Sziasztok!
Egyszerűsített eljárásban is be kell vonni hivatalos közbeszerzési tanácsadót,ha közösségi értékhatáros az eljárás.
- Szerződéskötés-egyszerű eljárásnál(nekem is van ezzel kapcsolatban problémám.)
Nézzük az alaphelyzetet:
Szerződés megkötése :
99. § (1) Eredményes közbeszerzési eljárás alapján a szerződést a 91. § szerinti szervezettel (személlyel) kell az ajánlati felhívás, a dokumentáció és az ajánlat tartalmának megfelelően írásban megkötni. Ha az ajánlatkérő lehetővé tette a közbeszerzés egy részére történő ajánlattételt, a részek tekintetében nyertesekkel (91. §) kell szerződést kötni. E szerződés szükség esetén az ajánlatoknak, illetőleg az ajánlati felhívásnak megfelelően tartalmazhatja az ajánlattevőként szerződést kötők közötti együttműködés feltételeit is.
(2) A szerződéskötés tervezett időpontját az ajánlati felhívásban kell megadni azzal, hogy az nem határozható meg az eredményhirdetést követő naptól számított nyolcadik napnál korábbi és harmincadik - építési beruházás esetében hatvanadik - napnál későbbi időpontban.
(3) Az ajánlatkérő a 91. § szerinti szervezettel (személlyel) szemben csak abban az esetben mentesül a szerződés megkötésének kötelezettsége alól, ha az eredményhirdetést követően - általa előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében - beállott lényeges körülmény miatt a szerződés megkötésére vagy teljesítésére nem képes.
(4) A szerződés - a 73. § (1) bekezdése szerinti melléklete kivételével, feltéve, hogy az abban foglaltak nem ellentétesek a 96. § (3) bekezdésével - nyilvános, annak tartalma közérdekű adatnak minősül.
Eltérések a 99. § (2) bekezdésétől:
1, A 125. § (2) c) pontja szerinti okból indított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén a tárgyalás végén kell megkötni a szerződést.
2, A 147. § (4) bekezdés szerint egyszerűsített eljárásnál sürgősségi okból szintén a tárgyalás befejezésekor kell szerződést kötni.
3, Egyszerű eljárásnál nincs hivatkozás a (2) bekezdésre, így nem kell betartani a határidőt
Mivel nincs hivatkozás a 99.§ (2) bekezdésére egyszerű eljárásban,így szerintem a bontástól számítva bármikor megköthető a szerződés.
Természetesen észszerű határidőn belül,meg az ajánlati kötöttségre is figyelemmel.
Tehát szeritem egyszerű eljárásnál nincs gond abból,ha mondjuk a bontástól számítva két és fél hónap múlva kötitek meg a szerződést.
Legalábbis szerintem,ugyanis én is hasonnló cipőben járok:))
Várom Ádám megjelenését is,aki talán megerősít ebben!
Üdv :
dr.joci