Hogyan kell szerezni 140 pontot az egyetemre?

ildianya # 2006.08.22. 12:20

az jó, hogyha kitartó és lelkes vki.
én is voltam.

de jöttek a nagy pofonok az élettől, akkorák, hogy majd leesett a fejem, és örültem, ha élek, nemhogy önmegvalósítsak.

most talán túl egy ocsmány váláson és egyéb finomságokon talán lehet újra erről szó.

helgacsajszi, légy hálás, ha az élet megengedi, hogy végigvihesd a dolgaid, mert sokszor a lelkesedés kevés.

elég, ha az ősök elválnak és a család anyagilag megrokkan, ha neked kell eltartanod magad elsődipisként, mert amúgy nem járhatnál suliba, ha balul sülnek el a kapcsolataid és végül egymagad maradsz két kicsi gyerekkel... szóval, ezért írtam én, hogy én is lelkes voltam, de az élet mást hozott.

most harmincasként kezdhetem előről... de legalább az előről kezdés lehetősége megadatik, mert sokaknak ez sincs.

szóval sima utat az egyetemig és tovább :)

Helgacsajszi # 2006.08.21. 08:31

Oks! Ezt tisztáztuk!!
:D

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.20. 13:17

Engem különösebben nem zavar. (Négy gyerekem van meg egy unokám.) Csak szóltam.

Helgacsajszi # 2006.08.20. 12:14

Nem akartam! Elnézést ha megzavartalak, majd vmivel jóvá teszem!!!!!!
XD

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.20. 08:57

Ne kiabálj!

Helgacsajszi # 2006.08.20. 08:48

Jó, jó tudom, nem kellett volna lepasszolni a tesómat!!!
Én is tudom, hogy el kéne kezdeni....csak attól félek h nem marad idő a tanulásra!!!! Vagyis a zongorára ,mert első a tanulás!!
Mindegy, nagyon köszi hogy elmondtad a véleményed!!!!!!
:DDD
Köszi
XD

Mentaa # 2006.08.19. 19:10

Na, figyusz kicsi lány!
Zongizni nagyon egyszerű, majdhogynem matematika az egész, és most lehet, hogy felhorkannak a zenekedvelők, de nagyon kicsi hallással, épp a fentiek miatt meg lehet tanulni. És van egy haszna, rettentően szórakoztató, még amikor kínzásnak tűnik is.
Nekem nem sok hallásom, és mivel abba hagytam, nem tanultam meg rendesen, helyesebben a gyakorlás fázis jócskán kimaradt az életemből, ami ugye fejlesztené az alapokat. Így csak az alapk maradtak, meg a pianinom, ami anyukáméknál porosodik, mivel imádom és sajnálom felcipelni a jelenlegi lakásunk 7- emeletére, félvéán, hogy megsérül. Szóval most várja, hogy egyszer az élegben rendes , és méltó helye legyen, és hasonló becsben legyen tartva, most már csak a gyerekem által.
Na, de rátérvén a lényegre, én elkezdeném, mert ha valóban olyan kitartó vagy, mint ahogy előadtad magad itt jogügyben, akkor nem hiszem, hogy gondot jelent, sőt az aktív pihenés egy fantasztikus formája is lehet. Visszatapsolni meg nem szégyen. Hidd el, mindenből lehet, tanulni, ha mást nem csak annyit, hogy máskor úgy ne csináld!

Az öcsköst meg nem elpasszolni, mert a feladat ily módon való elhárítása nem méltó egy 9 éves kora óta jogásznak készülő emberkéhez.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helgacsajszi # 2006.08.19. 17:03

KÉRHETNÉK TÕLETEK TANÁCSOT???
Az van, hogy én most szeptembertől beíratkoztam zenesuliba(zongora), de ma gondolkoztam, hogy nem lesz időm a tanulás mellett!!!! Eleve fél 4 re érek haza!!! Most mondjam vissza??Nem akarom hoyg azt gondolják(szüleim...egyebek)hogy ez is csak fellángolás volt, vagy vmi, mert én szeretnék megtanulni...tényleg....de a tanulás 1000000000000000 fontosabb!!!!!!!!
Főleg hogy jövőre a fontos tantárgyakból 5-nek kell hogy legyek!!!
MENTAA! Köszi az inteligens meg jó tanuló stb....jelzőket!!!

A SEGÍTSÉGET ELÕRE IS KÖSZ!!!
Tudom h nem ide tartozik, de ez most fontos!
:D

Helgacsajszi # 2006.08.19. 16:58

Sziasztok!! Bocsi hogy eddig nem írtam!!
Mentaa!
Nem talizhatunk!!! Amúúúgy úgy volt a történet, hogy anyámék elmentek vacsorázni. És rám bízták az öcsémet, én meg leadtam, és elmentem bulizni és......
ennyi elég is!:DDD Nem teljes nyár csak másfél hónap!!!
:)))

Mentaa # 2006.08.16. 10:41

Jaa, és ne felejtsük el a szabságjogok korlátozását sem!

Jajj, Drati! Kicsit veszélyes vizekre eveztünk! Még a végén kijön, hogy a gyerek szülei többrendbeli bűnelkövetők! :) Csak vicc Helgus!
Az egyetlen igaz igazságszolgáltatód a szüleid, ők alalpozzák meg, vagy sem az egész erkölcsi hozzáállásod az egséz világhoz.
A napokban kaptam az egyik fórumtagtól egy mélt, amiben a Dalai Láma üezenete szerepelt. Volt egy pont ami megkapta a szemem, így szólt:

"Tanuld meg a szabályokat, hogy tudjad, hogyan lehet áthágni őket. "

Minden jót nektek! :)

Dr.Attika # 2006.08.15. 11:21

Megmondom én Kedves Mentaa!
Helgacsajszi szülei büntetőjogi gyakorlati oktatás keretében alkalmazták a szabadság elvonást.
No Helga itt a lehetőség egy kis büntetőjogi előtanulmányra. Irdd le a történeti tényállást. Irdd meg, hogy ezt a tényállást mely "büntető jogszabályba" ütközőnek gondolták szüleid és ez alapján milyen "törvényes" büntetést szabtak ki. Volt-e védelem, ha igen ki látta el?

Dr.Attika # 2006.08.15. 11:15

Jó hát nem ők tehetnek róla. Normális dolog az, hogy Magyarországon törvény határozza meg, hogy az lehet ügyvéd akit a konkurense kiképez. Nagyon sok esetet lehet hallani, hogy a "végzett" ügyvédjelölt elviszi a principális ügyfeleit, mert munkadíjban aláígér. De a nyelvtudáshoz visszatérve. El tudjátok képzelni, hogy egy német vagy osztrák ügyvéd magyarul, oroszul, szlovákul, lengyelül beszélő ügyvédjelöltet keres?

Mentaa # 2006.08.15. 11:06

Helgus!

Értem a dörgést! Az én nevelt lányom is teljes körű büntiben van, beleértve a számítógéptilalmat is! Ráadásul bambikám magának választotta a teljes körű büntit. Választhatott ugyanis, mitől akar nemes cselekedete jutalmául megválni. Átgondolatlanul mindentől meg akart. Szép nyara volt! Csak azt nem tudom, hogy megérte-e neki?
Na és a fickód bemehet a "börtönbe"? Vagy míg taliztok te jöhetsz ki? És egy ilyen jótanuló, elszánt, intelligens kisasszony, mivel érdemel ki egy nyári szobafogságot? Nem kell válaszolnod, ha nem akarsz, mert ez már tényleg nem tartozik a nagyközönségre, ugye?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.15. 09:19

Nu. Ennyi meg en beszel is kicsi france...

Dr.Attika # 2006.08.15. 08:46

Végülis nem azért tanul az ember nyelveket, hogy ne hasznosítsa. Viszont, ha megnézed a tértivevényes blankettát, magyar és frania nyelven van kiállítva. Micsoda előny, ha a kelt és aláírás rovatot "Date et signature" ként is azonosítani tudja.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.15. 07:55

:)
Na, ja. Viszont bármikor el lehet őket küldeni egy bécsi vagy liverpooli postára is.

Dr.Attika # 2006.08.14. 20:57

Kedves KBS!
Ezen én is elgondolkoztam, hogy ha csak német, angol nyelvet kíválóan beszélő üj-re van szükség, akkor ki megy a postára, földhivatalba különböző hatóságokhoz sorbanállni? Ugyanis hallom, hogy már a postás kisasszonyok röhögnek azon, hogy ügyvédektől, ügyvédi irodáktól szinte kizárólag Dr.........-ok járnak a postáért.

Helgacsajszi # 2006.08.14. 12:26

Különben meg nem stresszelem agyon magam, csak azért írok sokat, mert nem akarok megbántani senkit, hogy ír ide vmit, én meg nem válaszolok!

Helgacsajszi # 2006.08.14. 12:24

Mentaa! Van pasim! Különben ha akarnék akkor se mehetnék sehová, mert (lehet h hülyén hangzik) szobafogságban vagyok!
:(((
Szóval...unom a fejem!!!

Mentaa # 2006.08.14. 10:51

Wasp!

Beelőztél!

Ami a vicces hozzászólást illeti, meg azért nem kedvelem a vicceket, mert túlságosan komolyan szoktam venni őket. Mert ugye, mindegyiknek túl sok a valóságalapja! :)

Ne frusztráld már ezt a nebulót, így is agyon stresszeli magát, amiért még nem doktor a köbön! :) Mire doktor lesz, nem csak angol középfokúja lesz, hanem az Unio összes nyelvét betéve fogja tudni ezzel a lendülettel!

Helgus! Még van egy kis idő a suliig! Nem kellene inkább pasizással tölteni? :) Csak nyugi!!!!!!!!!!!!

Mentaa # 2006.08.14. 10:46

_Wasp_

Ez jó! :)))))))))))))))))
Még szerencse, hogy a jogba nem lehet beledögleni! Kiürülnének az egyetemek! És most szándékosan használtam a belepusztulás erősebb szinonímáját!

_Wasp_ # 2006.08.14. 10:42

hogy vigasztaljalak, a mondás szerint: az a negyedéves joghallgató, aki nem tud 2 hét alatt kínaiból levizsgázni, nem való a pályára :)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Helgacsajszi # 2006.08.14. 10:20

hihi!
Köszi! Lehet hogy jövőre le tudom rajni a középfokút angolból! De ha nem akor tuti 10.be! Csak olyan nehezen tanulom meg!!!
:)

_Wasp_ # 2006.08.14. 09:41

Ezt inkább az ejtőernyős ugrásokra mondják: ha nem sikerül elsőre, nem neked való....

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.14. 08:05

Kedves Helga!
Nekem sincs semmi nyelvérzékem. (Szívom is a fogam, mikor az ügyvédjelölti hirdetésekben felsőfokú angol vagy németet kérnek. Képzelem, mennyi a külföldi kliens...)
De van egy remek gyakorlási lehetőség. Az online kalandjátékok :) Én a runescape-t gyűröm.