Közbeszerzés

marcsika # 2006.06.07. 11:56

Köszönöm a választ. Egyébként pont egy bszámoló esetén elég érdekes szerintem a más erőforrásaira való támaszkodás.

vanda24 # 2006.06.07. 11:33

Sziasztok!

Következő kérdésben kérnék segítséget:
Szerintetek mit tudnak tenni azzal az intézménnyel amely élő keretmegállapodás ellenére mástól rendel egy bizonyos terméket, amelyet mint utóbb kiderült jogszerűen nem rendelhetett volna meg ilyen formában.
Jelenleg érvényes szerződése van egy céggel,aki rendben teljesít, viszont felszólították,hogy egy létező keretmegállapodás alapján az első helyen rangsorolt szállítótól rendeljen.

Vanda

mukker # 2006.06.07. 11:26

Amennyiben ajánlatkérő a 2004. évi beszámoló benyújtását kéri, de az ajánlattevő/jelentkező csak 2005. évi beszámolóval rendelkezik, akkor nem lesz képes a felhívásnak megfelelően összeállítani az ajánlatát/jelentkezését, ezért az érvénytelen lesz. Megoldás lehet az, ha harmadik szervezet erőfforrásaira támaszkodik (Kbt. 65.§ (2) bekezdés), de ez természetesen csak a január 15. után indult eljárásban lehetséges.

marcsika # 2006.06.07. 07:39

Nagyon eltűnt innen mindenki....

Abban kérnék tanácsot, hogy egy 2005-ben alakult cég részt tud-e venni ajánlattevőként egy eljárásban, ha a pénzügyi alkalmasságnál kizárólag a 2004-es beszámoló benyújtását kéri az ajánlatkérő.

Rocky10 # 2006.05.13. 22:20

Mint új fórumozó jelentkezem.
Élelmiszer beszerzéshez szeretnék segítséget kérni. A dokumentációban milyen pontossággal szükséges/kell meghatározni az egyes élelmiszereket? Esetleg az összetételre kell-e utalni valahogy (pl.: mint a tejnél zsírtaratlom, kiszerelés stb), de kenyérnél, szaláminál például hogyan? (pl.: pick vagy azzal egyenértékű megjelöléssel? A lényeg, hogy nem szeretnénk ha TESCO-s virslit, felvágottat kapnánk.

Fontosabb kérdésem, hogy a magyar termékeket hogyan lehetne némiképp előnyben részesíteni, mivel nem szeretnénk, ha a magyar vállalkozó olcsó szlovén baromfival etetné a gyerekeket. Milyen megoldás lehet erre? Nekem semmi ötletem.

A másik kérdésem, hogy a szerződés teljesítése során a piacon jelentkező árcsökkenést (pl. most a madárinfluenza kapcsán a baromfi ára visszaesett), hogyan érvényesítsem (az ártartást már láttam pontozni, de az árcsökkentést nem), egyáltalán hogyan lehet szerződni, ha az árat nem pl infláció-követővé, vagy meghatározott időre állandóvá akarom tenni, hanem éppen ellenkezőleg a piaci hatások miatt csökkenteni szeretném.

marcsika # 2006.05.11. 20:10

Köszönöm a hozzászólásokat.

Vanda! Ha letöltöd a CPV kódokat, pdf file-ban van meg, akkor azon belül, mint egy normál dokumentumban rá tudsz keresni szavakra.

vanda24 # 2006.05.11. 15:00

Sziasztok!

CPV kódokkal kapcsolatban nekem is lenne kérdésem:

• Van esetleg olyan oldal a neten,ahol keresni lehet a CPV kódok között.

Tehát beírnék egy kifejezést és a kereső kiadna rá CPV kód tippet.

KÖSZI:))

dr.joci # 2006.05.10. 09:45

Szia Ádám!

Köszi a válaszát, szeritem is 11.kategória szám, de azért még van vele problémám.
Ez kicsit pontosítva környezetvédelemmel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány és adatbázis elkészítése.
elég nehéz CPV kódot találni erre:))

vanda24 # 2006.05.10. 09:18

Sziasztok!

Újból szeretném kérdezni,hogy az összegzést akkor nem kell küldeni,ha tavaly nem volt az ajánlatkérőnek közbeszerzési eljárása?
mert ugye tavaly a nemlegest is küldeni kellett.

Köszi

Docta # 2006.05.10. 08:55

Szia marcsika!

Az egyszerű eljárással kapcsolatos kérdésedet már korábban boncolgattuk jópáran, javaslom nézd vissza... Egyébként ebből a szempontból szerintem dr. jocinak van igaza, a lényeg, hogy az ajánlati kötöttségből ne csússzatok ki.

A 650 szónyi terjedelem nem szenrírás... Egyébként minden beleszámít a hirdetmény szövegén kívül. Kíváncsi lennék, hogy egy PPP-s felhívás mikor "fér el" 650 szóban. Esetleghaígyírodaszavakat. :)

dr.joci # 2006.05.09. 13:06

Szia Marcsika!

Egyszerű eljárásnál akkor kötöd meg a szerződést amikor akarod.
Egyedül az ajánlati kötöttségre érdemes figyelni, hiszen az közben lejárhat a nyertesnek és akkor előállhat azzal,hogy többért teljesít,Te pedig nem tudod mire hivatkozva kizárni.
Mivel nem utal vissza a Kbt. a szerződéskötés 8/30 ill.60 szabályra ezért ugye akár a bontás másnapján megkötheted a szerződést, és a maximumra sincs kötelező előírás.

marcsika # 2006.05.09. 12:45

Újabb kérdésem lenne (bár még az előzőre sem kaptam ötleteket:(( )

Közösségi hirdetményeknél mi számít bele a 650 szónyi terjedelmi korlátba? Azt tudom, hogy a hirdetmény szövege nem, de pl. az ajánlattevő megnevezésével, és egyéb, formális dolgokkal mi van?

Docta # 2006.05.08. 20:27

Szia Joci!

Csak annyit az autó beszerzéshez, hogy most meszeltek el sok Volán társaságot autóbusz beszerzés miatt. 12m-es hosszt írtak elő és a Scania megtámadta, arra hivatkozással, hogy ez semmivel sem indokolható, mivel a rövidebb is jó és a hosszabb is. 2 milliós bírság lett a vége... szóval csak óvatosan.

Üdv: Á.

marcsika # 2006.05.08. 07:54

Sziasztok! Szerintetek hirdetmény nélküli egyszerű eljárásnál hogyan lehet elhalasztani a szerződéskötést? Mit lehet a Kbt.-ből ilyen esetben behivatkozni, ill. egyáltalan a szerződéskötés idpontja halasztódik el, vagy az összegezés megküldése?

vanda24 # 2006.05.08. 07:39

Sziasztok!!

Az éves statisztikai összegzést ugye akkor nem kell megküldeni, ha nem volt egyáltalán eljárása pl. az önkormányzatnak?
Mert ugye tavaly a nemlegest is meg kellett küldeni.

KÖSZI:)))))

Docta # 2006.05.08. 06:42

Szia Joci!

Álláspontom szerint az ilyen tanulmányok, stratégiák, stb. mind 11. szolg kategória, azaz 3. sz. melléklet.

Üdv: Á.

editmami # 2006.05.07. 17:17

Sziasztok!
Autó beszerzésénél Ádám véleményével teljes mértékben egyetértek, bár a műszaki paramétereknél lehet, hogy tól-ig adatokat jelölnék meg, szűk határok között.

Joci!
Milyen tárgyban, térgykörben kell a helyzetelemzést stb készíteni? Szerintem a tárgy közelebb visz a besoroláshoz.

Üdv: Editmami

dr.joci # 2006.05.04. 19:51

vagy 4.számú mellékletben?

dr.joci # 2006.05.04. 19:06

Köszi Ádám:)

Újból kérdeznék:
Nyílt eljárás,szolgáltatás,

helyzetelemző és tényfeltáró tanulmány készítése és adatbázis összeállítása-
Hová sorolnád be ezt a szolgáltatást a 3.számú mellékletben?

Docta # 2006.05.04. 17:49

Szia Joci!

Semmiképpen nem javaslom a konkrét márka megjelölését. Javaslom, hogy írjátok le, hogy milyen kategóriájú (alsó, közép, felső, luxus), milyen színű, milyen felszereltségű, legyen az autó. Hány cm3, mennyi fogyasztás, mekkora csomagtér (tól-ig tartomány), stb.

Egyszer egy posta beszerzésnél láttam, hogy úgy írták ki, hogy a tengelytávolság legyen 4534 cm (nem biztos, hogy ez a szám volt pontosan), és hogy, hogynem csak a Ford Tranzitnak volt ekkora... :) Na mondjuk azért ezt sem javaslom...

Viszont azt igen, hogy a kiszemelt márka 3 márkakereskedőjének küldjétek el az ajánlattételi felhívást és ezzel le van tudva a gond. :)

Üdv: Ádám

dajki # 2006.05.04. 14:38

Szia!

Ha márkát jelölsz meg, akkor az esélyegyenlőség védelmében mindenképp oda kéne írni, hogy "v. ezzel egyenértékű" - kivéve persze, ha egyetlen cég foglalkozik ilyen járművekkel, de ez azért elég ritka, s ebben az esetben a 296.§b) alapján egyébként is mentesülnél az eljárás lefolytatása alól.
Ha a már ezt odaírod, akkor célszerű megjelölni azokat az adatokat, emlyekkel kapcsolatban egyenértékűséget vársz el.
Pl. a fogyasztás nyilván számít, de nem biztos, hogy fontos neked a gk. súlya, s ezért mindegy, hogy könnyebb v. nehezebb a megjelölt márkájú gépkocsinál.
Üdv.

dr.joci # 2006.05.04. 09:37

Sziasztok!

Szerintetek egy gépkocsi beszerzésnél mivel elég speciális gépjárműre vonatkozik a beszerzés, megadhatom a pontos márkát felszereltséggel együtt?
Vagy megadom a konkrét márka típust és hozzáteszem ,hogy vele egyenértékű!?
(egyébként hirdetmény nélküli egyszerű eljárás)

efuturex # 2006.05.02. 18:06

Üdvözlet Mindenkinek!

Diplomát írok közbeszerzéssel kapcsolatosan. Tudnátok segíteni internetes cikkekkel? Mondjuk Tátrai Tündétől.
Segítségeteket előre is köszönöm!
efuturex@freemail.hu

editmami # 2006.04.28. 17:49

Sziasztok!

Nincs kötelezettség az ismételt 3-as ajánlatkérésre, de nem is tiltott. Egyszerű eljárásban, ha nem nyújtott be legalább 3 ajánlattevő ajánlatot, az ajánlatkérő megkezdheti az ajánlat(ok) értékelését. De vigyázat, érvénytelen lesz az ajánlat, ha az ár eléri a nemzeti értékhatár felét.

Köszi enesz a magyar CPC-t .

Csao

enesz # 2006.04.28. 14:06

Sziasztok!

CPC-kódok magyarul: http://ccvista.taiex.be/…R2195-HU.doc
Kicsit lassan nyílik meg, hisz jó párszáz oldal, de megvan!

üdv!