Banki hitelek

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.23. 12:50

Tisztelt Kovács Béla Sándor, végrehajtó 1!
Akkor sem befolyásolja a dolgot, ha a hitelre vásárolt ingatlan a volt feleség nevére került, viszont a volt férj adóstársként szerepel a hitelügyletben?

De. Így még valószínűbb, hogy fedezetelvonó az ügylet.

pszichodoki # 2010.04.07. 11:50

Segítséget kérnék az alábbi problémámban, ami nyílván az én naivitásom miatt tart itt,de most szeretném megoldani.
Tehát: 2007 novemberében vettem fel személyi kölcsönt a család egy mindaddig nagyon jó ismerősének.
A szóbeli megállapodásunk alapján ők az aktuális havi részletet fizetik nekem, én pedig a banknak.
Ez működött 2008 júniusáig.
2008 júliusa óta nem fizetik a havi részletet. Egy ideig türelmes voltam, majd miután már a telefont sem veszik fel,elfogyott a türelem.
Elkezdtem őket felszólítani,hogy a megállapodás szerint fizessék ki a mintegy 20havi részletet, valamint az aktuálisokat.
Levelemre nem válaszoltak, most a 2-nál tartok,még egy utolsó felszólítót írok majd nekik.
A kérdésem,hogy ha arra sem válaszolnak, akkor milyen levelet írjak a bíróságra, hiszen bizonyítékom nincs,h.nekik vettem fel a hitelt,nem ismerik el.
Az első kevél tértivevényét ott felejtettem a postán, természetesen nincs meg :(
A másodikat még nem tudom,h.átvették-e,nem jött visszajelzés ezidáig.
Mi van,ha nem veszik át?
Azzal,h.nem válaszolnak egy levelemre sem,elismerik?
Mit tudok tenn?
Az egyetlen tanu, aki bizonyítani tudná,h.nekik vettem fel, a lányuk,aki nem tanuskodik ellenük.

Köszönöm a segítséget

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.07. 11:57

A kérdésem,hogy ha arra sem válaszolnak, akkor milyen levelet írjak a bíróságra, hiszen bizonyítékom nincs,h.nekik vettem fel a hitelt,nem ismerik el.
Akkor leginkább semilyet. Bár egy fizetési meghagyást talán meg lehet kockáztatni, hátha elmulasztják az ellentmondást.

pszichodoki # 2010.04.07. 15:40

Köszönöm a válaszod, de fizetési meghagyás úgy tudom, nem haladhatja meg a 200 000Ft-ot.
Ebben az esetben pedig az alapösszeg legalább 600 000Ft.
Csak polgári peres eljárás lehetséges?