Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Túlélő # 2011.03.21. 15:16

Üdv Mindenkinek!
Ma értem haza a szanatóriumból.Ott sajnos nem volt net,de gyorsan beleolvastam az írásaitokba.Látom semmi nem változott.Felőlem lenyomozhatják IP cím alapjána nevem stb....Én a végsőkig elmegyek.Határon túlra is.Nekem sem fogadták el az ig,szakértő véleményét,mert 56%állapított meg.A "kedves dr.nő"? pedig nem írt % az aszthmámhoz.Az agyi infarctushoz sem,mint ahogy a 4 gerincsérvhez és a depresszióhoz sem.A mostani és az akkori tüdőgondozói leleteim alapján középsúlyos a tüdőbetegségem/12 éve vagyok asthmás/ez alhangon min 30% egészségkárosodás.Összesen 34% kaptam.Hol a többi % nem fért rá a papírra????
Egyébként voltam már igazságügyi orvosszakértői intézetben is.Ott speciel csak a vérnyomásom mérték meg.Vizsgálat semmi.
vbartamonika!Te voltál már? hol tartasz?
Most várom a vizsgálat eredményét,vagy időpontot a 3.tárgyalásra.Nem tudom követni,hogy mi a következő lépés.Valami ötlet valakinek?

perszepolisz # 2011.03.21. 15:22

Sziasztok

Azt szertném tudni, hogy rendszeres szociális járadék igényléséhez a munkanélküli járadék, felfüggesztése elég-e? Vagy meg kell azt szüntetni.
Bevallom addig amíg nincs a kezemben a rendszeres szociális járadék első szelvénye nem akarom a munkanélkülimet megszüntetni.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.22. 06:25

Szia Túlélő!

Őrülök hogy haza értél .Én még mindig parkoló állásban vagyok betelefonáltam a bíróságra ott kedvesen útbaigazított a hölgy elővette az aktámat is.Mondtam mivel két hónapja elmúlt a második tárgyalásnak és még nincs semmi hír a kirendelt újabb szakértőnek .

Ekkor ő elmondta mivel újabb helyzet van evvel az új szervvel ami lett Kormányhívatali...ezért meg kell ott is várni a határ időt, hogy ők is felebeznek e és majd ezután kapok értesítést én sorra halom ismerősöktől már jóval utánam indultak és végeztek is az ügyükkel ez van aki peches az mindenben az .Így várok türelemmel de nem tudom meddig bírja az ember...

kobeka # 2011.03.22. 11:38

Úgy tűnik nekünk betegeknek és rokkantaknak kell megmagyarázni a „nagyvonalú ellátást nyújtó államnak”, hogy miért nem halunk ki.

http://www.vg.hu/…llani-343959

jácintka # 2011.03.22. 13:08

Ripacs!
Tavaly előtt voltam vizsgálton, h azt annk lehet nevezni !
Olyan lekezelően beszélt Dr- nak nevezett valaki, hogy én rá kérdeztem milenne ha az én kis táskámb egy hanfelvevő készülék lenne.
Válasz " Na és " !!!!!
Ezeknek teljesen mindegy ! Lényeg az hogy meg alázhatnak embereket mig azok akiknek az OSZI- ORSZI rátette a pecsétet, hogy rokkantak sőt véglegesítették öket az elmúlt 20-21 évben .Ennek mi az igzán betegek esszük ha van mit - látjuk a kárát.
Számok hamísitás megy ezt már mindenki tudj ki ide be nézett és be leolvasott.
Hiába írunk ide vagy oda. Legyen az Orbán vagy bármelyik minisztere , nem válaszolnak vagy ha igen abba nincs köszönet.
Semmit nem tesznek azért , hogy a ORSZI kis írattárából ki turkálják véglegesitett rokkantkat.
Vagy a másik falvakat és városokat kellene megnézni ahól tömegével vannak rokkantak .N ezekre kik is tették rá a pecsétet!
Le söpörnek és söpörtek nagytekintélyű szakorvosok szakvéleményeit akik a mag szakterületén is világ vagy Európai hírüek.
De van e egy ORSZI " orvos " ki világhírű valamibe?
Taalán abb , hogy módszeresen dobálta és dobálja ki ténylegesen beteg embereket.
Meg kell nézni a temetőket, tegnap voltam kint szüleimnél.Friss 47 , 56, 58. Szinte mindegyik aaz ötvenhez közel és 60 környékén hunyt el.
Tiszta nyereség az államnak . Nem kell nyugdíjat fizetni !
Elnézést a félre ütögetésekért ,de nagyon fájnaak az újjaim !

bartuska # 2011.03.22. 16:25

Kedves Sorstársaim!
Azért írok, mert szeretném elujságolni nektek,hogy nagy öröm ért!
Most kaptam meg a hivatalos értesítést: visszaadták a 67%-ot, és a következő felülvizsgálat időpontja 3 év múlva lesz!!!
Ha esetleg emlékszik valaki,anno írtam,hogy decemberben a soros felülvizsgálaton elvették és a százalékot 44-re csökkentették.
Természetesen fellebbeztem!!!
Februárban voltam másodfokon Miskolcon!
Rettenetesen féltem,az itt olvasottak alapján, meg ismerősök beszámolóit hallva már felkészültem a legrosszabbra!
De már ott kellemes meglepetésben volt részem, mert a "Doki bácsi" emberi lényként kezelt,alaposan megvizsgált és még szóba is állt velem!
Teljesen úgy tűnt ,odafigyelt arra amit mondtam , kérdezett és a választ is megvárta...
Nagy dolgok ezek,bármíly furcsának is tűnik!
Sajnos előtte csak negatív tapasztalataim voltak!!!
Szóval azóta reménykedve vártam az eredményt, amely eldönti a további sorsomat!
57 évesen,12 féle betegséggel, 15 év rokkantság után ,ugyanis sehol nem tudtam volna elhelyezkedni és mivel egyedülálló vagyok a 28 ezer forint kb.3 csekkre lett volna elég.../a 8-ból/.
Szóval Kedveseim sose adjátok fel!!!
A végsőkig kűzdeni kell, mert ami most szegény "kishazánkban" zajlik az bújtatott népirtás!!!
A rokkantak és a nyugdíjasok az egyes számú közellenség!
Nagyon remélem, hogy talán észhez térnek az "illetékesek"...
Nektek szívből kívánok jó egészséget,kitartást és sok sikert!!!

botty # 2011.03.22. 17:19

Szép estét mindenkinek! Régóta látogatója vagyok oldalatoknak! Nagyon tetszik a vélemény nyilvánításotok, őszinteségből kiválóak vagytok! Én is leszázalékolt vagyok, de május 10-től előrehozott nyugdíjba megyek!
Most kórházba voltam és hallottam a hírt, ami nem tudom igaz vagy nem, ezért kérem a segítségeteket! Mi igaz abból, hogy aki 50-70 %-os rokkant és dolgozik mellette, megszüntetik részükre a 15 nap betegszabadságot. Tehát táppénz nem jár, és most ez a kedvezmény is elveszik? Aki tud kérem segítsen hogy igaz-e a hír! Előre is köszi az információt.

keke1 # 2011.03.22. 22:58

Jácintka!

Én ugy halottam,mindenkit behivnak,a véglegesitetteket is,és csak 67%-tol lehet valaki rokkant nyugdijjas az új világban.
Szerintem az álrokkantak nem fogják meguszni,ha nem lettek időközben valóban betegek.
Mellesleg sok igazán beteg embert is vissza fognak minősiteni,a fünyiró elve alapján.

louloudaki # 2011.03.23. 07:40

Tisztelt Szakértők!
Újra felteszem kérdésem, hátha most majd látja valaki aki tud rá válaszolni, nagyon fontos lenne.
Kérdésem az lenne, hogy egy 1956-ban született hölgy aki rokkantnyugdíjas és ez év februárjában véglegesítve lett, vállalhat-e 4 órás állást (minimálbér feléért, telefonos ügyeletet tart) anélkül, hogy elveszítené a rokkantnyugdíját. A határozaton az szerepel, hogy: „rehabilitáció nélkül nem foglalkoztatható, de rehabilitációja nem javasolt“.
Előre is köszönöm a választ, szép napot mindenkinek!

kobeka # 2011.03.23. 22:18

louloudaki

ezt olvasd el.

http://www.afsz.hu/engine.aspx?…

a keresetkorlátra figyelni kell

http://orszi.hu/index.php?…

Veci # 2011.03.24. 10:34

louloudaki
A rokkantnyugdíjas úgy dolgozhat a r.nyugdíj folyósítása mellett (III. rokkantsági csoport esetén), hogy a 6 egymást követő hónap bruttó átlagkeresete ne haladja meg a rokkantnyugdíj kétszeresét, ha ez nem éri el a minimálbért, akkor az a keresethatár. Ez a 2008-tól rokkantak esetében igaz, az előtte lévőknél
ITT olvasd el a tájékoztatót (nyisd meg) a 2. oldlon:
http://www.onyf.hu/index.php?…
VAGY itt:
http://www.onyf.hu/index.php?…
Ha rendszeres szociális járadék, vagy átmeneti járadék mellett dolgozik valaki, akkor a 6 egymást követő hónap bruttó átlagkeresete ne haladja meg a bruttó minimálbér 80 %-át.
http://www.onyf.hu/index.php?…


Üdvözlettel Veci

louloudaki # 2011.03.24. 11:47

Kedves Veci!
Nagyon köszönöm a választ.
Üdvözlet. Mirapanni

steffi # 2011.03.24. 17:59

Sziasztok!

Ma megkaptam a II.fok határozatát,ami helyben hagyta az I.fok határozatát és 21 évi rokkantnyugdij után
megszüntették a nyugdijamat.Szeretném megkérdezni,
hogy ezek után az orvosi ellátást mint kronikus beteg megkapom -e?
Szerintetek 52 évesen, betegen milyen lehetőségeim vannak.

keke1 # 2011.03.24. 19:50

Ripacs.
Nem fizetnek adót a gyerekesek.
Ugy vették ki hogy idén már nem kell fizetniük,igy senki se fizet adóelőleget,és Februárra már megvan az éves hiány 80%-a.
A kormány nagyon elszámolta magát!!!

A rokkant pénz csak egy csepp a tengerben.

keke1 # 2011.03.24. 21:00

"A hiány a mult évről áthuzódó fizetésekből van nagyrészt"

Igy magyarázzák a bizonyitványt,Márciusra 120%-ot rebesgetnek,valamiért nem folynak be a pénzek.

A gyerekes családok kapnak pótlékot,16000ft/fő a gyerekek után alanyi jogon.Ez rendben is van,bár én a felső középosztálynak már egy fityinget se adnák.

Most ellenben az van,hogy minnél nagyobb valakinek a jövedelme annál több kedvezményt vehet igénybe,mindent a nyertesnek.Az új szja-val együtt
ez kb 450md forint pluszkiadást jelent az államnak évente.
És ezt probálják most a szociális kiadásokon megsporólni...szerintem a korhatáros nyugdijjakat is előbb utóbb felülvizsgálják.

keke1 # 2011.03.24. 22:59

Bonyolult kérdések ezek,és ennek megfelelően kéne őket kezelni,nem holmi robotokra bizni a beteg emberek vizsgálatát.
Mert betegek,és nagyrészük csak könyöradományt kap.

Szociális alapú nyugdijrendszert rebesgetnek,hát nem tudom én ugy látom már évek óta inkább leépitik a rendszert,de az mind semmi a mostanihoz képest.
Ez felér egy elgözösitéssel.

És tényleg rengeteg makegészséges kipihent ember ment el az utóbbi évtizedekben ,és még ma is élnek ,dolgoznak teljes gözzel a nyugdij melett,ugy 55 körül épitkezéssel kezdték a pihenés éveit,és most cirka 30-40 év után is makegészségesen élvezik a jol megérdemlt,kiült,kiebédelt nyugdijjukat,ami közelebb van az 500000ft-hoz,mint az 50000-hez.
Az igazi kiadások ebben a körben vannak!

Túlélő # 2011.03.25. 06:07

Szép napot mindenkinek!
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Nekem a havi 39ezer ft-ért
kell pereskednem.Én nem dolgoztam a rokkantnyugdíj mellett,mert nem tudtam.Most sem tudok.Közgyógyot elutasítják.Havi 19 ezer a gyógyszerem.Arra várnak,hogy a beteg ne tudja kiváltani,és majd csak elpatkol.Akkor tényleg nincs vele több gond.És még a statisztikát is javítja.Szomorú,de így van.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.25. 06:51

Szia keke 1 !

Írod ,hogy gyerekesek nem fizetnek adót meg 16000ft a pótlék .

Utánanéztél rendesen .?

Mi egy gyereket nevelünk évek óta 12200 ft a családi pótlék semmit nem kapok a gyerekre még így se hogy második éve pereskedem a nyugdíjamért a párom nem keres jól a közgyogyót nagy nehezen megkaptam december óta a gyógyszereket így se takarják csak a harmadát.

Adót meg rendesen fizetünk mint a katona tisztek, úgy fizetésből a pároménak úgy mint a helyi adót .

Itt megint a sokgyermekes járt jól meg akik jól keresnek.

steffi # 2011.03.25. 08:27

Ferife!

Ugy látom nemigazán javasolod, hogy tovább vigyem
az ügyemet.Ez elképesztő hogy az orvosszakértöt beperelik,ha eltérö a véleménye.
Tehát akor nincs semmilyen lehetöség.
Krónikus betegséggel nem kapok orvosi ellátást?- csak ha fizetek érte?/és miböl?/
Azért nem adják
meg a rehabilitácios lehetőséget sem, mert az ötven éven felülire már nincs sehol szükség, nem éri meg átképezni.Akor vegyünk egy lapátot és ássuk el magunkat?
Nemtudtok egy ügyvédet javasolni, aki jártas ezekben
a dolgokban és képviselné a jogainkat? Vagy azok nekünk nincsenek?
Miért nem vonják azokat az orvosokat felelósségre,akik ilyen helyzetbe hoztak minket.
Remélem ennek is eljönn az ideje.

jácintka # 2011.03.25. 08:29

Szép jó reggelt mindenkinek!
Tegnap a Kossuth rádióba hallgattam egy műsort.
A rokkantak is szóba kerültek .
Egy megütötte füleimet. AAlvászvrral van le százalékolva!Van altató ! Mások komoly betegségekkel nincsennek leszázalékolva más meg egy kis alvás zvrrl már igen.
Egy bagos aki rongyá füstölte a tüdejét , vagy az alkoholista aki a máját és egyébb szerveit tette tönkre , az rokknt lesz és lesz z ORSZI szerint.
Akik a munkába gebedtek meg azok nem !
Mindig a pénz hallom , hogy mennyibe is kerül az országnak.
Vissz kérdeznék a sok tanulmány mi semmire sem jó, a duplán felvett költség térítések, a sok elfuserált erre és amarra kidobott pénz nem számit ? Az érdekes nem hiányzik , pedig az az igazán sok pénz.

nagyi54 # 2011.03.25. 12:10

Kedves ripacs!!sajnos ez így van!
minden szavad igaz,a kutya nem eszi meg a kölykét
könnyebb a beteg embereket kilökni a nagy semmibe .
Maguknak mindent meghagynak a szegény embert és
a beteget az ág is húzza (a szemét kormány az ág).

fagyongy55 # 2011.03.25. 14:01

Jácintka! Én elhiszem hogy felháborított amit hallottál,de azt szerintem te sem tudod,hogy az hogy alvászavar azt nem csak azt jelenti, hogy éjjel nem tud aludni. Ez sajnos súlyos légzési nehézséggel jár ami azt jelenti hogy borzasztó sok ideig nem vesz levegőt mivel a garat elzáródik, időnként eszméletvesztéssel jár, és ami nem mellékes hogy folyamatosan károsul az agy. ez a dolog napközben is előfordul csak abban az esetben azt veszed észre hogy nem kap levegőt, csak kapkod a levegőért, talán még az aszmánál is rosszabb. És ilyenkor jön az élete végig tartó cpap gép használat ami nem egy leány álom, de némileg segít elviselhetőbbé tenni a mindennapokat. Bocs hogy reagáltam de a családban van ilyen és amikor rájön a roham csak állunk felette és sajnos nincs segítség csak a jószerencse,és a remény, hogy végre eljut a tüdejébe a levegő.

kobeka # 2011.03.25. 14:45

fagyongy55
amit te írsz azt „alvási apnoénak” hívják, erre kaptam 1%-ot.

kázmér58 # 2011.03.25. 14:55

Én csak eddig bele olvastam ebbe az oldalba.Mivel én is érintett vagyok.De úgy néz ki hogy lassan leszokok róla. Mást nem lehet mostanában olvasni, csak az egyik ember gyalázza a másikat.Mindenkinek meg van a maga baja. tanácsot esetleg egy jó szót szeretne kapni a sorstársaitól.Itt nem egymás megértése folyik hanem gyalázása.Aki ilyet csinál inkább ne írjon.Én is rokkant vagyok a saját bajommal, de nem szidom akinek más betegsége van. Elég az ő baja. Több megértést kérnék.

steffi # 2011.03.25. 16:31

Ferife!

Ha jól értelmezem akor Te már megjártad a munkaügyi biróságot is?
Az igazságügyi vizsgálat után kell menni a biróságra
vagy már nemleges dőntés alapján nem is érdemes?