Beázás társasház

kati878 # 2024.11.25. 20:25

Üdv.Rendben.Szerintem sem stimmel.

Majordomus # 2024.11.25. 19:56

Itt valami nem stimmel.
A kártérítést neked kellett volna kifizetni.
Nézz utána hogy mennyit utalt a biztosító és kinek?

kati878 # 2024.11.25. 12:22

Üdv Igen küldött helyreállító csapatot.Egy vizest aki elállította az ázást.Ezt 3 napig kibontva hagyták,emiatt ázott el a padló.2 óránként 5 vödör víz jött le,a szomszéd nem volt itthon.Utána kőműves jött aki befalazta és lefestette és ő modta hogy a padlót nem rakják helyre mert azt nem fizette a biztosító. Köszönettel

Majordomus # 2024.11.23. 22:23

A közös képviselő küldött helyreállitó csapatot?

Nem létezik.
Remélem nem a közös költségböl fizette ki?

drbjozsef # 2024.11.23. 10:41

kati878,

Ha a társasházhoz tartozó vezeték hibásodott meg, akkor a társasháznak kell fizetnie a javítást, és a helyreállítást is.
Ha neked többe került, akkor azt követelheted a társasháztól, elsőre fizetési felszólítással, ha azt elutasítja a közös képviselő, akkor fizetési meghagyással, ha annak ellentmond, akkor perben.

Azért azt megjegyezném, hogy a "kb. 150000" az kevés lesz. Azt kérheted, amibe neked is került, amit igazolhatóan a meghibásodás miatt kellett javítani/cserélni, ami költséget bizonyítani tudsz számlával. Nem bemondásra megy.

kati878 # 2024.11.22. 20:55

Üdv. én nem adtam le kárigényt,a közös képviselő azt mondta hogy leadta online a neki elküldött fotóim alapján.Mondtam neki hogy a parkett is elázott a bontás után,ő a kezdődő ázás képeit küldte el a csőtörésről gondolom.Kárszakértőt nem küldött,egyből a helyreállító csapatot küldte akik elhárították a hibát és lefestették.Pénzt nem kaptam.A további károm még kb.150000 Ft(parkettcsere+tapétázás javítása)amit nem áll modjukban rendezni. Köszönettel

Majordomus # 2024.11.21. 19:18

Ez így nem kerek:
Milyen csőröl van szó.amit "betömtek".?
.
Ha be lett jelentve a kár, mikor volt kint a kárszakértő?
Mennyi a károd és mennyi pénzt kaptál?
.
Feltételezem hogy a társasháznak kollektiv biztositása van amit a közös költségből fizettek.
.
Ettől függetlenűl a kárt neked kellett volna bejelenteni fotókkal stb a társasház kötvényszámának feltüntetésével. Ezt megtetted?

kati878 # 2024.11.21. 18:15

Üdv. Az ingatlanom a társasház csövének a beázása miatt megsérült.Sérült a fal ami tapétázott volt, elázott a parketta ,valamint ingoságok is részben..A társasház vállallta a kár rendbehozatalát.A biztostítói helyszini kárfelmérés nem történt,csak online a közös képviselő által bekűldve..A cső be lett tömve és lefestették.A közös képvielő annyit mondott hogy többet nem fizet a ház biztosítója.Kérdésem az lenne hogy csak részben hozták helyre az ázást,a többi kárt nem kötelesek téríteni? És ha van kötelezettségük mi a teendő?Köszönettel

Majordomus # 2024.09.05. 17:14

Fizetési meghagyás kibocsátása a Társasház ellen.
Ha megkapják fizetni fognak mert egy per sokkal többe kerül.

netudki # 2024.09.05. 15:17

Sziasztok!
Beázás ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Ázott az alattam levő, és a közös képviselő szóbeli utasítására nálam kibontottak a falat . Nem tőlem ázott , hanem egy külső cső törött el, mely a társasház tulajdonában van . A közös képviselő azt mondta , és ezt le is írta, hogy a társasház biztosítója fedezi a kárt, ha nem , akkor a társasház .
A biztosító 70% at kifizette a karnak egy szakember ajánlata alapján .
Viszont a maradék 30%ot nem akarja kifizetni a társasház , mert közösképviselő váltás volt, és az új nem akar fizetni .
Mit tehetek? 50000 Ft-ról van szó, de nem szeretném veszni hagyni.
Előre is köszönöm a válaszokat !