Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


bolondmelós # 2011.02.24. 13:28

Na jó köszi, ezért nem jó zártosztályon lenni.

A cukkolást azt most olvastam......
bocs, de ez nagyon kiakasztott, remélem nem az orvos tette, akkor megbocsáthatatlan.
Betegjogi képviselőhöz irány.

gattaga # 2011.02.24. 15:46

ripacs

Értékes válasznak mi minősűl ebben a felforgatott rendszerben?
Még azokat is behívják,akiknek a lába/i amputáltak (hátha kinőttek??).
Szerintem lefuttatnak a rendszeren egy megadott algoritmust és akit kiszúr a rendszer azt előveszik.
Sokan buknak,mert a véglegesnek hit eredményt felül írja az a tény,hogy a megállapító határozat után bizonyíthatóan nem foglalkoztak tovább a betegségükkel illetve állapotukkal,gyógyszerezésről ne is beszéljünk.
Nem a ténylegesen rokkantak baxnak ki egymással,hiszen nekik a létfentartáshoz kell a gyógyszer/terápia.
Mindenféleképpen "bűnbakokat" kell állítania a bizottságnak,és csodálatos gyógyúlásoknak vagyunk szem és fül tanúi az utóbbi időkben.Tehát az a bizonyos pallos minden sorstársunk feje felett ott himbálódzik,amíg korbetöltés címén már nem foglalkoznak vele.


By
gattaga

dearjohn # 2011.02.24. 15:59

Tisztelt fórumozók!

Keletkezett egy vitám a munkaügyi központtal. Jelenleg 70%-os munkaképesség-csökkent rokkantnyugdíjas vagyok. Lenne egy munkáltató, aki alkalmazna és bértámogatást venne igénybe utánam.
A vita arról szól, hogy szerintem a 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 11§ alapján a munkáltató jogosult bértámogatásra, a munkaügyi kp. munkatársa szerint viszont csupán azok a munkáltatók jogosultak erre, akik olyasvalakiket alkalmaznak, akik rehabilitációs járadékban részesülnek. A vita valójában a 177/2005. (IX. 2.) kormány rendelet 2§ ea-ek) pontjairól megy, mert szerintem én az ed) pontnak felelek meg, a mk. kp. munkatársa szerint viszont az ej) alapján nem kaphat a munkáltató támogatást utánam.

A kérdés természetesen az, hogy a munkáltató vehet-e igénybe bértámogatást, ha foglalkoztat?

Válaszukat előre is köszönöm,

üdvözlettel:

Kedves János

Túlélő # 2011.02.24. 17:33

Most értem haza reggel 5-től!Mindenkinek köszönöm,aki szorított nekem.Remélem sikeresen zárul az ügy.
A földszinten voltam ott egy dr,és az első emeleten egy dr.nő beszélgetett velem.Meglepően kedves volt mindenki,a portástól kezdve az assziztensekig,orvosokig.Igaz "hagyományos" vizsgálat nem volt,csak a vérnyomásom,pulzusom mérték meg.Az összes papíromat megnézték betűről betűre,kérdezgettek. Emberként bántak velem. Kb 2 lehettem bent.
Eredményt küldik a bíróságra,majd onnan értesítenek.
Szóval még kb 2 hónap,de legalább megnyugodtam egy kicsit.Mégegyszer köszönöm Nektek,hogy szurkoltatok.
Teljesen kivagyok,ha ma sem fogok tudni aludni,akkor soha.Szép estét mindenkinek.

Túlélő # 2011.02.24. 17:37

gattaga
Egy email átjött,válaszoltam is rá.Nézd majd meg.

gattaga # 2011.02.24. 18:22

dearjohn

Ritka esetek egyike az,ha a leendő munkavállaló keveredik jogi vitába a leendő munkavállalása ügyében.
Figyelnie kell a saját allkalmazhatóságára,és a munkáltatója (leendő)lehetőségeire is,a hatályos jogszabályok alapján.
Nem elég szegény munkáltatóknak a kivetett Rehabilitációs járulék terhe (amennyiben vonatkozik rá),hanem a "nyakába vesz" megváltozott munkaképességűeket csak úgy emberbaráti szeretetből.
A legtöbb munkaadónak a hideg futkosna a hátán,persze a piszkos anyagiak szem előtt tartása melett :-)).

Mielőtt a jog értelmezésében elveszne a lényeg:

6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet (a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról)

Ebben nem szerepel a megváltozott munkaképesség mint tényező.

15/2005. (IX. 2.) FMM rendelet
( a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatás megállapításának részletes szabályairól)
177/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet (a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatásáról)
allkalmazhatóságát kell átnézni,természetesen munkáltatói oldalról.

Ha már a kérdésbe keveredett a rehabilitációs járadék,mint említet kritérium,az állami támogatás igénybevételéhez munkáltatói oldalról:
A rehabilitációs járadék letelte után,mint megváltozott munkaképességű egyént nem foglakoztathatna tovább a munkáltató?
Folyamatában nem mert a rehabjáradék letelte után újbóli felülvizsgálatra már "csak" mint rokkantnyugdíjra jogosúltságot állapíthat meg a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal.
A rokkantsági nyugdíj jogosultság kritériumai között szerepel többek között:

• keresı tevékenységet nem folytat, vagy keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal
alacsonyabb az egészségkárosodást megelızı négy naptári hónapra vonatkozó
keresete, jövedelme havi átlagánál, (akinek az egészségkárosodása a szolgálati idejét
megelızıen keletkezett, annak az igénybejelentés idıpontját megelızı négy naptári
hónapra vonatkozó keresetét kell vizsgálni) és
• táppénzben, baleseti táppénzben nem részesül.

Érdekes lenne (az én olvasatomban)ha a munkáltató továbbfoglalkoztatási kedvét vennék el.


By
gattaga

Túlélő # 2011.02.24. 18:55

gattaga
Reggel jött át egy a kettőböl,most este nem jött semmi.Viszont szerinted,ha valaki megkapja az 56% visszamenőleg,és elfogadja a reabot,azt is ki kell fizetni viszamenőleg?Ennek mi az útja?Nyufig? Munkanélküli.Persze gondolom csak a határozat után lehet lépni.Jól gondolom? Köszönöm.

gattaga # 2011.02.24. 20:26

Túlélő

Ne idegeskedj mert öregít! :-)
Elsőként valami határozat,végzés kell.Az abban foglaltakat értékelni,pozitívnak itélt tartalom esetén visszamenőleg állapítják meg a járandóságot.Természetesen kivárják a fellebezhetőség idejét.Esetlegesen rehabjáradék megítélések elutasítása esetén ( nem kockáztatnám meg )kezdődik a herce-hurca előlről.Fellebezés stb.Ott már keményen neked kell bizonyítani,hogy nem vagy rehabilitálható!!!Nem orvosilag,hanem teszem fel egy akármilyen tanfolyamot sem tudsz elvégezni.Miféle munkanélkülit emlegetel?Becsűletes rokkantnyugdíj,vagy megállapított időtartamú rehabjáradék és kész.Rehab letelte után bizottság,minden marad a régiben,rokkantnyugdíj és kész.
Ennyi.


By
gattaga

tyukanyó55 # 2011.02.24. 20:38

Tisztelt Fórumozók !

Most találtam megint egy érdekes cikket a rokkantsági ellátásról, bemásolom a linket, csak kattintsanak rá, és olvasható lesz :

http://www.origo.hu/…nyugdijrends

Hát nem igazán biztató hírek !!

bolondmelós # 2011.02.24. 22:06

ripacs: sajnálom a tesódat, van a családunkban is távoli rokon Down-szindrómás. Önálló életre képtelenek, mégha gyógyító jellegű munkára képesek is páran, nagyon komoly felügyelet kell melléjük néha.

tyukanyó55: egy picit megértő vagyok... mindig van kiút.
Depressziósként mondom ezt, (de ma jól vagyok már ;-) )
a roki nyugdíj az KEVÉS!Megélhetésre biztosan az...

wiwienn # 2011.02.25. 18:39

Szép estét! hátha valakit érint:

Rokkantnyugdíjasként lehet-e előrehozott nyugdíjba vonulni 2011-ben?

Szerző: adozona.hu

nyugdíj rokkantnyugdíj rokkantnyugdíjas előrehozott nyugdíj

Harmadfokú rokkantnyugdíjasként, 33 év munkaviszonnyal lehet-e előrehozott nyugdíjba vonulni? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

1954. július 11-én született férfi vagyok, 33 év igazolt munkaviszonyom van és öt év rokkantnyugdíj /III.fok/, illetve jelen esetben is rokkantnyugdíjas vagyok. Amennyiben ezt a korosztályt is érinti a kormány intézkedése, milyen előrehozott csökkentett öregségi nyugdíjra van lehetőségem?

Az 1954-ben született férfiak öregségi nyugdíjkorhatára a betöltött 63. életév és 183. nap. Előrehozott öregségi nyugdíjra 37 év szolgálati idő esetén - 2 évvel korábban - 61 év 183. naptól, 42 év szolgálati idő megléte - 3 évvel korábban. 60 év 183. napjától szerezhet jogosultságot - amennyiben biztosítási jogviszonyban nem áll.

Az előrehozott öregségi nyugdíj össszege kizárólag csökkentéssel állapítják meg. Az Ön esetében lényeges azon szabályozás, hogy az előrehozott öregségi nyugdíjra való jogosultság szempontjából szolgálati időként kell figyelembe venni a rokkantsági nyugdíj folyósításának időtartamát (1997. évi LXXXI. törvény 18. /A. §. /5/ bekezdése

mama1955 # 2011.02.25. 18:56

Kedves Tulélő, most ültem 1 kicsit ide, látom, voltál Győrben, és elég sok idő eltelt nékedd is 2 év nem kis idő, drukkolok, hogy sikerrel járj mert a meglévő betegségeid nélkül nem válaltad volna ezt a torturát.
A férjem is válalná a gépet is amit annyira reklámoznak, nyaki gerinc mütét infarktus, utánna két sziv katéterezés, cukor betegség, és COPD 40%-al.Rosszullétek, mentő viszi sürgősségire, ahol meg kérdezik minek jött ide? hát? és 2009 dec óta megy a tologatás

aperten # 2011.02.25. 20:28

Ripacs,

Ha van a véglegesítésről ("felülvizsgálat csak állapotrosszabodás esetén szükséges")határozat, és az jogerős, nem támadta meg senki a fellebbezési határidőn belül, akkor azt nem változtathatják meg, mert az a szerzett jogok, és a jogállamiság sérelmét jelentené.

Csak kivételes esetben lehet jogerős közigazgatási határozatot megváltoztatni, jogszabálysértés esetén, de ez sem sérthet jóhiszeműen szerzett jogot.

114. § (1) Ha a hatóság megállapítja, hogy a fellebbezés elbírálására jogosult hatóság, a felügyeleti szerv vagy a közigazgatási ügyekben eljáró bíróság által el nem bírált döntése jogszabályt sért, a döntését módosítja vagy visszavonja. A döntést közölni kell azzal, akivel a módosított vagy visszavont döntést közölték.387
(2) Az (1) bekezdés szerinti eljárás lefolytatására - az Alkotmánybíróság határozata vagy ügyészi óvás alapján indított eljárás kivételével - a hatóság csak egy ízben, és ha törvény eltérően nem rendelkezik, a döntés közlésétől számított egy éven belül jogosult. Ha a döntés bírósági felülvizsgálata van folyamatban, a hatóság az érdemi ellenkérelem előterjesztéséig vonhatja vissza a döntését.698
(3) A döntést a hatósági nyilvántartásba, illetve a hatósági igazolványba felvett téves bejegyzés, valamint az állampolgársági bizonyítvány ténymegállapítása kivételével nem lehet módosítani vagy visszavonni, ha az jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogot sértene.


# aperten

aperten # 2011.02.25. 20:31

2004. évi CXL. törvény
a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól


# aperten

vassné # 2011.02.26. 07:27

Kedves Fórumozók! Mint egyedülállónak, kérdéseim szinte állandóan a pénz körül forognak.

  1. Ha 35 év munkaviszony után 55 évesen (mélyvénás trombózis, tüdőembólia, gyomorfekély, kezdődő SMP, szívritmus zavar, izületi kopások, visszér gyulladás stb.) valami csoda folytán megkapom az 50% ÖEK-t és 50-60000 Ft nyugdíjat, akkor a leendő keresetem ennek a duplája lehet bruttóban?
  2. Ha feléled az özvegyi nyugdíjam akkor az hozzá adódik az alaphoz, és a kettő dupláját kereshetem(míg birom), vagy ez egy különálló ellátmány?

3.Kell-e u.n üzemorvosi papírt is vinnem a bizottság elé. Ha igen az nálam egyenlő lenne az öngyilkossággal. Kis cég révén, biztosan hamar körbe járna a hír, és ha mégsem sikerülne a leszázalékolásom, akkor az elbocsájtásom biztosan összejönne. Sok más munkavállalóval együtt én is kiszolgáltatott helyzetben vagyok
Köszönöm a választ!

gattaga # 2011.02.26. 08:24

vassné

Ha 35 év munkaviszony után 55 évesen ...

Ki jogosult rokkantsági nyugdíjra?
Az, akinek egészségkárosodása
• 79 százalékot meghaladó mértékő, vagy
• 50–79 százalékos mértékő, ezzel összefüggésben a jelenlegi vagy az
egészségkárosodását megelızı munkakörében, illetve a képzettségének megfelelı más
munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban a
rehabilitációs szakértıi szerv szakhatósági állásfoglalása alapján rehabilitációja nem
javasolt, és
• az életkorára elıírt szolgálati idıvel rendelkezik, és
• keresı tevékenységet nem folytat, vagy keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal
alacsonyabb az egészségkárosodást megelızı négy naptári hónapra vonatkozó
keresete, jövedelme havi átlagánál, (akinek az egészségkárosodása a szolgálati idejét
megelızıen keletkezett, annak az igénybejelentés idıpontját megelızı négy naptári
hónapra vonatkozó keresetét kell vizsgálni) és
• táppénzben, baleseti táppénzben nem részesül.

Átmeneti rendelkezések szerint, annak az egészségkárosodást szenvedett személynek, aki
2011. december 31-éig a rá irányadó nyugdíjkorhatárt 5 éven belül eléri, és a
rehabilitációs járadékra megállapított jogosultsági feltételeknek megfelel,
• 2007. december 31-ét követıen benyújtott igénybejelentés esetén, valamint
• 2007. december 31-én rokkantsági nyugdíjban részesülı személy esedékes
felülvizsgálata során
kérelmére rokkantsági nyugdíjat kell megállapítani.

Az életkor végett a "csak" rokkantnyugdíj nem tudom összejönne-e,mert arra a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal ad határozatot,tehát NEM rehabilitálható címmel.
A második kétség a munkabérből fakad hiszen legalább 30 százalékkal
alacsonyabb az egészségkárosodást megelızı négy naptári hónapra vonatkozó
keresete, jövedelme havi átlagánál.
Egészségkárosodás állapotának kezdetét az NRSZH határozza meg,rendszerint az elvégzett vizsgálat dátuma szerepel rajta mint kezdő időpont.

Az "üzemorvost" fogja érdekelni a határozat és nem fordítva.

Igazoló linkek:

http://www.onyf.hu/index.php?…

http://www.orszi.hu/

http://www.onyf.hu/index.php?…


By
gattaga

Túlélő # 2011.02.27. 13:05

Üdv minden fórumozónak!
Szerettem volna tudni,hogy mi van az I és IIfokú bizottság jegyzőkönyvében,mert ugye rólam döntenek,csak épp én nem vagyok jelen,Gondoltam megérdeklődöm,hogy milyen úton juthatok hozzá a saját adataimhoz. IME - Tájékoztatom, hogy a szakértői bizottsági ülésekről összesített szakvélemény készül, mely egyszerre több vizsgálat eredményét is tartalmazza. A jegyzőkönyvben CSAK a jogszabályban előírt adatok szerepelnek, vagyis az általános adatokon ( a kirendeltség neve, dátum, bizottsági tagok neve, aláírása, iktatószám stb) ezenkívül az ÖN ügyével kapcsolatban a következők:
a vizsgálat jogcímének kódja, az előadó szakértő neve, az Ön neve, az ÖEK ( összegészségkárosodás) %-a,
továbbá adott esetben illetve szükség esetén: minősítési kategória, szakmai munkaképesség, rehabilitálhatóság 1-2 szavas minősítése.

Fentiek alapján tehát a jegyzőkönyv nem tartalmaz semmilyen olyan adatot amely a szakvéleményen ne szerepelne.

Amennyiben Ön mégis másolatot szeretne kapni a jegyzőkönyvről, erre természetesen van mód. Az igazgatóság vezető ügyintézővel történt előzetes időpont-egyeztetés után (erre azért van szükség, hogy a másolaton töröljük az azon szereplő többi igényjogosult nevét) személyesen, személyzonosságának igazolása után veheti át névtelenített a jegyzőkönyv másolatát.

Vagyis-nesze semmi fogd meg jól.Én azért kikérem mind a két helyről,ha hazajöttem a szanatóriumból.
Valaki kérte már ki?Az írja le a véleményét.Szép napot mindenkinek.

aperten # 2011.02.28. 02:59

Túlélő!

Jól tett el ezt az iratot, mert egy esetleges perben kiváló bizonyíték lehet.

Hozzászólásod is igazolta azt a korábban leírt véleményemet, hogy ezek úgy döntenek emberi sorsokról életekről, hogy az érintettnek nincs joga megtudni, ott mik hangzottak el, nincs joga észrevételt, ellenvetést tenni.A jogorvoslathoz való alkotmányos jog ezáltal súlyosan sérül, a döntés meghozatalában részt vevők egyéni felőssége azonosíthatatlanág, és dokumentálatlanság miatt szinte lehetetlenné válik. Ez teljesen a 2006 őszén, azonosító nélküli rendőrbűnözők által végrehajtott hatósági magyagyarverések kitervelőinek/végrehajtóinak etikája.

Erős a gyanúm, hogy itt még súlyosabb, emberiesség ellenek bűncselekmények sorozata fog bekövetkezni.
Konrétan a rokkantak létfetételeinek megvonásával elkövett népírtás. Hosszab ideje figyelem már sunyi aljas módszerekkel folyik az előkészítése, a társadalom ostobább rétegeinak a rokkantak ellen uszítása. Lassan a rokkantnyugdíjas a csaló szinonímája lesz.
Pedig a legnagyobb csaló, éppen az állam, és az apparátusa a rokkantügyekben.

Hogyan csal az állam?

  1. Nem biztosítja az egészséges élethez és a hatékonygyógykezelés való jogot, folyamatosan romlik az egészségügyi ellátás. Közben meg álnaívan rácsodálkozik, jé milyen sok a rokkantnyugdíjas.
  2. Az államhatalom megengedi, sőt előírja, hogy a munkahelyek egészségügyi kockázatait, munkavállalók egészségi állapotát, pályalkalmassági vizsgálatát a foglalkozásegészségügyi orvosokat szerződés keretében kötelezően a foglalkoztató fizesse. Nyilvánvalóan nem lesz serény a tényleges egészségkárosító kockázatok feltárásában, a ezzel kapcsolatosan bekövetkezett egészségkárosodások igazolásában. A munkáltató így könnyedén fogyóeszközzé silányíthatja a dolgozót. Nyilvánvaló, hogy hatékony munkahelyi egészségvédelem, csak olyan orvosokkal képzelhető el, akik egyfelől ténylegesen ismerik a munkahelyi viszonyokat, képzettek, becsületesek, másfelől egzisztenciálisan függetlenek attól a munkáltatótól amelynek a munkahelyi körülményeit felügyeli. Nagyon sok ember szenved egészségkárosodást a munkakörülmények miatt. Beleértve a mentális körülményeket is. A munkahelyi pszichoterror rendkívül elharapódzott Magyarországon, ez is nagyon sok embert tesz tönkre. És az állam nem tesz ellene lépéseket, csak álnaívan csodálkozik, jé mennyi a rokkantnyugdíjas.

3.Az állam felrúgja az állampolgáraival kötött társadalmi szerződést, mert az államhatalmat gyakorló politikusoka a háttérből a nemzetközi pénzmaffiák mozgatják. Nekik pedig az az érdekük, hogy minél több pénzt kiszivattyúzanak az országból. A rokkannyugdíjara kifizett pénz nekik veszteség. Na ezért papolnak a 40 millás luxus Adudikkal flangáló politikus léhűttők arról, milyen sokat fizet az állam a rokkantnyugdíjakra. Az, hogy a rokkantnyugdíjasok annak idején úgy áltak munkába, hogy biztosak lehetnek abban, hogy esetleges betegség,megrokkanás esetén a társadalombiztosítás útján ellátást kell kapjanak, egyre kevésbé számít. No ez nem más mint biztosítási csalás. És a társadalmi szerződés felrúgása.

Ezek ellen sürgősen össze kell fogni, és fellépni.


# aperten

Túlélő # 2011.02.28. 03:46

aperten
Jó reggelt,látom te sem tudsz aludni.
Igen,jól eltettem a "választ"2helyen is elmentettem,de ki is nyomtatom,névvel címmel stb.Ezt a választ egyébként az "Ő" jogászuk írta.
Én is mindenre fel vagyok készülve.Már a múlt hétre ígértem azt a meglepit,de csak pénteken jött meg a válasz.11 napig tartott,míg válaszoltak. Velünk mindent meg lehet tenni.
Üdv mindenkinek.

tanárúr # 2011.02.28. 08:20

Tisztelt fórumozó Társaim!
Egészen friss hírek az internetről a betegekkel valamint rokkantnyugdíjasokkal kapcsolatban. Kezdődik a takarítás.

Érzékenyen érinthetik a betegeket a tervezett elvonások
Emelnék a dobozdíjat, extra adót vezetnének be az egészségtelen ételek után és csökkentenék a rokkantellátásban részesülők számát is.
A betegeket és a gyógyszergyártókat is érintenék a kormány által tervezett elvonások a Népszabadság információi szerint. Például a súlyos betegek elvben térítésmentes gyógyszereiért most fizetendő 300 forintos dobozdíjat 500 forintra emelnék. Az intézkedések 25-30%-kal növelhetik a gyógyszerfogyasztók kiadásait. Csökkenne a generikus, vagyis a szabadalmi védettséget már elveszítő hatóanyagot tartalmazó készítmények ára is, jelenleg ugyanis csaknem annyiba kerülnek, mint az eredeti szerek.

A Népszabadság úgy tudja, a csomag része az is, hogy változnának a gyógyszertámogatásba való befogadás szabályai és emelnék az orvoslátogatói díjat is. 100 ezer fővel csökkentenék a rokkantellátásban részesülők számát is, ugyanis a kormány a legkevésbé súlyos betegeket, akik még képesek dolgozni, szeretné visszavezetni a munkaerőpiacra. A kormány bevezetné a 10 forintos extra adót is az egészségtelen ételek után - írja a lap.
Üdv Mindenkinek !

kobeka # 2011.02.28. 09:42

aperten

A sokadik "utolsó nagy bejelentés" a rokkant ellátásokkal kapcsolatban holnapra van beígérve. Illúzióim nincsenek a jogszabályi változtatásokkal kapcsolatban. Évek óta folyik a hangulatkeltés. Pozitív hozzáállásnak nyoma sincs. A rokkant bizniszből kitűnően megélnek a felülvizsgáló orvosok, munkaügyesek, bíróságok, hivatalnokok,... stb. Az álrokkantakat ez az értékelési rendszer nem szűri ki. A valós betegeket és fogyatékosokat nem látja el, hanem meghurcolja, nyomorba taszítja, és terrorizálja.
Ha százezernyi rokkant el is pusztul -a jelenlegi, valós ellátást nem adó, állami "gondoskodásba"- addig is, és továbbra is, mindenki jól jár ebben a rokkant-bizniszben, beteg utánpótlás van.

Jancsika56 # 2011.02.28. 10:19

Én tavaly jutottam el 3. fokig, ott a bírónak elmondtam, hogy semmilyen bizottság nem volt egy orvos dönt, egy másik aláír a szoc. És foglalkoztatási szakértő nem, hogy nincs jelen, de még alá se írnak. A bíróság előtt én is kértem a jegyzőkönyvet személyesen, nekem azt mondták az a jegyzőkönyv, amit csatoltak a bizottság elnökének aláírásával. Tehát nekem volt az áljegyzőkönyvből. Bíró azt mondta, ha ez tényleg így van ahogy én elmondtam az okirat hamisítás amiért súlyos büntetés szabható ki. Fel is szólította az orszit, hogy cáfolja meg az általam mondottakat, de ők erre még csak nem is reagáltak, pedig azt is írta a bíró, hogy ha nem cáfolják az általam mondottakat fogadja el valósnak. Gondolom az ügy lefolyásában sejtitek, hogy ennek semmi jelentősége nem volt.

tanárúr # 2011.02.28. 11:21

Gabus73-nak.
Jó pihenést Hévízen.

kobeka # 2011.02.28. 11:30

Gabus73

A határozat kiküldése nálam, több esetben 3 hónap felett volt. A fellebbezési határidő betartását viszont tőled megkövetelik.

kobeka # 2011.02.28. 11:38

Túlélő

Erre külön jegyzőkönyvre én is kíváncsi lettem. A felülvizsgálatokon nálam éppen, hogy nem vettek figyelembe mindent. Az ORSZI tájékoztatásából kiindulva eddig számomra nem tűnt fontosnak.
http://orszi.hu/…tartasai.pdf