tbkmariann
Nem bonyolult ez, csak ne légy túl buzgó. Fél rokonságom, barátaim elköltözött és sose hallottam olyanról, hogy előre kijelentkeznek a rendszerből, meg igazából még nem is lehet, hiszen nincs is új címetek! Nyilván előbb szerezd meg a letelepedési okiratokat a friss címmel és majd online megcsinálod a kijelentkezést. Neked ezt nem mondták a kormányablakba, holott ők a legfelkészültebbek? Már bocs érte, de valami nagyon nem gömbölyű a történetedben, sztem csak kitalálod az egészet, mert valójában senki se így csinálja ahogy te. Mindegy is igazából, tudakozódni lehet.
Külföldre költözés - de
Húú, hát köszönöm....
Rohanni és elmenekülni. Ahogyan írtam hónapok óta intézzük a magyarországi életünk felszámolását, pontosan azért, hogy minden rendben legyen. Egyikünkkel szemben sincs semmilyen eljárás, nincsenek hátralékaink, stb De menni akarunk és menni is fogunk, max tényleg beírunk egy olyan szálláshelyet, ahol biztosan leszünk, ha ez kell.
Ha belépünk egy ország területére, ott akkor is az adott ország szabályai vonatkoznak ránk, ha csak utazgatunk. Nem az a probléma, hogy amikor már eldöntöttük, hogy hol állunk meg, akkor azt hogy jelentsük be, mert azt tudjuk.
Az a probléma, hogy most induláskor nem tudunk még ilyen címet megadni és láthatóan ezt nem tudja kezelni a rendszer.
A lakcímkártyán pedig nem szerepel maga a cím, csak annyi, hogy "külföldi cím". Szóval már csak ezért is érthetetlen ez a helyzet..
Úgy tűnik, hogy egy megoldás marad. Ez nem fog minket visszatartani, az biztos, csak gondoltam megkérdezem, mert eléggé meglepett a dolog.
„Nagy valószínűséggel azért van ez így, hogy ne tudjon az itthoni gondjai elöl csak úgy, ismeretlen helyre eltűnni, elmenekülni.”
Hát, ha maga a kormányhivatali alkalmazott ajánlja, hogy diktáljon be egy full kamu címet, akkor talán még sem ez lehet az oka.
Ha egyáltalán lehetséges ilyen - tehát a kh nem ellenőrzi, nem kér valamilyen okiratot a cím mellé -, akkor biztosan nem ezért van.
tbkmariann
Hova rohansz? Először telepedjetek le az adott ország szabályaival. Amikor megkapjátok a külföldi papírjaitokat, avval szépen online is akár elintézheted az itthoni bejelentést. Nem olyan bonyolult ez. Legyen friss ügyfélkapus bejelentésed a többi meg megy magától. Megoldás lehet még az adott ország konzulátusán is bejelentést tenni, hogy nyoma legyen a rendszerben.
tbkmariann
„a kormányhivatalokban azt mondják, hogy csak akkor lesz külföldi cím a lakcímkártyánkon, ha már most megadunk egy külföldi címet”
Megnéztem a letölthető adatlapokat, mindegyiken kérik a külföldi lakcím megnevezését és ennek biztonsági okai lehetnek.
Nagy valószínűséggel azért van ez így, hogy ne tudjon az itthoni gondjai elöl csak úgy, ismeretlen helyre eltűnni, elmenekülni.
„hogy csak akkor lesz külföldi cím a lakcímkártyánkon, ha már most megadunk egy külföldi címet.”
Nekem úgy tűnik, hogy ebben minden benne van.
Átfogalmazva: ha nem adsz meg egy külföldi címet, akkor nem fog a lakcímkártyán szerepelni külföldi cím. Nem tud. Nem logikus?
Tisztelt Szakértők!
A segítségüket szeretném kérni, mert nem boldogulunk a hivatalokkal. A párommal tavaly eldöntöttük, hogy külföldre költözünk. Az elmúlt hónapokban elkezdtük a magyarországi életünk felszámolását, szeretnénk mindent jól és törvényesen csinálni. Sok meghívásunk van, ezért úgy döntöttünk, hogy mielőtt a végleges helyet eldöntenénk, körül nézünk egy kicsit, ellátogatunk több helyre és ami a legjobban tetszik, ott fogunk letelepedni. Azt tudjuk, hogy a letelepedési szándékot majd az ottani konzulátuson be kell jelenteni, ezzel nem is lesz gond,
A gond az indulással van, ugyanis a kormányhivatalokban azt mondják, hogy csak akkor lesz külföldi cím a lakcímkártyánkon, ha már most megadunk egy külföldi címet. Hiába mondjuk, hogy de ezt még most nem tudjuk, hiszen előtte utazni is szeretnénk.
A legjobb az volt, hogy azt mondta az egyik ügyintéző, hogy adjunk meg egy kamu címet, aztán majd ha valahol biztos lesz, azt úgyis bejelentjük változásként, addig meg csak nem lesz abból baj, hogy kamu címet adtunk meg.
Tisztelt JOGÁSZ hölgyek s urak! Ez tényleg így van? Tényleg kötelező külföldi címet megadni akkor is, ha még nem tudjuk hogy hol lesz a végállomás, ott, ahol tartósan 180 napnál tovább maradunk, munkát vállalunk, stb?
Segítsenek, legyenek szívesek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02