Tisztelt Fórumozók, olvasók, Hege1986!
szeretnék felvilágosítást kérni,gyermektartás elmulasztásával kapcsolatban. Már végrehajtás alatt van az ügy,de mivel az apa csak 4-órás munkaidőre van bejelentve,így amit a munkáltató le tud vonni,azt elviszi az államnak járó illeték,a végrehajtónak járó illeték stb.és mivel ez a pénz a a többszöröse annak amit letudnak vonni,így én pár hónapig nem látok gyerektartást,hiába vonnak. A kérdésem az hogy az apa részére ez önhibának számít? Hiszen én nem kapok gyerektartást.
Hozzáteszem amit abból a 4-órás kamu keresetből vonnak még az sem teszi ki a megítélt gyerektartást,és ezzel az apa is tisztában van. Bár már ez az egész ügy megjárta a rendőrséget is és most december óta az ügyészség előtt van. A végrehajtó is megírta a behajthatatlanságról a jegyzőkönyvet,a levonandó összeg csekély mivolta miatt,és az eljárást szünetelteti. Tehát hiába vonnak én hónapokig abból nem látok semmit,és az apa önként egyezségben vállalta a megállapított gyt.összeget,tehát tisztában van azzal hogy amit tőle vonnak az nem teszi ki a gyt.,és mivel én nem kapok semmit,thát ez önhiba? Remélem letudtam írni érthetően. Fontos lenne hogy választ kapjak.