Munkaviszony igazolása

Szomorú örökös # 2025.01.05. 17:47

Biborka

Anno 1980 tol dolgoztam egy gyárban 13 évet.
A NEAKban nem szerepel az ott dolgozott éveim.
Sajnos az ezt igazoló papirjaim megsemmisültek.

Anno én is hasonlóan jártam, bár nekem csak 7 hónapról volt szó és pont 1980-ra vonatkozóan.
Egy rövidke bő fél évre otthagytam a szakközépiskolát és elmentem dolgozni, majd ősztől folytattam a sulit.
Az első alkalommal, amikor a nyugdíjba beszámító szolgálati éveimről küldött egy nyilvántartást a nyugdíj-hatóság,
egyből feltűnt, hogy ez konkrétan hiányzik belőle. Viszont nekem megvolt a Munkakönyvem, mivel akkor még abban tartották nyilván a munkaviszonyokat. Ez elég volt nekik és rögzítették. Ha esetleg ez megvan még neked, akkor nálad is simán elég lehet.

osztap # 2025.01.05. 16:35

Biborka,

Olvasd el:
https://adozona.hu/…_szol_4XLJVK
Ha abszolút semmilyen irat nincs, se nálad, se a cégnél, akkor maradnak a tanúk. Keresd meg a volt munkatársaidat Facebookon, stb.

eulimen # 2025.01.05. 11:10

a nyugdíj szolgálati idő egyeztetési eljárásban vagy most? vagy mikor derült ez ki, hogy hiányzik 13 év szolgálati idő?
Ha már megindult az adategyeztetés, akkor a lenti információs oldal 3. nyomtatványán kérheted a 13 évnyi hiányzó szolgálati idő elismerését. Bármilyen, a munkaviszonnyal kapcsolatos, rendelkezésedre álló irat segítség lehet - a bejelentés alapján a kormányhivatal fogja megpróbálni megszerezni a munkaviszony- és jövedelemigazolást, de még így is előfordulhat, hogy nem sikerül mindent.
https://www.allamkincstar.gov.hu/…tesi-eljaras

A gyár még 1995 ben megszünt.
Az számít, hogy mi lett a céggel, amely a gyárat üzemeltette. Ha pl. felszámolták, akkor esélyes, hogy a munkaügyi iratokat a felszámolónál kell keresni. Ha viszont van jogutód annak ellenére, hogy maga a gyár bezárt, akkor meg nyilván ott lesz.

Biborka # 2025.01.05. 08:58

Üdvözlet.
Anno 1980 tol dolgoztam egy gyárban 13 évet.A NEAKban nem szerepel az ott dolgozott éveim.Sajnos az ezt igazoló papirjaim megsemmisültek.
Hol lehet erről igazolast kérni, valahol ennek nyoma van.
A gyár még 1995 ben megszünt.