Tisztel címzett!
A kérdésem a 2018.évi CXIV. törvény alkalmazásával kapcsolatban felmerülő problémámra szeretnék választ kérni.
A munkáltatónál 1982.július 15-től dolgoztam folyamatosan közalkalmazottként.
A közalkalmazotti 25 illetve 30 év után megkaptam a jubileumi jutalmat. A fenti törvény szerint 2019.01.01- napjától a közalkalmazotti jogviszony átalakult honvédelmi alkalmazotti jogviszonnyá visszamenőlegesen. A 2018.évi CXIV. törvény 78. § ( 2 ) bekezdés c) pontja már 25 illetve 35 illetve 40 év honvédelmi alkalmazott jogviszony után határozza meg a jubileumi jutalom esedékességét.
Kérdésem arra irányul hogy nekem 37 év honvédelmi alkalmazottként elismert jogviszonyom van a 35.év utáni jubileumra jogosult vagyok-e?
A kérdésem azért merült fel mivel annak a munkavállalónak akinek 34 év 10 hónap közalkalmazotti jogviszonyát ismerik el honvédelmi alkalmazotti jogviszonynak neki a 35. év betöltése után jár a 2018.évi CXIV. törvény 78. § ( 2 ) bekezdés c) pontja szerint jubileumi jutalom.
11. A honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban töltött idő számítása
83. § (1) E törvény alkalmazásakor honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
- a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban,
közalkalmazotti jogviszonyban, valamint ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban eltöltött időt,
várom válaszát