Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.21. 06:05

Úgy értem, a Földi-Hamzából. Késő volt már - és a nevekkel korábban is problémáim vannak. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.20. 22:05

Furcsa dolog de a római jogot - szerintem - jobban, könnyebben lehet tanulni a sokszorta terjedelmesebb Hamzából.

Order (törölt felhasználó) # 2006.09.20. 18:31

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Helgacsajszi # 2006.09.19. 18:32

höhö!!

Te jó isten!!! :DDD

jonie # 2006.09.19. 15:07

Én szerettem Pókecz római jogi előadásait, kár, hogy nem nála vizsgázhattam :-)

Legislator # 2006.09.19. 13:22

Ez a Pókecz Docens Úr szellemes ember:)))

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2006.09.19. 09:12

Történt egy ÁJK-on: Vizsga közben bejön egy férfi. Kérdés a tanárhoz: - Lehet itt ittasan vizsgázni?
Tanár: Döbbenet, majd válasz: - Hát jöjjön nem látszik annyira ittasnak.
Férfi:- Na nem is rólam van szó. A cimborával iszogattunk és ő hajtogatta, hogy neki ma itt vizsgázni kell. Józsi hozdd be a cimbit!- Józsi bevonszolt egy tökrészeg fiatal srácot.
A tánár rájuk nézett majd: Hess kifele!
A jelenetnél bentlévők mind átmentek a felháborodás hatására.
Tanulság: Részegség is eredményezhet sikeres vizsgát, csak nem biztos, hogy a részegét.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.19. 08:29

Általában nem javallott a vizsga előtti alkoholizálás. tanulámányaim során egyedül a filozófia szigorlatot abszolváltam részegen - azt viszont totál. Utólag egyszerűen nem emlékeztem rá, ma sem emlékszem. Azóta sem tudom, mi volt a tételem, és a "tanúk" sem tudták megmondani, "annyi mindent összehordtam".

_Wasp_ # 2006.09.18. 16:11

na ja.
Az ember könnyen kétségbeesik, amikor rájön, hogy MINDEN lényeg. :DDD

Nekem viszont kell valami mankó, és amit aláhúzok, az beránthatja a többit.

• hacsak egy sörözésnek nevezett agymosás be nem csúszik előtte.

Habár van, aki a nehéz vizsgákat egy unikummal/felessel indítja, de én egy üveg sörtől mindent elfelejtek.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 10:41

Csak hát ahogyan Pokecz-Kovács mondotta a Benedek római jogi jegyzetéről: „"ne húzzák benne alá a lényeget - ez már a lényeg.”"

_Wasp_ # 2006.09.18. 10:36

Azért szokott működni az

1. ÁTOLVAS
  2. ALÁHÚZ
  3. BEKARIKÁZ (esetleg JEGYZETEL)

aranyhármas is. Háromszori átolvasással elvileg akárhányasra is van esélyed. Egyesre is.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Rexor # 2006.09.18. 09:15

erzsébet: kérdéseidre a válaszok:

1. ahogy akarod
  2. ugyanúgy
  3. ahogy szeretnéd
  4. nem árt
  5. ha van hozzá kedved

Annyira jók ezek a kérdések, hogy "hogyan tanuljak meg valamit".. Nyilvánvaló, hogy mindnkinek más és más a tnaulási módszere, más és más energiamennyiséget fektet a tanulásba. Ilyenkor lehet ilyen receptet adni: végy egy könyvet, lapozz bele, majd ahol a tananyag található kezdd el olvasni. Amikor úgy érzed, hogy elméd megemésztette az ott látottakat lépj továb..

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.17. 21:28

már most megígérték, hogy az évfolyam minimum fele, ha nem a kétharmada repülni fog.

1. Ez nem ígéret, hanem tájékoztatás a felgyűlt tapasztalatokról.
  2. A kreditrendszerben ez már nem igaz, sokan elpancsikolnak a negyedik félév végéig olyanok, akik korábban tényleg kihullottak volna már az első félévben.
  • Jobb ez így mindenkinek. Az egyetem több pénzhez jut; a jól haladó hallgatóknak kevesebbet kell fizetniük, mintha csak néhányan lennének, a rosszul teljesítők meg nyugdíjig elmondhatják, hogy négy szemesztert jártak a jogra. (Köztudott, hogy a Big Brother első szériájának első kiszavazottja, Judit is „jogot hallgatott”.
erzsebetkocsis # 2006.09.17. 19:04

hát, az első kétnapos és soksokórás elsőéves levelezős konzultáció után...

hogy lehet megtanulni a római jogot?
és a jogtöriket?
meg eleve ennyi oldalt?

ami érdekes tapasztalat.
tőlünk bevasalják a soksok tandíjat. és ezek után is már most megígérték, hogy az évfolyam minimum fele, ha nem a kétharmada repülni fog.

másik.
kérdezték többedévesek, hogy legyen ügyész-bíró, stb. én eddig 18-20 órát töltöttem egyetemen, de már felvilásosítottak ezekről. miskolcon ennyire más az oktatás?

mennyire kell ismernem, tudnom a törit a jogtörihez? érdemes újra előszedni és felfrissíteni az egészet?

Helgacsajszi # 2006.09.15. 17:09

Köszzi szépen jonie!
Igen, most kikúrálom magam, hogy hétfőn teljes gázzal kezdjek neki a hétnek.
XD

jonie # 2006.09.15. 12:07

A múlt héten én is nagyon náthás voltam, megfáztam valahol...Jobbulást kívánok neked Helga! Szerencsére itt a hétvége :)

Helgacsajszi # 2006.09.15. 08:11

Jól vagyok ám, már csak egy csomag százaszsepit használok el egy nap.:)

Dr.Attika # 2006.09.14. 22:25

Helga! Mi történt? Kőre léptél, mint Radnóti?

Legislator # 2006.09.14. 12:59

Még lélegzem:)))

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.09.14. 06:30

Hogy vagytok??
Én sajna beteg vagyok, ezért ma nem mentem suliba. :(((

Legislator # 2006.09.12. 14:36

Iskola? Esetleg az egyház... De ha nincs bűnöd, nem kell gyónni. (Általában mindenkinek van).

Sunshine after the rain.

Helgacsajszi # 2006.09.06. 16:38

Hell!

Köszi Dr.Attika!:DDD Tényleg mennem kell gyónni. :DDD Az iskola kötelezővé tette. Áh...

Helgacsajszi # 2006.09.04. 13:35

komolyan...megcsinálom!
:)))
Gyónni nem megyek, mert annyi ideje nincs a papnak!
:DDD

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.03. 22:30

:)

Dr.Attika # 2006.09.03. 19:59

Dehogynem. A vasárnapi mise után meggyónod és a Mi Atyánk helyett 25-ször a Btk. 329/A§-ban foglaltakat elmondod.