Előrehozott öregségi nyugdíj

hars52 # 2011.09.02. 07:16

Kedves Veci!
Már a kora reggeli óráktól rágom át magam ezen a tervezeten. Hát nem lepett meg, lényeges dolgokban nem tér el az előző tervezettől. Talán annyi, hogy vállalkozói szférában engedik a munkát a min.bér másfélszeresséig, viszont a korhatárt elért öregségi nyugdíjasoknak is csak addig.
Te milyen változtatást tapasztaltál az előzőekhez képest?
üdv: Zsuzsa

Gabusch!
Te hányban születtél, hogy ilyesmiben gondolkozol?
Egyébként mindkét lehetőség, ha komolyan kérdezed, a vállalkozói szférában tartozik.Nyugdíjas vagy már? Lehet, hogy írtad már, de nem emlékszem rá.
üdv: Zsuzsa

Veci # 2011.09.01. 20:08

Beleolvastam, mindenkinek ajánlom.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.09.01. 18:42

Átnézem és értelmezem.

Üdvözlettel Veci

Korall54 # 2011.09.01. 17:57

Veci
Az iderakott linkről nézd meg, mert van egy csomó Fodor Andrea a fb-on.

Üdv: Korall (53-as nö)

Korall54 # 2011.09.01. 17:02

Veci
A facebookon Fodor Andrea üzenőfalán van, de ott is 5 részben.

Veci # 2011.09.01. 16:55

gabusch
Köszönjük! Honnan szedted le? Egy részletben hol lehet megtalálni?

Üdvözlettel Veci

gabusch # 2011.09.01. 14:34

Kormányhatározat 5 tételben:
1.
http://www.facebook.com/…148128766090
2.
http://www.facebook.com/…148498766053
3.
http://www.facebook.com/…148668766036
4.
http://www.facebook.com/…148925432677
5.
http://www.facebook.com/…149248765978

Tud valaki egy fehérnemű bolti kisegítő állást ajánlani nekem ?
Nem azonnal,még elvégzek az idén egy Okj.kereskedőit és jövőre :-)Nettó hatvanért vállalom napi 4 órában:-)
Szerintetek egy társalkodónői munka Svájcban a versenyszférába tartozik ? Mert akkor inkább ezt csinálnám,ehhez már megvan az egyetemi végzettségem:-)

sitimaci # 2011.09.01. 10:33
---
  • Lám-lám,azért néha egy kis politizálás is belefér ebbe a fórunban,amin nem is lehet csodálkozni,hiszen ez az Előrehozott öregségi nyugdij fórum és a mi ügyünk igy-vagy úgy,politikai kérdés is,sőt valójában teljesen az,mert a T.politikusok döntenek a mi vénülő,megőszült fejünk fölött,a mi sorsunkról,akik általában, sokkal fiatalabbak még,mint mi vagyunk!Most meg,nagy izgalommal várjuk az őszi parlamenti ülésszakot,hogy mi lesz az itélet?!Igaz????-----
sitimaci # 2011.09.01. 10:00
Szafika! ----
  • Ez igy igaz,a számból vetted ki a szót! De ennek a kormánynak és Orbán Viktor Miniszterelnöknek,úgy látszik,hogy az általam valóban tisztelt,Idősebb Bárándy György Ügyvéd Úr,nyugdijbavonulása a mérce,most ha jól tudom,93.éves és még mindig dolgozik,és már szintén nagyon idős volt,amikor nyugdijba ment,talán hatvan valahányéves munkaviszonnyal/???/,de lehet hogy a számok nem stimmelnek,valahol olvastam vele egy interjut,már régebben!Nagyon szimpatikus ember és a vele készült irás is az volt,de a Jó Isten,nagyon kevés embernek adja meg ezt a magas életkort,akár csak a munkaképességet,amit a sok kemény fizikai és idegi munka során elszenvedett! És akkor még nem is beszéltem a magánéletről,ami ha rossz,akkor szintén kiborul az ember,de nagyon! /Rossz házasság,válás,családi veszekedés,verekedés,pénzhiány ,stb. / Ne ez és ne a Skandináv országok életszinvonala és életkora,nyugdijbameneteli lehetősége legyen ebben az országban a követendő példa,mert erre még ez az ország nagyon éretlen és sok idő kel,mig arra a szinvonalra jutunk,hogy nálunk is azok a feltételek legyenek a nyugdijbavonuláskor! Igaz ??????
szafika # 2011.08.31. 10:06

Sitimaci , így igaz, pedig , akik ilyen sok ledolgozott idővel rendelkeznek , azok javítanák a statisztikájukat, és akkor nem mondhatnák , h a zemberek túl korán mennek nyd-ba !!

sitimaci # 2011.08.31. 08:40

szafika! Igazad van,egy nagy genyóság és nevetséges!Mert a Rokkantnyugdijat,nevezzék át,az valóban szociális/Egészségügyi Járadék /,amúgy is,na de,főleg az előrehozott,korkedvezményest/!!!/ igy átnevezni,hát jellemző lenne a mai kormányra nézve! Tipikus esete a "babával együtt kiöntött " viznek!Amúgy speciel nekem a múlt hónapban,negyvenhétezer forint korkedvezményes járulékot fizettek be,több mint negyvenkettő éves munkaviszonyom van,ezt úgy hivni majd,hogy Jövedelempótló Juttatás,enyhén szólva is,egy nagy marhaság,nevetséges és igen is megalázó,még akkor is ha az összeg megegyezik!Ne vezzenek át mást és másokat.akik valóban "gyenge paraméterekkel " mennek,ilyen-olyan nyugdijba,igaz ???

szafika # 2011.08.31. 01:50

Sitimaci, hatalmas baromság, h 35-40-42 évvel " jövedelemótló juttatássá " akarják lefokozni a nyd-at !!! Akkor , azokét , aki sose dolgozott le ennyit , de már 20-30 éve élvezi a " nyd-at " minek fogják hívni ?! v csak az a lényeg, h már elért egy kort ? Szomorú vagyok !

sitimaci # 2011.08.30. 21:41
---------
  • A sima magánnyugdijpénztárban bentlévőt,meg nem veheted ki egy összegben,/én igy tudom!/ha nyugdijba mész,akkor rendelkezhetsz arról,hogy hogyan kéred ! De itt is érvényes az,hogy Te nyugdijba mentél! Szerintem! Mert az igaz,hogy csak a tényleges nyugdijkorhatárod elérésekor emelik a nyugdijadat,/ ez a terv???/ de a tény meg az,hogy Te,akkor is nyugdijba mentél,de nem úgy hivják hogy nyugdijat kapsz,hanem szoc járadékot! Szerintem,egy nagy hülyeség ez az egész ami e körül folyik!Nehogy már 42-éves idővel, közel a hatvanhoz,ilyennel szórakozzanak,kész röhej,pitiánerság!!!!!!!!!!!---------------
sitimaci # 2011.08.30. 21:26
korall54 !-----
  • Ha át is nevezik,mi akkor is nyugdijba mentünk,vagyunk,leszünk és nem szociális járadékba megyünk!Nyugdijasok leszünk/vagyunk/ de ezt úgy hivják,hogy szoc.járadék!Szerintem!!! De még az átnevezés sem biztos,vagy nem mindenkinél nevezik át! /pl.kor,stb./
Amúgy meg az Önkéntest,bármikor kiveheted és megszüntetheted,csak akkor adózni kel utánna,csak a nyugdijazásnál adómentes a kivétel!A hozamot tiz év után és minden további harmadik év után,adómentesen kiveheted!!! /nem reálhozam,vigyázat,hanem hozam!/ Tehát nyugdijba mész és szépen kiveszed és akár hogy is hivják azt amiben vagy,Te akkor is nyugdijas vagy!Szerintem!!!
Veci # 2011.08.30. 15:31

oldpuli
Amint a revizor átnézte és aláírta, akkor napok múltával megkapod a papírjaidat.

Üdvözlettel Veci

oldpuli # 2011.08.30. 15:10

Kedves Veci és Fórumozók!
A mulltor kérdeztem,hogy a BKV utazási igazolást ,hogyan lehet kérelmezni.
Válasz:ha a papírok alapján nyugdíj jogosult valaki,akkor kérheti a BKV bérlethez az igazolást .....

Kérdésem,hogy a papírjaim a revizornál vannak és minden rendben van ,akkor kb mennyi idő a határozat kézhezvételének ideje ?
Üdv: old puli.

Veci # 2011.08.30. 08:13

SackoMacko
2012-ben nem előrehozott nyugdíjat folyósítanak várhatóan, henem jövedelempótló juttatást. A papírjaidat a szülinapod körül add be max. 2-3 héttel, mert hamarabb nem foglalkoznak vele, elutasítanák, nem kell az ügyintézőket fenntartani, meg neked sem kell idegeskedni.

Korall54
Várd meg milesza nyugdíjtörvénnyel. Egyébként olyan kérdést tettél fel, amire egyszerű halandó fórumozó nem tudhatja, gondolom egyenlőre költői kérdé az egész. Figyeljed a törvénykezést, most még semmit nem tudunk.

Üdvözlettel Veci

Korall54 # 2011.08.29. 17:36

Kedves Fórumozók!
Az előrehozott öregségi nyugdíj ügyében érintett ismerőseimmel beszélgettünk a témáról. Kinek NYESZ számlája van, kinek önkéntes magánnyugdíj-pénztári tagsága. Kérdés, ha átnevezik az előrehozott nyd-at jövedelempótló juttatásra, akkor ezekhez a megtakarításokhoz sem lehet hozzájutni, vagy havi járadékként igénybe venni az öregségi korhatárig? Ez már hányszoros bünti lenne ez esetben? Remélem, nem így lesz.
Üdv: Korall

SackoMacko # 2011.08.29. 12:19

Sziasztok!
1953. márciusában született nő vagyok. 1971. szeptember 1-én álltam munkába, 1974-1977 között 3 éves GYES-en voltam. A nyugdíj-szolgálati időmet kiszámoltattam. Mivel az utolsó 5 évben a férjem szerződéskötése alapján fizetjük a nyugdíjjárulékomat, így a nők előrehozott nyugdíjához szükséges 40 év jogosultsági időt nem érem el, igénylésemet visszautasították.
Viszont a 40 éves szolgálati időt 2011. novemberében elérem. 2012. márciusában töltöm be az 59. évemet.
Kérdésem, hogy ennek alapján jogom van-e 2012-ben előrehozott nyugdíjba menni, és még ebben az évben, tehát 2011-ben beadhatom-e ehhez az igénylésemet a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz?
Szíves válaszotokat előre is köszönöm!
üdvözlettel - SackoMacko

sitimaci # 2011.08.29. 08:44

agica! Igen ki van ez találva,általában olyanok a bérpapirok és más elszámolási papirok,hogy a sima mezei dolgozó azt sem tudja,hogy ki-kivel van! Csak azt csodálom,hogy a munkáltató vagy más olyan szerv akik ilyen-olyan elszámolási papirt,határozatot készit,hogy ők hogy a fenébe értik?! Vagy lehet hogy ők se nagyon,de azért szépen elkészitik,vagy meghozzák a határozatot!Ha nem tetszik lehet reklamálni,elutasítják ,vagy a legjobb esetben ha a melós elviszi egy hozzáértőnek és megmutatja,az esetleg észreveszi azt,hogy valami nem stimmel,de akkor már lehet hogy késő!? Vajon miért van ez igy,ebben az országban???

agica20 # 2011.08.29. 06:23

Kislányok! Veci,Lyonne,Sitimaci !

Ki van ez találva,nagyon!

Igen ,egy elszámolási papír jó lett volna,hogy részletes tételeket is követni tudjad.

Mellesleg,ha megnézem az összegeket,nem igen tudom még mindig követni,hogy hogyan is számolták,ami világosabb lett,hogy a felmentési idő azon részére kifizetett összeg bruttója megnöveli a végkielégítés bruttóját és ez a különadó alapja.
És ez így 1 millával túllépheti a 3,5 milliót,tehát a különadó összege még érthető is.

De a többi ?

Veci # 2011.08.28. 20:49

agica20
Értem már én is a lényeget (talán). Ha nyugdíjba megy, akkor a különadót nem kell megfizetni, vagyis visszaigényelhető lesz a 2011-es adóbevalláskor, ha meg nem megy nyugdíjba, akkor úgy értelmezem jogosan számoltak.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.08.28. 20:03

Szia! Ezt a férjed munkahelye igy nemszámolta ki,nem volt valamilyen fizetés-elszámolási papir? És miért vonták le azt,amit késöbb visszalehet esetleg igényelni,nem lett volna e jobb,le se vonni? És mi az amit a vargapál ir,hogy náluk ez nem gyakorlat? Kérdések-kérdések,de ha mindent jól csinálnának,akkor nem lenne ilyen kétes,félreérthető dolog,igaz? Na remélhetőleg majd valóban visszatudjátok igényelni ezt az összeget,de még most sem tudom felfogni azt,hogy miért kellet levonni igy !Vagy igy kellett ?

agica20 # 2011.08.28. 19:08

Sziasztok !

Kaptam egy nagyon jó anyagot,ide berakom,kell még más-
nak is!

http://www.apeh.hu/…zabalyok.pdf

Gyerekek ,kezdem érteni!

Na,8 hónap felmentése volt,ebből szabadságon volt április 6-ig. Április 7-aug.30-ig,átklagkeresetet kapott.kb. 5 x 290.000.- + 2.875.000 ez együtt kb. 4,2-4,3 milla.Ebből a 3,5 millió az ő esetében nem adózik különadóval...az efeletti rész -98% !!!!!!!!!!!

Majd megírom a folytatást is!
Nagy valószínűséggel,ha meglesz a nyd-as határozata ... becsatolja az adóbevallásához és visszaigényelheti a most levont különadót.

Hm... visszakérni valamit? Remélem!

Köszönök mindent,ha még lesz valami infom ide beírom!

Ági

sitimaci # 2011.08.28. 18:46
---
  • Már van válasz az Index fórumon! Mondjuk azt a 4,2 millát,nem értem!-----