hamis munkáltatói igazolás

ilonmamus # 2011.10.10. 17:45

hunfrakk

köszi a szupergyors választ .. most nem tudom, hova drukkoljak; szeretném, ha a valódi jövedelme után fizetne, de ha elmarasztalják, az duplán gáz: volt egy homályos autóátírás kapcsán felfüggesztettje pár éve. s a kölyköket is magam ellen fordíthatom, ha " miattam" kerül bajba az apjuk.

a kérdésem arra vonatkozott, hogy ha a munkáltató nekem utal, akkor rajtam kivül tud-e az esetleges hamisításról más?

vagy a bíróságon keresztül kapom a pénzt (még nem tiltattam le az elmúlt 10 évben, nem tudom, hogy megy ez a része)

és még mindig kiderülhet, hogy tényleg minimálbérre van bejelentve, akkor pedig nincs mit tennem, viszont aggódnom sem kell érte tovább .. :(

hunfrakk # 2011.10.10. 17:48

csak te és az fogja tudni, aki utal
(meg a volt férjed)

Gabicsek # 2011.10.10. 19:03

Kedves KBS!
Igaza van hunfrakknak! Ezekben az esetekben - amikor hamis, vagy hamisított okiratot csatolnak be -az iratot becsatoló személy megvalósítja a polgári (vagy büntető) ügyben elkövetett hamis tanúzást
Ilonmamus! Kár előre idegeskedni, hogy milyen összeget fognak utalni. Ráérsz erre akkor, ha tényleg más összeg jön.
A közokirat-hamisítást az követi el, aki az okiratot meghamisítja. Aki erre kéri, az felbujtó, de jelen esetben hamis tanúzó lenne.

guba # 2011.10.12. 08:58

Kedves KBS!
Igaza van hunfrakknak!

Annyiban azért Bélának is igaza van, hogy a fél nem tud hamisan tanúzni, csak a munkáltatói igazolás nem a fél nyilatkozata, hanem a munkáltató által kiállított igazolás.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.12. 17:43

És ezért okirat-hamisítás lesz, nem hamis tanúzás. De könnyen lehet, hogy tévedek.

guba # 2011.10.12. 18:42

+1