„Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!”"
Én inkább azt vallom, ha elsőre nem szokott sikerülni, akkor inkább ne menj űrhajósnak...
„Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!”"
Én inkább azt vallom, ha elsőre nem szokott sikerülni, akkor inkább ne menj űrhajósnak...
Mentaa!!!
Nagyon aranyos vagy, és tényleg így van, ahogy mondod!!!! Bár jó tanuló vagyok, és jövőre mégjobban belehúzok a tanulásba!
De a nyelvekhez semmi érzékem! És erről nem tehetek. Tehát nagyon sokat számít, hogy kitartó vagy, meg h én is ennyire akarom! De az nem segít hogy felvegyenek!
:O
:))
Köszzi!!!!!!!!!!!!!
Szia
Helgacsajszi!
Én drukkolok neked!
Tudod, te jogász leszel! Én az első szakmámhoz azóta ragaszkodtam, hogy kezembe vettem az első játékbabát. Azóta tudtam, hogy mi akarok lenni! És addig tekertem, csavartam a dolgokat, míg csak az nem lettem. Igaz, aztán meggondolván magam, más is lettem, (lsd. jog) de tudod, ezutóbbi csak egy plusz végzettséget jelent számomra, én minidig is az maradok, aminek eredetileg akartam lenni!
Fontos, hogy van célod, tudod, hogy miért küzdessz, és nem bűn menet közben tűzoltóvá vagy katonává válni. A végzettségeid száma az élettered bőviti, a lehetőségeid számát gyarapítja, szeretni úgy is csak egyet fogsz majd közülük. Egyébként meg, most nincs kedvem előtúrni, hogy kinek a tollából származik a következő mondás, egy német fickó az biztos, de nagy bölcsen azt mondta: "Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!"
Mikor középiskolás voltam, az egyik tanár mindig azt szajkózta nekünk. " Egy közepes tanuló is képes elvégezni az orvosi eyetemet, legfeljebb a megszerzett, vagy meg nem szerzett tudását nem tudja alkalmazni. Azóta rájöttem, hogy a gimnáziumi éveim egyetlen használható tanácsát hagytam figyelmen kívül évekig! :)
Helgacsajszi!
Én drukkolok neked!
Tudod, te jogász leszel! Én az első szakmámhoz azóta ragaszkodtam, hogy kezembe vettem az első játékbabát. Azóta tudtam, hogy mi akarok lenni! És addig tekertem, csavartam a dolgokat, míg csak az nem lettem. Igaz, aztán meggondolván magam, más is lettem, (lsd. jog) de tudod, ezutóbbi csak egy plusz végzettséget jelent számomra, én minidig is az maradok, aminek eredetileg akartam lenni!
Fontos, hogy van célod, tudod, hogy miért küzdessz, és nem bűn menet közben tűzoltóvá vagy katonává válni. A végzettségeid száma az élettered bőviti, a lehetőségeid számát gyarapítja, szeretni úgy is csak egyet fogsz majd közülük. Egyébként meg, most nincs kedvem előtúrni, hogy kinek a tollából származik a következő mondás, egy német fickó az biztos, de nagy bölcsen azt mondta: "Mindent lehet, csak akarni kell. Ha nem sikerült, nem akartad eléggé!"
Mikor középiskolás voltam, az egyik tanár mindig azt szajkózta nekünk. " Egy közepes tanuló is képes elvégezni az orvosi eyetemet, legfeljebb a megszerzett, vagy meg nem szerzett tudását nem tudja alkalmazni. Azóta rájöttem, hogy a gimnáziumi éveim egyetlen használható tanácsát hagytam figyelmen kívül évekig! :)
Háát szerintem, ha 9 éves korom óta ennyire akarom, és most 15 vagyok, akkor szerintem....ki fog!!
én is nagyon elszánt voltam ennyi idősen :)))
aztán TOTÁL MÁS lett minden...
de azért nagyonaranyos ez a lelkesedés :)) és talán kitart a kamaszkor viharain át is
Hihi!!! Ez jó!!! Nem fogom meggondolni!! Hidd el!!
:)))))))))
ha utóbb meggondolod Magad és mégis inkább tűzoltó leszel vagy katona vagy vadakat terelő juhász, az egész fórum kétnapos gyászba borul.
De gondolom!!!
És tudom, hogy nem vagyok normális!!
:DDD
persze, ugyanolyan diplomád lesz, semmit nem jelent. és ha nem dolgozol mellette, ugyanúgy bejárhatsz nappali előadásokra is majd.
levelezőn jell. kevesebb a ponthatár, de nem sokkal.
Te Helgacsajszi, Te azért egy kicsit korán kezdesz ilyeneken parázni, nem gondolod ? :)))))))
Ha valakit mondjuk nem vesznek fel az egyetemre(nappali), akkor megéri jelentkezni levelezősre???
És ha levelezősre jelentkezel akkor ott kevesebb is a felvételi ponthatár?????????
A válaszokat előre köszi!!!!
ok!
:))
De szoktam aludni, meg sokszor éjszaka dolgozni. Ez is egy ilyen éjszaka volt.
Dr.Attika! Te nem alszol?(00:14:38)
:DDDDDDDDDDDDDDD
A római jog egy és "oszthatatlan". Az, hogy melyik egyetemen ki, milyen mértékben "szerelmese" a tantárgynak az mindegy. ( A szerelmesen a tanárt, oktatót, segédoktatót stb. értem.) A római jog "szellemében" kell jogilag gondolkodni. A római jogon túljutva a mai magyar polgári jogot tanulva döbbentem rá, hogy nagy kár ezeket a tantárgyakat külön tanítani és tanulni. Nekem meg van az összes magyar jogi fakultáson oktatott római jogi tananyag. Teljesen megegyezik a lényeget tekintve. A különbség csak a professzori "kakaskodás". Nem tudom, hogy a római jog okosai tisztában vannak é vele, hogy a sok ellentmondó ítéleteknek ( első, másod fok) a kisstílű "versengésük" az oka. A római jog egységes tanításának az lenne a jogászok között a legnagyobb hozadéka, hogy alap kérdésekben egységesek lennénk. Mint a villamosmérnök, közgazdász, katonatiszt, stb...
Dr. Béres-Deák Attila
(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)
FoPnkA:
a római jog azért szerintem ennyire nem vészes, legalábbis amellett, hogy sok, én igen érdekesnek találtam, ezért könnyű volt tanulni, pedig előtte nem is latinoztam. Viszont a szegedi jegyzetek mellett mindenképpen vedd meg a "rózsaszín Institutiokat", rettentő hasznos könyv.
Egyébként meg ha - ahol lehet - nem a magolásra, hanem a megértésre törekszel, nem lesz gond. A bemagolt dolgokat pedig próbáld rendszerbe helyezni, átlátni az összefüggéseket... ez persze nem könnyű, de így valóban jogász leszel, és nem egy számítógép, aki tudja, hogy a 65. oldal lap alján dölt betűvel mit írtak a 821. lábjegyzethez.
Szijjasztok!
Te Dratti! Most vicceltél, vagy ironizáltál?Nem egészen azzal vam a bajom, hogy 7 év jogiegyetem után nincs elképzelésem arról, hogy miből és mennyit kell bes...gelni!
Ennél kicsit komplikáltabb dolgok akadályoznak!!!
Köszi, már értem!!!!!!
:)))
A Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem ÁJK indít levelezőt diplomával nem rendelkezők részére költségtérítéses formában.
Szia Helga!
Ha majd elvégzed a gimit, akkor gondolom majd nappalis képzésre fogsz járni, azaz mindennap be kell majd járnod előadásokra. Eddig ezt hívták úgy hogy államilag finanszírozott alapképzés, ez eddig ingyenes volt...most viszont be fogják vezetni a tandíjat, asszem havonta kell azt majd fizetned (azt majd az egyetem határozza meg).
A költségtérítéses teljesen más, azt olyanok választják akiknek már van egy diplomájuk és szeretnének egy jogit is...szóval oda 18 évesnél idősebbek járnak és egy hónapban csak pár nap kell eljárniuk előadásra.
És ha jól tudom a jogi egyetemek nem is indítanak alapképzést költségtérítéses formában, csak úgy hogy Diplomás Levelező.
Egy szó mint száz, ha leérettségiztél akkor te nappalira fogsz jelentkezni, csak sajnos elképzelhető, hogy ott is kell fizetned.
Remélem segítettem :)
Köszi Order! Akkor senki nem tud válaszolni a kérdésemre?
Még egyszer köszi!!!!!!!!!!!!!!
Egyenlőre a fórumon olvasgatom a témákat meg a hozzászólásokat és így próbálok ismeretekre szert tenni. :)
Köszönöm Order a tanácsokat, ígérem meg is fogadom őket!
(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |