Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ókút # 2011.10.05. 16:45

nemezbagoly írása szerint a doktor jól tudta,azt hiszem tegnap írta,hogy lázasan nyalogatják az okmányokat,hogy kit lehet még kirúgni a rendszerből!

nemezbagoly # 2011.10.05. 16:59

Ókút!
Az a baj, hogy nekem nagy szám van, és nnakidején a II. fokon mondtam, hogy tán nem kellett volna mindenkit leszázalékolni annak idején, akinek volt erre párszáz ezer forintja. Ez- felteszem-, nem tetszett nekik.
Nekem viszont az nem tetszik, hogy most majd vagy megállapítják, hogy egy mocskos szimuláns vagyok vagy pedig adnak valamennyi rehabjáradékot, amiből sokáig úgyse húzza az ember. Akkor viszont nem értem, hogy miért nem vezetik be az aktív eutanáziát?
Komolyan, szégyen ez, ami itt folyik.

nemezbagoly # 2011.10.05. 17:28

Mari55!
Nem értek ezekhez, hogy mi mennyi. Nem nyugdíjam van, hanem rokkantnyugdíj. Vagy ezt érted alatta?
Vagy a mindenkori minimálnigdíjtól több 20%-kal?

nemezbagoly # 2011.10.05. 17:36

Ja, igen, az még hozzátartozik ehhez, hogy azt tartom felháborítónak, hogy egyértelműen és bizonyítottan gyógyíthatatlan beteg vagyok, gyengén tudok menni, a porckorongsérveim miatt erős fájdalmaim vannak, nem igazán tudok én dolgozni már.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.05. 17:37

Üdv!

Sajnos kaptam ma egy rossz hírt, hogy Lázár váltja Réthelyit a NEFMI élén. Hír megjelent több sajtóból is, annyira engem ez nem igazgatott, na de...
Információ szerint Lázár sajnos gyűlöli a rokkant és elesett embereket, mert véleményei is ezt tükrözik. Réthelyinek, állítólag egy fokkal nagyobb szíve van, lassíthatta a folyamatot a rokkant kérdésben is. Lázár pont az ellenkezőjét fogja tenni! Informátorom szerint, ha ez bekövetkezik, már mint a személyi váltás, akkor semmi jóra nem lehet számítani, mert belső körökből ismertek a nézetei és gátlástalan módon kezeli a szociális rendszert!

Gondolom, hogy Orbán-Matolcsy kettősnek szemet szúrt Nefmi tehetetlensége a rokkant kérdésben, ezért mielőbbi személyi változtatásokat eszközölnek a céljuk elérésében. Sajnos a kormány tisztában van azzal, hogy ide egy olyan ember kell, aki nem ismer kegyelmet és ha kell, mindenkin átgázolva véghez viszi akaratát!

Elnézést kérek a rossz hírért, de fontos és jó tudni a háttérmunkálatokról, hogy mi és miért zajlik!

nemezbagoly # 2011.10.05. 17:38

Mari 55!

Köszönöm a választ. Most olvastam el, amit írtál előbb.
Hogy ki miért mg bíróságra, azt nyilván nem tudom megítélni, de én az igazságérzetem miatt mentem, meg azrt, mert már akkor se nagyon tudtam volna havonta bejárni a rehabosokhoz, meg munkát keresgélni.

kiszolgáltatott # 2011.10.05. 17:54

"Információ szerint Lázár sajnos gyűlöli a rokkant és elesett embereket, mert véleményei is ezt tükrözik".Akkor most még kegyetlenebbül fog menni...borzalom.

nemezbagoly # 2011.10.05. 18:02

Kedves Icike42!

Nem dolgoztam ez idő alatt, egész egyszerűen azért, mert sclerózissal elég gyatrán tudok menni, a kézügyességem is teljesen tönkrement, sajnos nekem krónikus progresszív fajta van, ami folyamatosan lassú romlást eredményez. Ehhez vedd azt, hogy idén február óta kínlódok a porckorongsérveimmel. És mivel megírtam lenn, hogy 33 év munkaviszony volt a számítási alap, kiderülhet, hogy nem munkakerülő fajta vagyok, hanem ...hát, most nem megy már.
Na, majd kiderül 22 nap múlva, mert azt írták a papírra, hogy az eljárást le kell zárni 22 munkanap alatt, ami legfeljebb még 22 munkanappal hosszabbítható meg.

ókút # 2011.10.05. 18:06

Doktor!
valóban ez a hír a legrosszabb,bár a többi sem volt sokkal jobb,azt hiszem elég ha lázár mondatai közül a
"legszebb"mindenki annyit ér amennyije van,(kaparj kurta is jut)parasztszemlélet.ezzel nem parasztozni akarok félre ne értsetek!

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.05. 18:10

Üdv mindenkinek!
Mindenkinek javaslom, nyissa meg skorpió13 mai napon, 12:06-kor feltett linkjét. Aki fenn van a facebookon, csatlakozzon.
Nem rég óta vagyok tagja ennek a fórumnak, így nem tudhatom, hogy régi fórumosok kapcsolódnak újra be a beszélgetésekbe, vagy ennyi új tag regisztrált. Sok nekem az eddig nem látott, így nekem új felhasználónév, és csak arra tudok gondolni, hogy egyre több az el/megkeseredett betegtárs. Ez nagyon elkeserítő!!!
Szégyellhetnék magukat az illetékes, sorsunkról döntő "urak"!!! Bár, ha lenne szégyenérzetük, nem a bársonyszékben ülnének, hanem valahol kapálnának. Esküszöm, forog a gyomrom tőlük.

nemezbagoly # 2011.10.05. 18:11

Ókút!
Ha paraszt volna...mégcsak hagyján. Azoknak van józan eszük.
:)

nemezbagoly # 2011.10.05. 18:17

Kedves Incike!

Olyan helyen élek? :) Igen, Magyarországon.
Egy tanulmányt olvastam régebben, hogy Borsod megyében igen sokan kaptak rokkant státuszt pénzért.
Meg Pesten is lehetett hallani olyasmit, hogy x összegért hopp meg is volt a rokkantság. De ez az 1980-as években volt.
Nem is tudom ezt az aggódást. Szerintem mindenkinek van most oka aggodalomra. :)

buboka # 2011.10.05. 18:20

Kedves Doctor!

Köszönöm a tájékoztatást, sajnos én is halottam, igaz csak félfüllel, mert a névre figyeltem fel és akkor már a lényeget elmondták.
Lázár és a fidesz esetében azért is csodálkoztam, csodálkozom a rokkantakhoz való hozzáállásukhoz, mert pont az ő képviselői között vannak fogyatékosok és mozgássérültek, sőt az egyik államtitkár gyermeke is súlyos, tartósan beteg, úgy is mondhatnánk, hogy soha nem fog tudni önállóan éli. És pont ennek a frakciónak a tagjai azok, akik alapból utálják a beteg embereket. Ezért nem értem a hozzáállásukat a beteg, fogyatékos emberekhez.

buboka # 2011.10.05. 18:29

icike42!

Sajnos ez az egyik legnagyobb probléma, hogy senkinek nem az a végzettsége, mint ahol jelenleg kormánytag. Egyébként egy jogásznak kéne a leginkább tudni, hogy törvényeket visszamenőleg nem lehetne módosítani szabályosan, valamint a megszerzett és már megfizetett jogot elvenni nem szabadna senkitől.
Ha ezt nézem, az az érzésem, hogy a diplomát nem tanulással szerezték, hogy finom legyek.

nemezbagoly # 2011.10.05. 18:42

Kedves Incike42!

Dehogy gondolom.
A Te helyzeted se lehet könnyű. De hidd el, hogy tényleg vannak olyanok, akik nem feltétlen betegek, és mégis rokkantnyugdíjat kapnak. Mert ugye pénz beszél...
Szerintem épp ezért van nekünk -tényleg betegeknek-, félnivalójuk.

ókút # 2011.10.05. 18:44

emlékszem 2007-2008-ban egyszer már felülvizsgálták a rokkantak egy részét.igazán tán ekkor kezdődtek a megszorítások,de én úgy emlékszem a gyurcsány és bajnai kormány szétterítette a megszorításokat,most meg csak a szegények fizetnek!tényleg ezt akarta az ország?meddig tűrjük ezt még?

nemezbagoly # 2011.10.05. 18:49

Kedves Incike!

Alighanem igazad lehet.
Másfelől meg, ha a Lázár..na, akkor tényleg annyi.

nemezbagoly # 2011.10.05. 19:14

Kedves Incike!

http://www.mr1-kossuth.hu/…i-orvos.html
Sajnos nem találom annak az egyetemi tanársegédnek a tanulmányát, ami a borsodi orvosokról szólt.

Meg tudod, hogy van: nem zörög a haraszt.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.05. 20:05

Kedves icike!

Ha hiszi, ha nem, az ötletemmel kapcsolatban még egy levelet sem kaptam! Ha önök nem fognak össze a saját érdekükben, hogy mielőbb szórhassák szét parlamenti politikusoknak, akkor egy esély kimarad a lehetőségekből. Szerintem nem nekem kellene kezdeményezni, koordinálni! Most is azt mondom, hogy készüljön el egy nyílt levél, amihez csatlakozhatnának sokan, névvel aláírva! Ha sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez, arra vevő a média és a lavina megy tovább. Saját kezdeményezéssel írtam már egy tucat levelet, több fontos pozíció helyre és időnként kapok is rá tisztességes, korrekt válaszokat is. Nyilván ha tudok valami konkrétumot, közlöm a fórumon is! Véletlen, valakinek meg van Hegedűs úrnak a privát email elérhetősége, mert már küldtem három levelet is, de nem akar, vagy nem tud válaszolni. Nagyon fontos lenne!!!

Mimóka # 2011.10.05. 20:23

KEDVES FÓRUMOZÓK!

Igaza van a Doktornak,minél előbb meg kellene írni azt a levelet,amit elküldenénk a képviselőknek!

Kedves sorstársak,fogjunk össze,aki érez magában annyi rátermettséget,vállalja fel,a magam nevében amiben tudom segítem,de gondolom a többi fórumozó is ugyanígy vélekedik!

Személy szerint én is a Doktorra gondolnék,mert Ő eléggé talpraesetten és hozzáértően fogalmaz.
Szerintem,ha valaki elkezdi,fog ez menni!

Maxika # 2011.10.05. 20:27

Üdv.
Azután szeretnék érdeklődni, hogy az igazságügyi orvosszakértő által megállapitott 48 %-os egészségkárosodás esetén a biróságon a biró szerintetek dönthet a javamra 50%-kal?
Ha nem akkor van még hová fordulnom (vagy panaszommal csak a fal felé :))
Előre is köszi választ.

Maxika # 2011.10.05. 20:42

Sajnos nincs ügyvédem, de nem hiszem el,hogy a biró nem mérlegelheti az állapotot, és csak 2 picike százalék kellene. Nem volt már olyan, hogy esetleg változtatott a biróság?

aperten # 2011.10.06. 01:36

http://hirszerzo.hu/…g_emleknapja

Rokkantnyugdíjas ügyekben is megvárják, amíg átszakadnak a gátak. Az emberi tűrőképesség gátjai. Majd emlékezzetek erre, túlélők...


# aperten

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.06. 05:44

köszönöm icike, inkàbb próbálkozom telefonon, hátha nagyobb sikerem lesz. E-mail. címek stimmelnek, de válasz rá nuku.

Szép napot Mindenkine!

kiszolgáltatott # 2011.10.06. 07:11

Nem tudom,gondolkodtam,hogyan lehetne segély-kiálltásokat tenni.Találtam ezt azoldalt:http://parlament.varosatyak.hu/
Ha ide mindenki írná-írná a sérelmeit,és tragédiáit.Lehet,hogy el sem olvasnák,mert ott már sokféle hozzászólás van,de ha sokan ott írásban megjelennénk,talán felfigyelne rá valaki...