Az ügyvéd milyen módon adhatja át a megbízójának az ügy papír alapú iratait a per végeztével? Személyes átadás, postán ajánlott tértivevényes feladással, vagy milyen egyéb módon?
Köszönöm előre.
Az ügyvéd milyen módon adhatja át a megbízójának az ügy papír alapú iratait a per végeztével? Személyes átadás, postán ajánlott tértivevényes feladással, vagy milyen egyéb módon?
Köszönöm előre.
Mi a konkrét problémád?
Céges mobiltelefon vásárlása esetén, szükség szerint hivatkozhatok-e majd arra, hogy a vásárláskor az eladó honlapján ez volt látható?
"A jótállás időtartama
24 hónap, a vásárlás dátumától (számla kiállítása) számítva. Magánszemélyek és jogi személyek (pl. cégek) egyforma garanciális feltételekkel vásárolhatnak."
Köszönöm!
Be is kereteztetheted.
Kicsit ostoba kérdés: ha felhatalmazást lamináltatok az ugye nem érvényteleníti? (Kanadából küldöm és mindent szeretnék megtenni hogy egyben megjöjjön...)
Itt van, keress magadnak egyet: https://start.mokk.hu/…okereso.html?…
?
Miféle első fokú eljárás?
Ha valóban "eljárás", akkor arra törvényben szabott illetékesség van, vagy elektronikusan osztja ki a MOKK.
Ha közokiratba foglalásra gondolsz, azt bármelyik megcsinálja, ahhoz különösebb szakértelem nem kell. Ha a "nemzetközi nyelvterület" azt jelenti, hogy tudnia kellene valamilyen idegen nyelvet, akkor azt írd, méghozzá a konkrét nyelv megjelölésével.
(Egyébként én itt tizenöt éve alatt nem találkoztam egyetlen közjegyzővel sem.)
Kozjegyzot keresek...
Nemzetkozi nyelvteruleten keresek tuti jartas Kozjegyzot elsofoku eljaras lefolytatasahoz Del-Kelet Magyarorszag hatarain belul.Ha tud valaki segiteni,ajanlasomra biztosan szamithat meg koszontem
Hugitol
Jogi kérdés ez szerinted?
Tisztelt jogi képviselők! Szeretnék tanácsot kérni. Egy társasházi lakásban lakunk mely saját tulajdon. Ráadásul a férjem ék költöztek be legelőször a házba. Sajnos vissza kellett költözünk egy égy két pici gyerekünkel mert a bérelt ingatlant nem adták tovább bérbe. Azóta a felettünk lévő szomszéd zaklatés fenyegeti a családom. A gyámügynél már fel is jelentett minket mint szülőkethogy nem jól bánunk a gyerekkel és hogy a gyerekem szellemileg sérült. Hozzáteszem egy 3,5 és 1,5 éves kicsi fiúról beszélünk. De ezt azé bért rendkívül zavarjahogy játszanak,futkároznak néhahangosabbak. Egy antiszociális szihopata az ember. Kifigyeltehogy mikor jár el a férjem dolgozni ezt ő mondta azért hogy megfenyegesse feljelentők minket. Ezt megezőzően ránkverteaz ajtót este mikor nem volt otthon aférjem. Hogyan tudom megvédeni a gyerekeket tőle? Acsaládsegítő is volt kint leis zárták az bejelentését mert a család segítő hölgy is látta hogy a gyerekek csak játszanak és semmi bajuk. Mindent megteszek hogy csitítsam őket de nem tudom lekötözni és nem isakarom. Emellett senki mást nem zavarnak az gyerekek még az alattunk és mellettünk lakó öregeket se. Teljesen vagyok keseredve mert látom hogy a gyere egyre kevésbé szeret itt lakni de jelenleg nem tudunk elköltözni. Mit javasolnak? Tudok valamit tenni hogy megvédjem a családom tőle?
Loosylady
„A halotti anyakönyvi kivonaton nem a személyi igazolványában szereplő leánykori név szerepelt, hanem az édesanyja vezeték neve és a saját keresztneve.”
Anno ez volt a szabály, hogy ha az apa nem volt házasságban az anyával - leányanyaként szült - akkor az anya vezetéknevét adták kizárólagosan a gyereknek. Az én anyai ágomon is van ilyen. Hogy miért különbözik a személyiben található név, arra már csak ők tudnak választ adni.
„kissé felháborít. ”
Hát tényleg borzasztó.
A halotti anyakönyvi kivonatot nem a személyi igazolvány, hanem az anyakönyv alapján állítják ki! Még ilyet! Hallatlan!
Nana. Magam ezt csak jogerős ítélet birtokában merem így kijelenteni.
A "ha köteles"-re már nem kell gyúrni, az bizonyított.
Már csak a kártérítési összeg a kérdés.
Nyilván ha szakemberekkel végeztetem volna el a munkákat, akkor lennének a munkadíjról számlák.
Jelen esetben ilyen nincs mivel önerőből történt, ami rengetek munkaóra volt
Üdvözletem!
A segítségüket, véleményüket szeretném kérni az alábbi témában!
Tavaly decemberben meghalt a nagymamám. A halotti anyakönyvi kivonaton nem a személyi igazolványában szereplő leánykori név szerepelt, hanem az édesanyja vezeték neve és a saját keresztneve. Édesapám kérte, hogy javítsák ki. Nemrég kapott egy telefonhívást az önkormányzattól, hogy az édesanyja jogtalanul használta a vezetéknevét, mert nincs bejegyezve az édesapja neve. A nagymamám 1928-as születésű és 4 testvére volt, ő volt a harmadik gyerek. Már mind a 4 testvére meghalt és nem tudunk hasonló problémáról. Mikor édesapám ezeket elmondta és megkérdezte, hogy a hivatalos okiratnak számító személyi igazolványt ugyebár a születési anyakönyv alapján állítják ki, akkor miért ne az lenne a neve, ami abban áll, az ügyintéző "kedvesen" közölte, hogy attól még örökbe fogadhatták... Erre édasapám elköszönt és letette.
Nagyon meglepő számomra ez a dolog és kissé felháborít. Kérem segítsenek, hogyan járhatnék utána, hogy miért akarják a nagymamám a halála után átnevezni!
Előre is nagyon köszönöm!
„Ha köteles.”
Hát ez az! Mit számít, milyen díjszabás szerint méred a saját munkádat, ha a károkozást nem tudod bebizonyítani. Inkább erre kéne gyúrni, nem a díjszabásra.
Szerintem semilyennel.
A tényleges kár megtérítésére köteles a károkozó. Ha köteles.
Kedves Fórumozók!
Kártérítés témakörében kérek segítséget.
Egy ingatlanom belső részében szándékosan kárt okoztak (hogy milyen módon az nem lényeges a téma szempontjából).
A kár helyreállítását megkezdtem, és kártérítést fogok követelni.
A helyreállítási munkák nagy részét saját erőből valósítottam meg, szakember munkáját minimális mértékben vettem igénybe, lévén sok mindenhez értek.
A munkák jellege a következők voltak: villanyszerelés, kapcsolók, dugaljak pótlása, vízvezeték helyreállítása, szerelése, kazán, fűtési rendszer helyreállítása, gipszakarton pótlás stb.
A sajáterős munkák során az anyag költségen felül számos költségem felmerült, így pl:
Kérdésem:
A kártérítési igényem során a fent felsoroltak esetében milyen óradíjjal/rezsióradíjjal számolhatok a sajáterős munkáknál?
Van-e erre jogszabály által meghatározott normaösszeg?
Köszönöm
T
drbjozsef
Oké, elfogadom!
Panni4,
Az általad kihelyezett kamera JOGILAG csak a saját külön használatú részekre figyelhet rá. Ha máshogy nem lehetséges, akkor ki kell maszkolni a nem megfigyelhető területeket a kamera optikáján.
Nem az a lényeg, hogy látszódjon a házad falának leverése? Hát akkor nézzen erre a kamera.
Ugyanakkor jogvita esetén a bíróság elfogadhat jogszerűtlenül megszerzett bizonyítékokat, ha az egy állítás valóságának megállapításához szükséges, és semmilyen más módon ez nem lehetséges.
Én a helyedben csak jogszerűen tenném fel a kamerát, mert néhány tízezer forintos kárral szemben nem fogják szeretni a személyiségi jogokat sértő felvételeket.
Sz.ö.,
Nem, nem tudja jól.
Te sem tudod jól, mert összekevered a szerzés dátumát a bejegyzés beérkezési dátumával. Ez utóbbi nyilván a jogerős hagyatéki után van, ez jelenik meg a tulajdoni lapon. De ez nem a szerzés időpontja.
Az örökséget az örökös ipso iure szerzi meg, akkor is, ha a hagyatéki végzés - ami csak deklarálja az örökös személyét - csak jóval később születik meg.
(Az örökhagyó halálának másnapján a (várt) örökös akár el is adhatja az ingatlant, köthet rá szerződést - az más kérdés, hogy a jogerős hagyatékiig a vevő ha egy csepp esze van egy fillért sem fizet, nehogy valami gikszer legyen, de nem tilos az neki amúgy.)
Tiszteletem!
Kamera felhelyezézével kapcsolatos kérdésem van. Ügyvéd által felosztott közös tulajdonú telken lakom 3 szomszéddal. A kertek es házak is felosztottak az ügyvédi szerződés alapján. Én az utcafronton élek tehát a kapubejáró mellett. Sajnos a hátsó szomszédom folyamatosan rongálja a házfalamat ahogy ki-be hurcolja az épitkezési törmelékeit,összeszedett majd eladott holmiját. A közös bejárati járda melletti falamon már hatalmas területen leütötte a festéket, vakolatot és a postaládám is megrongálta majd leverte. Sajnos a felelösségét soha nem ismeri el, sőt fenyegetően lép fel ha szembesítem a tettével és a rendőrség sem csinál semmit bizonyíték nélkül. Az egyetlen megoldás a kamera lenne ha meg tudnam figyelni a házat napi 24 órában. Mivel a rongált házfal a bejárati kapu mellett van és nem kikerülhető,hogy a felvételeken láthatóak legyenek a ki-be járó szomszédok(sőt lényegében ez lenne a cél) nem tudom ez jogilag megvalósítható-e. Az éjszakai rendszeres csendháborítása is bizonyítható lenne ezzel a megoldással.
Köszönöm a felvilagosítást, ill. bármilyen informaciót ami segítségemre lehet!
Kedves jogászok, kénytelen vagyok cáfolni benneteket,
úgyhogy lehet mégiscsak a kérdező ügyvédje tudja jól.
Megnéztem az előző ingatlanom tulajdoni lapját és bizony azon a hagytéki végzés jogerőre emelkedésének dátuma szerepel, mint bejegyzési-beérkezési dátum. Pedig ott öröklési szerződés tette egyértelművé, hogy én leszek a tulajdonos anyukám része után.
Filewalker
Szerintem neked van igazad. Az örökhagyó halálának napja a szerzés időpontja; hivatkoztál is a jogszabályhelyre.
Filewalker,
Öröklés esetén a tulajdonszerzés időpontja az elhunyt halálának napja.
A hagyatéki végzés alapján a földhivatal visszamenőleg erre a dátumra jegyzi be a szerzési időpontot. (Ha el nem kefélik. Előfordul, jelezni kell, javítják.)
Nem számít a vita, hiszen végül lesz örökös (végső esetben az állam), őt jegyzik be visszamenőleg.
Rosszul tudja az ügyvéded.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |