Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Helgacsajszi # 2006.08.06. 14:12

Az lehet, de én még csak 15 vagyok! És mire én odakerülök, biztos h be lessz vezetve!
TEHÁT ha tandíjfizetés lesz, ott is lehet majd választani, hogy költségtérítéses, vagy államilag finanszírozott, vagy ott lesz a tandíj és kész???????

FoPnkA # 2006.08.06. 14:00

Tudtommal jövőre fogják bevezetni és még az se 100 %-ig biztos.

Helgacsajszi # 2006.08.06. 13:57

LENNE EGY KÉRDÉSEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most, hogy ugye bevezetik a tandíjat, akkor is lehet olyat választani, hogy költségtérítéses ugye??

FoPnkA # 2006.08.06. 13:53

Akkor sok sikert a szakdolgozathoz! Római jogos könyvet ajánlassz? :)

Order (törölt felhasználó) # 2006.08.06. 13:15

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

FoPnkA # 2006.08.06. 13:08

Latint tanultam 4 évig, ily módon valószínűleg könnyebb lesz valamivel a római jog (-_-)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.06. 12:55

Pardon, valóban, 93 pont. A 78 levelezőn volt elég. (Hehe, 4 évvel ezelőtt engem még kiszűrtek.)
Hát, kösd föl alaposan és sok sikert. A római jogot nem lehet elég korán elkezdeni tanulni.
(Pokecz minden októberben megjegyzi, hogy "ez a hajó már elment"...)

FoPnkA # 2006.08.06. 12:21

de fizetősre ahol 93 volt a pont, de nem lett volna esélyem államira ha nem vagyok kitünő meg stb.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.06. 12:16

Egyébként pedig az egyetemen annyi könyvet fognak melegen ajánlani, hogy csuda. Némelyik tárgyból többet is!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.06. 12:15

Csak nem a költségtérítéses képzésre? Az nagyon húzós lehetett, 78 pont kellett hozzá...

FoPnkA # 2006.08.06. 11:41

Üdvözletem Mindenkinek!

A Szegedi Tudományegyetem jogi karára vettek fel és most szeptembertől már kezdem is a tanulmányaimat. Tudnak / tudtok valamilyen tanácsot, könyvet javasolni amivel minél hatékonyabban tudnám a jogot elsajátítani? Nagy szükségem lenne rá és a lelkesedésem meg a kitartásom is töretlen :)

Köszönettel:

Zakar Sándor

Order (törölt felhasználó) # 2006.08.06. 11:18

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Helgacsajszi # 2006.08.06. 09:26

Mentaa! Köszim én is úgy érzem hogy, sokat köszönhetek Dr.Attikának, és Leg.-nek, mert ha akárkinek elmondom, hogy ügyvéd akarok lenni, akkor rögtön az a válasza: "pf...jól meggondoltad??Nagyon kemény ám? Szerintem ne legyél az!!"-meg hasonlók! És itt olyan jó érzés, hogy bátorítanak!!
Köszi!

Sziasztok!

Dr.Attika # 2006.08.05. 20:38

Drága Ildikó!
Kezdd el Kecskés tankönyvét olvasni, olvasni és olvasni! Ha az a szitu fogad, ami engem, akkor ebből átmész. Ha kérdeznek válaszolj, válaszolj és válaszolj. Képzeld el a mai napig is vannak olyan álmaim, hogy nem fogadják el az államvizsgát és újra akarnak vizsgáztatni. Egyébként az európajogi tanulmányok hozták a legtöbb sikert cca. két hónapos jogászi pályámon. Meg kell neked is doktorálódni, minnél hamarabb. Hidd el megváltozik az életed, de jobb irányba.
Üdvözlet: Dr. Béres-Deák Attila

Mentaa # 2006.08.05. 18:51

Szijjasztok!

Na, mi történt? Áttelepültetek?
Úgy látom erős kezekben tartjátok ezt a kicsi lányt!
Helga! A római szerintem is érdekes, még ha nem is érted. Az egyetlen, ami engem is érdekelt, na, meg a nemzetközi.

Egyébként meg ami az értelmezését illeti, hát csatlakoznom kell Leghez, azzal a sajnálatos ténnyel, hogy a jog egyes részeit csak százkétszeri elolvasás után értem, egyeseket, meg szerintem soha nem fogom megérteni, pedig hol vannak már a zsenge 18as éveim.

Szóval Helga!
Ide jó kezekbe csöppentél, a srácok jó fejek, és elszántak akár csak te! Nélkülük néha már én is feladtam volna!

Drati!
Nagy gáz van! Nem fogok tudni elmenni az Eura megint! Teljesen össze vagyok zuhanva!
Na, szeress már egy kicsit!!!!!! Persze csak úgy évfolyamtársi alapon! :))))

Szép napokat nektek!

Helgacsajszi # 2006.08.02. 07:28

Dr.Attika!
Köszi amúgy a sorrendet, bár azt a részt, hogy olvassam itt a jogi fórumot, és h próbáljam megoldani, az sztem nem nagyon menne! De szoktam olvasni a segítségkéréseket!!!

Helgacsajszi # 2006.08.01. 14:25

Sziasztok!! Igen,Helgának hívnak!! Szoktam olvasgatni, és annyira jól esik, hogy mindig írtok ide!!! Ez tök jóó!! Én már 9-10 éves korom óta a joggal akarok foglalkozni, és egyre inkább érdekel a téma!!!
Dr. Attika a Római jog tankönyvet, mindenféleképpen el fogom olvasni!!!
Köszi mindenkinek!

Legislator # 2006.08.01. 13:59

Közigazgatási jogot ne olvasson. Az igen ártalmas:))).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2006.08.01. 13:58

Én is örülnék. De három év nagy idő, főleg az ember 15 és 18. életéve között eltelő három tud nagyon megváltoztatni embereket. Persze, én is ismerek olyat (Rexoron kívül is), aki 15 évesen akart jogász lenni. Én nem tartozom ezek közé.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2006.08.01. 13:44

Kedves Rexorom!
Én egy sorrendet javasoltam. A Pp. és a Be. a sorrend végén volt. Várjuk meg mit ír Helga. Gondolom ez a keresztneve.
A római jog tankönyvet, ha elolvassa nem okoz kárt magában. Meg kell eme leányt tartani a jogász szakmának, mert szükség van rá. Főleg, ha ő is ezt akarja.

Rexor # 2006.08.01. 13:38

Nem tudom, de visszaemlékezve saját 15 éves koromra, igencsak megviselt volna ha római jogot vagy polgári perrendtartást olvastam volna akkor, annak ellenére hogy én is tudtam már akkor, hogy jogász szeretnék lenni :). Persze lehet olvasni, érdeklődés kérdése az egész, de én akkor azt hiszem 5 perc alatt elszunyókáltam volna a pp olvasása közben pl. :).. az más kérdés, hogy amikor tanulni kellett akkor is csak a kávé tartotta bennem az életet, hogy el ne szunyókáljak rajat, főleg ebéd után.

Legislator # 2006.08.01. 13:08

Elrontod a gyereket Atti.:)))

Sunshine after the rain.

Legislator # 2006.08.01. 12:59

Én még 18 évesen sem értettem.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2006.08.01. 12:48

Kedves Rexor!
A "Helgacsajszi" annyira elszánt abban, hogy a jog világát válassza élete hivatásának, hogy szerintem a római jogot és a többit amit javasoltam nyugodtan olvasgathatja. Ebben igazad van, hogy 15 évesen más fontos ismeretre is szert kell tennie, de az általam felsorolt szakirodalom ezek megértésében is segíti.

Rexor # 2006.08.01. 12:04

Helga: ha érdekesnek találod olvasd, de 15 évesen még ne foglalkozz ezzel szerintem. Ráérsz majd az egyetemen római jogot tanulni, még sok is lesz belőle :) Élvezd a gimit, és csak azt tanuld ami szükséges :)