg a sarkon? Ehhez nem kell 10 diplomás kolléga.
Ha te kétszer....
Szóval:
"az rám is érvényes. Hogy az utcában nem lehet megállni, az 10 év alatt nem derült ki."
KRESZ tábla esetleg a sarkon? Ehhez nem kell 10 diplomás kolléga.
Semmi gond.
Tűrd akár a tettlegességet is, és menj tovább a fejed után. Tök mindegy, hogy azért fáj a fejed, mert megütötte a szomszéd, vagy azért, mert fejjel mentél a falnak.
Én csak a lehetőségeket és a szabályokat mondtam. A többi a te dolgod.
úgy érted NEKEM kell 15 ezret fizetnem? miért is?
ÉN (aki életem első házában lakom és nem szándékoztam építkezni)köteles vagyok tudni ,mit lehet és mit nem?
Most tudtam meg és most jelentem be. mi ezzel a gond?
Mindenesetre a jog elég érdekes dolog, erre már rég rájöttem. Aki egy szemét állat (bocs, de a szomszédomra ennél jobb jelzőt nem tudok), annak mindent lehet, aki a maga igazát szeretné egy ilyennel szemben, az meg nem tehet semmit. Azért nem kértem engedélyt, mert úgy tudtam, hogy az rám is érvényes. Hogy az utcában nem lehet megállni, az 10 év alatt nem derült ki.
Nem azért, mert hülye vagyok, hanem mert tíz diplomás kollégám 2 napja agyal rajta, hogy mi lehetett a gond, tehát másnak sem egyértelmű....
Testi sértés:? ugyanmá. menjek el és kérjek látleletet: 2 óra és én fizetek többezret. Aztán feljelentem, 2x elkérem magam munkaidőben és aztán azt sem mondják neki ejnybejnye és röhög a markába. TUDOM, mert próbáltam már más esetben.Ha 8 napon belüli akkor semmi nem történik.................ez azért fura!!
Mi lenne a per tárgya?
A pereskedés -sajnos költséges,másként nem fog menni.
A KRESZ mindenkire érvényes, így a bírság jogos.
Ha az előző tulaj tudott az önkormányzattól engedélyt kérni a közterület ilyen jellegű használatára, akkor te miért nem?
Ha lenne engedélyed, akkor esetleg tudnál valamit kezdeni a szomszéddal.
Ha "pofánvág" miért nem jelented fel testi sértésért, garázdaságért?
Építés ügyben 10 év az elévülés. Az eljárás illetéke 15.000,- Ft. Viszont nem árt tudnod, hogy alapból neked kell bizonyítanod. Ha nem tudod bizonyítani, hogy ki és mikor épített, akkor akár alul is maradhatsz. A legrosszabb esetben mint társtulajdonost téged is megbüntetnek. (a jogszabály szelleme alapján már építéskor is jelezned kellett volna a szabálytalanságot. Nem mondom, hogy eddig "bűnpártoló" voltál, de azt nem árt tudni, hogy a hatóság nem a bosszú hímes vesszeje!)
Sziasztok
egy elég faramuci szomszéddal vagyok megáldva egy osztatlan közös tulajdonban, már többször írtam itt róla.-jó lenne ha nem válaszolná senki, hogy hülye vagyok minek vettem meg a házat, mert ez már rég volt és nem ez a kérdés. Sok borsot tört már a kedves szomszéd az orrom alá, de most kiakasztott. A házunk előtt az utcán vagy egy olyan kiszélesített járdaszakasz ahol mindkettőnk kocsijával tudnánk parkolni (közterület amúgy) de ő nem enged oda. Az előző tulaj már kijárta az önkormányzatnál hogy a két kocsira kiadjanak egy engedélyt ki hol állhat de ezt a szomszéd nem hajlandó RÁM is érvényesnek tekinteni. Ez már nem is érdekel, mert unom a vitát. DE: évek óta nem tudok beállni oda, ami egyébként az én ablakom alatt van. Én takarítom el onnan a havat, én söpröm a falevelet, én takarítom az esetlegesen eldugult árkot, ő meg parkol:-(( De mondom, ezen már túlvagyok, viszont az utcánk egy egyirányú kis utca ahol nagyon szűkös hely van, ha valaki az út szélén parkol (MÁSHOL nem tudok). Amúgy az utca elején megállni tilos tábla van a jobb oldalon. 10 éve van ez így és most megbüntettek 30 (!) ezer forintra emiatt. Persze továbbra is ott állok, mert HOVÁ álljak? Két dolog érdekel: jogos-e a büntetés. lehet-e egy családi házas övezet utcájából kitiltani az ott lakók autóját? és mivel a szomszédom nem enged parkolni, átháríthatom-e a büntetést rá illetve milyen módon? Kértem hogy rendezzük a dolgot, mire
megoldás gyanánt pénteken "pofánvágott". Elegem van, el vagyok keseredve és nincs pénzem befizetni a büntetést, örülök, hogy még a gázt nem kapcsolták ki nálam..... Mit tehetek? :-((((( El szeretném adni a házat és szeretnék a jövendő lakóra tisztább helyzetet hagyni! Ja a házához hozzáépített pár éve egy kis részt engedély nélkül..annyira dühös vagyok, hogy arra gondoltam, most már feljelentem. Vagy ez elévül? KÖSZÖNÖM hálásan a választ:-((
A PTk alapján-kell működnie és nem a társasházi törvény szerint. Ez legfeljebb 6 lakásig lehetséges, 9 lakásnál már nem.
Itt nincs SzmSz ,nincs közös képviselő,nincs közgyűlés.
Vedd meg a lakást,ha már elindult a társasház szervezése. Ha 1 évben 1x hazajönnek a külföldiek az elég- arra hogy-aláirják az Alapitó-Okiratot.-a gond inkább ott van,hogy 78-ban épűlt a ház, s hamarosan költeni kell rá(tető-pld). Nem is keveset.
Mi az -hogy- nem tudnak -tulajdoni lapot mutatni?
Kérjenek a Földhivataltól.
T jogi fórum!
Ingatlan szeretnék vásárolni, de tanácstalan vagyok.
A 78 ban épült, 9 lakás van benne, osztatlan közös tulajdonban. A kinézett lakás (ami nagyon tetszik), x-ed hányada a lakásnak.
A közvetítő és a tulajdonos ebben nem lát semmi rosszat, eddig is elvolt a ház így, ha javítani kellett valamit összedobtáka lakók.
Nekiláttak már társasházat alapítani, de nem jött össze, 2008 decemberében megcsináltatták a tervrajzot, ügyvédnél van a dolog, ezért tulajdoni lapot sem tudtak mutatni.
A házban 2 külföldön élő családnak is van lakása, ők gyakorlatilag elérhetetlenek, 1 évebn 1x jönnek haza.
Ennek alapján nem hinném, hogy valaha társasház lesz.
Milyen hátrányokkal járhat az osztatlan közös tulajdon? Megvegyem-e így a lakást egyáltalán?
Öreglány
Adásvételit és a hozzá tartozó elővásárlási jog kérdést majd az ügyvéded megoldja.
Használati szerződés felesleges, az új tulajnak úgyis újra meg kellene állapodnia a társsal.
Nem úgy, ha az ingatlant társasházzá alakítjátok. Akkor az elővásárlás és a közös, ill a különtulajdon kérdése "egy életre" megoldódik.
Tényleges telekmegosztás látatlanban is lehetetlen, kivéve, ha az épületnek a tervezett osztóvonal mentén önálló határfalai (beleértve az alapot és a tűzfalat is) vannak. Ha mégis így van, akkor már csak a közműbekötéseket és a belső épületgépészeti és épületvillamossági hálózatokat kell szétválasztani. És akkor nmég nem beszéltünk a helyi építési szabályzatról.
De ha el akarod adni, s a vevőnek így jó, akkor neked már ezekkel a kérdésekkel nem kelene foglalkoznod.
Legegyszerübb megoldás,ha az adásvétellel megbizott ügyvéd készit egy megállapodást, amiben a telek megosztásról megállapodtok. Ezt mindketten irjátok alá,illetve ahány tulajdonos van.
Másnapi dátummal szerződés, amelyhez nyilatkozat csatolva az elővásárlási jogról történő lemondásról. Egy fűst alat egy költséggel a vevő ügyvédje elintézi.
T. Jogi Forum!
Új vagyok ezért még nem tudom a pontos rendet. 2 késem lenne.
Ikerházban lakom, egy telek, egy hrsz.Az ikerház a telek felezőpontján van. Már a beköltözéskor le lett kerítéssel választva a telek pont félbe, úgy mint a téglalap hosszában felezve. El szeretném adni a házam de osztatlan közös tulajdon a telek. Az eladásról tud, nem él elővásárlási jogával.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Öreglány
T. Jogi Forum!
Új vagyok ezért még nem tudom a pontos rendet. 2 késem lenne.
Ikerházban lakom, egy telek, egy hrsz.Az ikerház a telek felezőpontján van. Már a beköltözéskor le lett kerítéssel választva a telek pont félbe, úgy mint a téglalap hosszában felezve. El szeretném adni a házam de osztatlan közös tulajdon a telek. Az eladásról tud, nem él elővásárlási jogával.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Öreglány
Ide írj, de csak esténként tudok válaszolni.
Immaculata
Szeretném felvenni Veled közvetlenül a kapcsolatot az ügy kapcsán, küldenél elérhetőséget?
Immaculata
Sajnos nem valószínű, hogy nővéremmel sikerüljön megegyezni. Másrészt a 25%-os tulajdonos jelentős kiadásokat produkált mostanában: luxusút, autósport stb. Vagyis van mit igazolnia. Mögötte olyan vállalkozás áll, ahol úgy tűnik, van pénz, "feketén".
Köszi: F29
Szia Fenyo!
Megpróbálok minél részletesebb lenni.
A mama haszonélvezete megszűnhet adásvétellel, ajándékozással és halállal.
Megválthatod a nővéred haszonélvezeti jogát, de ezt a bíróságtól nem kérheted, kizárólag a nővéreden múlik, hogy együttműködik-e veled, avagy sem.
3. A keretbiztosítéki jelzálog egy hitelkeret, mely összeg a hitel maximalizálását jelenti. A hitelkeret biztosítása nem jelenti azt, hogy a kötelezett (a nővéred fia), ezt teljes mértékben igénybe is vette. Amikor előállsz a vételi szándékoddal, akkor kérd, hogy a felvett hitel összegszerűségét bizonyítsa be a tulajdonostárs, vagy a hitelt nyújtó.
Adásvétel esetén, ha a nővéred beleegyezik, a jelenlegi kötelezett (nővéred fia) helyébe léphetsz, vagyis a bejegyzett jelzálogjoggal együtt veszed meg azt a negyed részt.
Üdv. I.
Immaculata
Köszönöm az eddigieket, kérlek olvasd el máj. 22-i levelem, még várom az abban megfogalmazottakra a további válaszokat.
Mint írtam, 75% van a tulajdonomban, 25% másiké. Utóbbi a saját részére valakinek haszonélvezetet jegyeztetett be és keretbiztosítéski jelzálogjoggal is megterhelte azt (közeli rokonával kötötte, piaci ár 2,5-3 szoros értéken).
Megvenném tehermentesen, de nem reális az ár és kicsi az esély a megegyezésre.
További kérédsem, hogy 25%-os részen haszonélvezettel rendelkező valaki köteles vagyok-e a másik tulajdonos távollétében elviselni. Remélem, hogy nem, mert ha igen, akkor (anyagi) kár ért. Ki tériti meg, mivel fordulhatok jogorvosolatért?
Hogyan érint a jelzálogjogi terhelés, vonatkozik-e rám valamilyen formában?
Köszi előre is... F29
HelenD semmikképpen ne vegyétek meg amíg nincs tiszta, széljegyzet és minden mentes tulajdoni lap a kezetekben, menjetek saját ügyvédhez akiben megbíztok.
Én csak akkor venném meg, ha szét van választva, önálló hrsz-en szerepel a ház.
Amikor több száz milliós terhekről beszélünk ne sajnáljátok már azt a pár (tiz)ezer forintot egy saját ügyvédre....
Igen, a mama haszonélvezete megelőzi a nővéred haszonélvezetét. Tehát ahogy írtam, a mama haláláig a nővéred a haszonélvezetét nem tudja gyakorolni.
Immaculata
Sajnálom az érthetetlen foglmazásért...
Szóval, mamám 100%ban haszonélvező (már régóta nem tulajdonos), most ketten vagyunk tulajdonosok, van egy 25%-os társtulajdonosom - nővérem fia - aki az anyjának (nővéremnek) adott haszonélvezeti jogot a saját tulajdonrészére és ezt mostanában tette, míg mamámé 11 éve fennáll. Szerintem mamám haszonélvezeti jogát mindkét tulajdonos köteles tiszteletben tartani/biztoítani.
Tehát, nővérem haszonélvezete csak a fia 25%-ra vonatkozik.
Kérdés, hogy miképp tudja a 25%-os társtulajdonos egyidejűleg biztosítani mamám és az anyja haszonélvezeti jogának gyakorlásában? Létezik-e erősorrend? Pl. mamám kizárhatja-e nővéremet az ingatlanból?
Köszönöm: F
Köszönöm a választ ObudaFan! Igazából a tulaj is ezt hajtogatta, hogy csak az ügyvéd kell, hogy beadjon egy cuccot a földhivatalba, és megszűnik a "közösködés", csak hát, így laikusként ijesztően hatott az 5 oldalas tullap, mert még további 1-2M Ft-os terhek is vannak rajta. Jó hétvégét!
Köszönöm a választ ObudaFan! Igazából a tulaj is ezt hajtogatta, hogy csak az ügyvéd kell, hogy beadjon egy cuccot a földhivatalba, és megszűnik a "közösködés", csak hát, így laikusként ijesztően hatott az 5 oldalas tullap, mert még további 1-2M Ft-os terhek is vannak rajta. Jó hétvégét!
Nem, közös tulajdon esetén ha csak az egyik tulajdoni hányad van megterhelve, akkor csak azt fogják végrehajtani. De azért egyrészt nem árt, ha a használatról van megállapodás, másrészt hosszabb távon itt vagy meg kell szüntetni a közös tulajdont, vagy, ha ez nem lehet, társasházzá kell alakítani.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |