:-)!akkor vissza mek 1-2 hétre és fölmondok....
az ugy korrekt...
határozott idejű szerződés, felmondás
Határozott idejű szerződést nem lehet rendes felmondással megszüntetni.
Akkor hogyan lehet?
A határozott idejű szerződést sem a munkáltató, sem a munkavállaló nem mondhatja fel rendes felmondással, így annak sincs értelme, hogy a munkáltató tudja, hogy nem fog visszavenni, abban az esetben neki kellene egy csomó pénzt fizetni.
És azért szerencsére mert ezzel a csalásoddal közalkalmazottként engem akartál meglopni, meg mindazokat, akik a fizetésedet az adójukkal finanszírozzák.
És remélem, hogy igenis fogsz fizetni, remélem, hogy nem hagyják, hogy befizetett adónk kárba vesszen.
Az egyetlen lehetséges megoldás a közös megegyezés, csak nem tudom minek menne bele a munkáltatód, ha szükség volna rád, és már kifizette a nyarat, és a szerződésszegésed esetén esetleg a neked kifizetett bruttó összegnél is nagyobb kártérítést kaphat.
boccsa,de nem vok közalkalmazott.ez egy magánovoda.csak a juliusi fizut adták ide...kizsákmányolják itt ott az embert.baromi kevés a fizu..ezért kell lépnem..és már meguntam
Szerintem a magánóvodák ugyanúgy fejkvótát kapnak az államtól, mint az önkormányzatiak, de mindegy. A jogi helyzeten nem változtat.
nyugodj meg nem téged akartalak meglopni és azokat sem akik az adójukkal finanszirozzák az én fizumat,mivel nem ők finanszirozzák.én start kártyával foglalkoztatott emberke vok,aki után elég szépen kap az ovi,nekem meg dobnak 1 jelentéktelen összeget...mind1.ezen a helyen állandóan cserélődnek az alkalmazottak...sajnos kihasználják az emebrek jóhiszeműségét.
Drága Moycica!
Hát akkor kit szerettél volna meglopni?
Esetleg megírnád, hogy melyik az a csúnya ovoda, ahol kizsákmányolják a szegény óvónéniket?
Goodwitch
senkit nem akrtam és nem is fogok meglopni.ez frankon járt nekem...szerintem:-DD!
Igazad van, ez csalás, nem lopás.
Goodwitch
Van különbség :-D
A munkáltatód is ezt fogja mondani mikor a hátralévő időre jutó bért követeli rajtad : Mert nekem ez jár ! És még igaza is lesz.
Büntetési tételben nincs.
Értéktől függően 2 vagy 3 évig terjedő szabadságvesztés járhat mindkettőért a te esetedben.
Goodwitch
huh de befeszült mindenki...szabadságvesztés:-O!nincs ilyenekre időm....akkor vissza megyek egy hónapra bemondom az unalmast,fölmondok,letöltöm a fölmondási időt és hhááhhháá....nem lesz szabadságvesztés:-D!
Nem figyelsz: „Határozott idejű szerződést nem lehet rendes felmondással megszüntetni.”
És persze a start kártyára adott pénzt, meg az állam által az ovinak dobott pénz a levegőből van, nem az én adómból, meg azokéból, akik még fizetnek, és akiket te épp meglopsz. Mert ez neked jár. remélem, hogy amikor majd betörnek hozzád, vagy ellopják az autódat, vagy átvernek, akkor is ilyen megértő leszel a csalóval, tolvajjal, mint amilyen most magaddal vagy, hiszen ők is csak úgy gondolják, az nekik jár.
Ésd nem tudom mit nem lehet azon érteni, hogy nem lehet fölmondani, tehát felmondási idő sincs. nem mehetsz el egyoldalúan a szerződés lejáratáig, ha mégis elmennél, nem kevés kártérítést kell fizetned.
és akkor mért irják bele hogy fölmondási idő 14nap...nah ezt már ne mvágom...
Mert annyira csúnyákok, hogy jogász megkérdezése nélkül írnak munkaszerződést, mert ezen is spórolnak.
Ezt a részt nyugodtan húzd ki a szerződésből. Tévedésből van ott.
Goodwitch
azt egyszerűen nem tudom elhinni,hogy nem lehet fölmondani vagy tiplizni onnan....:-S!akkor ki kell rugatni magamat:-D....
Sziasztok! Tanár vagyok. 1992. júlisu 1-jét megelőzően egy ÁFÉSZ-nél dolgoztam 2 évig, onnan áthelyezéssel mentem egy iskolába, ahol 10 hónapig voltam,mert felvettek a tanítóképzőbe. A főiskola után 1980. aug.- 2008. június 30-ig tanítottam, amikoris létszámleépítésre hivatkozással felmentettek. Kérdésem, hogy a közalkalmazott jogviszonyomba beszámít-e az ÁFÉSZ-nél töltött 2 év a jubileumi idő számításához.( Akkor meglenne a 30 év közalkalmazotti joviszony a jubileumi jutalomhoz.) Szerintetek?
Megtaláltam a szerződést!
Idézném:
A munkaviszony megszűnése
A MUNKAVISZONY KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL SZÜNTETHETŐ MEG!
Itt teljesen beparáztattak a kedves segítségnyújtók,hogy 2-3 év börtön....pénzbírság...nem lehet fölbontani a szerződést...
De csak megtaláltam..
KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT!
Nem nagyon figyelsz ránk, nézd csak meg mit írtam: "Az egyetlen lehetséges megoldás a közös megegyezés..."
Csak ugye ebben benne van az is, hogy a munkáltatódnak bele kell egyeznie. És miért tenné, ha egyébként szerződésszegésed miatt hatalmas pénzeket vehet le rólad?
A csalás, és a büntetőügy nem szerződésszegés, hanem a a csalás célzata miatt került elő, ugyanis saját bevallásod szerint csak azért írtad alá a határozott idejű szerződést, hogy kicsald a nyári fizetést, azt teljesíteni soha nem állt szándékodban. Ez már bűncselekmény.
unicum, nem sajnos nem számít bele.
Igazából én is így gondolom, de higgyétek el, az egyik ügyvéd szerint igen, a másik szerint nem. Még az foglalkoztat egy kicsit, hogy volt valami olyan kikötés, ha áthelyezéssel ment a nem közalkalmazotti munkaviszonyból - 1992 előtt - közalkalmazottiba, akkor beszámították. Jól emlékszem erre?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02