Ancsi76
Sajnos nem is voltak kötelesek hosszabbítani, ezzel sokat tenni nem tudsz.
Ancsi76
Sajnos nem is voltak kötelesek hosszabbítani, ezzel sokat tenni nem tudsz.
Szép napot Mindenkinek!
Röviden a történetem: Egy Budapesti kórházban dolgoztam 2012 április óta határozott idejű szerződéssel tudtak csak felvenni de ígéretet kaptam, hogy véglegesítenek a próbaidő után. Közben Ápolási igazgató csere volt. És persze nem történt véglegesítés. Én is elmentem sajna efelett teltek a hónapok és hihetetlen meglepetésként ért 37 évesen hogy babát várok hisz azt mondták nekem nem lehet. Persze rögtön az volt hogy mindenáron de megtartom. Közöltem a munkáltatómmal (sajnos) hogy kismama vagyok de nem szeretnék táppénzre menni hanem csak könnyitek munkát szeretnék kérni, amit meg is kaptam. Egyszer csak behívott a főnővér hogy ő ugyan megírta az ápolási igazgató asszonynak, hogy meghosszabbítja a szerződésem vagyis átrak egy másik állásra mert amin én vagyok az egy kismamáé akinek 2013 07.08 án lejár a gyes és szeretne visszajönni, de az mivel tudta hogy kismama vagyok vissza dobta a papírt és azt mondta írja meg újra hogy nem áll módjában meghosszabbítani a szerződésem . Ekkor 2 kérvényt is írtam az igazgatás felé hogy 20 hetes vagyok és kérném hogy legalább a szülésig had maradjak a kórház dolgozója. Válasz írásban nem jött semmi és szóban is annyit mondott nem áll módjában és pont.Persze azóta is folyamatos nővérhiány ill felvétel van a kórházban.Így sajna
2013 07.08 án leszámoltam és most 1 hónapig sehol nem tudok jelentkezni mert ha most elmegyek munkanélkülire pont szülésre nem leszek biztosított. És persze munkát se kapok sehol mert már látszik a terhességem. Köszönöm hogy, leírhattam,és kérem ha jogilag valamit tudnának segíteni azt nagyon megköszönném.Üdv egy kismama.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a határozott idejű szerződésben meghatározott kötelezően ledolgozandó óraszámot nem tudom a szerződés időtartamáig ledolgozni, mert nem biztosítanak munkalehetőséget, akkor mi történik?
Lehet -e valamilyen kártérítést kérni az elvesztegetett idő miatt, hogy hetekig csak arra várok, hogy hívjanak mikor kell menni dolglozni, de nem történik semmi.
Tisztelt tanácsadó!
Ma felmondtam a munkahelyemen, mert hirtelen elköltöztem és nem tudok bejárni 1 hét felmondási időt kaptam, de sajnos nem tudom megoldani a bejárást.. de ettől nem tekintenek el hogy ezt az egy hetet oda adják. Először szabadságot mondtak mivel ugye nem tudok bejárni, de a műszakvezetőm ezt nem engedi és mindenképp le kell dolgoznom. Pedig az idei szabadságomból 2 napot adtak eddig ki a többit nem. Mérgemben arra is gondoltam hogy egyszerűen nem megyek be, de akkor igazolatlant kapom és ha jól tudom 3 igazolatlan napért fegyelmi jár és kirúghatnak. De a fegyelmit nem szeretném megkapni. Tanácstalan vagyok nem tudok hogy bemenni holnap, de erre azt a választ kaptam oldjam meg. Mit tudnék esetleg tenni?
Válaszát előre is köszönöm!
Köszönöm a választ.
Azonban érdekelne még, hogy ha a munkáltató nem megy bele a közös megegyezéssel való felmondásba, akkor milyen lehetőség van még a szerződés megszüntetésére?
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Ügyvéd Úr
Közalkalmazottként dolgozom és határozott idejű szerződésem van. Fel szeretnék mondani a munkahelyemen. Jogszabály alapján ezt megtehetem közös megegyezéssel, vagy pedig rendkívüli felmondással, amihez szükséges indokolni a felmondásom. Ezzel az indoklással kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy mennyire megtámadható a munkáltató részéről. Röviden az indokom a jobb karrierlehetőség és jobb juttatás lenne a leendő munkahelyemen. Megállja ez a helyét egy rendkívüli felmondás okaként?
Esetleg a közös megegyezésen és a rendkívüli felmondáson kívül van más lehetőség is a határozott idejű szerződésem felmondására?
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelt szerkesztőség!
Elég régi a bejegyzés a témában, és emaitt szeretném kérdezni, hogy ez még így van-e:
Mi történik, ha valakinek a TGYÁS igénylése előtt szűnik meg a biztosítási jogviszonya?
Ha az igénylés előtt maximum 42 nappal szűnik meg, akkor nem veszti el a jogosultságát: igényelhet TGYÁS-t, s utána GYED-et.
Ha ebbe az intervallumba nem esik bele, akkor is van még további lehetőség arra, hogy ne veszítse el ezt az igen értékes jogosultságot, ugyanis a törvény értelmében, ha meg is szűnik a biztosítási jogviszony, s eltelik a 42 nap, ha utána valaki táppénzen (vagy baleseti táppénzen) van, akkor megmarad a jogosultság. Táppénzre kerülhet pl. valaki ezért is, mert veszélyeztetett terhesnek nyilvánítja az orvos. Ha véget ér a táppénz, baleseti táppénz időszaka, utána még 28 napot ad a törvény arra, hogy megmaradjon a jogosultság. TGYÁS-t igényelni pedig nemcsak a szülés napjától, hanem a szülés várható napját megelőző 4 héttel korábban is lehet.
Így lehet tehát ebben az esetben megtoldani azt az időszakot, míg jogosult marad valaki a TGYÁS-ra:
biztosítási jogviszony vége+42 nap
ha táppénzen van (baleseti táppénz) – akkor ez az időszak is hozzáadódik
végetér, akkor még 28 napig igényelheti a TGYÁS-t.
Legközelebb olvasd el (és értelmezd) mit is írsz alá. Remélem nem húsz év a határozott idő.
Köszönöm a válaszokat, úgy látom csak a közös megyegyezés marad.
Közös megállapodással bármilyen szerződés megszüntethető.
Köszönöm a gyors válaszát! Ez mondhatni nem túl jó hír számomra.
A szerződésben, le van írva, hogy rendelkezésre kell állnom 8-tól 17 óráig. De erre nincs meghatározva díj, csak a munkavégzésre.
Akkor még közös megállapodással sem lehet felmondani? Csak szerződés módosítással pl., mert arra van lehetőség, ha mindkét fél aláírja természetesen.
És nincs semmi a felmondás lehetőségéről? Akkor a vállalkozó tulajdonképpen nem is mondhatja fel.
De miért lenne akadálya a munkaviszony a vállalkozói szerződés fennmaradásának?
Tisztel Ügyvéd Úr!
A szerződésem pontos megnevezése:
Vállalkozói szerződés hardver eszközök hibaelhárítására
Amit előbb elfelejtettem megemlíteni, hogy teljesítmény alapú a bérezésem, azaz ha nincs munka akkor nincs fizetés. Bár ilyen még nem fordult elő szerencsére.
Amiért szeretném felmondani a jelenlegi szerződésem, az egy jobb ajánlat, határozatlan időre szóló munkaviszonnyal.
Milyen szerződés?
Tisztelt Jogi Fórum!
Azt szeretném kérdezni, hogy egyéni vállalkozóként milyen módon, mennyi idő alatt mondhatok fel, ha a szerződésem határozott idejű, és az csak az "Azonnali hatályú felmondást részletezi", miszerint:
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Tanácsért szeretnék Önhöz fordulni.
KB 7 hetes kismama vagyok. Havi szerződéses munkát vállaltam ami április 18.án jár le. Több mint egy éve helyezkedtem el az érintett céghez. Sajnos veszélyeztett kismamaként nem vállalhatok további munkát.
Kérdésem a következő lenne: Egyedül álló anya vagyok, táppénzre a szerződésem megszünése után nem vagyok jogosult? Hallottam, hogy az álláskeresői támogatásra 90 napig jogosult lennék. Utána milyen lehetőségek állnának rendelkezésemre? Olyan kilátástalan helyzetnek érzem...
Ha a TB-t nem tudom fizetni,mivel nem lesz miből a szülés levezetéséért és korházi ellátásért kell fizetnem? Gyes járni fog ezek után? Kérem segitsenek, annyira elvagyok keseredve.
Köszönöm előre is a segitséget
Nincs ott valami megszüntető feltétel? X.Y. fizetés nélküli szabadsága?
Tisztelt Jogi Fórum!
Határozott szerződésemben ez áll: 2013.01.01 - legfeljebb 2013.12.31 -ig.
A legfeljebb szó miatt ez idő alatt felmondhatnak nekem?
tisztelettel: egy aggodó
Tisztelettel!
A határozott idejű szerződésem lejár 2013.február 23-án. Meddig kell oda adniuk a kiléptető papírokat, pénteken 22-én már követelhetem?
Ha lejár 23-án, kérhetik hogy töltsek le felmondási időt?
Ez közös megegyezésű munkaviszony megszűntetés lesz?
A február 23 az szombat? előtte kell jelentkeznem a munkanélküli központban vagy elég hétfőn?
Közös megegyezésű megszüntetésnél jár munkanélküli segély?
90 napig kapom fixen a bruttó bérem 60%-át ügye?
Válaszukat előre is köszönöm, nagyon hálás vagyok érte
Üdv
Ödön
Pontosabban: nincs benne expressis verbis ez a szabály. De a 44. § miatt a "továbbdolgozás" jogkövetkezménye ugyanaz, mint korábban volt.
Pedig az új Mt. szerint tényleg nem alakul át határozatlan idejűvé a továbbfoglalkoztatással a határozott idejű munkaszerződés.
Archivum, ez megint egy olyan féligazság, amely már inkább hazugság. (Vagy tévedés.)
Aláírtad az újabb határozott idejű szerződést?
Hadda, ki tudod tölteni. Legfeljebb nem dolgozol - de az idő az telik.
Tisztelt Jogi Fórum!
Határozott idejű szerződéssel foglakoztatott a munkahelyem, ami 2012.XII.31-én lejárt.
Az új szerződésem 2013.I.1-től 2013.II.28-ig szól, amit
2013.I.22-én kaptam kézhez.
Arra a kérdésemre, hogy miután nem kaptam meg 2-án az új
szerződést nem kellet volna-e határozatlan idejűvé válnia, azt a választ kaptam, hogy az új Munka Törvényköny ezt a szabályt megváltoztatta.
Kérem segítségüket abban, hogy ez tényleg így van-e?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |