Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


aperten # 2011.03.02. 00:22

Jurisz!

Ajánlom figyelmedbe az Alkotmánybíróság elvi álláspontját.

A jogállam alapvető eleme a jogbiztonság. A jogbiztonság - többek között - megköveteli a megszerzett jogok védelmét, a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztathatóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását. ...
A jogbiztonság elvéből
főszabályként az következik, hogy lezárt jogviszonyokat sem jogszabállyal, sem jogszabály hatályon kívül helyezésével - származzék ez akár a jogalkotótól, akár az
Alkotmánybíróságtól - nem lehet alkotmányosan megváltoztatni.

Kivétel ez alól az elv alól csak akkor engedhető meg, ha azt a jogbiztonsággal konkuráló más alkotmányos elv elkerülhetetlenné teszi, és ezzel nem okoz céljához képest aránytalan sérelmet.

Ez az alkotmánybírósági határozat védte meg az ávós és pufajás gyilkosokat a felelősségre vonástól. [11/1992. (III. 5.) AB határozat] Azért az óriási visszatetszést keltene a társadalomban, ha a szerzett jogok védelmét csak a pufajkás gyilkosok élvezhetnék, a rokkantak pedig nem. Akiknek jelentős része az, ávós, pufajkás gyilkosok, és "liberális" csemetéik tevékenykedése miatt vált rokkanttá.


# aperten

Túlélő # 2011.03.02. 01:13

Jó reggelt fórumozók!!
Ismét nehezen megy az alvás,legalább elolvastam a hozzászólásokat.Elbúcsúzom-3 hét szanatórium.
Jelentkezem,ha hazaértem.Addigra lehet megkapom az igazságügyi szakorvosi intézet szakvéleményét.
Mindenkinek sok türelmet és kitartást kívánok.

aperten # 2011.03.02. 01:39

A jogállam másik alapvető eleme - a jogbiztonság mellet - a közbizalom. Márpedig amit a rokkantnyugdíjasokkal művelnek pár éve, az aláássa erősen a közigazgatásba vetett bizalmat a nem véglegesítettek körében is. Ugyanis az állam a felülvizsgálat jogintézményét sem rendeltetésszerűen használja. Eleve túlnyomó részt indokolatlanul magas arányban minősítenek a rokkantak/leszázalékoltak körében a felülvizsgálat szükséges jelzéssel. A gyógyulásra esélyes betegségekkel általában nem is a leszázalékolást választják az emberek, hanem a táppénzes állományt. A leszázalékoltak legnagyobb részének olyan betegsége(i) van(ak), amik az öregedéssel csak romlanak, nem javulnak. A levágott kéz, láb nem nő ki, stb. Az állami ellátó rendszer mégis a felülvizsgálandókak között tartja nagyrészt őket. Azért hogy tudjon kiszórni, ha több az államadósság törlesztőrészlete. Nem a tényleges egészségi állapot a felülvizsgálás fő szempontja, hanem a szelektálás, mint azt mengele dr szabadalmaztatta anno. Ha több hely volt a barakokban, oda, ha kevesebb, akkor a zuhanyzóba irányított.
Érdemes lenne megnézni a statisztikákat. milyen arányban állatítanak meg a felülvizsgálatok során állapotrosszabbodást, és milyen arányban állapotjavulást a fő betegségcsoportokra lebontva. Aztán megnézni, hogy ezen betegségeknek ténylegesen milyenek a gyógyulási mutatói. Igen érdekes ellentmondások fognak mutatkozni.
A rokkantak sem hülyék (mind), látják, mire megy ki ez a legtöbbször felülvizsgálatosdi, amit ezt az itteni hozzászólások is bizonyítják. Próbálnak védekezni a szelektálás ellen, ahogy tudnak, mennél több vizsgálatot elvégeztetni, bizonytékként, minél frissebbeket. Méginkább ez történik a fellebbezési meg a bírósági szakaszban is. Ezek pedig sokba kerülnek az államnak a százezres nagyságrendek miatt, és a drága vizsgálati módszerek miatt. A parlamentben sok orvos, vagy orvosi vállalkozásban érdekelt van, nekik ez nagy üzlet. A rokkantnak meg nagy stressz, hogy vajon kiszelektálják-e az ellátó rendszerből vagy nem. El lehet képzelni a krónikus szívbetegekre ez hogyan hat. Sokkan 10-20 éve így élnek. Vagy éppen meghalnak, mert a stressz önmagában is súlyos egészségromboló tényező, hát még betegségekkel együtt. Ez a rendszer kegyetlen, embertelen, és mérhetetlenül aljas, ahogy a söpredék politikus csürhénk tagjai, párthovatartozástól függetlenül. És addig csinálják ezt amíg egyszercsak több százezer ember oda nem megy a parlament elé "eb ura fakó" ez a törvényhozás nem a miénk, ez az állam nem a miénk, és el nem égetik nyilt szinen a személyi igazolványaikat, és meg nem kérik a rendőröket, hogy szíveskedjenek az EMEREK oldalára állni, és a Széll-tolókat börtönbe csukni.


# aperten

aperten # 2011.03.02. 01:59

Olvatátok már a Széll-tolók szlogenjét?

Sereghajtóból - Éllovas.

Olvastassátok fel egy némettel, nagy élmény.


# aperten

gattaga # 2011.03.02. 05:32

Mire számíthat a rokkant ember?

A sorok között már nem érdemes olvasni.
Az új alkotmány alapja lessz a további törvényeknek.
Az új alkotmány elfogadása után (márpedig az elfogadásához kétség nem férhet az fux! )Jönnek a következő bennünket érintő változások:

2011. július 1.

1. ......
6-7. Ekkorra újraírják a rokkanttá nyilvánítás és a táppénz-jogosultság szabályait.
8. .........

2011. december 31.

  1. .....
  2. Ekkora felülvizsgálják a korábbi rokkantsági minősítéseket.

Igazoló link:

http://index.hu/…k_nincsenek/

A kormány most négy pontban ígéri a foglalkoztatási problémák megoldását, de ez valójában két területet jelent.
Az egyik a rokkantsági szabályok átírása és a már rokkantsági nyugdíjon lévők rokkantsági állapotának felülvizsgálata. Ma nagyjából 700 000 magyar van rokkantnyugdíjban, körülbelül a felük még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Ez azt jelenti, hogy több százezer ember térhet vissza a munkaerőpiacra – más kérdés, hogy az éves csúcshoz közelítő munkanélküliségi adatok szerint ott nincs rájuk nagy szükség. Szintén a foglalkoztatás hatékonyságát szolgálná a táppénzszabályok átírása (ma még nem ismert módon).

A másik lépést a közmunkaprogramok jelenthetik, 2012-től indítanák el az új rendszert olyan beruházásokkal "amelyek sok ember munkáját igénylik". A kormány szerint a mostani 55 százalékos foglalkoztatási szintet tíz év alatt 70 százalékra fogják feltornászni – ilyen magasan a rendszerváltás óta nem volt.

Igazoló link:

http://index.hu/…ati_elemzes/

Bevezetőként ezért írtam,hogy nem kell a sosok között olvasni,és esetleges illúziókba ringatni magunkat.
Biztosan előveszik a végleges témákat is.
Nem tippeket adok a hogyanra,de már most is a felülvizsgálat alkalmával utánna néznek,hogy a delikvens gyógyszerkiváltásai (nem a felírt gyógyszer,hanem annak kiváltásának valódiságát),továbbá az egyes "műintézményekben :-)" valósan eltöltött napjainak számát ellenőrzik.
Mint tudjuk a rokkantnyugdíj következő felűlvizsgálatáig is betegnek,valamilyen állapotnak fenn kell maradni és érdemben avval foglalkozni kell a saját jól felfogott érdekében az embernek.
A megbukás kockázata fenn áll a "véglegesített" sorstársaknál is.Kiszűrhető,hogy a határozat után mennyiben áll még fenn a betegség,állapot.Senki ne mondja azt,hogy a határozat után már nem kell a gyógyszer,kórházi kezelés,szanatóriumi kezelés stb,met ebből alakul ki a csodálatos gyógyúlás szindróma,amit rendszerint díjaznak a "szakértők".

Törvény (egyelőre) ide vagy oda,a leirtakhoz ragaszkodom a jól felfogott érdekemben.Olyan morbidus (betegség) tudattal rendelkezem,hogy még adni is tudok belőlle kiló számra az arra rászorúlónak :-))).


By
gattaga

jácintka # 2011.03.02. 07:06

Tegnap a kossuth rádió 12 ór 30 kor kezdödő ütköző cimű müsoráb Szél micsodáról volt szó.
Sajnos hiába keresem az Kossuth rádió hangarhivumába nem tlálom.
H valaki megtalálja kérem másolja ide .
Érdemes meghallgatni.
Végre olyan valaki beszél és gondolkodik is!

tanárúr # 2011.03.02. 07:16

jácintka

Magyar Rádió Hangtár. A naptár átállításával elérhető a 2011.03.01. 12. 30-as Ütköző.

gades # 2011.03.02. 07:42

Sziasztok! aperten egyetértek veled.Szép új világ 27000forintból kell még ezt a pár évet végig kínlódni,a tolvaj politikus banda miatt.

Jurisz # 2011.03.02. 08:04

Mint lentebb írtam, a rokkantsági nyugdíj „speciális“ eset jogi szempontból, mert a kérelmezőnek nem csak a nyugdíj megállapításának időpontjában kell megfelelnie az akkor éppen hatályban lévő jogszabályokban előírt jogosultsági feltételeknek, hanem a rokkantnyugdíj folyósításának teljes időtartama alatt is, egészen az aktuális öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig!

Ennek semmi köze az itt hangoztatott jogbiztonsághoz, "szerzett jog"-hoz. Ami pedig a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát illeti, Szíjjártó Úr, a Nemzeti Ügyek Kormánya miniszterelnökének személyes szóvivője a TV2 ma reggeli Mokka című műsorában kijelentette, hogy a Nemzeti Ügyek Körmánya minden rokkantnyugdíjban részesülőt felülvizsgálatra fog kötelezni, melyet azzal indokolt, hogy a rokkantnyugdíjrendszerben sok a munkaképes, akiket a rendszerből ki kell zárni.
A TV2 honlapjára bizonyosan hamarosan felkerül a vele készült interjú.

Ricuska # 2011.03.02. 09:37

Szóval azt gondoljátok hogy aki 2004.-ben rokkantsositva lett véglegesen azt nem hivhatják be felülvizsgálatra?
Főleg ha a biróság állapitotta meg??
Amugy ha megteszik kötelező-e bemenni, illetve az emberi jogokat sérti-e???

végrehajtó1 # 2011.03.02. 09:42

Én abban nem lennék olyan biztos.(lásd tegnapi hiradások)

A 2/3 erre is fel lehet hatalmazva...

Dánesz # 2011.03.02. 09:57

Üdvözletem!

Áprilisban megyek felülvizsgálatra,eddig 67%-os rokkant voltam,dolgozom portásként havi60-72 órát sajnos többet nem tudok!Ezért,hogy próbálkozom a munkával,mindenképpen elveszik a teljes százalékomat vagy mit kaphatok,hogy képes vagyok dolgozni pár órát?Köszönöm minden jót!

Ricuska # 2011.03.02. 10:00

"Előző hozzászólásból idézem!!!

Ajánlom figyelmedbe az Alkotmánybíróság elvi álláspontját.

„ A jogállam alapvető eleme a jogbiztonság. A jogbiztonság – többek között – megköveteli a megszerzett jogok védelmét, a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztatha­tóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását. …
A jogbiztonság elvéből
főszabályként az következik, hogy lezárt jogviszonyokat sem jogszabállyal, sem jogszabály hatályon kívül helyezésével – származzék ez akár a jogalkotótól, akár az
Alkotmánybíróságtól – nem lehet alkotmányosan megváltoztatni.

Most akkor hogyan kell érteni??? Menjenek az emberek Strasszburgba??

tanárúr # 2011.03.02. 10:37

Kérésem aki tud válaszolni tegye meg. KÖSZÖNÖM

II. PONT MUNKAKÉPESSÉG VÁLTOZÁSA

  • Jelenlegi vagy egészségkárosodást megelőző munkakörben, illetve képzettségének megfelelő munkakörben rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban komplex rehabilitációja nem javasolt.

III. PONT REHABILITÁLHATÓSÁG
Rehabilitálható, de komplex rehabilitációja nem javasolt.

VI.pont. FELÜLVIZSGÁLATI IDŐ " Jelenlegi állapota alapján felülvizsgálata nem szükséges".

ÖSZK : 52% Ez véglegesítés, kérdezi egy kedves ismerősöm, életkora 59 éves. 2010-es felülvizsgálat eredménye.

Jurisz # 2011.03.02. 11:15

Már többször leírtam lentebb, hogy a rokkantsági nyugdíj azért "speciális" jogi szempontból, mert a kérelmezőnek nem csak a nyugdíj megállapításának időpontjában kell megfelelnie az akkor éppen hatályban lévő jogszabályokban előírt jogosultsági feltételeknek, hanem a rokkantnyugdíj folyósításának teljes időtartama alatt is, egészen az aktuális öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig!

Ennek pedig semmi köze az itt hangoztatott jogbiztonsághoz, "szerzett jog"-hoz. Egyébként a "végleges" minősítésűeket a Nyufig ma is felülvizsgáltathatja a hatályos törvényi előírások szerint és tudomásom van arról, hogy jópár esetben meg is tette, majd ennek nyomán megvonta tőlük a rokkantnyugdíjat. Ilyen esetekről különösen azok az egykori - III. csoportú, de "végleges" minősítésű - rokkantnyugdíjasok tudnának beszámolni, akik alacsony összegű rokkantnyugdíjuk miatt kénytelenek voltak elmenni részmunkaidős melóba (napi max. 4 órára), és munkaszerződést vagy nem kötöttek velük, vagy csak egy alibi szerződésük volt, majd pechjükre a Munkaügyi Felügyelőség emberei éppen ellenőrizték a céget, melyet követően jelzést küldtek a Nyufignak. De van tudomásom olyan esetről is, hogy a Nyufig a rokkantnyugdíj megvonását azzal indokolta, hogy az illető "önrehabilitációt"! hajtott végre, mert az, hogy valakinek az egészségi állapota "végleges", még nem jelenti azt, hogy maradék munkaerejét ne tudná - pl. otthoni távmunkavégzéssel - hasznosítani. És a Nyufig mindezen döntéseiről a bíróság azt állapította meg, hogy törvényesek! Látható tehát, hogy nincs itt semmiféle "szerzett jog"! Ezt nyugodtan el is felejtheted. Egyébként a neten is olvashatsz történeteket arról, hogy "végleges" minősítésűeket behívtak felülvizsgálatra, volt, akit azzal a szlogennel, hogy állapota időközben esetleg nem rosszabbodott-e! Ez már tiszta komédia ... Egyébként pedig a felülvizsgálatot soha nem az NRSZH írja elő, hanem a Nyufig. Az NRSZH szakhatósági állásfoglalásában leírhatja, hogy az illető állapota kialakult, stabil, felülvizsgálata ezért nem szükséges, de ettől a Nyufig még elrendelheti a felülvisgálatot, mint ahogy azt meg is teszi. Na, ez fog történni a Széll Kálmán Terv szerint most is.

A "fogyatékosság" és a "rokkantság" fogalmát pedig nem illő összekeverni, pláne nem ildomos összekeverni a "keresőképesség (átmeneti munkaképeeség-változás)", és a "rokkantság" fogalmát, a kettő messze nem ugyanaz. Ebből a szempontból (is) ajánlom tanulmányozásra az NRSZH honlapján olvasható "Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" című, elég vaskos dokumentumokat, ebben szépen levezetik, hogy mi a különbség - többek között - az "egészségkárosodás", a "fogyatékosság", a "keresőképesség (átmeneti munkaképeeség-változás)", a "munkaképesség-veszteség" és a "rokkantság" között.

Ricuska # 2011.03.02. 11:17

szerintem a facebookon érdemes lenne irni Viktornak!! Ha lázadás akkor legyen lázadás. Kár hogy én nem tudok olyan honlapot nyitni, ahol már most aláirásokat lehetne gyüjteni, és még csak a tervezet ellen is de irány Strassburg!! Kocsim van, benzint elosztjuk. Várom a véleményeket! sajnos a 2/3 tényleg mindent megtehet!! Öszintén mondom félelmeim miatt nem voltam szavazni!!

Ricuska # 2011.03.02. 11:28

Eddig a véglegesitett rokkantnyugdijasokat csak akkor vizsgálták felül, ha feljelentették őket, illetve az alábbi irásban közölt munkaügyi felülvizsgálatba belefutottak. Jelenlegi állás szerint aki rokkantnyugdijas az a nyugdijának 2X dolgozhat, és ez törvényes. Ha 6 hónapot egybefüggően dolgozik, akkor figyelni kell az átlagot hogy átlépi-e a nyugdij 2x-ét! Ha csak 5 hónapot dolgozik, egyet nem , akkor ujra kezdeheti bérkorlát nélkül ujabb 5 hónapig. Itt a kiskapu. Sajnos akinél az átlagot átlépi, az APEH automatikusan jelenti a NYUFI fele, és ekkor egy az egyben megszüntetik a nyugdijat. Nem értek egyet viszont azzal, hogy aki 100 %-ban rokkant, annál nem néznek egyátalán bérkorlátot. Lehet az egy komoly betegségből kilábaló, de jó pár éve véglegesitett, vagy pár évre felvett rokkant is.
Szóval a NYufi nem vizsgáltat felül véglegeseket, ha nem ütközik problámába az illető!
Csak sajnos nem azt nézik hogy miből élünk meg.
Foglalkozhatnának a sok biztonsági őr céggel, ahol feketén minimál bérért foglalkoztatnak nagyon sok rokkantnyugdijast.A többi meg zsebbe megy, ami még jár! Ha ezek rendesen fizetnék az adót, és nem a nyaralójukra menne a pénz, akkor lehet hogy több jutna az államnak. Nem beszélve hogy mind rendőrvolt, aki elment nyugdijba, vagy rokk nyugdijab és mellette százezreket keres feketén!!
ha nincs igazam irjátok meg!!
Megköszönöm

Ricuska # 2011.03.02. 11:55

Hozzászólások törölve????

Zsuzsukácska # 2011.03.02. 12:20

Hum?Törölve,de miért?

jácintka # 2011.03.02. 12:41

Tanár úr!
Ott kerestem ,de nem találtam.
Ha neked sikerül a tegnapi ütköző 12 óra 30 p. megtalálni létszíves tedd ide.
Érdemes meghallgatni mint már írtam.

tanárúr # 2011.03.02. 12:52

Jácintka.

A következőt kell beírni keresőbe.
/hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-03-01
Jó vételt.

mariann999 # 2011.03.02. 14:25

Kedves Fórumozók!
Nekem a jogi bukfencet a következő okozza: ha valaki éveken keresztül hivatalosan dolgozott és tűrhető jövedelme volt, ezután fizette a járulékokat. Miután megrokkant (esetleg üzemi balesete volt), jogosulttá vált egy aránylag normális összegű nyugdíjra. Most "rehabilitálják" őt, valamire még képes alapon átképzik valamilyen munkára, ahol minimálbért kap. Ha mozgássérült, ez a minimálbér a munkába járás költségeire (kocsival, mert mással nem tud) nem elegendő.
Akkor miért is fizette a magasabb jövedelme után a nyugdíjjárulékot, amikor most el kell mennie minimálbérért dolgozni (ha egyáltalán talál munkahelyet)?
Hol van ilyenkor a szerzett jog?
Az én férjem 30 éve baleseti rokkant (III. csop.), 23 évig csak járadékot kért, 8 éve baleseti rokkant nyugdíjas. Mindig 67%-os volt, de 2010-ben visszavették 51%-ra. Hiába fellebbeztünk (csak II. fokig mentünk). Az állapota a bizottság szerint még mindig nem végleges! Valóban nem az, mert romlik, bár ha a százalékot nézem... Még pár felülvizsgálat az ORSZI-ben és meggyógyul :)

hella78 # 2011.03.02. 15:38

Üdv Mindenkinek!
Lenne pár észrevételem az új nyugdíjreformmal kapcs.-ban, engem is érint , azért írok ide.
Na, "in medias res", szóval: a Fidesz célja most az,h. kiszűrje a jogtalanul leszázalékoltakat. Azokat,akik a rendszerváltás után, a '90-es években mentek illegálisan rokkant nyugdíjba. Ezzel nem is lenne baj, DE!!!, azt
elfelejtik,h. azok az emberek,akik így tettek, most konkrétan kb. hány évesek is?
Ha belegondolok, akkor,amikor bedőlt a kommunizmus és ezzel együtt rengeteg munkahely, akkor bizony sokan maradtak munka nélkül... Az akkori fiatalok még könnyebben találtak munkát, de a 40-50 év közötti korosztály nagyon meg volt lőve. Szóval a "mostani illegális rokkant" nagy részét az a korosztály teszi ki. ( Persze nem csak ők, de túlnyomóan IGEN!!!)
És nézzük meg,h. Ők most hány évesek? HMMM????
Ja, igen, olyan 55-től felfelé...
És a kormány a mostani programjában kiket mentesítene a
rokkantság elvétele alól? Igen, őket!
Ez azért elgondolkodtató! Hivatkoznak egy "régi" bűnre, miközben, a bűnösöket futni hagyják!!!
Tévedés ne essék, én nem bántani szeretném ezeket az embereket, mert nyilván ők sem tudtak mit kezdeni a kommunizmus biztonsága után a hirtelen jött káosszal!!! DE NE AZ ÁRTATLANOKAT BÜNTESSÉK!!!
Felháborít,h. magam körül is (egy kis faluban élek)
rengeteg olyan embert látok, akik 20 éve rokkantak,
a mi kis falunkban divat volt pl. a "mozgásszervi" lerokkantosítás, olyan embereknél, akiknek, még ma sem, így közel 20 év után sincsen semmi bajuk.
De már elérték az öregségi nyugdíjat és élnek boldogan, anno még 'segélyt" is kaptak arra,h. átépítsék a fürdőszobájukat, 150-200 ezer ft, mert
ők olyan betegek.
Cserébe itt vagyok én a magam 32 évével, aki szívbetegnek született, 7 évig próbáltak mindenféle gyógyszerrel életben tartani,h. egyáltalán operálható legyek, de ezzel is csak azt érték el, h. egy "állapotra" hoztak, ami sajna jobb nem lehet, csak rosszabb. Ráadásul 81-ben vagy 85-ben (?) még, egy transzfúzió alkalmával hep. C. vírussal is megfertőztek, ami olyan 8 éve derült ki, mert csak akkor aktiválódott ( tény, még 85-ben sem szürték a véradókat erre, mert nem ismerték a betegséget), de sajna mára már ennek a neg. hatásai is jelentkeztek nálam. (májmegnagyobbodás, állandó kimerültség...)
http://www.majmoly.hu/majmoly/
Ha elmennék egy munkahelyre a kötelező vérvétel után elutasítanának, májfunkció-zavar miatt. Holott maga az egészségügy betegített meg, ilyen szempontból!
Ezek után még nekem kell félnem attól,h. hirtelen felindulásból azt mondják, h. a 67% véglegesem semmit nem ér?
És higgyék el, nem szimulálok akkor, amikor fulladok, állandóan fáradt vagyok, ha egy csepp olajos ételt eszek, 3 napok görcsöl a hasam, ha már 30 fok felett van a hőmérséklet, levegőt nem tudok venni...
Szívesen lennék én is egészséges, mert szeretnék teljes életet élni, úgy , mint bárki más, de ha beteg vagyok , mit csináljak?
Én is szerettem volna gyereket szülni, de sajna ez már nálam szóba se jöhet... És egyáltalán mire számítsak? Sajnos a fórumon olvasottak alapján csak arra,h. majd REHABILITÁLNAK!!!
Miközben a valódi csalók védettséget élvezve röhögnek a markukban. :(
És sajnos az olvasottak alapján nagyon sokan vannak hasonló cipőben, hiába más a betegségük, a hatása ugyanaz!

muszmusz # 2011.03.02. 16:15

Kedves Fórumozók!

Új vagyok ezen az oldalon, elolvastam a hozzászólásokat amivel egyet is értek, hiszen én is (gyermekparalízises vagyok)Azt szeretném megkérdezni fórum társaimtól, esetleg eszükbe jutott-e, ha esetleg dolgozni kényszerülünk, hogyan oldjuk meg a bejárást, hisz számomra ez elég nehéz lesz, főleg a téli időszakba.A másik kérdésem van olyan lehetőség jogi úton amivel esetleg érvényre vihető sérelmünk.

Ricuska # 2011.03.02. 17:00

Sajnos meg kell várni hogy mikor lesz döntés, és természetesen milyen irányban. Sajnos a 2/3 bármit megtehet, bármit megszavazhat. Az internet és a statisztika szerint 336 ezer korhatár alatti rokkant nyugdijas van. Nem tudom miért beszél a médis 700 ezerről. A többi ha rokkant volt, most nyugdijas koru, akiknek valamilyen ellátást igy-is ugy-is adni kellene. Sajnos a rokk. nyugdij nem megy át öregségibe, és ezért könnyű azt mondani amitől mindenki levegőt sem kap, hogy 700 ezer a rokk. nyugdijas.
Szerény véleményem szerint csak összefogással tudunk bármit tenni, és tényleg csak a legfelsőbb szint marad ami külföldön van. Csak sajnos a magyar ember mentalitása nem a kitartás.
Ma hallottam csupa véletlenül, hogy a sötétebb bőrü honfitársainkkal kellene kezdeni a felülvizsgálatot, mert ott tényleg sok az érdekesen rokk. nyugdijhoz jutott munkakerülő. Nem vagyok rasszista és fajgyűlölő, de ezzel egyet értek.
Hogy hova lehet menni dolgozni ha rehabilitálnak??? No ez jó kérdés. Ha valaki nem tud emelni, menni, lépcsőzni stb stb. Ki kell várni az okos kis kormányunk döntését, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Az a szomorú, hogy megint mi kapjuk meg a forró levest, pedig nem erre szavaztak, nem ezt akarta a nép! Viktorunk nem ezt igérte hogy nyomorba dönt bennünket. Pedig ahogy elnézem, jobb ha mindenki előre gondolkodik, és menekülési utvanalt keres. Legyen az munkahely, jogi utkereső!!