Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2011.08.26. 10:34
----
  • Kedves "meglepett" !!!! Látod itt jó helyen vagy .megkapsz minden segitséget,itt jóindulatu emberek vannak! De ! Valamit nem értek! Azt irtad,hogy közgazdász a végzettséged és hogy adóüggyel foglalkozól.Ez már kellő alapot adhat arra,hogy jobban tájékozott legyél a nyugdij ügyekben,főleg annak a tudatában,hogy az adó-sztk-nyugdij, szoros kapcsolatban van most már!Ez a tájékozatlanságod,másra mutogatás,főleg hogy a munkáltatód aláiratott veled annó egy olyan papirt amiből most a kalamajkád van? Hát,én speciel még nemigen találkoztam az ismerőseim között! Túlbonyolitod a dolgot,egyszer nincs aki tanácsot adjon,egyszer, meg már sok van! Valami itt nem stimmel,ennyire összezavarni itt a dolgokat,ezzel az itt fórumozókat is ,csak azt eredményezheti,hogy már mi azt se tudjuk,hogy veled kapcsolatban,ki-kivel van,mi-miért történt,történik igy,ennek igy nincs sok értelme! Neked valóban egy munkajogász-nyugdijszakértő kel és nem mi!!!!!! Üdv.maci
Lyonee # 2011.08.26. 10:27

Kedves Veci!
Augusztus 20-21-én minden információt "meglepett" fórumozó megkapott tőlem, ha visszaolvasol te is láthatod. Többek között a 2006. évi CVL. tv elérhetőségét is. Elmagyaráztam, hogy mi a gond a nyugdíjkorhatárával. Most már tisztában van mindennel, csak egy jó ügyvédre van szüksége.

Egyébként nagyon könnyen előfordulhatott, hogy nem vették észre, hogy a 18.§ is nyugdíjkorhatárral foglalkozik. Ugyanis az elején a 7.-9.§-ban is nyugdíjkorhatárról van szó, és sokan nem is olvassák tovább.
Nem tudom emlékszel-e, de tavaly is elég is esetben, alig tudtunk itt a fórumon meggyőzni jó pár személyt, hogy a 7-9.§ nem vonatkozik rá.

Veci # 2011.08.25. 17:52

meglepett

Itt találod a 2007.01.01-től hatályos törvénymódosítást, olvasd el a 3. oldalon a 4.§ tartalmazza (sajnos nem tudom kimásolni a szöveget), hogy

• 2012. december 31-ét követően előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az a 60 éves, aki 41 év szolgálati időt szerzett, vagy csökkentett nyugdíjra jogosult, akinek ettől 4 évvel kevesebb a szolgálati ideje.
  • 2012. december 31-ig az 59 évet betöltött nők mehetnek előrehozott nyugdíjba.

Te 2012. dec. 31-ig nem töltöd be az 59. évet, így már 2007-ben is látni kellett volna, hogy 60 évesnél hamarabb nem tudtál volna elmenni előrehozott nyugdíjba, az akkori öregségi nyugdíjkorhatár szerint, ami 2010-től megemelkedett.

http://www.kozlonyok.hu/…/MK06150.pdf

Ezért érthetetlen számomra, hogy egy jogi osztály hogy alkalmazhatott 2007-ben hatályos törvénytől eltérő jogalkalmazást a te előnyugdíj társasági szerződésedben.
Ugye nem tesztelni akarsz? Megbocsáss, hogy felmerült bennem a kétség. Esetleg a te jogi járatlanságod kihasználták? Akkor viszont szerintem is te nyersz egy munkaügyi perben.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.08.25. 17:02

Kedves meglepett!
Úgy látszik jól összejönnek a jogi segítséget, szinte nekem már meglepően szerencsésen az alábbi beírásod szerint „Sikerült ma egy másik m.jogásszal beszélnem,ill.véletlenül egy harmadikkal is találkoztam”.
Majdhogynem ilyen csak a mesében van, hogy néhány nap leforgása alatt ennyi munkajogásszal tudtál találkozni, ez vagy mázli, vagy (megbocsáss a kételkedésemért) jó időben, jó helyen vagy. A mi környékünkön ilyen hamar nem tudnék munkajogászt találni.
Ha a leírtak tényleg igazak, mármint az, hogy 2007-ben kötötték veled az előnyugdíjazáshoz a társasági szerződést, akkor tényleg "nyerésben" lehetsz, mert akkora eltérésről írsz, amit nem tudom, hogy egy jogi osztály aki foglalkozott az eseteddel (ezt írtad néhánynappal ezelőtt), hogyan merte az 57. évedig előnyugdíjra megkötni az előnyugdíj társasági szerződést (amit nem is tudom, hogy mi az, szerintem ez az én ismeretbeli hiányosságom).
Ugyanis 2007-ben hatályos tv. szerint is tudtommal az 1954-ben születettek előrehozott nyugdíjkorhatára 62-2=60 év volt. Annyit tudok, hogy 2007-ben is már csak az 1951-ig született nők mehettek 57 évesen előrehozott nyugdíjba. Hogy nem tudhatta ez a jogi osztályotok.
Egyébként tetszik az optimizmusod a mielőbbi tárgyalás kitűzésével kapcsolatban.

A Munkaügyi Központba a munkaviszony megszűnését követően lehet legkorábban regisztrálni. Erre nem kérdeztél rá a három jogász közül? Nem tudom mit javasoljak, ha bíróságra viszed a "rossz" szerződést.

Üdvözlettel Veci

meglepett # 2011.08.24. 18:44

Nagyon nagyon szépen köszönöm Kedves Mindannyiotoknak a segítséget,drukkolást nekem!Fantasztikusan jó érzés ebben a gonosz világban.
Sikerült ma egy másik m.jogásszal beszélnem,ill.véletlenül egy harmadikkal is találkoztam,akik egyhangúan azt mondták,nyerésre állok a problémámmal.Mindhárman a megállapodás ...pontjának megszegését látták döntőnek és ajánlották.Idegenek,nem biztatni akartak,látszott az a véleményük,amit mondanak.Csak ennyi jó kilátás után nehogy....(le sem merem írni)

Kedves Marcsika!Nagyon köszönöm a számot,megkeresem őket,ha valami új gondom lesz,úgy ahogyan a Korall által ajánlott e-mailt is igénybe fogom venni szükség esetén!Egyelőre szeptember elsejéig állni fog az ügyem,de nem gond,mert 30 nap van határidő.Nem tudom,munkanélküli regisztrációra menjek-e majd elsején,vagy egy ismerős vállalkozásába egy rövid időre.Ezt majd még megkérdem.Megpróbálja az ügyvéd méltányosságból megkérni a tárgyalás mielőbbi kitűzését.Ha javamra döntenek meglesz a munkaviszony is.Ez kell a legjobban,pedig Isten látja lelkem,gazdag sem vagyok.

Gondolom, nem minden világos abban amit most írok, de ígérem utólag mindent elmondok majd mások okulására is.

Szeretettel üdvözlök mindenkit:meglepett

marcsika54 # 2011.08.23. 17:22

meglepett!!
Szeretnék neked segíteni. Tavaly nekem is munkaügyi problémám volt, és segítőkész, korrekt választ kaptam. Van a Bíróságnak / Bp. Markó u. 27. / Ingyenes Jogsegély Szolgálata, ahol minden kérdésedre válaszolnak./ nagyon remélem még él a telefonszám, és pont nics szabadságolás / egyébként egész nap munkaidőben hívhatod.Hívd a 354-6715.-számot, a munkaügyi problémáddal. Gondolom a komplikált ügyekkel be is lehet menni. Remélem tudok segíteni. Jelezz vissza. Üdv. Marika

Lyonee # 2011.08.23. 16:17

Kedves Veci és Korall!
Meglepettnek egy jó ügyvédre van szüksége és nem jogalkotóra!

Korall54 # 2011.08.23. 12:08

meglepett

info@szepkor-nyugdij.hu

Ide írjál, ha gondolod.

Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

meglepett # 2011.08.23. 11:24

Kedves Veci!

Köszönöm szépen,megkeresem őket is.Jelenleg szerkesztés alatt áll,de még ma újra próbálom.

üdv:meglepett

Veci # 2011.08.23. 07:37

meglepett
Írj a szepkor.hu oldalon található e-mail címre. Ott olyan csapat van, amely közül egyik "tűzközelben" van a törvény fogalmazásában, hátha tud segíteni.

Üdvözlettel Veci

meglepett # 2011.08.23. 06:13

Kedves lyonee!

Csináltam egy új freemailt,remélem,működni fog! :-)

juli540810@freemail.hu

Várom az üzenetedet.

Próbálok egy másik munkajogászt találni a neten,de nincs szerencsém vele.Egy iroda lenne minden megkezdett 1/2 óra 5000 Ft.
Nagyon szeretném egy másik munkajogász véleményét is megtudni, hiszen egy szabályzat alapján működött az egész előnyugdíjazás előre nyomtatott szövegű a megállapodás,csak a név,dátum és hasonló adatok helye van kipontozva azt töltötték ki.Az a szörnyű,hogy nem érzem a felelősségemet,ezért annyira bánt az egész,hogy aludni sem tudtam.

No,nem panaszkodom,várom az üzenetedet!

üdv: meglepett

Lyonee # 2011.08.23. 05:25

Csinálj egy freemailos postafiókot , gyorsan megvan és már működik is.

Lyonee # 2011.08.23. 05:24

Ok. Akkor már én is ráérek.

meglepett # 2011.08.23. 05:08

Kedves Lyonee!

Telefonszámot fogok megadni és megmondom az e-mail címemet.Nagyon ritkán használom,szerintem nem is ismerik a legtöbben.Rendben?Este 6 után leszek itthon.Figyelni fogom,vagy-e!

meglepett # 2011.08.22. 21:23

Nem megy a dolog.Holnap próbálkozok újra,érdekel az üzeneted.Majd kitalálok valamit.
Jó éjt,szép álmokat Kedves Lyonee!

meglepett # 2011.08.22. 21:09

Egy neven futok,ezen ismer mindenki.Próbálok új fiókot nyitni,de az ellenőrző kód nem érkezik meg.Arra várok.

Lyonee # 2011.08.22. 20:36

Ha még mindig nem kaptad meg a jogi fórumon keresztül a postaládádba az üzenetemet, és ha nem probléma, adj meg egy olyan e-mail címet, amire írhatok, de Téged nem tudnak beazonosítani.

meglepett # 2011.08.22. 20:35

Kedves Lyonee!

Nem érkezett semmi.Én tudok Neked küldeni üzenetet?Hátha működni kezd ez a rendszer,vagy megadok egy másik címet.

Lyonee # 2011.08.22. 20:21

megint elküldtem az üzenetet

meglepett # 2011.08.22. 19:54

Kedves Lyonee!

Üzentél? Még nem kaptam meg az üzenetedet.
A regelésem megvan,de üzenet még nincs.

meglepett # 2011.08.22. 19:47

OK! Figyelek!

:-)

Lyonee # 2011.08.22. 19:36

Azt a címet figyeld, amit itt a jogi fórumon való regisztrációnál megadtál, oda üzentem. Én nem látom, ezért kell, hogy válaszoljál.

meglepett # 2011.08.22. 19:23

Kedves Lyonee!

Erre meg nem is válaszoltam:"A megállapodást jogász készítette a munkahelyeden?"

Valószínű,mert osztály működik ilyen,de több szinten is foglalkoznak vele bírálják,javasolják,eldöntik a kérdést.Én csak egy a cég által már aláírt megállapodást kaptam, hogy itt tessen aláírni.Ezért is mentem külön a határozott idejű munkaviszonyra rákérdezni,mert én nem vettem részt semmilyen szinten az elbírálási folyamatban.Velem semmit nem beszéltek meg.Ráadásul jogszabályra sincs hivatkozás.Van egy szabályzat annak megfelelően bonyolították az ügyet.Hogy az a jogszabályoknak megfelel-e,naná,hogy nekem is kell tudnom.
Pfűű!

meglepett # 2011.08.22. 19:13

Kedves Lyonee!

Nem is értem pontosan az egészet.Azzal példázta a helyzetemet,hogy,ha egy adott helyen 40 km/h sebességgel lehet csak menni és én hatvannal megyek,megbüntetnek függetlenül attól,hogy nem tudtam a korlátozásról.Szerintem nem jó példa,mert azt a táblát az orrom elé tolják,látnom kell,de nem vitatkoztam.

Nem ismerek munkajogászokat az a gond.Őt is sokadik nekifutásra találtam.Szerintem még majd most lesz divatos szakma ahogy a szénánk áll az országban...

Látom,hogy van e.mail,hol kell figyelnem?
Bocs a tájékozatlanságért,nagyon hülyén mutatkozom be. :-)

Lyonee # 2011.08.22. 18:56

meglepett!
Az ügyvéded úgy gondolja, hogy neked, mint egyszerű halandónak észre kellett volna venni azt a szakmai hibát, amit Ő, mint szakember, munkajogász sem vett észre?! Nevetséges.
Kérdezz meg másikat is.
A megállapodást jogász készítette a munkahelyeden?
Az este azt írtam neked.
"Felesleges nyugdíjszakértőhöz és nyugdíjintézethez menni. Itt van a jogszabály. Munkajogászra van szükség, aki a szerződés szövegét alaposan értelmezve meg tudja mondani, hogy van-e esély."
Írok neked e-mailt, figyeld a postád!