Előrehozott öregségi nyugdíj

agica20 # 2011.08.28. 16:01

Szia Lyonne!
Megírtam a lényeget oda is!
Aranyosak vagytok.Remélem beir rá valaki!

Ági

Lyonee # 2011.08.28. 13:25

ágica20
Megtaláltalak. DE! Ide írjál, ha választ is akarsz.

Fórum » Gazdaság, üzlet, karrier, munka » Tőzsde, befektetés, adó »
Adózás (Tippek és trükkök)

Lyonee # 2011.08.28. 13:20

ágica20!
Hova írtál az indexre, mert az adózásnál nem látlak.

Lyonee # 2011.08.28. 13:17

ágica20
http://net.jogtar.hu/…n/getdoc.cgi?…

8.§-tól mindjárt az elején.-
II. Fejezet
A magánszemély egyes jövedelmeinek különadója

Ez a tv. mai napon hatályos változata, beépítve azok a változások, amelyeket Veci és én jogszabályra hivatkozva adtunk meg.
Ezt használd, mert könnyebb eligazodni, és már beépültek a változtatások, kéz szimbólummal jelölve a legutóbbiak.
(Ha azt az üzenetet kapod, hogy nincs jogosultságod, akkor kattints a címsorban az utolsó betű után, ”V” betű, és nyomd meg az entert!)

agica20 # 2011.08.28. 12:45

Beregiztem az indexre! " fordulatagica20" névvel! Leírtam a problémámat,remélem valaki válaszol.
Egyébként megnéztem a rendeleteket,olyan §_RA ÉS BEKEZDÉSRE IS HIVATKOZNAK?AMI NINCS IS A RENDELETBEN:
egyébként az általatok berakott rendelet módosításra is hivatkoznak?csak éppen nem olvasták el?vagy nem értik:
estére írom a levelet nekik !

kÖSZ MINDENT áGI

/meghülyültek a billentyűim /

Veci # 2011.08.28. 07:16

Ágica20
Nagyon szorítunk neked, mert látod a beírásokból, főleg Lyonee válaszaiból, hogy a te általad leírtak alapján jogtalanul jártak el a férjeddel. Figyelem a válaszokat az index oldalán.

Üdvözlettel Veci

Lyonee # 2011.08.28. 07:03

Ágica20
Regisztrálj az index fórumán.
Az "adózás" topicban hozzáértő könyvelők válaszolnak.
http://forum.index.hu/…/showArticle?…
Baloldalt az indapassnál regisztrálj!

Veci # 2011.08.28. 06:43

Lyonee javaslatát vegyétek figyelembe. Nem tűr halasztást a dolog.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.08.28. 06:43

agica20
A sürgősségi mellett én még a tértivevényes feladást is ajánlom. Ha viszont személyesen adod át, akkor legyen aláírásod arról, hogy átvették.

Üdvözlettel Veci

Lyonee # 2011.08.28. 06:41

Csak akkor már késő lesz, mert továbbküldik. Hétfőn reggel azonnal intézkedjetek.

szafika # 2011.08.28. 05:12

Persze attól még szóban is tud reklamálni .

szafika # 2011.08.28. 05:11

Ágica20, a levélnek akkor lesz nyoma , ha ajánlottként adod fel , sürgősségivel még hamarabb odaér. Tapasztalatból írom !!!

agica20 # 2011.08.27. 19:19

Veci és Lyonne!

Köszönöm! Én is így tudtam.

Sőt én azt tudom,hogy levonni csak 10 % nyugdíjjárulékot és 16 % szja-t kell belőle csak.

Ha ez utóbbiara is írnátok egy választ,megköszönném,mert akkor megírnám a levelet és már hétfőn le tudná adni a férjem a munkahelyén,hogy nyoma legyen.

Lányok,lécci egy sort írjatok,milyen levonásai vannak a végkielégítésnek,jól tudom-e,amit tudok.

Puszi!

Veci # 2011.08.27. 18:52

agica20
Lyonee is ezt a törvénymódosítást tette ki. Háááát! A munkáltató szerintem nincs naprakészen a törvény ide vonatkozó részéből. Még leragadt az első verziónál és nem vette figyelembe az AB határozatást, majd azt követő tv. módosítást.
Tekintett arra, hogy a férjed nem vezető beosztású, így 3,5 mFt-ig nincs különadó. Egyébként a jogviszony megszűnése után nyugdíjba meg.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.08.27. 18:44

Bocsi az AB

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.08.27. 18:43

Ezt a törvénymódosítást május 10-én fogadták el, miután a SB jogellenesnek ítélte a 98 %-os különadót.

2011. évi XLVI. törvény
az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló
2010. évi XC. törvény módosításáról

2. oldaltól:
http://www.kozlonyok.hu/…/MK11051.pdf

(3) A (2) bekezdésben foglaltaktól eltérõen nem minõsül a különadó alapjának:

1. az állami vezetõk, országgyûlési képviselõk, polgármesterek, alpolgármesterek, európai parlamenti képviselõk,

(fõ)jegyzõk, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezetõ tisztségviselõi és felügyelõbizottságának tagjai
esetében a (2) bekezdés szerinti bevétel kétmillió forintot meg nem haladó része;
b) más foglalkoztatott esetében a (2) bekezdés szerinti különadó alapba tartozó bevételnek a hárommillió-ötszázezer forintot meg nem haladó része, valamint a jogviszony megszûnésének évében esedékes szabadság megváltása címén kifizetett bevétel, illetve a jogviszony megszûnésekor a magánszemélyt megilletõ jubileumi jutalom.

Üdvözlettel Veci

Lyonee # 2011.08.26. 20:28

Hétfőn.

Lyonee # 2011.08.26. 19:46

http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…
2010. évi CXXIV. törvény
Irány holnap a munkahely, mást nem tudok mondani.

agica20 # 2011.08.26. 18:33

Kedves Veci,Lyonne és Hozzáértő fórumozók !
Nagyon gyors segítség kellene!!!!!!!!!!!

Kérdésem: Valaki ,aki ért ehhez tegye meg,hogy kiszámolja,jók -e az adatok.Én ehhez már nem értek.

Sérelmezem,hogy alacsony, ügyintéző beosztásban volt és 98 %-os büntető adót,különadót vonatak a 2 millió Ft feletti részből.

Jogos ez ?

.....................

Most, augusztus 31-től előrehozott korkedvezményes nyugdíjba kíván menni.

Azt olvastam valahol ,hogy aki másnap nyugdíjba megy,attól ezt nem kell levonni.Persze ezt a munkáltatója még nem tudja,kérdésem,hogy jutunk a pénzünkhöz,visszaigényelhetjük az APEH-től ?

Kérlek benneteket segítsetek !
Nagyon kellene a válasz,mert most még lehet módosítattni a papirjait,aztán már macerás lesz a nyugdíj igénybelejelentés miatt.

A férjem munkaviszonya megszünik,augusztus 30-án,felmentéssel,köztisztviselő volt, " magasan képzett ügyintéző" volt.Beosztott,nem vezető ! Kora és egyéb körülmények miatt 10 hónapos végkielégítés jár neki. Ma erről megkapta az elszámolást.Nagy ledöbbenést keltett az egész számunkra. 2.875.000.- Ft bruttóból,

különadó : 823.243 Ft
végkielégítés szja 413.503.-
nyd.jár. 203.496.-
Levonás : 1.440.242.-
Kifizetendő : 1.434.758.-

Meglehetősen ideges vagyok,ha nem tudtam értelmesen leírni a PROBLÉMÁMAT,kérlek kérdezzetek vissza!

Üdv. Ági

Lyonee # 2011.08.26. 17:40

Kedves meglepett!
Hogy egy ügyből mit lehet kihozni, mik a buktatói, mit kell hangsúlyozni,azt csak egy hozzáértő ügyvéd tudja.
Várjuk a fejleményeket!

meglepett # 2011.08.26. 17:19

Kedves Sitimaci Veci Lyonee!

Sajnálom,hogy kalamajkát okoztam a tudatlanságommal,de minden úgy igaz,ahogyan leírtam.A m.jogászokkal a m.ügyi központban találkoztam.Az első lett az ügyvédem ott van az irodája.A másodikat ajánlották,felhívtam és kaptam időpontot.A harmadikat ügyintézés közben "találtam".A két m.jogásznak "csak" a szakmai véleményét kérdeztem,megmondták.

Kedves Veci!Dehogy tesztelek,pont olyan szőke vagyok a munkaügyi dolgokhoz ahogyan látszik.

Kedves Sitimaci!Az adózásnak egészen más területével foglalkoztam.A SZJA a bérosztályé volt,a Tb-nek külön ügyintézője volt,a nyugdíjazással pedig szintén külön osztály foglalkozott.

Ha vége lesz az egésznek,leírom Nektek,mi volt.Lyonee-nek igaza van,hogy miért mégsem azt javasolták amit írt,szintén megírom majd.

üdv:meglepett

Lyonee # 2011.08.26. 17:12

Kedves Veci!
Csak arra utaltam, hogy a jogszabály elérhetőségét is megadtam (elolvashatta meglepett a jogszabályt már 5 nappal ezelőtt!), sőt még be is másoltam a kérdéses részt.

"Lyonee # 2011.08.21. 22:59

Megjelent a Magyar Közlöny 150. számában 2006. dec. 7-én.
http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…
Én a jogtáramból másoltam ki, ahol az időgépet be tudom állítani.
......"

Veci # 2011.08.26. 16:29

Kedves Lyonee!
Tudom, hogy te alaposan tájékoztattad melepettet, törvényből is idéztél. Ennek kapcsán én is gondolkodtam a dolgon és visszakerestem a Közlönyt, hogy meglepett is olvassa el. Ezért is írtam, hogy munkaügyi perben nyert ügye van, mert a törvény nem ismerete nemcsak őt érinti, hanem a munkáltatót, annak jogi osztályát, aki a szerződést megkötötte.
Tekintettel arra, hogy 2007 szeptemberében kötött előnyugdíjazási szerződés a korábbi nyugdíjtörvény módosulása miatt, mint ahogyan te írtad még a beírás elején, ad reményt arra, hogy egy jó ügyvéd bizonyítsa a szabálytalanságot és a munkáltató módosítson a szerződésen (a munkáltató esetében is a törvény nem ismerete nem mentesít a következmények alól). Úgy gondolom, hogy a munkáltatóűnak nem hiányzik egy munkaügyi per, szerintem meghosszabbítja a megfállapodást (ő is jobban jár) addig, amíg nem éri el meglepett a 40 év jogosultsági időt.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.08.26. 11:05
---
  • Oké,persze,jó hogy észrevetted,de Ő idáig semmit nem vett észre ? Aki nyugdijba készül,annak NAPRAKÉSZEN tájékozottnak kel lenni,főleg ha tanult ember,akkor mi vár a sima nyolc osztályt ,vagy még azt sem végzettekre ? Na mind egy, ez az ügy akkor is bonyolult én speciel napra kész vagyok, nem mondom azt,hogy nem kérek tanácsot,de ez inkább megerősités,és más jellegü! Remélem,hogy "meglepett" most már mindent ért,mindent tud és talán korrigálják azt a szerződést amit Ő aláirt és jóra fordul az ügye!/ Ha megtudja fizetni a szakértőknek az óradiját!/ Ideje lenne már,ennyi idegeskedés után!!!!-----
Lyonee # 2011.08.26. 10:51

sitimaci
Én vettem észre, hogy mi a gond a megállapodással, olvass vissza. A nytv. megváltozott 2007 jan. 1-én, azóta megint megváltozott 2010 jan. 1-én. Meglepett azt vette észre, hogy a jelenleg érvényes tv. szerint nem tud nyugdíjba menni. Erre én kibogoztam, hogy már az eredeti megállapodás is rossz volt. És ez a szerencséje, mert reméljük semmisé nyilvánítható. Ehhez kell egy jó ügyvéd.
Ki kételkedne abban, hogy munkahelyi jogász által összeállított megállapodás jogszabályilag nem állja meg a helyét!? 2007-ben, akik éppen nyugdíjba mentek, mindenki 57 évesen ment. A köztudatban is az volt, hogy 57 év a nyugdíjkorhatár. Egyszerűen nem olvasták tovább a nytv-t, hogy a később születettekre már más fog vonatkozni. Még csak azt sem mondom, hogy a munkahely szándékosan vétett.