Filewalker
„Az ügyvédem szerint a hagyatéki végzés jogerőre emelkedésétől”
Szerintem az ügyvéded jól tudja. Ugyanis az örökséget illetően lehet vita, így a jogerős végzés lesz a döntő.
Filewalker
„Az ügyvédem szerint a hagyatéki végzés jogerőre emelkedésétől”
Szerintem az ügyvéded jól tudja. Ugyanis az örökséget illetően lehet vita, így a jogerős végzés lesz a döntő.
Tisztelt Fórumtársak!
A következő kérdésem lenne:
Öröklés esetén ingatlannál mi lesz a tulajdonszerzés dátuma? Az ügyvédem szerint a hagyatéki végzés jogerőre emelkedésétől, de én a ptk 7:87. § alapján azt gondolom, hogy a hagyaték az örökhagyó halálával nyílik meg, az Szja törvény 60.$- szerint "Öröklés esetén az örökség megnyíltának napját kell a szerzés időpontjának tekinteni."
Szerintem keveri a sima adás-vétellel, ahol a a szerződés földhivatalba érkezése a szerzés dátuma.
nagyp79,
Szerintem nem.
A jogszabályok (normális esetben) egyértelműek, nem szorulnak magyarázatra. Hogy a mostani törvényalkotás színvonala milyen, az eléggé véleményes, pláne politikai elfogultsággal, de mondhatjuk, hogy legalábbis nem a legmagasabb a nívó manapság.
Ha egy jogszabály nem bizonyul egyértelműnek, akkor a jogalkalmazás közben alakul ki a tényleges tartalma. Ahogy a bíróság értelmezi. Ha több különböző bíróság homlokegyenest ellenkezően értelmezi, akkor általában ők maguk kérnek rá értelmezést a Kúriától, aki kibocsáthat jogegységi határozatot.
Az olyan "értelmezések", állásfoglalások, amelyeket az adott törvényhez ad ki a területre illetékes minisztérium, vagy más állami hivatal, az a bíróságokra nézve egyáltalán nem kötelező érvényű. Csak egy vélemény lényegében.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ügyvédek hogyan értesülnek egy új törvény életbe lépésénél, hogy a bíróság hogyan fogja értelmezni a joggyakorlatban, hogy tudják hogyan kell eljárjanak?
A bíróság kiad tájékoztatót számukra?
Köszönöm.
Előszerződés lesz az valószínűleg. Vagy egyenesen adásvételi ~. Mind a kettővel szemben csak az a követelmény, hogy írásba legyen foglalva. Más kérdés, hogy földhivatali eljárás alapjául nem lesz alkalmas.
Ez a te nyilatkoztod, ami attól érvényes, hogy te aláítad, és két tanú tanúsítja, hogy valóban te írtad alá. Nem értem a problémádat.
De te miért nyilatkozgatsz? Miért nem veszed meg inkább?
Tisztelt fórumozók!
Vételi szándéknyilatkozatot irattam alá az általam megvasarolni kívánt ingatlan tulajdonosaival. Többen vannak, így több oldalas lett a dokumentum. Úgy is érvényes, ha egyszer írta alá mindenki a végén? Nem kellett volna szignózniuk minden oldalon?
2 tanu letanuzta.
Köszönettel
Mert a nem fellebbező félnek nem lehet másodfokon perköltsége? Az ő ügyvédje ingyen dolgozik?
Bocs közben kimentem a képből.
Mit értesz azalatt, hogy az alperes a "általában a másodfokú perköltség megtérítését kéri"?
Ha a felperes fellebezését elutasítják, övé a másodfokú perköltség is, ha nem akkor úgy is alperes viszi. Vagy van más lehetőség?
Fellebbezési ellenkérelem az, amelyben az ellenérdekű fél a fellebbezés elutasítását kéri, valamint tipikusan előadja, hogy miért nem alapos a fellebbezés, továbbá általában a másodfokú perköltség megtérítését kérelmezi.
Ez illetékmentes.
Nem keverendő a csatlakozó fellebbezéssel, amely esetén kell illetéket leróni.
Annak nincs illetékterhe.
Hogy teljes egészében utasítsa el a felperesi fellebbezést és hagyja jóvá az I. fokú ítéletet.
Természetesen azért cáfolva a felperes állításait, és indokolva hogy miért utasítsa el.
És akkor te mit kérsz a fellebzeési ellenkérelemben?
KBS
Az I. fokú bíróság ítélete: teljes egészében elutasította a felperes keresetét, és ezt kb. 35 oldalban nagyon részletesen megindokolta.
Ez nem biztos. Attól függ, mi az ítélet, és mi az ellenkérelem.
A fellebbezési ellenkérelem illetékmentes.
Üdv KBS
Az ítélet túl terjedelmes, 3 év után született meg, így nehéz lenne ismertetni, de én nem fellebbezek, azt megtette a felperes.
Én erre reagálok egy ellenkérelemmel, de nem tudom, hogy az ellenkérelem illetékmentes-e, nem vagyok benne biztos, és ezt szeretném tudni.
Mit értesz az alatt, hogy az illeték attól függ?
Köszi
Az egy tűzhely feletti elszívó nagyságú valami. Na jó, az csak 60 cm. Mitől olyan költséges egy ilyennek a felszerelése, hogy azt már nem tudod benyelni?
az erkély felett 80 cm széles tető hogy az eső és a hó ellen védje az ablakokat. ,
köszönöm
Röfi, mi az az "esőfogó"?
Sasara. 1. Az attól függ. 2. Nincs jogi képviselőd? Akkor egy példányt két tanúnak is alá kell írnia.
Ha annyira bátor vagy, hogy jogi képviselő nélkül viszed a pert meg fellebbezel, akkor mi a csudának érdeklődsz itt? Hiszen tudod te magadtól, nem?
(Barátilag mondom, hogy jobban járnál, ha nem ilyen technikai jellegű kérdéseket tennél fel, hanem ismertetnéd az ítéletet, az indoklását, és akkor megmondhatnánk, hogy egyáltalán érdemes-e fellebbezned. Persze, tudom, te ez úgyis jobban tudod, éppen csak ezeket a technikai részleteket nem ismered.)
szeretnék tájékozodni, ha egy társasházat hőszigeteltek, és az erkélyen volt egy 80 cm széles eső fogo de azt a szigetelés miatt le kellett szerelni. az eső fogot amit ujonnan kell felszerelni kinek kell kifizetni a lakás tulajdonosának vagy a társasháznak?
köszönettel sturmne@gmail.com
Tisztelt Hozzáértők!
Két, nekem most fontos kérdésben kérem a segítséget.
1.Fellebbezési ellenkérelem esetén kell-e illetéket fizetni, ha igen mennyi százalékot?
2. A fellebbezési ellenkérelmet elég csak simán aláírni az ellenkérelmet írónak, vagy tanúknak is alá kell írni?
Nem sikerült megnyugtató választ találni ezekre.
Köszönöm.
Mármint az utolsó válasznál az akarom írni, hogy a bíróság tévedett, és nem az ügyvéded.
"A bíróság jogsértően járt el és ezért sikerrel meg lehet fellebbezni másodfokon?"
Ne vedd készpénznek amit írok, de szerintem jogsértő a határozat. Az általad is hivatkozott Pp. 85. § (2) bekezdése azt írja, hogy ha az elállásra azért került sor, mert az alperes a követelést az eljárás megindítását követően teljesítette, akkor az alperes téríti meg a perköltséget.
Az eljárás a keresetlevél benyújtásával (bírósághoz történő megérkezésével) indul; ez megvalósult az ügyedben. Az, hogy a perindítás hatálya még nem állt be, szerintem irreleváns.
"A fellebbezés költségeit (fellebbezési illeték és ügyvédi díj) kinek kell utólag megfizetnie siker esetén? Alperesnek, államnak, egyéb?"
Siker esetén az alperesnek kell megfizetni mind az elsőfokú, mind a másodfokú eljárással összefüggésben felmerült költséget.
"A bíróság jogszerűen járt el és az ügyvéd mulasztott/tévedett?"
Szerintem tévedett, de ez csak az én magánvéleményem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |