Mire készül nyugdíjfronton a kormány? Maradhat-e a nők 40 éves szabálya?
http://www.napi.hu/….494482.html
Üdvözlettel Veci
Mire készül nyugdíjfronton a kormány? Maradhat-e a nők 40 éves szabálya?
http://www.napi.hu/….494482.html
Üdvözlettel Veci
Akár még az is megtörténhet, amikor ki van jelentve, hogy öregségi korhatár alatt nem lehet nyugdíjat fizetni, jövedelempótló juttatás lép a helyébe. Ezt csak egy féleképpen érti az ember. Erre vannak a kivételek. De legalább az 54 éves nyugdíjat kap a vele járó kedvezményekkel még 10 évig, mint korhatár alatti. Az 59-60 éves meg jövedelempótlós lesz. Nekem is van egy sanda gyanúm, hogy ez teljesen nem tartható fenn, az óriási feszültséget is jelenthetne.
Üdvözlettel Veci
http://www.fn.hu/…r_nyugdijon/ Érdemes elolvasni! Ezek szerint nincs "biztonságban" a Nők negyven éves nyugdija sem !!!
Kedves Fórumozók!
Nem feledkeztem meg Rólatok,csak egyelőre nem történik semmi.Az ügyvédem még nem fordult bírósághoz,kedden mondja meg,mikor írja meg a beadványt.Járom ezt a nagyon méltatlan utat.Regisztrált munkanélküli vagyok több mint 38 év munkaviszonnyal.Nem kívánom senkinek ezt az érzést.Kérdezték,milyen munkát vállalnék.Én nekem mindegy az is, ha krumplit kell pucolni,csak ülve lehessen,mert állni,menni nagyon nehezen tudok.
Félek,sehová sem fogok kelleni.
Kérlek, drukkoljatok nekem továbbra is!
üdv:meglepett
A rokkantsági topicban mókus123 a tervezet egy részét táblázatosan belinkelte:
http://szoli.eu/…indokaik.doc
korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Veci
Én is ezt gondoltam, és az "nem".
Maga a rögzítés lehetősége 2011. végén mit takar?
Korall54
IGEN!
Mindig a középső vonatkozik a civilekre.
Üdvözlettel Veci
Veci
A kormányhatározat "1. tételének" a végétől vissza a harmadik pont:
"2011. végén lehetőség van a jogosultságok rögzítésére
Igen
Nem
Nem"
(A második nem válasz vonatkozik a civil korai nyd-akra)
Szerinted ez mit akar jelenteni?
Üdv: Korall
Kedves Gabusch ! Jövedelempótló támogatott? Nagyon nem jól hangzik,mondhatnám azt is,hogy piszkos @arul hangzik!Az előrehozott nyugdij,a csökkentett előrehozott,ill.a korkedvezményes nyugdij, a hosszú szolgálati idő elismerése,itt már amúgy sem fiatal az ember!Ezt megalázó lesz úgy hivni,hogy jövedelempótló juttatásban lévő ember és a kedvezmények megvonása,ill. az évenkénti emelése is az!Megalázó.gusztustalan,érthetetlen,értelmetlen!És kik miatt történt mind ez,honnan indult ki az egész ?????
Gabusch , valahol azt olvastam ,h azokat se fogják jövedelem nélkül hagyni, akiknek nem sikerült munkával éveket szerezniük ! Azokat hogyan fogják majd nevezni ? V, azokat fogják hagyni éhen pusztulni, aki dolgozott egy életen át, de ma már 50akárhány évesen nem kap munkát, a nyd-tól még odébb van, mivel mindíg odébb lökdösik az orra előtt , ha már elérne egy korhatárt ?!
Korall54
(aki ugyan 53)
Nem akarom túlnyihogni,de ez a napi cuki volt:-)
Ebben a hosszan tartó uborkaszezonban tennünk kell azért, hogy a hét leglátogatottabb/legnépszerűbb fóruma maradjon az előrehozott.
Az őszi 59 éves lányokat azért irígylem.Nekik még megadatik az,hogy 1-2 hónapig nyugdíjasok legyenek.
Veci
Ha januártól megkérdezik Tőled bárhol,hogy mivel is foglalkozol? Mit válaszolsz majd? Mit lehet szerintetek erre válaszolni?
Üdv:gabusch53
gabusch
Tartsál ki, kúráld magad, gyűjtsél szorgalmasan gyógyfüveket, erősítsd az immunrendszeredet, mert a műtétig (a törvény megszületéséig)nagy szükség lesz rá. Addig még ki tudja, milyen allergének és vírusok fognak kiszivárogni. Széll Kálmi óta tudjuk, hogy 2012. jan.1-től mit és hogyan nem lehet nyd-ügyben, de azt, hogy mit és hogyan lehet, nem tudjuk. Ma szept. 3-a van, addig még 4 hónap van hátra, minek sietni a tv-nyel. Tudod, aki kíváncsi, hamar megöregszik.No, annyira azért nem, hogy hipp-hopp, csak úgy egyszerűen egy világos áttekinthető egységes nyd-rendszer szerint nyd-ba mehessen. Ezzel szemben olyan megnyugtató, hogy azt már tudjuk, mennyi lesz 2 év múlva a pedagógusok bére és még sorolhatnám.
A végén még az lesz igaz, amit a tavasszal írtam: Szilveszterkor az utolsó gong felcsendülésekor lesz csak biztos információnk, hogy mi a törvény 2012. jan. 1-én 00:01-kor.
Üdv: három hónappal idősebb "előrehozott" állatorvosi lónővéred, nyihahaaaaa
http://www.nepszava.hu/…/article.php?…
Precíz,gondos,átgondolt,megfontolt,szakértőkkel egyeztetett(akik ugyan "őrültség"nek tartják,de sebaj)
=nyugdíjreform
Üdv.
gabusch53
hars52
(csak Neked és csak ma)
Én a tipikus "előrehozott" állatorvosi ló vagyok,akinél minden tünet fellelhető:
1)53-júniusi
2)nappali diplomás,40év szolg.idő kipipálva..
3)2010.aug.9-n figyeltem fel először a médiákra ami szerint a nők a 40 év szolg.idő után..
4)2010.november idusán fogtam először a padlót:mi szerint nem a szolg.idő,hanem a jogviszony=kipipálva= az egyik fülem már besüketült
5)2011 február ? Széll Kálmi a másik fülemet is befogta
6)2011.június 26..kiszivárgó tervezet..na erre már kezdtem a parlagfüvelést és a szemem is viszketett..
7)2011.aug.31.kormányhatározat..mit is mondjak ? felülfertőződtem..már köhögök/csaholok..
Látom a baromságokat.. én is ollóztam a pályázataimkor sokat,de az nem egy ország egységes nyugdíjrendszerről szólt:-(
üdvgabusch
Tőletek én sem értem sokkal jobban.
A rendőröknek a ma még hatályos tv. szerint az öregségi nyugdíjkorhatár 62-5=57 év, ezért maradhatnak az 57 év felettiek nyugdíjba. 2012-től viszont rájuk is az irányadó öregségi nyugdíkorhatár vonatkozik, ha ezt öntik törvénybe.
A vállalkozás mellett ebben az anyagban az áll, hogy szüneteltetni kell a jövedelempótló juttatást, Egyébként a vállalkozás témájában nincs tapasztalatom
Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötteknek a "tervezet" szerint nem lenne keresetkorlát.
Ha rokkantnyugdíjra találunk valamit kiírjuk.
Üdvözlettel Veci
Tőletek én sem értem sokkal jobban.
A rendőröknek a ma még hatályos tv. szerint az öregségi nyugdíjkorhatár 62-5=57 év, ezért maradhatnak az 57 év felettiek nyugdíjba. 2012-től viszont rájuk is az irányadó öregségi nyugdíkorhatár vonatkozik, ha ezt öntik törvénybe.
A vállalkozás mellett ebben az anyagban az áll, hogy szüneteltetni kell a jövedelempótló juttatást, Egyébként a vállalkozás témájában nincs tapasztalatom
Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötteknek a "tervezet" szerint nem lenne keresetkorlát.
Ha rokkantnyugdíjra találunk valamit kiírjuk.
Üdvözlettel Veci
digiteye!
No pont ez az, amit én sem értek.
Aki kft. vagy bt. tag és nem dolgozik benne, csak az osztalékot veszi fel évente, azt ez nem érintheti. Viszont egy benne dolgozó egyéni vállalkozó elveszti a jöv.pótlót, ha 2012-től továbbra is dolgozna?
üdv:Zsuzsa
Sitimaci, lehet , h ők se értik. Ahogy ez az egész indult, még a végén a rendőröknek marad a lehetőség, mi meg jól pofára estünk . Nincs még egy ilyen hibbant ország !!
Rosszul kérdeztem! Tehát vállalkozó 2012-től a jöv.pótló mellett egyáltalán nem vállalkozhat, mert különben nem kapja a jöv.pótlót?
üdv: Zsuzsa
Kedves Veci!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, szerinted az öregségi nyugdíjban levők továbbra is jövedelemkorlát nélkül dolgozhatnak?
Akkor pl: aki előrehozott nyugdíj (jöv.pótló) mellett vállalkozik, arra 2012-től nem vonatkozik keresetkorlát? Hiszen neki a vállalkozói kivét a saját munkájának a bére. No ezt én végképp nem értem.
hars52
Nem jól olvastad, ezt értelmezte digiteye is!
http://www.facebook.com/…fodor/kormányhatározat-a-nyugdíjakról-2-rész/279148498766053
2.4. Munkavégzés jövedelempótló juttatás és szolgálati járandóság mellett
„- A hatályos szabályozás szerint a korhatár előtti nyugdíjban részesülők a korhatár betöltéséig csak akkor kaphatják meg a nyugdíjukat, ha a nyugdíj melletti munkavégzésből származó jövedelmük a minimálbér 18-szorosát, 2011-ben az 1 404 000 Ft-ot nem haladja meg, feltéve, hogy 2007 után mentek nyugdíjba. A javaslat ezt kívánja fenntartani azzal, hogy a szabály a 2008 előtt nyugdíjba vonultakra is vonatkozzon. A korlátozás kiterjesztéséhez legalább fél év felkészülési idő szükséges. A jövedelempótló juttatásban részesülő személy szolgálati, kormánytisztviselői, köztisztviselői, közalkalmazotti vagy közigazgatási szervnél munkaviszonyban csak akkor foglalkoztatható, ha kéri arra az időre a jövedelempótló juttatás folyósításának felfüggesztését. Ezzel kapcsolatban a KIM jelezte, hogy aggályos lehet a köz-, illetve magánszférában történő munkavállalás megkülönböztetése.
Mivel ez július 12-i "előterjesztés", a korábban olvasotthoz a munkavégzési lehetőségben van változás, a korábbi egyáltalán nem "engedett" lehetőséget a jövedelempótló juttatás folyósítása mellett dolgozni (mostani a versenyszérában enged csak, de ennek a KIM aggályosságát felveti).
Változást látok abban is, hogy a 2008 előtti nyugdíjba vonulókra is vonatkozna a keresetkorlát (a szolgálati nyugdíjasok esetében is).
Üdvözlettel Veci
"A civil korai nyugdíjakra vonatkozó javaslat a Belügyminisztériummal folytatott egyeztetés követően az egységesség érdekében annyiban módosult, hogy a jövedelempótló juttatás folyósítása mellett a versenyszférában munka végezhető, de ha az éves jövedelem meghaladja a minimálbér 18-szorosát, a jövedelempótló juttatás folyósítását az év hátralévő részére fel kell függeszteni. Ez a tilalom – szemben a hatályos szabályokkal – kiterjedne a 2007 előtt nyugdíjba vonultakra is."
Kedves digiteye!
Hát szerintem akik 2007 előtt nyugdíjba mentek azok mostanság, vagy jövőre már biztos elérik az öregségi nyugdíjkorhatárt.Tehát én ezt úgy értelmezem, hogy egy nyugdíjas sem dolgozhat a jövedelemhatáron felül.
A további részt a vállalkozókról én sem értem teljesen. De talán arra gondolnak,hogy eddig a kiegészítő (nyugdíjas) vállalkozónak, ha nem volt vállalkozói kivét, sem szja-t, sem járulékot nem kellet fizetni, lehet, hogy a jövedelempótlóval másképp lesz. De ebben nem vagyok biztos.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |