Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Debra01 # 2011.10.04. 20:35

Köztársasági elnöknek??
Magyarország lett az állam formánk. Hol itt a köztársasági elnök?
Ha van is, ....minek.
Ma láttam őt valami fórumon, és szánalmasan makogott. Írhatunk neki, kérdés...mi a fenének. Ő egy marionett bábu, Viktorunk kezébe.

szafika # 2011.10.05. 03:08

Debra01, az egy dolog, h a hivatalos neve M.o. de az államforma az maradt köztársaság , én jobban szerettem , míg népköztársaság voltunk, mert mióta kivették belőle a népet, egyre s.z.a.r.a.bb itt a helyzet ! Valamikor volt népjóléti miniszter is, de ma már az sincs, ma már csak a magát elitnek csúfolt bagázsnak jut jólét, a többi meg, fizethet, mint a köles !

szafika # 2011.10.05. 03:12

Moljud56, ez legalább emberségesebb, mint a híd alatt, szörnyű, hova juttatta a politika ezt az országot ! Azért, mentsisten , ilyen helyzetbe kerülni !

lina49 # 2011.10.05. 05:46

Én már teljesen meg vagyok kavarodva a hírekkel kapcsolatba.. Van mikor teljesen reménytelennek látok mindent van amikor látok egy pici reményt és ez már tejesen felőröl... Senkinek nem merek beszélni róla mert ismerem az emberek reagálását csak nyűg vagyunk az emberek nyakán.. A szemembe meg senki ne adjon igazat a hátam mögött meg mást mond...

jácintka # 2011.10.05. 06:38

Icike42 által belinkelt oldalon , látható amit egy iskola vagy másintézmény is szivesen tudhtna magánk.Persze rácsok nélkül.
Sok korházban vagy talán az összes kórház elmondhatja magáról ,hogy annyi élelmezési fejkóta nem jut egy betegre mint egy börtönbe.
Ha tovább gondolkodunk egy kórházba nem azért megy az ember mert éppen valamit elkövetett hanem mert beteg. A börtön pedig valmilyen büncselekmény hozadéka!

Pár hónappal elöbb felvetődött már , hogy a rokkantak, főleg azok akiket az ORSZI és mai nevén ENRSZI kidobál - kidobált a rendszerből alakitsanak egy egyesületet. az NRSZI úgy dobál ki beteg embereket , hogy ott már azonnal munkalehetőséget adnának a visszaminősittt embernek.Könnyű rábélyegezni , hogy menjen munkába amikor ép és egészséges emberek vannak munkanélkül.
Tudják e ott fent a nagyokosok , hány olyan van akinek büdös a munka és segélyből vagy mondva csinált pszhihés betegségére hivatkozik!
Most főleg fontos egy egyesület.
Az én kortörténetem itt van fent ezen a fórumon nem titok, ha valaki visszaolvas akkor olvashatja a" nagytudásunk " titulált ORSZI ENRSZ orvosaink alkalmatlanságát.Bárkinek aki vállalja , hogy elindul valamerre ez ügyben átadom vagy elküldöm emailbe.Sőt ha szükséges szivesen beszámolok az ORSZI ben történt összes " vizsgálatról" ami velem történt.

Debra01 # 2011.10.05. 08:01

Tudjátok...nekem nincs bajom a "munka világával"
Talán még lenne is munkám. (lenne) De kőkemény fizikai meló, és nem 8 órás. Nos, az én munkavilágom ilyen.
Tegyük fel. elvállalom, mert a pénz nagyon kell....mi lesz velem pár hónap múlva? Összeroppan a teljes gerincem.
Sokat gondolkodtam azon, hogy a gyógykezelés hiánya, illetve nem megfelelő volta vezet oda, hogy bele rokkanunk olyan munkákba, amiket a nyugati társadalom egészségügyi segítséggel átsegíti a polgárait. Ott jár sok olyan sportolási lehetőség, uszoda, ...jár szabadság, hogy regenerálódjanak az emberek. Minket ezektől az alapvető lehetőségektől fosztanak meg.
Aztán jó nagyot rúgnak belénk.
Ismerek fiatal munkavállalókat akik évek óta NEM kaptak szabadságot. Ha kérik, el is bocsátják őket.

Mimóka # 2011.10.05. 08:16

lina49

Teljesen igazad van,szépen lassan szivárogtatnak ki velünk kapcsolatban dolgokat,de csak homályos információtöredékeket.

Szerintem ezzel az is a céljuk,hogy idegileg nyírják ki a gyengébb idegzetűeket,annyiva kevesebb "nyűg lesz a nyakukon"!

Véleményem szerint a bizonytalanságnál nincs rosszabb.
Valaki megtisztelhetne már bennünket annyira,hogy embeszámba vesz bennünket,és érthetően elmondaná,hogy mit is akar velünk?
Nincs aki kiállna az érdekeink mellett,így azt tesznek velünk,ami akarnak.
Nagyon hiányolok egy tiszta érthető egyenes beszédet!

kiszolgáltatott # 2011.10.05. 09:05

Nagyon egyetértek Debra 01-gyel.Rendes rehabilitációt Mo-n nehéz elérni,esetleg privátba nagyobb az esély rá,de az horribilis öszegeket igényelne.A munkavállalóknak esélyük sincs megfelelően regenerálódni,miért is csodálkoznak rajta,ha sok (lenne) a beteg.
Nyugaton a fizetések elegek a minden évben pihenésre,nyaralásra,vellnessre,egészséges táplálkozásra,regenerálódásra.Ebbe a világba kéne a mukavállalókat,és betegeket is visszavezetni.
Pl.nemrégen SZTK-ra kaptam súlyfürdőt és masszázst,15 ezer Ft volt.És ezzel még nincs megoldva a gyógykezelés persze.
Van persze a felső tizezer,aki úgy él, mintha nyugaton lenne,minden kapu kinyílik nekik,ha gyógykezelésről,tanulásról,üzletről,protekcióról is van szó.az a baj,hogy leginkább ők hozzák a törvényeket,(vagy a kivánságaik alapján )

lina49 # 2011.10.05. 09:24

Mimóka..

Igen aki gyengébb idegzetű teljesen kikészítik én éppen most érzem magam jobb állapotba a tavalyi depi és generalizált szorongásos állapotból mire az ember csökkentheti a gyógyszereit valami mindig jön.. féllek az állandó mi lesz holnap várakozás megint rossz irányba visz......Ráadásul az én betegségem nem rehabilitálható.......

Veronika21 # 2011.10.05. 09:40

Kedves Fórumozók!

Szeretnék segítséget tőletek. Anyukámat ápolom kapom utána az ápolási díjat.Sajnos 2 csigolyája törött ezét súlyos mozgáskorlátozott.Minden nap nála vagyok én 5 km-re lakom tőle ezt a távolságot mindig kerékpárral teszem meg,De azt hallottam lehet kérni gépjármű vásárlására támogatást ki kaphat és hol kell ezt intézni.Anyukám 84-éves, én 53éves vagyok van jogosítványom csak autóm nincs. Nagy segítség lenne nekem mivel én is ízületi bántalmakkal küzdök és sajnos ülni nem sokáig bírok.Ebben kellene nekem segíteni.

skorpió13 # 2011.10.05. 10:06
skorpió13 # 2011.10.05. 10:08
Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.05. 12:48

Kedves Fórumosok!
Először apertennek üzenem, hogy csak végső esetben tenném meg, amit írtam. Ha végigjártam a törvényes utat, és elvesztem mindenem. Nem megyek egyből fejjel a falnak, csak ha már beszorulok a sarokba.
Skorpió13: minap hallottam erről a Szolidaritás szervezetről, mozgalomról, nem is tudom, pontosan a megnevezését. Nem vagyok fenn a facebookon, de most már megérné regisztrálni. Eddig csak az iwiwen voltam, bár innen valaki hívott a facebookra is, nem tudom csak a valódi nevét, azt nem írom ki. Ha ez a Szolidaritás tényleg be tudná váltani a hozzá fűzött reményeket, hát csúcs lenne. A szomszédom beszélt erről, valamelyik tv csatornán hallotta, teljesen pártfüggetlen, és mindenkivel szolidáris lenne. Ahogy valamelyik lányom hazajön, regisztrálok, mert nekem kicsit nehézkesen menne. Első lesz, hogy csatlakozom az oldalhoz.
Sopika jelentkezz, ahogy gépközelbe kerülsz.
Mindenkinek szép napot.

iren55 # 2011.10.05. 13:37

ANI 2085! Hétfő este volt az ATV-n az Egyenes beszéd-ben. Neten megtudod nézni. Üdv: iren55

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.05. 14:16

Köszi, de ahhoz gyenge az én netem. Mobilnet, és nagyon akadozik.

kiszolgáltatott # 2011.10.05. 14:16

Visszatérne a börtönéletre,és az ottani körülményekre:http://www.hir24.hu/…hl-andrasra/
A színész a tervek szerint könyvet fog írni, az alkotáshoz így megteremtik a nyugodt, kellemes körülményeket.
Talán ugyanennyi gondoskodást a munkában megrokkantak is megérdemelnének.

kiszolgáltatott # 2011.10.05. 14:17

Javítom:Visszatérve

skorpió13 # 2011.10.05. 15:11

Ani2085!Az a linkje amit küldtem,vigyázz!!!csak ez az eredeti!

kiszolgáltatott # 2011.10.05. 15:43

Hát ez is hihetetlen:
"A tököli börtönben a börtönparancsnok minden bizonnyal először gondosan kiválasztja, melyik körletben kell majd a büntetést letölteni. Arra különösen figyelni fog, hogy a színészt a következő hónapokban nehogy atrocitások érjék, vagy különösen kellemetlen szituációkba kerüljön"
És a rokkantnyugdíjjasok megalázó felülvizsgálatai,lecsalózásai,nem merítik ki a "Különösen kellemetlen szituációt"?Erre is figyelhetrne egy" börtönparancsnok".
Elnézést,de ezen nagyon felkaptam a vizet.

buboka # 2011.10.05. 16:09

Nem bírom ki, hogy ne linkeljem be ide ezt a gyöngyszemet.

"Az MSZP-vel ellentétben mi az emberek oldalán állunk, ezért senkit sem hagyunk az út szélén: legalább 200 ezer, jelenleg segélyből élő embernek adunk munkát a Start munkaprogram keretében. Ők az eddigi 28.500 forint segély helyett havi nettó 48.000 forint munkabért fognak kapni" - írta közleményében a szóvivő.

Szijjártó Péter azt is megjegyezte, hogy a kormány korábbi döntéseivel "megmentette a nyugdíjrendszert", jövőre pedig a nyugdíjkassza "lábra állításával" teljes biztonságba helyezi az idős emberek járandóságát.

Komolyan mondom és gondolom, hogy ezek a taknyos kölykök mondják meg, milyen összegből lehet megélni? Szijjártó szerintem azt sem tudja mit lehet venni az általa "rengeteg" pénznek tartott 48.000,-Ft-ból.

nemezbagoly # 2011.10.05. 16:25

Tavaly százalékoltak le sclerozis multiplex-szel. Igaz, III fokon nyertem pert, mert ott már belátták az orvosszakértők, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedőt nem lehet rehabilitálni. A következő vizsgálatom időpontja 2012. volt az eddigi álláspont szerint.
Ennek ellenére tegnap kaptam kézhez egy levelet, miszerint pénteken meg kell jelennem, hogy felülvizsgálják a jogosultságom.
Azóta még 3 porckorongsérvet is sikerült beszereznem.
De mivel menni még -úgy-ahogy- tudok, nem csodálkoznék, ha "visszavezetnének a munka világába".
Hozzáteszem, 33 év munkaviszonyt állapítottak meg a rokkantsági nyugdíjam kiszámításakor.

buboka # 2011.10.05. 16:30

Kedves nemezbagoly!

Szívből kívánom, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd. A Te eseted is azt bizonyítja, hogy kapkodnak, egyszerűen képtelenek belátni, beismerni, hogy sajnos nem "jókedvünkben" kértük a rokkantosítást,hanem valóban és sajnos betegek vagyunk.

nemezbagoly # 2011.10.05. 16:35

Kedves Bubóka!
Köszönöm a jókívánságod.
De sajnos itt már nem a józan ész diktál.
Úgy van, ahogy írod, csak a kapkodás, hogy honnan, kitől mit lehet még elvenni.

ókút # 2011.10.05. 16:38

nemezbagoly?

mitől lett ilyen sürgős nekik?hány éves vagy,ha nem titok?

nemezbagoly # 2011.10.05. 16:42

Nem, nem titok. 49 vagyok, de több helyen is dolgoztam bejelentve egyszerre, meg a 3 év ipari iskolámat is beleszámolták, így jött ki a 33 év.
Hogy mitől lett ilyen sürgős?:)
Nyilván az én rokkannyugdíjam fogja kihúzni az országot a válságból...