Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


fürkész # 2011.03.06. 10:08

Gattaga. Köszönöm a segitő szándékot.Azért érdekes aTe eseted is,mert a harminc hónap elteltével a hosszabbitás miatt bizottság,ha megadják,félév mulva megint bizottság?Egy vagy két évente is sok belőle,pláne ha lekezelően,fölényesen beszélnek az emberrel.Nekem még van egy évem a rehab.jár.-ból.Nem hiszem,hogy addig találok olyan munkát amit a betegségeim mellett el tudnék látni. Üdv.Mindenkinek

hella78 # 2011.03.06. 11:24

Érdeklődni szeretnék hozzáértőktől, h. abban az esetben,ha most elveszik arokk. nyugdíjamat, mire számíthatok? 32 éves vagyok, de összesen 5 nap munkaviszonyom van, betegen születtem,rögtön 18 évesen leszáz.tak. Szóval mik a kilátások,ha pl, 50% alá kerülök,akkor hová kell menni? Munkanélküliként nyilvántart.-ba vesznek, de erre mi jár? Van lehetőség tanfolyamra menni szakmát tanulni és ha igen, erre az időre jár valami kiegészítő támogatás? Éhen csak nem halhatok és a gyógyszereket is ki kell váltani.
A másik,ha pl. mégis megmarad az 50% feletti és mondjuk rehabilitálható leszek, akkor kapok is rá járulékot?
Erre én is jogosult leszek? Valahol olvastam,h. ott is kell lennie bizonyos éveknek.
Nincs ellenemre az pl. hogy segíteni akarnak visszavezetni az életbe,hiszen még fiatal vagyok, a depressziómnak is csak jót tesz,ha emberek között leszek,az első sokk után már kifejezetten érdekel, a problémám az,h. ahhoz,h. valaki elinduljon, ahhoz azért egy kis minimális pénzösszeg szükséges.

Olvastam ,h. pl. Ferife nem kap egy árva ft-ot sem, ami hallatlan és érthetetlen. Nyugdíj után csak úgy kivágták az utcára? Mert itt ez az,ami tarthatatlan.

Köszi a válaszokat!

hella78 # 2011.03.06. 14:43

Köszönöm ferife a választ!

Kívánom,h. járj sikerrel a bíróságon!
Az azért meglepett az esetedben,h. semmit nem kapsz.
Még szociális járadékot sem? Vagy ezt vizsgálták,mármint a család összbevételét? Én kapok emelt összegű családi pótlékot, mert 18 éves kor alatti, tartós betegségem van. Erre Te nem lennél jogosult, a szíved miatt? Gyermekkori szívbetegségedből maradt nálad vissza egészségkárosodás? Nálam a műtét után sajnos maradt,
mitrális billentyű elégtelenség, a lyukas szívemet azt rendbetették.

Kártérítést a Hep. C miatt azért nem kérhetek,mert amikor
megfertőződtem még ez irányban nem szűrték a betegséget,
hiszen nem ismerték.
Kicsit megnyugodtan az írásodon. Most megyek vissza a hepatológusomhoz, lehet megkezdenek egy 1 éves kezelést, ami hasonló mellékhatással bír,mint a kemoterápia.
Csak nem biztos,h. alkalmas vagyok rá,mert kizáró tényező lehet a szívbetegségem és a néha-néha visszatérő pánikbetegségem. A hepatológia bizottság dönti majd el,h. egyáltalán alkalmas vagyok-e rá.
Minimális májkárosodásom már van,szóval nem biztos,h. rehabilitációra egyáltalán alkalmas lehetek-e.
Legalábbis ha a kezelés lehetséges, akkor egy évig biztos nem.

Ennek ellenére úgy vagyok vele,h. ha sikerülne az állapotomat stabilan tartani, akkor nem ódzkodom én a munkától, jó lenne ismét benne lenni a körforgásban,de szerintem csak részmunkaidőben, mert heti 40 órát nem bírok, ahhoz fáradékony vagyok.

Jó egészséget!

hzne # 2011.03.06. 17:27

ferife! Új vagyok a fórumon igaz olvasom a fórumot,de még nem szóltam hozzá,de most igen.Én is Eger voltam I fokon én se vittem pénzt!!! 2003-ba százalékoltak le 67%-nak,mert 1997-be robbantam le akkor derült ki,hogy 2 oldali negyed csípő ficammal születtem 2005-be jobb csípő,2009-be bal csípő műtét 17 éves koromtól magas a vérnyomásom gerinc stabillizóló műtét előtt állok térd arthrózis COP-és asztmás vagyok eddig nem volt gond 2010.12.03.-án voltam,és 55%-ról levettek 45%-ra 57 éves vagyok 34 év munka viszonyom van.Fellebeztem 2011.03.16.megyek II.fokra Miskolcra nagyon kíváncsi leszek mi lesz a vége,de ha kell akkor megyek tovább is.Kívánok mindenkinek jó egészséget,és kitartást.Erzsi

Karesz42 # 2011.03.06. 18:11

Fiam 19 éves,gyakor­latilag semmi bizonyítványa nincs,hiszen speciális óvodába,iskolába járt.Még kisegítőt sem tudott végezni,mert nem javasolta az iskolai bizottság.Saj­nos,értelmileg sérült.1 éve helyeztem gondnokság alá,az iskola javaslatára,hogy így majd biztosan leszázalékolják­.Sajnos I-II. fokon is csak 60%-ot kapott.Októberben megfellebeztem a Munkaügyi Bíróságon,azóta semmi mozgás az ügyben.Mit tudok tenni?????
Kértem igazságügyi orvosszakértőt,de semmi válasz eddig.Lassan eltelt egy év,és a gyereket nem tudom leszálakéltat­ni.Kérdezem én,aki az iskola,és az iskolai bizottság szerint is „önálló életvitelre“ nem képes,azt miért nem veszik le 80%-ra?Jelenleg egy nappali foglalkoztatást nyújtó intézménybe jár,és várjuk a fejleményeket.Már azon gondolkodom,hogy ismét írok a bíróságnak.Mi erről a véleményük?
Tisztelettel:Karesz

regina35 # 2011.03.06. 19:14

Fürkész!

Én 20 hónapra kaptam rehab.járadékot és 2 év múlva lesz felülvizsgálat. A munkaügyi központban nekem azt mondták, hogy mielőtt letelne a 20 hónap, előtte 1-1,5 hónappal újra be kell adni a kérelmet a Nyugdíjfolyósítóhoz és kezdődik előlről az egész procedúra. Aztán vagy meghosszabbítják 3 évre, vagy rokkantnyugdíjat adnak.
De egyszer azt is mondták, hogy a Munkaügyi központ is kérvényezheti a rehab. járadék maximális időpontra való meghosszabbítását.
De nem tudom mi van akkor, ha valaki dolgozik a rehab.járadék mellett? Akkor már nem is lesz jogosult tovább kapni?

kobeka # 2011.03.06. 19:35

regina35

...ha valaki dolgozik a rehab.járadék mellett?
(ha komolyan kérdezted)

50-79% rehabjáradkkal + munkavégzés =sikeres” rehabilitáció

azaz % és rehab.járadék megvonása.

fürkész # 2011.03.06. 20:00

Regina35.
Azt megértem,hogy ha letelik a megszabott rehab.idő s utánna felülvizsgálat,de akkor miért nincs szinkronban a lejárati idő és a f.vizsg.?Miért van köztes idő?Ez nem világos számomra.
Üdv.Fürkész

jácintka # 2011.03.07. 07:17

Aperten amit ide tettél linket átmásoltam több helyre.
Ezt törölték mert én még el tudtam olvasni .

hella78 # 2011.03.07. 08:41

Még azt szeretném a kedves fórumozóktól megkérdezni, h. ha valakit levesznek 67%-ról 50% alá I. fokon, ezt ugye meg lehet fellebbezni, ezt tudom, de ilyenkor a nyugdíját rögtön elveszik vagy csak a II. fokú vizsgálat után, ha ott sem emelnek rajta annyit?
Köszönöm

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.07. 09:31

Szia hella78!

A másodfokú vizsgálat után általában három hónapig folyósítják még .Nekem így volt még .
És majd eldöntőd ,hogy utána felebezel e még a bíróságon .

hella78 # 2011.03.07. 09:37

Köszi szépen!

Hallottam olyat is,h. valakitől visszakövetelték
egyben ezt az összeget, mármint a II. fokú után folyósítottat.
Ezt az előbb olvastam itt a fórumon, egy régebbi hozzászólásban.
Lehetséges ez?

méhész # 2011.03.07. 11:37

Sziasztok!

Az I. fok megfellebbezése halasztó hatályú, tehát tovább folyósítják a nyugdíjat. A II. fok után ha nem kapsz 50% felett az addig kapott nyugdíjat egy összegben visszaköveteli a kifizető. Én így jártam , ezért két havit kellett visszafizetnem.

méhész # 2011.03.07. 11:41

Bocs azt elfelejtettem beírni, hogy én I. fokon csak 47%-ot kaptam, II. fokon pedig csak 42%-ot. A II. fok után azonnal megvonták a folyosítást

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.07. 12:17

Szia Gabus73!

Múltkor is írtam neked itt a fórumon mit tudsz csinálni elküldtem neked imélen is .

kobeka # 2011.03.07. 20:37

néhány info morzsa...

http://hvg.hu/…szell_kalman#…

Veci # 2011.03.07. 21:04

Egyenes beszéd:

http://atv.hu/…_adler_judit


Üdvözlettel Veci

kobeka # 2011.03.07. 21:40

itt is Adler Judit beszél

http://premier.mtv.hu/…llitasa.aspx

Szvsz: végre egy hivatásos kutató elemző is megszólalt a médiában, és nem csak a politikusok ontják a parasztvakító manipuláló ostobaságaikat.

websas # 2011.03.08. 06:46

Én Parragh urat is néztem.

Jó egy ilyen "szakértő" ellenségre már nincs is szükségünk. (kár, hogy majd mindegyik cége tönkrement)

jácintka # 2011.03.08. 07:21

Rokkantnyugdíjasok: kiket állíthat munkába a Matolcsy-csomag?

1 napja | Mészáros Istvánné Margit | 4 hozzászólás

A kormány a hírek szerint százezer rokkantnyugdíjast terelne vissza a munkaerőpiacra, de azoknak a száma, akiknél erre valódi esély nyílhat, sokkal kisebb – vélik szakértők, akik szerint egyébként a rokkantnyugdíjak problémájának ideális megoldása az lehetne, ha minél fiatalabb korban megkezdődne az ilyen ellátásban részesülők oktatása, átképzése.

Széll Kálmán-terv: Matolcsy nem beszélt a részletekről

A korengedményes nyugdíjak többségének megszüntetése mellett a kormány múlt héten bejelentett Széll Kálmán-terve átírná a rokkantnyugdíjakra, rokkantsági ellátásokra vonatkozó szabályokat is, és felülvizsgálná a korábbi rokkanttá nyilvánítási minősítéseket. A Nemzetgazdasági Minisztérium háttértanulmánya szerint a tavaly szeptemberi adatok alapján 728 ezren kapnak itthon rokkantsági nyugellátást, akik ha dolgoznának – még akkor is, ha feleakkora mértékben járulnak hozzá a termeléshez, mint a 3,7 millió foglalkoztatott – közel 10 százalékkal növelnék a magyar GDP-t.

A tanulmány szerint az „EU élenjáró országaiban” a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása 40 százalékos, míg itthon csak 12-15 százalékos. A munkaképes korú népességen belül a rokkantsági ellátásban részesülők aránya viszont magas (2007-ben meghaladta a 12 százalékot, míg Szlovákiában csak 6,3 százalék volt ez az arány, az OECD átlag pedig ennél is kevesebb, 5,8 százalék) – olvasható a minisztériumi tanulmányban.

A jelenlegi támogatási rendszer a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint „esetenként túl sokat ad, fontos támogatások azonban hiányoznak”. A rendszer legsúlyosabb ellentmondása a tárca háttéranyaga szerint az, hogy a munkáltató nem kap érdemi tájékoztatást a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs értékeléséről, így pedig nehéz elhelyeznie őket a megfelelő munkakörökbe. A rendszer másik ellentmondása, hogy nem különbözteti meg a teljes rehabilitációt a részleges rehabilitációtól, ráadásul ebből a szempontból a Munkaerőpiaci Alapból nyújtott támogatás és a költségvetési támogatás gyökeresen ellentétes logikát követ – olvasható az elemzésben, amely szerint a rehabilitáció eredményességének megvizsgálására is sokszor szükség volna, legtöbbször mégsem írják elő ezt. Így a költségvetésből nyújtott bértámogatási rendszer túl bőkezű – vonják le a következtetést a tanulmány szerzői.

Kiket érinthet és kiket nem?

A kormány ezért most visszaterelné a munkaerőpiacra a rokkantnyugdíjasok jelentős részét: Matolcsy György múlt heti bejelentése szerint a segély vagy a korhatár alatti nyugdíj helyett az ellátásban részesülőknek munkát akarnak adni. Bár a terv részleteire még várni kell, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a múlt héten azt mondta, segíthetnek a közmunkaprogramok, például az árvizek és a belvizek is számos munkát adhatnak a rokkantnyugdíjas rendszerből kivezetett, illetve a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő munkavállalóknak. Hozzátette, hogy az átalakítások mellett uniós pénzeket is tudnak erre fordítani.Ellátás típusa Ellátásban részesülők létszáma (2010 december) Teljes ellátás havi átlaga (Ft - 2010 december)
Korbetöltött rokkantsági nyugdíj
384 086 84 926
Korhatár alatti rokkantsági nyugdíj
339 628
69 973
Rehabilitációs járadék
23 662
69 768
Egészségkárosodott személyek szociális járadékai
159 575
30 538
Rokkantsági járadék
32 244
33 431

Nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások mindösszesen (a táblázatban nem szereplő más ellátásokkal együtt)
2 925 449
84 429

Forrás: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF)

Szakértők szerint a rokkantnyugdíjasok újbóli hadba fogása vélhetően nem vonatkozna a nyugdíjkorhatár feletti, „korbetöltött” rokkantsági nyugdíjban részesülőkre (ők valamivel több, mint 384 ezren voltak tavaly decemberben), inkább a korhatár alattiak közel 340 ezres csoportjára. Az elmúlt öt évben a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok száma már így is több mint százezerrel csökkent, részben a korhatár átlépése, részben pedig az azóta életbe léptetett szigorítások, felülvizsgálatok eredményeképpen – mondta a hvg.hu-nak Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató foglalkoztatáspolitikai kutatásvezetője, aki szerint ennek a csökkenésnek a további gyorsítása nem lenne indokolt.

A korhatár alattiak közül azokat, akiknek már csak hozzávetőleg öt évük van a nyugdíjkorhatárig, nem feltétlenül lehet majd ismét munkába állítani – véli a GKI Gazdaságkutató szakértője, aki szerint a korhatár alattiak jó része ráadásul alacsony iskolai végzettségű és nem a fiatalabb korcsoportokba tartozik, ez is ronthatja az elhelyezkedési lehetőségeket. Arról nem is beszélve, hogy a munkáltatók gyakran vonakodnak a megváltozott munkaképességűek alkalmazásától, mert alacsonyabb a teljesítményük és gyakrabban mennek betegszabadságra. Adler Judit szerint épp emiatt már az is nagyon jó eredménynek számítana, ha a korhatár alattiak 10 százalékát vissza tudnák terelni a munkaerőpiacra. Ez viszont a Népszabadság szerint a kormány terveiben szereplő százezres létszámmal szemben legfeljebb csak 34-35 ezer főt jelenthetne.

A kormány július 1‐ig megalkotja az új rokkanttá nyilvánítási rendszerre vonatkozó jogszabályokat, illetve létrehozza a rendszer működtetéséhez szükséges intézményeket, az év végéig pedig „méltányosan és elvszerűen” felülvizsgálják a korábbi minősítéseket is – olvasható az átalakításokról szóló menetrendben. Bár a rendszer jövőbeli felépítéséről és működéséről szintén nem hangzottak még el további részletek, a Hírszerző szerint a Fidesz-frakcó múlt hétfői ülésén annyi kiderült, hogy a jövőben megyei hivatalok fogják felülvizsgálni a rokkantnyugdíjasok minősítését.

A közmunka nem oldhat meg mindent

Szintén július 1-ig készíti el a kormány az új közmunkák kivitelezési terveit, és előkészítik a közmunkarendszer keretéül szolgáló új jogszabályokat is. A szakértők szerint kérdéses, milyen eredményt lehet elérni azzal, ha a munka világába visszavezetett egykori rokkantnyugdíjasokat közmunkaprogramokban alkalmazzák. „A közmunka kétélű fegyver, hiszen pénzbe kerül és ki is szoríthat más, nem támogatott munkalehetőségeket” – mondta a GKI Gazdaságkutató elemzője. Ugyanígy vélekednek legutóbbi jelentésükben a Policy Agenda elemzői is, akik szerint a közmunkák megszervezése átmenetileg megoldás, de kevés esély van arra, hogy ez érdemben és középtávon növelje a foglalkoztatottságot. A kutatások azt mutatják, hogy 10-15 százalék körül ragadnak meg a munkaerőpiacon a közmunkát végzők – olvasható a cég elemzésében.

Rokkantnyugdíjasok közmunkája: visszaállhatnak a sorba?
Fotó: Fazekas István

A Policy Agenda szerint ha az állam azt vállalja, hogy legalább annyi pénzt ad a rokkantnyugdíjasoknak az elvégzett közmunka után, mint amennyi a jelenlegi ellátásuk, de a járulékokat is befizeti utána – hiszen bejelentett munkáról van szó –, akkor ez komoly többletteher a költségvetésnek. „Olyan kérdések is felmerülnek, hogy ki hány órát dolgozhat egy nap, hiszen az egészségkárosodásuk miatt akár lehetnek az orvos által elrendelt munkavégzési korlátok is” – olvasható az elemzésben. „Ebben az esetben kérdéses, hogy milyen elven finanszírozza a különféle betegséggel, és munkaképességgel rendelkezőket a költségvetés. A kormány által ismertetett tervek alapján továbbra sem látjuk, hogy ezzel az átalakítással valódi megtakarítást lehetne elérni e területen” – teszik hozzá.

A GKI kutatásvezetője szerint a rokkantnyugdíjasok újbóli munkába állításának egyik ideális útja az lehetne, ha a lehetőségekhez mérten a megváltozott munkaképességűek – például a fiatalabb korcsoportok, illetve a veleszületett egészségügyi problémákkal küzdő rokkantnyugdíjasok – minél hamarabb megfelelő oktatásban, átképzésben részesülhetnének.

Mindenesetre az emberek többsége – legalábbis a Nézőpont Intézet Matolcsy György március 1-jei bejelentése előtt készült közvélemény-kutatása szerint – úgy gondolja, szükségszerű lenne a rokkantnyugdíj-ellátás rendszerének felülvizsgálata (a munkanélküliek 69, a munkavállalók 66 és a nyugdíjasok 60 százaléka mondta ezt). A megkérdezettek 62 százaléka úgy vélte, a rokkantnyugdíjasok számottevő része nem jogosan veszi igénybe az ellátást.

gattaga # 2011.03.08. 07:24

Akit érdekel

A rehab letelte utáni időkre vonatkozó kérdésemre az ÁFSZ ügyintézője a következő KONKRÉT választ adta:

A járadék letelte előtt be kell adni az ÁLLAPOTROSSZABODÁS miatti felülvizsgálati kérelmet!
Na most lehet válogatni,mondtam neki.
Miből válogatna?-kérdezte.
Már csak abból kiindulva,hogy a legutolsó beszélgetésün alkalmával a saját igényként merült fel ez a dolog,tehát a delikvensnek kell beadnia az igényt.
Igen lehet ÚGY is,de kb 20 féle papírt,igazolást,etc kell akkor beszereznie.
Jobb ha mi indítjuk el,abban az esetben CSAK A HÁZIORVOSTÓL kell egy igazolás az állapotrosszabodásról!
Tehát ez a járható út,mely könyebb a rehabosnak.
Az ÁFSZ indítja el a rehabletelte előtt (időben),
kisérődokumentumokkal,nyilatkozattal (mármint a munkavégzésre tett nyilatkozattal)egyetlen orvosi igazolás alapján.
Gondolom ez nem ügyintézőtől függő dolog,hanem mindenhol így kell(ene) eljárni.
Legalább valami konkrétumot tudtam meg majd két év után.Tipikusan az az eset amikor nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal,már csak azért is mert a mentor viszont még a saját jogon tehát Te magad indítod az eljárást tudta.
Apropó,végre a mentornak is szemet szúrt a rehabhiénák egyike,miszerint az egyik rehabos az általa ajánlott helyet felkeresve nem egészen azt a munkafeltételt kapta volna,amire felvétel lett volna a cégnél.Természetesen a mentor telefonon sem érte el a "munkaadót".Most próbálja felgöngyölíteni az ügyet mert ugye a saját szájából csinált se...et a rehabos előtt.Meglehetősen szivére vette a dolgot,és mondta,hogy utóbbi időben kezd elharapódzani az ilyen esetek.Mikor felhomályosítottam rólla,hogy vannak rehabos munkahelyet felkínáló vállalkozások,amikről kiderűl,hogy tulajdonképpen csak közvetítő cégek és a rehabostól egy éven át 16%+áfát vonnak le a keresetéből sikerdíj gyanánt eltátotta a száját.
Igazolás képpen ma elküldtem neki a cég elérhetőségét.


By
gattaga

jácintka # 2011.03.08. 10:44

A rokkantnyugdíj nélkül sem lesz munka
A kormány várhatóan százezer rokkantnyugdíjast szeretne visszaterelni a munkaerőpiacra. Ehhez egyes információk szerint olyan tesztet kell majd kitölteniük, amely azt méri fel, ki milyen munkavégzésre alkalmas.
Ónody-Molnár Dóra| Népszabadság| 2011. március 1. |40 komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
zohanka | 2011. március 4. | 11:01:45

kedves carramba!
Sajnos a leszázalékoló orvosok egy része nem is tudja mi a Crohn-betegség, valamit makogtak a krómról, aztán mehettek is a hozzám hasonló betegek.......
Amúgy a létbizonytalanságnál semmi nem rontja a betegek állapotát.
Az "emberek" valóban egyetértenek azzal, hogy a kamurokkantakat ki kell szűrni, de biztos vagyok abban, hogy ennek számtalan valódi beteg lesz az áldozata.
carramba | 2011. március 4. | 00:10:07

zohanka
nagyon sajnálom, mélyen együtt érzek, a Crohn nagyon durva betegség, remélem, hogy ezek az állatok békén hagyják
mármint, hogy nem fogják elvenni a rokkantnyugdíját

sok beteg ember van, higgye el, hogy a rokkantnyugdíjasok százrei, akiket most nap mint sérteget Orbán és a csodálatos kormány, ezt nem fogják elfelejteni neki, és amikor elmennek majd szavazni, akkor megkapja érte a büntetését
és akkor vége lesz ennek az őrületnek, és a magafajta betegek végre békén lesznek hagyva
mákosrétes | 2011. március 3. | 17:12:15

"yossarian":az orvosi alkalmatlanságát tükröző hozzászólását most nem elemezve, csak annyit, hogy minden társadalmat érintő intézkedést az adott társadalom helyzetének ismeretében lehet és kell értékelni.Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy százezres nagyságrendben foglalkoztasson csökkent munkaképességű embereket, amikor az egészségeseknek sincs munka.Így tehát a kormánynak ezt a tervét a végiggondolatlan, felelőtlen és hozzánemértő kategóriába sorolhatjuk.
yossarian | 2011. március 2. | 01:02:47

dönci4 | 2011. március 1. | 13:40:15

Az alkalmazna, aki nem akar kb. 1 millió büntetőadót fizetni évente, minden 20. alkalmazottja után.
nablaquadrat | 2011. március 1. | 17:09:23

>>>>
„Már idén hozzá kell nyúlni a rokkantnyugdíjas-ellátáshoz, és a 400 ezer rokkantnyugdíjas felét ki kell küldeni a rendszerből.” Ezt mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közgazdásza lapunknak tavaly ősszel.

jácintka # 2011.03.08. 10:52

http://www.nol.hu/…m_lesz_munka
Érdemes elolvasni nemcsak az irást hanem a kommenteket is !

kobeka # 2011.03.08. 11:41

Matolcsy csomagból...

...728 ezren kapnak itthon rokkantsági nyugellátást, akik ha dolgoznának – még akkor is, ha feleakkora mértékben járulnak hozzá a termeléshez, mint a 3,7 millió foglalkoztatott – közel 10 százalékkal növelnék a magyar GDP-t....

személyes észrevételem:

1./ Tisztességtelen manipulált adat a 728ezres létszám.
2./A valós a nyugdíjaskort be nem töltött rokkant létszám 340ezer alatt van.
3./ Az 50éves kort be nem töltött létszám 70ezer alatt van.
4./ Magyarországon életszerűtlenül alacsony, vagy egyáltalán nincs ellátás, a semmilyen ellátásban nem részesülők létszáma 100ezer felett van.
5./ "...a 10%-kal növelné a GDP-t.." egy USA-ra érvényes elemzésből vették át, (Mo.-i elemzés vagy hatástanulmány nincs, vagy nem hozzáférhető)ha a teljes 728ezres létszám dolgozna, akkor lehetne igaz.
6./ ahol a világban eredményesen dolgoznak a rokkantak ott az állam előtte megteremtette a munkajogi feltételeket és pénzt tett a rendszerbe.
7./ A rokkantosítás rendszere torz, embertelen, megalázó, a súlyosan károsodottakkal szemben.
8./ A rokkantosítás torz kiigazgatásai az álrokkantakat nem szűrte ki.
8./ rehab.munkahely nincs vagy elenyészően kevés.
9./ rehab.munkahelyek, a munkaadók adóelkerülését szolgálja, vagy értelmetlen tevékenységet végeztet.
10./ A diszkriminatív jellegű kereset korlát alacsony szintje a legális munkavégzést ellehetetleníti.

jácintka # 2011.03.08. 13:22

http://hangtar.radio.hu/kossuth!#2011-03-01

1 2 óra 30 p. Ütközőt érdemes meghallgatni .