eulimen
„annyira meg vannak már tekerve az adójogszabályok, hogy a vállalkozó szinte már csak akkor aludhat nyugodtan,
ha jobban keni a törvényt, mint a könyvelője. És akkor már nem is kell könyvelő”
Látod, ebben egyetértünk. Én hosszú évekig könyvelő nélkül voltam egyéni vállalkozó.
Akkor meg különösen, amikor kisadózó voltam, mert az már a söralátét-bevallás kategória.
Szerencsére mindig kaptam segítséget, ha bármi fontos, engem is érintő változás volt, így nem lett soha baj.
2022 őszén fogadtam csak könyvelőt, mert bár lehet ezt is meg tudnám csinálni, de már nem akarom.
Nagyon sokszor anno beleszaladtam abba a hibába, hogy lecsúsztam a határidőről a sok munka miatt.
Neki viszont ez a dolga, hogy figyelje a jogszabályokat és annak megfelelően könyveljen engem. :-)
Egyébként az a 2022 őszi 28 napos betegállomány is soha nem volt se több, se kevesebb a 22 éves vállalkozói múltam alatt.
Ez egyszer vállaltam be, mert egy szemműtéttel nem szabad viccelni, viszont nagyon fizetni sem akartam, amíg nem dolgozom.