Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


wiwienn # 2011.03.08. 20:38

Szép estét!ha érdekel valakit..

tekintsék bűnözőknek a rokkantnyugdíjasokat!
Megjelent: 2011.03. 8. 16:45
Frissítve: 2011.03. 8. 16:52

Az ellenzéki párt elnökségi tagja, Korózs Lajos szerint a kormány megbélyegzi őket.

© MTIKorózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja kedden sajtótájékoztatón rámutatott: a kormány mintegy százezer rokkantnyugdíjast vezetne ki a társadalombiztosításból, ugyanakkor a rokkantellátásban részesülők fele már betöltötte a nyugdíjkorhatárt. 80 százalékuk elmúlt ötvenéves, így legtöbbjüknek van húsz év szolgálati ideje, ezért öregségi nyugdíjra is jogosult.

Kitért arra: ahhoz, hogy a III. rokkantsági csoportba tartozók valóban visszavezethetők legyenek a munkaerőpiacra, előbb munkahelyeket kellett volna létrehozni. Azzal kapcsolatban, hogy a kormány a közfoglalkoztatásban adna munkát ezeknek az embereknek, Korózs Lajos feltette a kérdést: "porckorongsérvvel, bénán, mentális betegségben szenvedve" fognak gátat építeni, csatornázni?

Szót ejtett arról is, hogy a Széll Kálmán Tervvel a kormány jövőre 93 milliárd forintot, az azt követő két évben pedig 129-129 milliárdot kíván megtakarítani a nyugdíjrendszer átalakítása révén. Hozzátette: Orbán Viktor a választási kampányban még arról beszélt, hogy a nyugdíjrendszer fenntartható. Korózs Lajos szerint ez is jelzi, hogy a múlt héten bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a kormány szétverte a hárompilléres nyugdíjrendszert.

wiwienn # 2011.03.08. 20:39

NE TEKINTSÉK az elején!!!

dtida # 2011.03.09. 09:20

kobeka személyes észrevételei teljesen korrektek, és nagyon fontos dolgokat tartalmaznak.

ujpesti # 2011.03.09. 12:36

Csodálkozom,hogy mi lett ebből a fórumból.Eddig segítséget lehetett kérni,tapasztalatokat cserélni,most már egymást kell szidni?Nincs elég bajunk ? Ez siralmas !

aperten # 2011.03.09. 13:46

Legcélravezetőbb figyelmen kívül hagyni ilyeneket. Szándékos aknamunka...


# aperten

Rongyszabo # 2011.03.09. 14:18

Tegnap megkaptam a felülvizsgálatról a határozatot 42%-al. Rendszeres szociális járadékra leszek jogosult ez alapján.
Fellebbezzek, mert olyan dolgokat találtam benne, ami téves információ, és több dolgot is kihagytak belőle.
Azért van egy jó tanácsom mindenkinek.
Ha az igazolványokat kérik, csak azokat adják oda, amit kérnek, és ne az egész irattárcát, mert átnézik, hogy mi van benne. Én így jártam, és olyan dokumentumokra hivatkozik, ami nem pontos, ill. félre érthető, és a %-t egyből lejjebb veszi miatta. Szerintem ez tisztességtelen, mert rá is kérdezhettek volna, de sunyi módra, csak a határozatba említik.


Lujzi

kobeka # 2011.03.09. 16:27

frezia1964

Az iü. szakértőnek bizonyára bemutattál minimum 1 db új betegségről szóló leletet, - novemberi keltezéssel -, amellyel a per során indokolta az 50%-t a későbbi időponttól. A lehetőségedet te írtad le: „a szakértői véleményre hivatkozva újra be kell adni az igényt és annak alapján döntenek!
A Nyugdíjbiztosítót nem köti az iü. szakértő véleménye, mert közigazgatási eljárásban hoz határozatot az NRSZH orvosi szakvéleményére alapozva. Tehát lesz egy újabb felülvizsgálat, ahol ezt a iü. szakértő szakvéleményét erősen lobogtatni kell. Remélhetőleg a %-nál figyelembe veszik, mert bizony mindent újra számolnak.(saját tapasztalatom, hogy az NRSZH-t sem köti az iü. szakértő véleménye) Rehab. járadék vagy rokkant nyugdíj ott lesz megállapítva, ha az iü. szakértő véleményében nem tért ki rá.
Kíváncsi lennék, -hogy az újra beadott igénylésedre-, mikortól adják meg az 50%-ot? Úgy tudom a beadás dátuma számít. Akkor meg visszamenőleg semmi. (Ha rosszul tudom majd kiigazít valaki.)
Szóval végig kellett volna csinálni a pert.

tinka46 # 2011.03.10. 06:25

Szeretném kérni a segitségeteket! Rokk.nyugdijasokat behivják, vagy nekünk kell beadni a nyfig-nál az uj leleteket,zárókat stb.és a háziorvosi beutalót. Én eddig ugy tudtam,hogy megkapjuk a behivót az időponttal és akkor kell menni az illetékes ORSZI -ba. tudom uj neve van.) Tegnap egyik ismerősöm azt irta egyik fórumon,hogy most ez változott és nem hivnak be ,hanem ez az ügymenet.Kérem aki nemrég volt irja ki . Előre is tisztelettel megköszönöm. Két éve voltam először és április elején /-6.a körül/ esedékes az ujabb felülvizsgálatom.

C a s a b l a n c a # 2011.03.10. 06:54

Idén februárban még az ORSZI-s változat volt...

Rongyszabo # 2011.03.10. 07:07

tinka46

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) az új neve.
Én február közepén voltam vizsgálaton, és 2 héttel kaptam meg hamarabb a behívót, pontos időpont megjelöléssel.
Mint lejjebb írtam, az iratokra vigyázzatok!

Ha az igazolványokat kérik, csak azokat adjátok oda, amit kérnek, és ne az egész irattárcát, mert átnézik, hogy mi van benne.

Sok szerencsét


Lujzi

gattaga # 2011.03.10. 07:10

Rongyszabo

Igen,azt a vállalkozói igazolványt nem kellet volna az "orruk alá dugni",vagy más munkavégzéssel kapcsolatos doksit.Gondolom ÉN,így történt a dolog,amennyiben nem úgy természetesen elnézést kérek.
Mint előző kérdéseidre adott válaszom egyikében már vázoltam azt a bizonyos kérdést: dolgozik?.Mint írtam ezen lehet "elvérezni".Nem mérlegelik,a keresetkorlát betartását,és egyéb tényezőt sem.Így lett "újra" alkotva a rendszer,hogy minnél több személytől szabadulhassanak meg.A fellebezés joga mindenkit megillet.Remélhetőleg az igazságügyi orvosszakértőt csak és kizárólagosan az állapotod,illetve meglévő (és kezelt!!!)betegségeid érdekli az adott időpontban.
Bár ez a harc,mármint az igazad bizonyítása nem kis időbe tellik,olvasva a hasonló cipőben járók hozzászólásait.


By
gattaga

gattaga # 2011.03.10. 07:15

tinka46

Érdemes az ONYF Reg.Ig. felhívni az eljárás időpontjával kapcsolatban.Meglehetősen elvannak maradva a felülvizsgálatokkal,ezért időbeni csuszások adódhatnak.Mostanában nem hallottam,hogy pontos időre behívtak volna valakit.
Egy telefonhívással sok "reszketéstől" kímélheti meg magát az ember.


By
gattaga

Jan__ # 2011.03.10. 07:38

Bocsi hogy a frezia1964 bejegyzést eltávolítottam, de az asszony annyira parázott hogy szerinte a bejegyzésen említett vizsgálatok időpontjából esetleg visszakereshető lenne a személye!
Ezt meg semmiképpen sem akarta! Van így is elég aláztatás a vizsgálatoknál:(!
Hajlottam a szóra és cselekedtem!
Mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat, szerintem segítettek!

Jan__ # 2011.03.10. 07:58

kobeka!
a rezia1964 hozzászólásodhoz!
Az igazságügyi szakértő kérte a felülvizsgálatánál a másodfokú eljárás óta született orvosi papírokat, és ebben volt egy gerinc ct ami gerincsérvet állapított meg! De ez a gerincsérv már meg volt-van vagy 3 éve, tehát nem új dolog volt, csak úgy tűnik hogy ennek alapján ő beszámolta az állapot rosszabbodásba!

kobeka # 2011.03.10. 08:35

Jan__

Szerintem abból világraszóló botrány lenne, ha az itt jogi segítséget és véleményt kérő, vagy megoldást kereső embereket valaki megfigyelné és retorzió érné. Ez inkább hasznos, mert a felesleges ügyintézést csökkentheti.
Véleményem szerint, ha ez a jelenlegi felülvizsgálati rendszer megmarad - I.fok, II.fok, Munkaügyi Bíróság, Nyugdíjbiztosító ügyintézései, aztán a határozat lejártával újra indul az egész elölről-, ez önmagában túlzott teher az állami költségvetés számára.
Esetleg akik feketén dolgoznak, vagy pénzért vették a rokkant nyugdíjat tarthatnak ellenőrzéstől. Vannak országok ahol magánnyomozókkal figyeltetik a rokkantakat.

tinka46 # 2011.03.10. 09:02

gattlaga: nagyonszépen köszönöm válaszod))

tinka46 # 2011.03.10. 09:18

Rongyszabó: köszi szépen))

gattaga # 2011.03.10. 11:00

Negyven embert érintő, rokkanttá nyilvánítással kapcsolatos korrupciós bűncselekmény-sorozatot derítettek fel Csongrád megyében - közölte Szanka Ferenc, a megyei főügyészség csoportvezető ügyésze csütörtökön sajtótájékoztatón, Szegeden.

Az érintettek alkalmanként 150 ezer és 350 ezer forint közötti összeget fizettek azért, hogy két-három évre vagy véglegesen rokkanttá nyilvánítsák őket – mondta az ügyészségi szóvivő. Az ügyben a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal egy asszisztensét és egy magántulajdonban lévő egészségügyi intézmény orvosát befolyással való üzérkedés minősített esetével gyanúsítják – tette hozzá.

http://hvg.hu/…gvesztegetes


By
gattaga

Rongyszabo # 2011.03.10. 17:29

gattaga

Sajnos igazat írtál. Az összes iratom egyben volt. Én ki akartam venni az iratokat, mert csak a TAJ kártyát készítettem ki, de Ők azt mondták, adjam oda az egészet nyugodtan, nem vesznek ki belőle semmit. Az igaz, hogy nem hiányzott semmi, de átnézték az egészet. Természetesen fellebbeztem, és várom a folytatást. A vállalkozást nem most kezdtem, nyáron lesz 31 éve, hogy meg van. Nem csoda, hogy elkoptam. Na de most már ez van.


Lujzi

igazság? # 2011.03.10. 18:57

http://atv.hu/…r_miklos:TGM szerint a kormány gondosan kiválogatta azokat a társadalmi csoportokat, amelyek egyébként is népszerűtlenek a társadalomban és leginkább az ő helyzetüket rontja az intézkedéseivel. Úgy véli, az elmúlt húsz évben mind a neokonzervatívok, mind pedig a nemzeti-konzervatívok elhitették az emberekkel, hogy az igazi problémát azok jelentik az országnak, akik nem dolgoznak és az adófizetők által befizetett pénzből élnek. Így például a nyugdíjasok, a rokkantnyugdíjasok, a segélyeken élők, a munkanélküliek, a diákok és mindazok, akik nem végeznek értéktöbblet-teremtő munkát, ezért lényegében a többiek kegyelméből élnek –fejtette ki a filozófus. Szerinte azzal, hogy a rendszerváltás óta most először három hónapra csökkentették a munkanélküli segély folyósítását, gyakorlatilag azt jelenti, hogy a munkanélküli segély megszűnt, ilyenkor pedig forradalmak szoktak kitörni. Nálunk viszont semmi nem történik, mert elhitették a lakossággal, hogy a munkanélküliek maguk tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe kerültek.

Mint fogalmazott, ennek a társadalomnak az az ideológiája, hogy akinek valami baja van, az haljon meg.

http://atv.hu/…_fegyveresek?…
A beteg emberek hogyan tudnának összefogni?

nagyi54 # 2011.03.10. 21:08

Nem is csoda,hogy átvilágítsák az összes rokkant nyugdíj
rendszert,hisz ma is csalókat lepleztek le Szegeden.
Mi pénzeket felvettek az orvosok az ilyen ügyekért már több mint 20 éve!!!!vonják őket is felelősségre..
Ezen persze,hogy kapva kap a kormány,hogy igazuk van!!!
Csak aki tényleg beteg azt meg nem akarják rehabosítani..

kobeka # 2011.03.10. 21:32

...rokkanttá nyilvánítással kapcsolatos korrupciós bűncselekmény-sorozatot derítettek fel Csongrád megyében...

következtetésem:

  • aki pénzt nem adott a rokkantosításért annak nincs rendesen kiszámítva a százalék.
nagyi54 # 2011.03.10. 21:39

kobeka :persze ha nincs a betegnek pénze,hogy az orvos
tartja a markát akkor az nem is beteg.

Teabee # 2011.03.11. 00:02

Egészséget!

Hátha valaki tudja..

Valaki katona, rendőr, tűzoltó,stb. volt és betegség, műtét miatt rokkant lett, azokkal mi van?

Ha a következő soros felülvizsgálaton 50% alatti eredményt állapítanak meg, akkor az mehet ahova akar képzettség nélkül?
(Vissza nem mehet mivel ezekhez a szakmákhoz az eü álapota végett nem alkalmas)

Vagy kötelesek rehabilitálni, új szakmát tanítani?

Mi az eljárás ilyenkor?
Vagy hol lehet ennek utána nézni?

Köszönettel

Tibor

gattaga # 2011.03.11. 05:26

Teabee

Valaki katona, rendőr, tűzoltó,stb. volt és betegség, műtét miatt rokkant lett, azokkal mi van?

Amennyiben a soros felülvizsgálat alkalmával eléri az ÖEK az 50%-ot akkor a kornak,végzettségnek,utoljára betöltött munkakörnek "mérlegelésével" rokkantnyugdíjat vagy rehabilitációs járadékot állapítanak meg.

Vagy kötelesek rehabilitálni, új szakmát tanítani?

Nem ők lesznek kötelesek,hanem neked kell az együttműködés keretén belűl (amit szinte rögtön megkötnek veled)elfogadnod a felkínált "továbbképzést".
A rehab alatt "kiképeznek" valamilyen OKJ tanfolyamon ami az egészségi állapotodon mulik.

Igazoló link:

Rehabilitációs járadék:

http://www.onyf.hu/index.php?…

Igazoló link:

Rokkantnyugdíj:

http://www.onyf.hu/index.php?…

Annak függvényében,hogy melyik ellátást állapítják meg lehet tájékozódni.
Viszont a HA-ra nem szabad alapozni,mert sokan beleélték már magukat olyan szituációba ami nem következett be és irgalmatlan csalódás érte őket!
Minden a felülvizsgálat eredményén mulik!


By
gattaga